Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jak podłączyć czujnik ruchu do alarmu?


  Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Car Security ->Jak podłączyć czujnik ruchu do alarmu? Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
lysy000
Level 9
Location: płock
Joined: 08 Aug 2005
Posts: 15
lysy000
Level 9
Post#1 19 Jan 2007 13:46  Topic author   

Czujnik ruchu


Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie tego jak podłączyć do alarmu czujnik ruchu ? Z czujnika wychodzą dwie końcówki a w alarmie są do tego celu 4 kable: +, masa, alarm, realarm. Nie chce niczego spalić więc wole zapytać jak to podłączyć ? Pozdrawiam i z góry dziękuję

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
norbert.s.
Company Account
Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
Location: Gliwice
Joined: 18 Nov 2005
Posts: 7254
Helped: 692
Post rating: 65
norbert.s.
Company Account
Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
Post#2 19 Jan 2007 14:02    

Re: Czujnik ruchu


Tylko wróżka.

Helpful post? + 0
Back to top
solecki.m
Level 26
Joined: 04 Oct 2003
Posts: 734
Helped: 74
Post rating: 10
solecki.m
Level 26
Post#3 19 Jan 2007 16:47    

Re: Czujnik ruchu


lysy000 wrote:
Z czujnika wychodzą dwie końcówki

Niemożliwe, powinny wychodzić trzy przewody. Gdzie trzeci? Myszy zjadły?
lysy000 wrote:
a w alarmie są do tego celu 4 kable: +, masa, alarm, realarm. Nie chce niczego spalić więc wole zapytać jak to podłączyć ? Pozdrawiam i z góry dziękuję

Może zapodasz więcej szczegółów, jesteśmy tylko instalatorami a nie jasnowidzami. Domyślam się że alarm to Legendford F14

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bartek_p
Level 30
Location: Legnica
Joined: 22 May 2005
Posts: 1695
Helped: 119
Post rating: 27
bartek_p
Level 30
Post#4 19 Jan 2007 16:51    

Re: Czujnik ruchu


Mnie się wydaje że masz coś sprzęt nie kompletny.
Zapodaj jakieś foty to się wyjaśni.
Sam czujnik ruchu to tylko czujnik, musisz mieć jeszcze do tego drugi czujnik, jeden jest nadajnikiem, a drugi odbiornikiem, do tego musisz mieć centralke z elektroniką z której to wychodzą 3 bądź 4 kable w zależności od modelu.
+,-, alarm i realarm(peralarm).

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jarcal1
Level 9
Location: płock
Joined: 19 Apr 2006
Posts: 6
jarcal1
Level 9
Post#5 19 Jan 2007 23:38    

Re: Czujnik ruchu


alarm jest taki: http://www.allegro.pl/item156123814 profesjonalny alarm freeway zestaw z czujnikami.html

a czujniki mam wyjete z innego auta ale nie mam zadnej centralki do tych czujników czy wogole jest to potrzebne??

Dodano po 11 [minuty]:

w załaczniku schemat i instrukcja tego alarmu

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top
jarcal1
Level 9
Location: płock
Joined: 19 Apr 2006
Posts: 6
jarcal1
Level 9
Post#6 19 Jan 2007 23:42    

Re: Czujnik ruchu


mam dwa czujniki tylko nie mam centralki bez niej nie bedzie dzialało?

Helpful post? + 0
Back to top
gigi-44
Level 26
Location: Bielsko-Biała
Joined: 15 Dec 2006
Posts: 747
Helped: 97
Post rating: 14
gigi-44
Level 26
Post#7 19 Jan 2007 23:53    

Re: Czujnik ruchu


bez centrali same czujki nie podziałają!

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bartek_p
Level 30
Location: Legnica
Joined: 22 May 2005
Posts: 1695
Helped: 119
Post rating: 27
bartek_p
Level 30
Post#8 19 Jan 2007 23:55    

Re: Czujnik ruchu


Czyli trafiłem :)
http://www.conda.pl/product.php?id=30&k=4&pk=4&ppk=0
Tu masz komplet

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jarcal1
Level 9
Location: płock
Joined: 19 Apr 2006
Posts: 6
jarcal1
Level 9
Post#9 20 Jan 2007 08:14    

Re: Czujnik ruchu


ok dzieki już wszystko wiem.ide poszukac centralki skoro czujniki byly to i centralka musi byc :-)

Helpful post? + 0
Back to top
renqien
Level 32
Location: Warszawa
Joined: 22 Aug 2006
Posts: 1653
Helped: 150
Post rating: 10
renqien
Level 32
Post#10 20 Jan 2007 09:07    

Re: Czujnik ruchu


No niekoniecznie, były takie alarmy, które centralkę ultradźwięków miały wbudowaną i wtedy lipa.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jarcal1
Level 9
Location: płock
Joined: 19 Apr 2006
Posts: 6
jarcal1
Level 9
Post#11 20 Jan 2007 13:57    

Re: Czujnik ruchu


znalazlem centralke jest na 3 kable to gdzie mam ją podłaczyc??pod ten czujnik wstrzasowy sie w kable wpiąć?

Helpful post? + 0
Back to top
Bartek elektromechanik
Level 14
Location: Tychy
Joined: 18 Jan 2007
Posts: 137
Helped: 12
Bartek elektromechanik
Level 14
Post#12 20 Jan 2007 14:42    

Re: Czujnik ruchu


Tak w tą wiazkę.Pozdrawiam.

Helpful post? + 0
Back to top
jarcal1
Level 9
Location: płock
Joined: 19 Apr 2006
Posts: 6
jarcal1
Level 9
Post#13 21 Jan 2007 14:07    

Re: Czujnik ruchu


ok dzieki.bede kombinowal moze jakos dojde po kablach ktore gdzie kolorami.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Car Security -> Jak podłączyć czujnik ruchu do alarmu?
Page 1 of 1

Similar topics to jak podłączyć czujnik ruchu do alarmu?

Jak podłączyć czujnik ruchu do alarmu bez takiego wejścia? (5)
Czujnik otwartych drzwi jak podłączyć do alarmu (3)
Czujki ruchu umarły. Jak sprawdzić czujniki ruchu alarmu samochodowego? (5)
jak podlaczyc czujnik ruchu ES-34 (2)
Jak działą ultradzwiękowy czujnik ruchu? (3)
jak podłączyć centralny do alarmu- ? (6)
Jak podłączyć podtrzymanie do alarmu samochodowego? (11)
Jak podłączyć domykanie szyb do alarmu (3)
jak podłączyć centralny zamek do alarmu??? (6)
Jak podłączyć c.z. do centralki alarmu CS 584? (7)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.072 seconds