Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak podłączyć czujnik ruchu do alarmu?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Zabezpieczenia ->Jak podłączyć czujnik ruchu do alarmu? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Samochody
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
lysy000
Poziom 9
Miasto: płock
Dołączył: 08 Sie 2005
Posty: 15
lysy000
Poziom 9
Post#1 19 Sty 2007 13:46  Autor tematu   

Czujnik ruchu


Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie tego jak podłączyć do alarmu czujnik ruchu ? Z czujnika wychodzą dwie końcówki a w alarmie są do tego celu 4 kable: +, masa, alarm, realarm. Nie chce niczego spalić więc wole zapytać jak to podłączyć ? Pozdrawiam i z góry dziękuję

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
norbert.s.
Konto firmowe
Moderator Zabezpieczeń
Miasto: Gliwice
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 7192
Pomógł: 685
Ocena postów: 32
norbert.s.
Konto firmowe
Moderator Zabezpieczeń
Post#2 19 Sty 2007 14:02    

Re: Czujnik ruchu


Tylko wróżka.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
solecki.m
Poziom 26
Dołączył: 04 Paź 2003
Posty: 734
Pomógł: 74
Ocena postów: 10
solecki.m
Poziom 26
Post#3 19 Sty 2007 16:47    

Re: Czujnik ruchu


lysy000 napisał:
Z czujnika wychodzą dwie końcówki

Niemożliwe, powinny wychodzić trzy przewody. Gdzie trzeci? Myszy zjadły?
lysy000 napisał:
a w alarmie są do tego celu 4 kable: +, masa, alarm, realarm. Nie chce niczego spalić więc wole zapytać jak to podłączyć ? Pozdrawiam i z góry dziękuję

Może zapodasz więcej szczegółów, jesteśmy tylko instalatorami a nie jasnowidzami. Domyślam się że alarm to Legendford F14

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bartek_p
Poziom 29
Miasto: Legnica
Dołączył: 22 Maj 2005
Posty: 1587
Pomógł: 107
Ocena postów: 18
bartek_p
Poziom 29
Post#4 19 Sty 2007 16:51    

Re: Czujnik ruchu


Mnie się wydaje że masz coś sprzęt nie kompletny.
Zapodaj jakieś foty to się wyjaśni.
Sam czujnik ruchu to tylko czujnik, musisz mieć jeszcze do tego drugi czujnik, jeden jest nadajnikiem, a drugi odbiornikiem, do tego musisz mieć centralke z elektroniką z której to wychodzą 3 bądź 4 kable w zależności od modelu.
+,-, alarm i realarm(peralarm).

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jarcal1
Poziom 9
Miasto: płock
Dołączył: 19 Kwi 2006
Posty: 6
jarcal1
Poziom 9
Post#5 19 Sty 2007 23:38    

Re: Czujnik ruchu


alarm jest taki: http://www.allegro.pl/item156123814 profesjonalny alarm freeway zestaw z czujnikami.html

a czujniki mam wyjete z innego auta ale nie mam zadnej centralki do tych czujników czy wogole jest to potrzebne??

Dodano po 11 [minuty]:

w załaczniku schemat i instrukcja tego alarmu

Załączniki:
freeway330.doc
freeway330.doc
Download (409 KB)
Punkty: 0.32 dla użytkownika

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jarcal1
Poziom 9
Miasto: płock
Dołączył: 19 Kwi 2006
Posty: 6
jarcal1
Poziom 9
Post#6 19 Sty 2007 23:42    

Re: Czujnik ruchu


mam dwa czujniki tylko nie mam centralki bez niej nie bedzie dzialało?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
gigi-44
Poziom 26
Miasto: Bielsko-Biała
Dołączył: 15 Gru 2006
Posty: 724
Pomógł: 95
Ocena postów: 9
gigi-44
Poziom 26
Post#7 19 Sty 2007 23:53    

Re: Czujnik ruchu


bez centrali same czujki nie podziałają!

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
bartek_p
Poziom 29
Miasto: Legnica
Dołączył: 22 Maj 2005
Posty: 1587
Pomógł: 107
Ocena postów: 18
bartek_p
Poziom 29
Post#8 19 Sty 2007 23:55    

Re: Czujnik ruchu


Czyli trafiłem :)
http://www.conda.pl/product.php?id=30&k=4&pk=4&ppk=0
Tu masz komplet

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jarcal1
Poziom 9
Miasto: płock
Dołączył: 19 Kwi 2006
Posty: 6
jarcal1
Poziom 9
Post#9 20 Sty 2007 08:14    

Re: Czujnik ruchu


ok dzieki już wszystko wiem.ide poszukac centralki skoro czujniki byly to i centralka musi byc :-)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
renqien
Poziom 32
Miasto: Warszawa
Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 1653
Pomógł: 150
Ocena postów: 7
renqien
Poziom 32
Post#10 20 Sty 2007 09:07    

Re: Czujnik ruchu


No niekoniecznie, były takie alarmy, które centralkę ultradźwięków miały wbudowaną i wtedy lipa.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
jarcal1
Poziom 9
Miasto: płock
Dołączył: 19 Kwi 2006
Posty: 6
jarcal1
Poziom 9
Post#11 20 Sty 2007 13:57    

Re: Czujnik ruchu


znalazlem centralke jest na 3 kable to gdzie mam ją podłaczyc??pod ten czujnik wstrzasowy sie w kable wpiąć?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Bartek elektromechanik
Poziom 14
Miasto: Tychy
Dołączył: 18 Sty 2007
Posty: 137
Pomógł: 12
Bartek elektromechanik
Poziom 14
Post#12 20 Sty 2007 14:42    

Re: Czujnik ruchu


Tak w tą wiazkę.Pozdrawiam.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
jarcal1
Poziom 9
Miasto: płock
Dołączył: 19 Kwi 2006
Posty: 6
jarcal1
Poziom 9
Post#13 21 Sty 2007 14:07    

Re: Czujnik ruchu


ok dzieki.bede kombinowal moze jakos dojde po kablach ktore gdzie kolorami.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Zabezpieczenia -> Jak podłączyć czujnik ruchu do alarmu?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak podłączyć czujnik ruchu do alarmu bez takiego wejścia? (5)
Czujnik otwartych drzwi jak podłączyć do alarmu (3)
Czujki ruchu umarły. Jak sprawdzić czujniki ruchu alarmu samochodowego? (5)
jak podlaczyc czujnik ruchu ES-34 (2)
Jak działą ultradzwiękowy czujnik ruchu? (3)
jak podłączyć centralny do alarmu- ? (6)
Jak podłączyć podtrzymanie do alarmu samochodowego? (11)
Jak podłączyć domykanie szyb do alarmu (3)
jak podłączyć centralny zamek do alarmu??? (6)
Jak podłączyć c.z. do centralki alarmu CS 584? (7)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.115 seconds

elektroda.pl temat RSS