Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak podłączyć czujnik ruchu do alarmu?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Zabezpieczenia ->Jak podłączyć czujnik ruchu do alarmu? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
lysy000
Poziom 5
Poziom 5
Miasto: płock
Dołączył: 08 Sie 2005
Posty: 13
lysy000
Poziom 5
Post#1 19 Sty 2007 13:46  Autor tematu   

Czujnik ruchu


Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie tego jak podłączyć do alarmu czujnik ruchu ? Z czujnika wychodzą dwie końcówki a w alarmie są do tego celu 4 kable: +, masa, alarm, realarm. Nie chce niczego spalić więc wole zapytać jak to podłączyć ? Pozdrawiam i z góry dziękuję

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
norbert.s.
Konto firmowe
Moderator Zabezpieczeń
Moderator Zabezpieczeń
Miasto: Gliwice
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 7071
Pomógł: 682
Ocena postów: 19
norbert.s.
Konto firmowe
Moderator Zabezpieczeń
Post#2 19 Sty 2007 14:02    

Re: Czujnik ruchu


Tylko wróżka.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
solecki.m
Poziom 19
Poziom 19
Dołączył: 04 Paź 2003
Posty: 732
Pomógł: 74
Ocena postów: 10
solecki.m
Poziom 19
Post#3 19 Sty 2007 16:47    

Re: Czujnik ruchu


lysy000 napisał:
Z czujnika wychodzą dwie końcówki

Niemożliwe, powinny wychodzić trzy przewody. Gdzie trzeci? Myszy zjadły?
lysy000 napisał:
a w alarmie są do tego celu 4 kable: +, masa, alarm, realarm. Nie chce niczego spalić więc wole zapytać jak to podłączyć ? Pozdrawiam i z góry dziękuję

Może zapodasz więcej szczegółów, jesteśmy tylko instalatorami a nie jasnowidzami. Domyślam się że alarm to Legendford F14

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
bartek_p
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Legnica
Dołączył: 22 Maj 2005
Posty: 1475
Pomógł: 105
Ocena postów: 12
bartek_p
Poziom 21
Post#4 19 Sty 2007 16:51    

Re: Czujnik ruchu


Mnie się wydaje że masz coś sprzęt nie kompletny.
Zapodaj jakieś foty to się wyjaśni.
Sam czujnik ruchu to tylko czujnik, musisz mieć jeszcze do tego drugi czujnik, jeden jest nadajnikiem, a drugi odbiornikiem, do tego musisz mieć centralke z elektroniką z której to wychodzą 3 bądź 4 kable w zależności od modelu.
+,-, alarm i realarm(peralarm).

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jarcal1
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: płock
Dołączył: 19 Kwi 2006
Posty: 6
jarcal1
Poziom 3
Post#5 19 Sty 2007 23:38    

Re: Czujnik ruchu


alarm jest taki: http://www.allegro.pl/item156123814_profesjonalny_alarm_freeway_zestaw_z_czujnikami.html

a czujniki mam wyjete z innego auta ale nie mam zadnej centralki do tych czujników czy wogole jest to potrzebne??

Dodano po 11 [minuty]:

w załaczniku schemat i instrukcja tego alarmu

Załączniki:
freeway330.doc
freeway330.doc
Download (409 KB)
Punkty: 0.32 dla użytkownika

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jarcal1
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: płock
Dołączył: 19 Kwi 2006
Posty: 6
jarcal1
Poziom 3
Post#6 19 Sty 2007 23:42    

Re: Czujnik ruchu


mam dwa czujniki tylko nie mam centralki bez niej nie bedzie dzialało?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
gigi-44
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Bielsko-Biała
Dołączył: 15 Gru 2006
Posty: 653
Pomógł: 86
Ocena postów: 6
gigi-44
Poziom 19
Post#7 19 Sty 2007 23:53    

Re: Czujnik ruchu


bez centrali same czujki nie podziałają!

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
bartek_p
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Legnica
Dołączył: 22 Maj 2005
Posty: 1475
Pomógł: 105
Ocena postów: 12
bartek_p
Poziom 21
Post#8 19 Sty 2007 23:55    

Re: Czujnik ruchu


Czyli trafiłem :)
http://www.conda.pl/product.php?id=30&k=4&pk=4&ppk=0
Tu masz komplet

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jarcal1
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: płock
Dołączył: 19 Kwi 2006
Posty: 6
jarcal1
Poziom 3
Post#9 20 Sty 2007 08:14    

Re: Czujnik ruchu


ok dzieki już wszystko wiem.ide poszukac centralki skoro czujniki byly to i centralka musi byc :-)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
renqien
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Warszawa
Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 1653
Pomógł: 150
Ocena postów: 5
renqien
Poziom 22
Post#10 20 Sty 2007 09:07    

Re: Czujnik ruchu


No niekoniecznie, były takie alarmy, które centralkę ultradźwięków miały wbudowaną i wtedy lipa.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jarcal1
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: płock
Dołączył: 19 Kwi 2006
Posty: 6
jarcal1
Poziom 3
Post#11 20 Sty 2007 13:57    

Re: Czujnik ruchu


znalazlem centralke jest na 3 kable to gdzie mam ją podłaczyc??pod ten czujnik wstrzasowy sie w kable wpiąć?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Bartek elektromechanik
Poziom 13
Poziom 13
Miasto: Tychy
Dołączył: 18 Sty 2007
Posty: 132
Pomógł: 12
Bartek elektromechanik
Poziom 13
Post#12 20 Sty 2007 14:42    

Re: Czujnik ruchu


Tak w tą wiazkę.Pozdrawiam.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jarcal1
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: płock
Dołączył: 19 Kwi 2006
Posty: 6
jarcal1
Poziom 3
Post#13 21 Sty 2007 14:07    

Re: Czujnik ruchu


ok dzieki.bede kombinowal moze jakos dojde po kablach ktore gdzie kolorami.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Zabezpieczenia -> Jak podłączyć czujnik ruchu do alarmu?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak podłączyć czujnik ruchu do alarmu bez takiego wejścia? (5)
Czujnik otwartych drzwi jak podłączyć do alarmu (3)
Czujki ruchu umarły. Jak sprawdzić czujniki ruchu alarmu samochodowego? (5)
jak podlaczyc czujnik ruchu ES-34 (2)
Jak działą ultradzwiękowy czujnik ruchu? (3)
jak podłączyć centralny do alarmu- ? (6)
Jak podłączyć podtrzymanie do alarmu samochodowego? (11)
Jak podłączyć domykanie szyb do alarmu (3)
jak podłączyć centralny zamek do alarmu??? (6)
Jak podłączyć c.z. do centralki alarmu CS 584? (7)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.085 seconds

elektroda.pl temat RSS