Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak podłączyć czujnik ruchu do alarmu?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Zabezpieczenia Pojazdów -> Jak podłączyć czujnik ruchu do alarmu?
Autor
Wiadomość
lysy000
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 08 Sie 2005
Posty: 15
Miasto: płock

Post#1 Post autora tematu 19 Sty 2007 14:46   

Czujnik ruchu


Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie tego jak podłączyć do alarmu czujnik ruchu ? Z czujnika wychodzą dwie końcówki a w alarmie są do tego celu 4 kable: +, masa, alarm, realarm. Nie chce niczego spalić więc wole zapytać jak to podłączyć ? Pozdrawiam i z góry dziękuję
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Sty 2007 14:46   





Powrót do góry
   
norbert.s.
Moderator Zabezpieczeń
Moderator Zabezpieczeń


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6951
Miasto: Gliwice

Post#2 19 Sty 2007 15:02   

Re: Czujnik ruchu


Tylko wróżka.
Powrót do góry
   
solecki.m
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 04 Paź 2003
Posty: 732

Post#3 19 Sty 2007 17:47   

Re: Czujnik ruchu


lysy000 napisał:
Z czujnika wychodzą dwie końcówki

Niemożliwe, powinny wychodzić trzy przewody. Gdzie trzeci? Myszy zjadły?
lysy000 napisał:
a w alarmie są do tego celu 4 kable: +, masa, alarm, realarm. Nie chce niczego spalić więc wole zapytać jak to podłączyć ? Pozdrawiam i z góry dziękuję

Może zapodasz więcej szczegółów, jesteśmy tylko instalatorami a nie jasnowidzami. Domyślam się że alarm to Legendford F14
Powrót do góry
   
bartek_p
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 22 Maj 2005
Posty: 1439
Miasto: poznań

Post#4 19 Sty 2007 17:51   

Re: Czujnik ruchu


Mnie się wydaje że masz coś sprzęt nie kompletny.
Zapodaj jakieś foty to się wyjaśni.
Sam czujnik ruchu to tylko czujnik, musisz mieć jeszcze do tego drugi czujnik, jeden jest nadajnikiem, a drugi odbiornikiem, do tego musisz mieć centralke z elektroniką z której to wychodzą 3 bądź 4 kable w zależności od modelu.
+,-, alarm i realarm(peralarm).
Powrót do góry
   
jarcal1
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 19 Kwi 2006
Posty: 6
Miasto: płock

Post#5 20 Sty 2007 00:38   

Re: Czujnik ruchu


alarm jest taki: http://www.allegro.pl/item156123814_profesjonalny_alarm_freeway_zestaw_z_czujnikami.html

a czujniki mam wyjete z innego auta ale nie mam zadnej centralki do tych czujników czy wogole jest to potrzebne??

Dodano po 11 [minuty]:

w załaczniku schemat i instrukcja tego alarmu

Załączniki:
freeway330.doc
freeway330.doc
Download (409 KB)
Punkty: 0.32 dla użytkownika
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Sty 2007 00:38   





Powrót do góry
   
jarcal1
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 19 Kwi 2006
Posty: 6
Miasto: płock

Post#6 20 Sty 2007 00:42   

Re: Czujnik ruchu


mam dwa czujniki tylko nie mam centralki bez niej nie bedzie dzialało?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Sty 2007 00:42   





Powrót do góry
   
gigi-44
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 15 Gru 2006
Posty: 657
Miasto: Bielsko-Biała

Post#7 20 Sty 2007 00:53   

Re: Czujnik ruchu


bez centrali same czujki nie podziałają!
Powrót do góry
   
bartek_p
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 22 Maj 2005
Posty: 1439
Miasto: poznań

Post#8 20 Sty 2007 00:55   

Re: Czujnik ruchu


Czyli trafiłem :)
http://www.conda.pl/product.php?id=30&k=4&pk=4&ppk=0
Tu masz komplet
Powrót do góry
   
jarcal1
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 19 Kwi 2006
Posty: 6
Miasto: płock

Post#9 20 Sty 2007 09:14   

Re: Czujnik ruchu


ok dzieki już wszystko wiem.ide poszukac centralki skoro czujniki byly to i centralka musi byc :-)
Powrót do góry
   
renqien
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 1654
Miasto: Warszawa

Post#10 20 Sty 2007 10:07   

Re: Czujnik ruchu


No niekoniecznie, były takie alarmy, które centralkę ultradźwięków miały wbudowaną i wtedy lipa.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Sty 2007 10:07   





Powrót do góry
   
jarcal1
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 19 Kwi 2006
Posty: 6
Miasto: płock

Post#11 20 Sty 2007 14:57   

Re: Czujnik ruchu


znalazlem centralke jest na 3 kable to gdzie mam ją podłaczyc??pod ten czujnik wstrzasowy sie w kable wpiąć?
Powrót do góry
   
Bartek elektromechanik
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 18 Sty 2007
Posty: 134
Miasto: Tychy

Post#12 20 Sty 2007 15:42   

Re: Czujnik ruchu


Tak w tą wiazkę.Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
jarcal1
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 19 Kwi 2006
Posty: 6
Miasto: płock

Post#13 21 Sty 2007 15:07   

Re: Czujnik ruchu


ok dzieki.bede kombinowal moze jakos dojde po kablach ktore gdzie kolorami.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Zabezpieczenia Pojazdów -> Jak podłączyć czujnik ruchu do alarmu?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak podłączyć czujnik ruchu do alarmu bez takiego wejścia? (5)
Czujnik otwartych drzwi jak podłączyć do alarmu (3)
Czujki ruchu umarły. Jak sprawdzić czujniki ruchu alarmu samochodowego? (5)
jak podlaczyc czujnik ruchu ES-34 (2)
Jak działą ultradzwiękowy czujnik ruchu? (3)
jak podłączyć centralny do alarmu- ? (6)
Jak podłączyć podtrzymanie do alarmu samochodowego? (11)
Jak podłączyć domykanie szyb do alarmu (3)
jak podłączyć centralny zamek do alarmu??? (6)
Jak podłączyć c.z. do centralki alarmu CS 584? (7)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.079 seconds

elektroda.pl temat RSS