FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Neostrada, LiveBox - ZANIM NAPISZESZ CZYTAJ!

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Neostrada, LiveBox - ZANIM NAPISZESZ CZYTAJ!
Author
Poziom 21
Poziom 21

Post#91 05 Nov 2007 13:29   

Re: Neostrada, LiveBox POCZYTAJ ZANIM NAPISZESZ

Chce wysłać internet z LIVEBOX-a do komputera na odleglosc 200m.

Czy wystarczy podłączyć AP do gniazda ethernet w livebox a antene zamontować od AP na maszcie?

a w drugim komputerze zastosować karte bezprzewodową i antene tez na maszcie?

Na drodze sygnału stoi tylko kilka drzew
Back to top

SaYruS1
Poziom 19
Poziom 19

Post#92 08 Nov 2007 21:20   

Witam
Muszę rozdzielić łącze internetowe neostrady na 3 komputery, Internet ma działać na każdym komputerze niezależnie od włączenia komputera głównego . Neostardy jeszcze nie posiadam i nie wiem jak można ją podłanczać ale mam internet bezprzewodowy iPlus i dlatego potrzebuję jeszcze połączenia typu lan aby udostępnić połączenie internetowe. Neostradę będę miał za ok 2 m-ce ale chce kupić router który będzie umożliwiał te 2 rzeczy połączenie lan które udostępnia dostęp do dysku drugiego komputera jak i w przyszłości rozdzielenie neostady bez tworzenia "serwera" który musi być włączony aby internet mógł być na pozostałych komputerach. Połączenie wszystkich komputerów będzie za pomocą kabla "skrętki" lan i kart sieciowych

Na allegro znalazłem
router_tp_link_td_8840_adsl

czy ten sprzęt nadawał by się do tego.
proszę o odpowiedz
Back to top

marcin2057
Poziom 15
Poziom 15

Post#93 11 Nov 2007 13:29   

tak oczywiście to urządzenie wystarczy przewody do wszystkich komputerów proste i linia telefoniczna i będzie chodziła neostrada na wszystkich komputerach niezależnie który będzie włączony
Back to top

Adam-zw
Poziom 14
Poziom 14

Post#94 26 Nov 2007 18:10   

Witam
Posiadam Livebox i chciałbym skorzystać z połączenia internetu do laptopa za pomocą Hornet Pentagram WiFi USB. Po zainstalowaniu sterowników komputer widzi "Pentagram" a on sam mruga. Natomiast podczas instalacji LiveBox program nie rozpoznaje go i niemoże ukończyć instalacji. W czym tkwi problem? Czy trzeba zmienić jakieś ustawienia? Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Back to top

szaleniec
Poziom 23
Poziom 23

Post#95 26 Nov 2007 19:24   

Jak masz adapter WiFi spoza zestawu Livebox to NIE INSTALUJ KOMPLETNIE NIC z płyty liveboksa. Wystarczy po zainstalowaniu Hornet Pentagram WiFi USB skonfigurować połączenie sieci bezprzewodowej.
Back to top

Adam-zw
Poziom 14
Poziom 14

Post#96 29 Nov 2007 00:53   

Witam
"szaleniec" czy mógłbyś podać mi krok po kroku jak mam skonfigurować połączenie sieci bezprzewodowej by Hornet Pentagram WiFi USB "zobaczył" sieć bezprzewodową - sąsiad "widzi" także moją z LiveBox ja żadnej.
Wpisałem klucz WEB i SID ale niema żadnego efektu.
Na Acer Aspire 3000 jest system Windows XP
Pozdrawiam
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 29 Nov 2007 00:53   

Back to top

djozim
Poziom 12
Poziom 12

Post#97 30 Nov 2007 16:58   

Czy jest możliwość podłączenia 2 komputerów do liveboxTP za pomocą zwykłego kabla sieciowego RJ-45????
Bez używania jakiegokolwiek innego sprzetu (hub, switch, ruter...).
pozdro
Back to top

szaleniec
Poziom 23
Poziom 23

Post#98 30 Nov 2007 18:21   

djozim wrote:
Czy jest możliwość podłączenia 2 komputerów do liveboxTP za pomocą zwykłego kabla sieciowego RJ-45????
Bez używania jakiegokolwiek innego sprzetu (hub, switch, ruter...).
pozdro

Jest możliwe, jak w menu konfiguracyjnym liveboksa wyłączysz "TV przez ADSL", to będziesz mógł skorzystać z żółtego gniazda eth.

Dodano po 2 [minuty]:

Adam-zw wrote:
Witam
"szaleniec" czy mógłbyś podać mi krok po kroku jak mam skonfigurować połączenie sieci bezprzewodowej by Hornet Pentagram WiFi USB "zobaczył" sieć bezprzewodową - sąsiad "widzi" także moją z LiveBox ja żadnej.
Wpisałem klucz WEB i SID ale niema żadnego efektu.
Na Acer Aspire 3000 jest system Windows XP
Pozdrawiam

W takiej sytuacji proponuję w liveboksie zmienić kanał na inny (domyślnie jest 10.) oraz wyłączyć filtrowanie MAC.
Back to top

djozim
Poziom 12
Poziom 12

Post#99 30 Nov 2007 18:35   

aha. a jaki maxymalnie moze byc kabel, bo ja mam ok 60m i czasami zawiesza sie połączenie i czeba wyłączyć i włączyć karte sieciową.
Back to top

szaleniec
Poziom 23
Poziom 23

Post#100 30 Nov 2007 18:37   

djozim wrote:
aha. a jaki maxymalnie moze byc kabel, bo ja mam ok 60m i czasami zawiesza sie połączenie i czeba wyłączyć i włączyć karte sieciową.

Do 100 metrów działa stabilnie (z reguły).

P.S. Popraw ten ohydny błąd ortograficzny!
Back to top

SaYruS1
Poziom 19
Poziom 19

Post#101 01 Dec 2007 12:02   

Mój problem był opisany na tej stronie.

Teraz tak kupiłem router Linksysa z wbudowanym modemem ADSL2. Połączyłem skrętkami 3 komputery do tego liksysa poprawnie skonfigurowałem, komputery siebie widzą i wymiana plików działa. Dodam że jeden komputer połączyłem kablem zkrosowanym do routera i też na nim wszystko działa, widać autodetekcja działa :).
Na jednym z komputerów mam bezprzewodowe połączenie internetowe IPlus. Po zkonfigurowaniu aby internet był udostępniany na wszystkich kompach działa tylko program GaduGadu. Numery Dsl wpisałem na pozostałych kompach ale to nic nie dało... Myślę że problem tkwi w tych pozostałych komputerach bo przecież połączenie internetowe jest wykrywane i GG działa, ale nie wiem co jeszcze mam zmienić. Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Back to top

Jeleniu
Poziom 7
Poziom 7

Post#102 01 Dec 2007 18:02   

Witam,

Kpiłem router/modem D-Link DSL-G624T i mam problem z prawidłowym skonfigurowaniem Neostrady. Lampka "ADSL" świeci się tak jak powinna jednak modem nie łączy się.
Poniżej screen z konfiguracji routera, próbowałem to zmieniać na różne sposoby bo w końcu tych opcji nie jest tak bardzo dużo, ale bez efektu:

Neostrada, LiveBox - ZANIM NAPISZESZ CZYTAJ!

Dodam, że poprzedni modem (Sagem) działa normalnie.

Proszę o pomoc i pozdrawiam

//edit
szaleniec: dzięki, już w porządku :) ile czasu przez to VPI straciłem... pozdrawiam serdecznie :)
Back to top

szaleniec
Poziom 23
Poziom 23

Post#103 01 Dec 2007 19:34   

VPI: 0
VCI: 35
Connection type: PPPoA
Back to top

djozim
Poziom 12
Poziom 12

Post#104 04 Dec 2007 22:35   

Czy do livebox tp można pobłączyć jednocześnie (ni używając żadnego dodatkowego sprzętu) kilka urządzeń (2,3) wifi (802.11b lub g)??
Jaki zasięg ma livebox na 802.11b a jaki na 802.11g??

pzdr
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 04 Dec 2007 22:35   

Back to top

mmrado
Poziom 11
Poziom 11

Post#105 06 Dec 2007 00:15   

SaYruS1 wrote:
Mój problem był opisany na tej stronie.

Teraz tak kupiłem router Linksysa z wbudowanym modemem ADSL2. Połączyłem skrętkami 3 komputery do tego liksysa poprawnie skonfigurowałem, komputery siebie widzą i wymiana plików działa. Dodam że jeden komputer połączyłem kablem zkrosowanym do routera i też na nim wszystko działa, widać autodetekcja działa :).
Na jednym z komputerów mam bezprzewodowe połączenie internetowe IPlus. Po zkonfigurowaniu aby internet był udostępniany na wszystkich kompach działa tylko program GaduGadu. Numery Dsl wpisałem na pozostałych kompach ale to nic nie dało... Myślę że problem tkwi w tych pozostałych komputerach bo przecież połączenie internetowe jest wykrywane i GG działa, ale nie wiem co jeszcze mam zmienić. Proszę o pomoc
Pozdrawiam

A skąd masz internet z ADSL-a czy z Iplusa?
neostrada czy inny dostawca
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 06 Dec 2007 00:15   

Back to top

klopik24
Poziom 18
Poziom 18

Post#106 06 Dec 2007 00:18   

@ SaYruS1 a wpisałeś dobre DNSy?
Back to top

SaYruS1
Poziom 19
Poziom 19

Post#107 06 Dec 2007 12:44   

Problem już rozwiązany, internet mam iplusa, okazało się że w dnsie musi być numer ip komputera na który ma internet,
Wcześniej jak łączyłem 2 kompy za pomocą kart sieciowych dnsy mogły być wpisane dowolne.

pozdrawiam
Back to top

ALEX-77
Poziom 13
Poziom 13

Post#108 12 Dec 2007 09:38   

witam
Mam problem ,kupiłem Liveboxa z Orange .NL. włożyłem do niego kartę PCIMCA ale niestety nie widzi mi jej :cry: powiedzcie co gdzie mam przełączyć w konfiguracji Liveboxa żeby zadziałało ?? dodam że podczas wkładania karty livebox się restartuje wiec coś tam wykrywa.Proszę o pomoc ,a moderatora o nie usuwanie tego posta bo nie wiem dlaczego ale poprzednie moje wyrzucił do kosza bez odpowiedzi totalne chamstwo z jego strony.Pozdr.
Back to top

szaleniec
Poziom 23
Poziom 23

Post#109 12 Dec 2007 13:20   

ALEX-77 wrote:
witam
Mam problem ,kupiłem Liveboxa z Orange .NL. włożyłem do niego kartę PCIMCA ale niestety nie widzi mi jej :cry: powiedzcie co gdzie mam przełączyć w konfiguracji Liveboxa żeby zadziałało ?? dodam że podczas wkładania karty livebox się restartuje wiec coś tam wykrywa.Proszę o pomoc ,a moderatora o nie usuwanie tego posta bo nie wiem dlaczego ale poprzednie moje wyrzucił do kosza bez odpowiedzi totalne chamstwo z jego strony.Pozdr.

Obecna wersja oprogramowania Liveboksa nie obsługuje kart PCMCIA.
Back to top

Guest
Poziom 10
Poziom 10

Post#110 18 Dec 2007 22:11   

Chodzi o problem z kablem RJ-45, który nie ma internetu?
1. Najpierwsz sprawdz czy kabel dobrze podłączony (może zdarzyć że wymaga crosowanie kable i miga sygnał)
2. Aktywacja połączenie internetu w wielu komputerów (jeżeli to główny internet który nadajesz do innych komputerów) to "Moje miejsce sieciowe" -> "Wyświetl połączenie sieciowe" -> "Połączenie lokalne" lub "Nazwa połączenie internetu (który chcesz żeby inny komputer miały internet)" -> "Konfiguruj sieć w domu lub w małej firmie" (Przejść na kreator konfiguracji sieci na którym jest napisane że ten komputer Łacz się bezpośrednio z internetu)
3.Kabel RJ-45 nie może przekraczać powyżej 100m (w dłuższym kabel to wolniej pracuje albo traci stabilnośc połączenia)
Back to top

Krissowik
Poziom 2
Poziom 2

Post#111 19 Dec 2007 00:05   

Witam! posiadam neostradę 512 rozdzieliłem ja za pomoca routera EDIMAX AR-7084A na dwa kompy i pojawił się następujący problem - w jednym z komputerów niemoge korzystać z GG i emulka:cry:w drugim działaja bezproblemowo! Sam niewiem co mam robic, czy to wina ustawień w kompie czy w routerze?za wskazówki z góry dziękuję:|
Back to top

Guest
Poziom 10
Poziom 10

Post#112 19 Dec 2007 18:21   

U mnie też kiedyś nie działał GG i emule!!!
Jeden komputer (który podałeś) działa wszystko bez problemu a drugi nie działa może być przyczyną jest nie udostępniłeś pierszym komputer do drugiego komputera który ma łaczyć się bezpośrednio z internetu (np. GG, Emule, internet i inne)

Co zrobić?
Aktywuj połączenie internetu w wielu komputerów (jeżeli to główny internet który nadajesz do drugiego komputera) to "Moje miejsce sieciowe" -> "Wyświetl połączenie sieciowe" -> "Połączenie lokalne" lub "Nazwa połączenie internetu (który chcesz żeby inny komputer miały internet)" -> "Konfiguruj sieć w domu lub w małej firmie" (Przejść na kreator konfiguracji sieci na którym jest napisane że ten komputer łaczy się bezpośrednio z internetu)
Back to top

COBAR
Poziom 12
Poziom 12

Post#113 16 Jan 2008 15:57   

A jak to jest z bluetooth'em w LB ?działa czy nie?(nie chodzi mi tu o bluet.wi-fi)
Back to top

zbyrek
Poziom 19
Poziom 19

Post#114 16 Jan 2008 16:23   

COBAR wrote:
A jak to jest z bluetooth'em w LB ?działa czy nie?(nie chodzi mi tu o bluet.wi-fi)

Było wiele razy opisywane na forum nawet w tym temacie... Poszukaj.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 16 Jan 2008 16:23   

Back to top

szaleniec
Poziom 23
Poziom 23

Post#115 16 Jan 2008 17:07   

COBAR wrote:

W najnowszej wersji oprogramowania wylączono Bluetooth.
Back to top

COBAR
Poziom 12
Poziom 12

Post#116 17 Jan 2008 19:27   

No co za ch..e.Nie dosc ze place jak za zboze,to jeszcze wyłączyli blouetotha...
A idzie to jakoś włączyć programowo?
Back to top

los212
Poziom 2
Poziom 2

Post#117 04 Feb 2008 19:15   

Wie ktoś może jak można zmienić VPI w liveboxie z 8 na 0? Żeby działał na neostradzie.
Back to top

szaleniec
Poziom 23
Poziom 23

Post#118 07 Feb 2008 17:13   

los212 wrote:
Wie ktoś może jak można zmienić VPI w liveboxie z 8 na 0? Żeby działał na neostradzie.

Z jakiego kraju jest ten Livebox? Z Francji, Holandii czy Anglii? Jak z Anglii, to jest to LB produkcji Sagem czy Inventel?
Back to top

los212
Poziom 2
Poziom 2

Post#119 07 Feb 2008 23:52   

Z francji produkcji Inventela
Back to top

szaleniec
Poziom 23
Poziom 23

Post#120 08 Feb 2008 14:50   

los212 wrote:
produkcji Inventela

Wanadoo Livebox (Inventel DV4210) Wireless ADSL Modem Router Unlocking

http://www.agp.dsl.pipex.com/unlocking%20the%20livebox.html
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Neostrada, LiveBox - ZANIM NAPISZESZ CZYTAJ!
Page 4 of 17 Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 15, 16, 17  Next
Jump to page:
Similar topics
Ethernet, neostrada, Livebox (4)
Livebox neostrada instalacja (8)
Neostrada livebox problem. (14)
Neostrada Livebox + PC + 2 x notebook (10)
neostrada 20 MB, livebox 2.0 (5)
Neostrada 20 mb livebox 2.0 (4)
Neostrada 20 Mb/s, Livebox (7)
Neostrada TP. Livebox (3)
Neostrada Livebox 2x ethernet (2)
Neostrada livebox wlan (9)

Page generation time: 0.097 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed