FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

ultima box light do motek co myslicie o tym

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service -> ultima box light do motek co myslicie o tym
Author
Poziom 19
Poziom 19

Post#1 Post from the author of the topic 12 Jan 2007 10:25   

ultima box light do motek co myslicie o tym

czesc zastanawiam sie wlasnie nad kupnem czegs do motek i trafilem na pewna strone i widze to urzadzonko utima box light w kluczu usb z kablami i zastanawia mnie czy to jest dobry sprzecik bo w sumie wszyscy polecaja smartclipa a ten box obsluguje prawie to samo co msart tylko ze jest 3 razy tanszy bo kosztuje kolo 350 zł co o nim myslicie??? pozdrawiam
Back to top

hard
Poziom 19
Poziom 19

Post#2 12 Jan 2007 10:38   

Re: ultima box light do motek co myslicie o tym

Victorowi i Smart-Clipowi pewnie nie dorówna ale sproro nowych klientów mu na pewno zabierze ze względu na cene.
Dziś gdybym był na kupnie sprzętu do Motoroli to bym kupił ten produkt.
Victor dla mnie za drogi ,Smarta mam ale też czasami to mnie drażni z tymi aktualizacjami (ryzyko uwalenia ) i dostępem do fleszy .
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 12 Jan 2007 10:38   

Back to top

plociarz
Poziom 19
Poziom 19

Post#3 Post from the author of the topic 12 Jan 2007 11:06   

No wlasnie tymbardzie ze ja nieposiadam typowego komisu /serwisu tylko robie to w domu to wydaje mi sie ze jak dla mnie to dobry produkt bo jesli np. kupilbym i smrta i viktora to troche dlugo by mi sie to zwracalo a ten box robi tez dosyc nowe motki typu v3x itp.
Back to top

modzek
Poziom 9
Poziom 9

Post#4 12 Jan 2007 11:16   

Wiam

nie wiem czy oplaci ci sie kupowac UBL! pamietaj ze nie ma suppotru a jedyny niby support jest na pytach :/, projekt dosc swierzy i nie wiadomo jak dlugo wytrzyma , ponoc ZUEL BACK. chyba lepiej jak kupisz smarta, jak cie niestac to badziewia sie nie kupuje. z czaly szacunkiem ale miejmy nadzieje ze support zrobia i projekt nie padnie za 6 miechow.
Back to top

tino2003
Poziom 26
Poziom 26

Post#5 12 Jan 2007 11:35   

Panowie którzy posiadają ultima box napiszcie coś więcej na jego temat bo też zastanawiam się nad zakupem tego sprzętu. Podobno robi bez TP te modele co i GOT Zulei. Może warto go kupić :)
pozdr
Back to top

plociarz
Poziom 19
Poziom 19

Post#6 Post from the author of the topic 12 Jan 2007 11:56   

dzwonilem do sklepu tam gdzie go sprzeaja i narazie zbieraja zamowienia bo to ponoc nowosc jest i dopiero za tydzien beda mieli i jeszcze nic niewiedza o tym sprzecie takze jak ktos juz moze ma ten box to niech sie wypowie co i jak pozdrawiam
Back to top

komismaja
Poziom 23
Poziom 23

Post#7 12 Jan 2007 12:14   

prosze bardzo dla angielsko języcznych ludzi
http://www.gsmhosting.com/vbb/forumdisplay.php?f=394
Back to top

plociarz
Poziom 19
Poziom 19

Post#8 Post from the author of the topic 12 Jan 2007 12:16   

w sumie jak dla mnie ciekawie sie zapowiada
Back to top

wgmmmx
Poziom 12
Poziom 12

Post#9 12 Jan 2007 12:17   

Robi dokladnie to samo co samrtclip czy victor i takze bez TP duzo motorol za cene 350zl jest calkowicie arty zakupu tylko oczywiscie prosze nie marzyc supporcie wiekszy m niz rok od powstania produktu bo to projekt zulea wiec on dluzej nigdy nie daje support niz rok od wypuszczenia boxa. Ale za te pieniadze czego chciec wiecej. :)
Back to top

telekomuna
Poziom 20
Poziom 20

Post#10 12 Jan 2007 12:27   

co do przyszlosci sprzetu to chyba zgadzam sie z wgmmmx. co do ultimy (nie light) to sprzet jest calkiem ok (uzywam wiec pisze jak jest) bez tp robi tak te same modele co victor i smart clip, troche pokopany proces rejestracji, support bardzo dobry (jest troche polakow), ogolnie sprzet warty polecenia (normalna ultima nie light)
Back to top

tino2003
Poziom 26
Poziom 26

Post#11 12 Jan 2007 12:35   

telekomuna wrote:
ogolnie sprzet warty polecenia (normalna ultima nie light)

A czym się różni normalna od light? Bo z tego co ja wyczytałem to mają takie same możliwości tylko box może robić jako klip a light tylko z PCtem.
pozdr
Back to top

modzek
Poziom 9
Poziom 9

Post#12 12 Jan 2007 12:41   

http://www.gsmhosting.com/vbb/showpost.php?p=2176772&postcount=8

chyba walka na box'a znowu bedzie. poczekamy zobaczymy na odpowiedz innych box'ow. chociaz wydaje mi sie ze sc i viky beda robili swoje.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 12 Jan 2007 12:41   

Back to top

telekomuna
Poziom 20
Poziom 20

Post#13 12 Jan 2007 13:06   

tino2003 roznica jest mniej wiecej taka, ze ultima dziala a UBL garbi sie nieraz przy starych modelach (informacje od ludzi ktorzy tego sprzetu uzywaja).
Back to top

modzek
Poziom 9
Poziom 9

Post#14 12 Jan 2007 13:13   

sam sie zastanawiam nad zakupem, ale poczekamy zobaczymy na opinie innych uzytkownikow. nie ma co sie srac z tym sprzetem zwlaszcza ze sa podzielone opinie, a pozytywnych jak na lekarstwo. niech chociaz jakis support bedzie! jak dla mnie to z tym suportem zrobili fal starta :), ale przynajmniej widac z czym mamy do czynienia

pozdrowki
Back to top

FranekDolas
Poziom 24
Poziom 24

Post#15 12 Jan 2007 13:26   

Tzw. "Old" to Ultima właściwa supportowana przez Legiję a UBL to produkt Raskala i chyba Zulei wypuszczony w ramach walki na rynku i ciosów poniżej pasa.Wydaje mi się że jednak nie dorówna oryginałowi bo jak Zulea toto robił to bugów i niespodziewanek będzie masa.Jeśli już ktos nie chce Vicka bo drogi to jednak polecam oryg. Ultimę.Działa dobrze mimo pewnych początkowych problemów z aktywacją ale jak ktoś aktywował Victora to wie jak to jest.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 12 Jan 2007 13:26   

Back to top

wasylwek
Poziom 23
Poziom 23

Post#16 12 Jan 2007 13:33   

Cena kusząca :D . Przypomina mi to sytuacje sprzed chyba roku jak maestro ZULEA wypuszczał swojego USBsmerfa ( kto sie pospieszył to porobił telefonki i sprzet sie zwrócił ) a we wrześnu jak dobrze pamietam , Zulus napisał ,że wycofuje się z GSM i uciął suport . Pisałem gdzies ,ze nie wierze ,że ZULA wycofał sie na dobre z GSM i miałem rację . Na razie wiekszość motoroli da sie zrobić RSD i odsmoczyc tym poprzednim wynalazkiem (nie ma az taki wielkiej tragedii w robieniu TP ), wiec poczekam na rozwój sytuacji .
Ale jak ktoś zauwazył jeżeli zulus tam macza palce to wybuchną jaja z tym sprzetem w najmniej oczekiwanym momencie.
P.S. do USB smerfa kupowałem aktywacje motek i samsungów i dzieki własnie , temu nabrałem takiej awersji do Zulei ( kolejny raz doszedłem do wniosku ,że tanie nie zawsze jest dobre) .
Back to top

Stokłosy
Poziom 23
Poziom 23

Post#17 12 Jan 2007 14:04   

Uwazam ze Ultima Light Box, bedzie bardzo dobrym produktem, sam unlok robi niegorzej niz victor, czy smart-clip . kolega moj ma i uzywa wczoraj przy mnie robil L6, L7 bez zadnych problemow. Nie ma zadnych bugow w sofcie. Chodzi ja ta lala. Ja jeszcze jak i inni czekamy na np.L6 u victora bez tp. Ultima Light/Motorocker juz to ma.

http://www.gsmhosting.com/vbb/showthread.php?t=362855

" Unlocking without test point added for following models:

- L2, L6, U6, V190, V191, V195,
- L7, L7iTunes, V235, V360, V3RoHS, V3i, V3iTunes,
- C975 R245_U_82.21.91I"

" Added new tab with Read Codes for L6/L7 iMode (Mitsubishi based platform)
- Work on all versions (V12, V13)
- Autodetect phone and autoselect COM port
(no need to bother your head with COM selection, Control Panel, ...)
- Prepared for Direct Unlock and IMEI Repair for Mitsubishi platform based phones
(will be released in near future version)"

Tyle na start, a moze az tyle.

Te telefony beda przychodzic do lokow, przynajmniej przez przyszłe dwa lata, przy dzisiejszych cenach simlokow, u mnie zwrocilby sie po 6 simlokach z v3r.

Tak ze produkt warty swej ceny. Mysle tez ze lepszy niz ultima legiji.
Produkt Raskala nic nie ma wspolnego z Ultima Legija, oprocz nazwy - zrobionej specjalnie na zlosc.

Warto tez by sie przyjrzec dokladniej Ultima Legijii w tej calej sytuacji, kiedys byl taki projekt jednego zdolnego programisty ''Experience Box'', zginely temu programiscie komputery z firmy, oraz prototyp boxa. Podobno odnalazly sie w chinach razem z Legija. Tak powstala Ultima Box Legiji.

Legija teraz ma pretensje o podobna nazwe u Raskala.
Skoro sam nie jest bez winy to po co rzuca kamieniem.

Jak bedzie z update - nie wie nikt - ja bym sie wiele nie spodziewal. Lecz warto to miec. Nie jest to Victor ze swoja baza flash, jednak kosztuje ''grosiki''.
Back to top

modzek
Poziom 9
Poziom 9

Post#18 12 Jan 2007 14:39   

raskel twierdzi tez ze to nie jest projekt GOT, moim zdaniem jest ! ale GOT jest calkiem calkiem robilem pare fonikow nawet C975 R245_U_82.21.91I i poszlo bez problemu. jak mowilem poczekamy zobaczymy...
Back to top

Stokłosy
Poziom 23
Poziom 23

Post#19 12 Jan 2007 15:08   

Tez mi sie zdaje ze jest to te same zrodlo. Motorocker standalone , Got On-line.

Jak jest czas pokaze.
Back to top

tonk
Poziom 23
Poziom 23

Post#20 12 Jan 2007 15:25   

jednym slowem jesli za niecale 400zl dostanie sie produkt robiocy unlock w miare stabilnie i nowych telefonow, to warto wydac.
Back to top

TAS
Poziom 19
Poziom 19

Post#21 13 Jan 2007 15:36   

FranekDolas wrote:
Wydaje mi się że jednak nie dorówna oryginałowi bo jak Zulea toto robił to bugów i niespodziewanek będzie masa.Jeśli już ktos nie chce Vicka bo drogi to jednak polecam oryg. Ultimę.Działa dobrze mimo pewnych początkowych problemów z aktywacją ale jak ktoś aktywował Victora to wie jak to jest.

Tu się nie zgodzę gdyż pk2 Tool spisuje sie wg mnie zdecydowanie lepiej niż Smart Clip, sofcik do SE by Zulea też zwrócił się dzieki cenie wielokrotnie i często stawiał fony ubite innymi boxami, zresztą co do błędów w sofcie to chyba pod tym względem ostatnio Smart Clip miał parę ładnych kwiatków. Też mi się wydaje iż jest to boxowa wersja GOTa który to bardzo przyzwoicie robił locki bez TP. Box jest ciekawą alternatywą, pewnie że nie jest to Victor lecz przy tej cenie i strasznej pazerności team Smart Clipa chyba nie ma konkurencji.
Back to top

tonk
Poziom 23
Poziom 23

Post#22 13 Jan 2007 16:58   

moim zdaniem jest lepszy od GOT i nie ma tu na mysli ilosci i jakosci robionych modeli, placa za got`a 400 i za ultime 400 przypuscmu ze po roku oba padna, co zostanie z GOT`a, nic bo nie bedzie serwera, natomiast ultima nadal bedzie mozna robic przez jakis czas jak tera cyclonem
Back to top

Stokłosy
Poziom 23
Poziom 23

Post#23 13 Jan 2007 17:03   

Oczywiscie urzadzenia zulea lepiej traktowac jak klipy - robia co robia. Zwrot po paru simlokach - reszta czysty zysk.
Back to top

plociarz
Poziom 19
Poziom 19

Post#24 Post from the author of the topic 13 Jan 2007 22:26   

To ja mam taka prosbe jak ktos juz zakupi tego boxa to niech napisze tu jak wrazenia heh co ciekawe pewien sklep na aukcjach juz sprzedaje w przystepnej cenie ultime :)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 13 Jan 2007 22:26   

Back to top

Multi_COM
Poziom 22
Poziom 22

Post#25 14 Jan 2007 21:33   

mozna zaznaczyc jeszcze ze UBL robi bez problemu 6i/l7i v12/v13 ;) a wiec odpadaja kredyty chocby nawet
Back to top

techgsm
Poziom 12
Poziom 12

Post#26 14 Jan 2007 21:42   

Dorzuce sie do tematu, mianowicie Ultima Light jest wynikiem walk miedzy Legija a Raskalem dlatego cena jest taka niska - wiadomo ze gdzie wchodza w gre poruachunki miedzy autorami zawsze korzysta na tym klient koncowy ;)

Co do samego boksa i porownania do Smarta czy MSS mysle, ze wystarczy sobie zrobic poprostu kalkulacje - 350 zl to nie duzo za takiego boksa, a zaleznie od obrotow moze sie on zwrocic w tydzien max miesiac

Wiec wg mnie jesli ktos jeszcze nie ma to warto ;)!
Back to top

FranekDolas
Poziom 24
Poziom 24

Post#27 14 Jan 2007 21:54   

A ja tam żadnego szmelcu gdzie choćby cień podejrzenia mam że Daniel Henzulea maczał w tym swoje rumuńskie paluchy nie kupię.Nie lubię jak ktoś mnie oszukuje i ściemnia zamiast przyznać się do właściwych motywów swojego postępowania.Wiadomo że tym rynkiem rządzi kasa i dlatego stawiam na sprawdzone produkty choć nie najtańsze.
Mam MSS i Ultimę by Legija i to mi wystarczy a teraz wiadomo że trzeba będzie Victorowi dopłacić za update i bez mrugnięcia to zrobię bo wiem za co płacę.
Back to top

techgsm
Poziom 12
Poziom 12

Post#28 14 Jan 2007 22:08   

Jak Victorowi za update? Przeciez wypuscil za free?
Back to top

Stokłosy
Poziom 23
Poziom 23

Post#29 14 Jan 2007 22:15   

100% ze to produkt Zulea mimo sciemy ze maczal w tym palce Maxim. Maxim to ten co mu Legija - delikatnie mowiac zakosil Ultime.

Maximowi zginely komputery z firmy z projektami Ultimy jak ja by tam ja zwal. Odnalazly sie pozniej w chinach razem z legija.

Jednak produkt warty swej ceny - mysle ze zwroci sie w dwa tygodnie najwyzej na dobrym punkcie - pozniej bedzie np. na v3r, l6..... zarabial jeszcze ze dwa lata bo tyle bedzie duzo tych motoroli chodzilo.

Tez mam Victora, niestety zakupilem go teraz razem z warrior boxem - niestety teraz bo uwarzam ze za pozno kupilem. I nie wyobrazam juz teraz sobie pracy bez niego. Jest super !!!! Dostepnosc plikow flash..... Mimo to moze sobie kupie Ultime light bo robi wiecej unlok niz Victor na dzis.
Back to top

gsm-sklep
Poziom 20
Poziom 20

Post#30 14 Jan 2007 22:34   

FranekDolas wrote:
A ja tam żadnego szmelcu gdzie choćby cień podejrzenia mam że Daniel Henzulea maczał w tym swoje rumuńskie paluchy nie kupię.Nie lubię jak ktoś mnie oszukuje i ściemnia zamiast przyznać się do właściwych motywów swojego postępowania.Wiadomo że tym rynkiem rządzi kasa i dlatego stawiam na sprawdzone produkty choć nie najtańsze.
Mam MSS i Ultimę by Legija i to mi wystarczy a teraz wiadomo że trzeba będzie Victorowi dopłacić za update i bez mrugnięcia to zrobię bo wiem za co płacę.

Racja swieta !!!

ps ...

Rumun zawsze bedzie rumunem ...
Jednak pragne zwrocic uwage na fakt ze caly rumunski klan
zalewa nas tanim g ... za pare groszy i daje jednak support
choc polowiczny jak za czasów usbsmarta
ale jednak jakis support byl ... ( kilka misiecy ... ze dwa chyba czy trzy ... ;=) )
Jednak jaki mial byc za 200 zl koszt klucza
Nikt nie jest z Caritasu i nie bedzie supportowal produktów które
finnasowo umarly.
Doskonale sobie musimy zdawac wszysce sprwe ze taki soft to jak klip bez updatów ..
Coz ... to sa prawa rynku ...
Do momentu kiedy znajda sie na takie produkty chetni ... ( a jak zycie pokazalo znajduja sie w ilosciach zastraszajacych ) beda one sie mialy dobrze i beda budoawaly opinie daleka od doskonalej dla ludzi którzy robia dobre produkty i sie cenia !!!

Sam ma mam do czynienia z klientami ...
Wiem jak wygląda moj dzien pracy ...
To trudne odebrac okolo 30 -40 telefonów dziennie z pretensja ze support rumunski nie dziala
ze zgodnie z naszym prawem powienienenm oddac kase
a rumun ma wszystkich w d...
jak sie okazalo swoich dytrybutorów tez
nie mowie tutaj o naszym kraju
Polska to nadal kraj gdzie jednak z kasa nie jest najlepiej ...
Przypadki znam powaznych firm które zaufaly kolesiowi i sie wywalily i maja teraz jakies klopoty z róznymi instytucjami od spraw spolecznych ...
moim zdaniem zenada ... ...
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service -> ultima box light do motek co myslicie o tym
Page 1 of 3 Go to page 1, 2, 3  Next
Similar topics
Ultima BOX Light INSTALACJA NOWEJ WERSJI 4.03 (5)
Ultima Box Light nowy update v4.03 (6)
Ultima box light polska instrukcja (1)
Ultima Box Light i Motorola C350 (2)
opinie o ultima box light (2)
Simlock L6 Ultima Box Light (5)
Ultima Box Light instrukcja? (18)
Ultima BOX Light - Reset Box usage (42)
Padł mi box, Ultima light, awaria urządzenia USB. (5)
motorola ODM models simlock ultima box light (8)

Page generation time: 0.124 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed