Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak podłączyć czujnik ruchu do alarmu?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Zabezpieczenia ->Jak podłączyć czujnik ruchu do alarmu? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
lysy000
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 08 Sie 2005
Posty: 13
Miasto: płock

lysy000
Poziom 5
Post#1 Post autora tematu 19 Sty 2007 13:46   

Czujnik ruchu


Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie tego jak podłączyć do alarmu czujnik ruchu ? Z czujnika wychodzą dwie końcówki a w alarmie są do tego celu 4 kable: +, masa, alarm, realarm. Nie chce niczego spalić więc wole zapytać jak to podłączyć ? Pozdrawiam i z góry dziękuję

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
norbert.s.
Konto firmowe
Moderator Zabezpieczeń
Moderator Zabezpieczeń


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6994
Miasto: Gliwice

norbert.s.
Konto firmowe
Moderator Zabezpieczeń
Post#2 19 Sty 2007 14:02   

Re: Czujnik ruchu


Tylko wróżka.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
solecki.m
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 04 Paź 2003
Posty: 732

solecki.m
Poziom 19
Post#3 19 Sty 2007 16:47   

Re: Czujnik ruchu


lysy000 napisał:
Z czujnika wychodzą dwie końcówki

Niemożliwe, powinny wychodzić trzy przewody. Gdzie trzeci? Myszy zjadły?
lysy000 napisał:
a w alarmie są do tego celu 4 kable: +, masa, alarm, realarm. Nie chce niczego spalić więc wole zapytać jak to podłączyć ? Pozdrawiam i z góry dziękuję

Może zapodasz więcej szczegółów, jesteśmy tylko instalatorami a nie jasnowidzami. Domyślam się że alarm to Legendford F14

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
bartek_p
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 22 Maj 2005
Posty: 1462
Miasto: poznań

bartek_p
Poziom 21
Post#4 19 Sty 2007 16:51   

Re: Czujnik ruchu


Mnie się wydaje że masz coś sprzęt nie kompletny.
Zapodaj jakieś foty to się wyjaśni.
Sam czujnik ruchu to tylko czujnik, musisz mieć jeszcze do tego drugi czujnik, jeden jest nadajnikiem, a drugi odbiornikiem, do tego musisz mieć centralke z elektroniką z której to wychodzą 3 bądź 4 kable w zależności od modelu.
+,-, alarm i realarm(peralarm).

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jarcal1
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 19 Kwi 2006
Posty: 6
Miasto: płock

jarcal1
Poziom 3
Post#5 19 Sty 2007 23:38   

Re: Czujnik ruchu


alarm jest taki: http://www.allegro.pl/item156123814_profesjonalny_alarm_freeway_zestaw_z_czujnikami.html

a czujniki mam wyjete z innego auta ale nie mam zadnej centralki do tych czujników czy wogole jest to potrzebne??

Dodano po 11 [minuty]:

w załaczniku schemat i instrukcja tego alarmu

Załączniki:
freeway330.doc
freeway330.doc
Download (409 KB)
Punkty: 0.32 dla użytkownika

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
jarcal1
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 19 Kwi 2006
Posty: 6
Miasto: płock

jarcal1
Poziom 3
Post#6 19 Sty 2007 23:42   

Re: Czujnik ruchu


mam dwa czujniki tylko nie mam centralki bez niej nie bedzie dzialało?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
gigi-44
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 15 Gru 2006
Posty: 653
Miasto: Bielsko-Biała

gigi-44
Poziom 19
Post#7 19 Sty 2007 23:53   

Re: Czujnik ruchu


bez centrali same czujki nie podziałają!

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
bartek_p
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 22 Maj 2005
Posty: 1462
Miasto: poznań

bartek_p
Poziom 21
Post#8 19 Sty 2007 23:55   

Re: Czujnik ruchu


Czyli trafiłem Smile
http://www.conda.pl/product.php?id=30&k=4&pk=4&ppk=0
Tu masz komplet

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jarcal1
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 19 Kwi 2006
Posty: 6
Miasto: płock

jarcal1
Poziom 3
Post#9 20 Sty 2007 08:14   

Re: Czujnik ruchu


ok dzieki już wszystko wiem.ide poszukac centralki skoro czujniki byly to i centralka musi byc Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
renqien
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 1653
Miasto: Warszawa

renqien
Poziom 22
Post#10 20 Sty 2007 09:07   

Re: Czujnik ruchu


No niekoniecznie, były takie alarmy, które centralkę ultradźwięków miały wbudowaną i wtedy lipa.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
jarcal1
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 19 Kwi 2006
Posty: 6
Miasto: płock

jarcal1
Poziom 3
Post#11 20 Sty 2007 13:57   

Re: Czujnik ruchu


znalazlem centralke jest na 3 kable to gdzie mam ją podłaczyc??pod ten czujnik wstrzasowy sie w kable wpiąć?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Bartek elektromechanik
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 18 Sty 2007
Posty: 132
Miasto: Tychy

Bartek elektromechanik
Poziom 13
Post#12 20 Sty 2007 14:42   

Re: Czujnik ruchu


Tak w tą wiazkę.Pozdrawiam.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jarcal1
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 19 Kwi 2006
Posty: 6
Miasto: płock

jarcal1
Poziom 3
Post#13 21 Sty 2007 14:07   

Re: Czujnik ruchu


ok dzieki.bede kombinowal moze jakos dojde po kablach ktore gdzie kolorami.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Zabezpieczenia -> Jak podłączyć czujnik ruchu do alarmu?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak podłączyć czujnik ruchu do alarmu bez takiego wejścia? (5)
Czujnik otwartych drzwi jak podłączyć do alarmu (3)
Czujki ruchu umarły. Jak sprawdzić czujniki ruchu alarmu samochodowego? (5)
jak podlaczyc czujnik ruchu ES-34 (2)
Jak działą ultradzwiękowy czujnik ruchu? (3)
jak podłączyć centralny do alarmu- ? (6)
Jak podłączyć podtrzymanie do alarmu samochodowego? (11)
Jak podłączyć domykanie szyb do alarmu (3)
jak podłączyć centralny zamek do alarmu??? (6)
Jak podłączyć c.z. do centralki alarmu CS 584? (7)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.048 seconds

elektroda.pl temat RSS