Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



RT3 w peugeot 407 wyłącza sie co chwilę.....


  Main Page -> Forum Index -> Car Radio Service ->RT3 w peugeot 407 wyłącza sie co chwilę..... Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Removed
Removed
Post#1 19 Jan 2007 21:57    

RT3 w peugeot 407 wyłącza sie co chwilę.....


Mam pytanie czy jest już jakiś sposób na to bym mógł posłuchać sobie spokojnie radia w samochodzie peugeot 407 (RT3 z nawigacją) przy wyłaczonym zapłonie (silnik nie pracuje)

Po kilku kilkunastu minutach wyłancza sie radio napis:
Entree en mode economie d'energie

Jest to denerwujące dosyć.

Druga sprawa to "brzęczyk" niezapiętych pasów. Po przekroczeniu 10km/h wydaje nieprzyjemne dzwięki .(odlutować głosniczek ?)

Proszę o porady

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
lucik
Level 16
Location: Szczecin
Joined: 03 Jul 2006
Posts: 217
Helped: 11
Post rating: 20
lucik
Level 16
Post#2 19 Jan 2007 22:41    

Re: RT3 w peugeot 407 wyłancza sie co chwile.....


Jeżeli chodzi o tryb ekonomiczny to niestety nie można tego obejść. Jeżeli chodzi o kontrolkę pasów to można telekodowć BSI ale to już jest wizyta w serwisie.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Removed
Removed
Post#3 20 Jan 2007 10:45    

Re: RT3 w peugeot 407 wyłancza sie co chwile.....


Serwis odmówił mi takiego pomysłu wyłączenia dzwiękowego pasów. Kierownik powiedział.. on sie pod tym nie podpisze :)
....Cholera to jak ja bede słuchał radia na postoju :( Mam kupić takie na bazarze na bareryjke paluszka i takiego słuchać ?

Czy przez to radio mam zmienić auto.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
daro105
Level 11
Location: wałbrzych
Joined: 23 Oct 2005
Posts: 42
Helped: 2
Post rating: 2
daro105
Level 11
Post#4 20 Jan 2007 19:24    

Re: RT3 w peugeot 407 wyłącza sie co chwile.....


jeśli masz komputer pokładowy to spróbuj wyłączyć funkcję ECO MOD.

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#5 20 Jan 2007 22:42    

Re: RT3 w peugeot 407 wyłancza sie co chwile.....


Przeszukałem MENU w tym całym komputerze pokładowym i niema tam funkcji która by wyłanczała funkcje ekonomiczną :)

Jakbym znał sie na elektronice to moze bym doprowadził na stałe przewód +12V by na stałe było radio oczywiscie jak wyłącze wyłącznikiem to by sie wyłanczało.niema żeczy niemożliwych hehe ale niestety nieznam sie nie chce eksperymentowac najlepiej by był jakis sprawdzony pomysł.
Co to tylko peugeot wypuscił takie radia nie do okiełzania? ;)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
c280
Level 27
Location: okolice Bydgoszczy
Joined: 06 Nov 2004
Posts: 960
Helped: 88
Post rating: 4
c280
Level 27
Post#6 21 Jan 2007 06:46    

Re: RT3 w peugeot 407 wyłącza sie co chwile.....


Myslę ,ze przewód z 12 V nic nie da - w 407 sterowanie ACC jest po canie z BSI

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Marcin-Cz1
Level 9
Location: Piastów
Joined: 21 Jan 2007
Posts: 5
Marcin-Cz1
Level 9
Post#7 10 Feb 2007 17:26    

Re: RT3 w peugeot 407 wyłancza sie co chwile.....


Witam,

Ja w 307SW mam podobnie i w serwisie też nic mie mogą zrobić.
Poszukuję map Polski do RT3 z DT?

Marcin

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Car Radio Service -> RT3 w peugeot 407 wyłącza sie co chwilę.....
Page 1 of 1

Similar topics to rT3 w peugeot 407 wyłącza sie co chwilę.....

RT3 - Sygnał AUX a RT3 Peugeot 407 (4)
Peugeot 407 RADIO RT3 napis Emergency .. (8)
Peugeot 407 radio RT3 sw verion 7.01.b-5 d2a-n3 ratowanie po nieudanym upgrade (7)
Zamiana wyświetlacz rt3 w 407 z 807 (1)
PEUGOT 407 radio RT3 D2A N3 podłączenie na stole (2)
Peugeot radio rt3 peugeot 307 sw kolorowy wyswietlacz brak liter (2)
Brak głosu w radiu RT3 Peugeot 307 (1)
Radio RT3 PEUGEOT 307 potrzebny wsad pamięci flash jaka pamięć (1)
blaupunkt peugeot 407 (5)
Zakłócenia CB Peugeot 407 (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.051 seconds