Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



RT3 w peugeot 407 wyłącza sie co chwilę.....


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Radia Samochodowe Serwis ->RT3 w peugeot 407 wyłącza sie co chwilę..... Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Usunięty

Usunięty
Post#1 19 Sty 2007 21:57    

RT3 w peugeot 407 wyłącza sie co chwilę.....


Mam pytanie czy jest już jakiś sposób na to bym mógł posłuchać sobie spokojnie radia w samochodzie peugeot 407 (RT3 z nawigacją) przy wyłaczonym zapłonie (silnik nie pracuje)

Po kilku kilkunastu minutach wyłancza sie radio napis:
Entree en mode economie d'energie

Jest to denerwujące dosyć.

Druga sprawa to "brzęczyk" niezapiętych pasów. Po przekroczeniu 10km/h wydaje nieprzyjemne dzwięki .(odlutować głosniczek ?)

Proszę o porady

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
lucik
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Szczecin
Dołączył: 03 Lip 2006
Posty: 217
Pomógł: 11
Ocena postów: 13
lucik
Poziom 15
Post#2 19 Sty 2007 22:41    

Re: RT3 w peugeot 407 wyłancza sie co chwile.....


Jeżeli chodzi o tryb ekonomiczny to niestety nie można tego obejść. Jeżeli chodzi o kontrolkę pasów to można telekodowć BSI ale to już jest wizyta w serwisie.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Usunięty

Usunięty
Post#3 20 Sty 2007 10:45    

Re: RT3 w peugeot 407 wyłancza sie co chwile.....


Serwis odmówił mi takiego pomysłu wyłączenia dzwiękowego pasów. Kierownik powiedział.. on sie pod tym nie podpisze :)
....Cholera to jak ja bede słuchał radia na postoju :( Mam kupić takie na bazarze na bareryjke paluszka i takiego słuchać ?

Czy przez to radio mam zmienić auto.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
daro105
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: wałbrzych
Dołączył: 23 Paź 2005
Posty: 42
Pomógł: 2
Ocena postów: 2
daro105
Poziom 9
Post#4 20 Sty 2007 19:24    

Re: RT3 w peugeot 407 wyłącza sie co chwile.....


jeśli masz komputer pokładowy to spróbuj wyłączyć funkcję ECO MOD.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Usunięty

Usunięty
Post#5 20 Sty 2007 22:42    

Re: RT3 w peugeot 407 wyłancza sie co chwile.....


Przeszukałem MENU w tym całym komputerze pokładowym i niema tam funkcji która by wyłanczała funkcje ekonomiczną :)

Jakbym znał sie na elektronice to moze bym doprowadził na stałe przewód +12V by na stałe było radio oczywiscie jak wyłącze wyłącznikiem to by sie wyłanczało.niema żeczy niemożliwych hehe ale niestety nieznam sie nie chce eksperymentowac najlepiej by był jakis sprawdzony pomysł.
Co to tylko peugeot wypuscił takie radia nie do okiełzania? ;)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
c280
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: okolice Bydgoszczy
Dołączył: 06 Lis 2004
Posty: 960
Pomógł: 88
Ocena postów: 1
c280
Poziom 20
Post#6 21 Sty 2007 06:46    

Re: RT3 w peugeot 407 wyłącza sie co chwile.....


Myslę ,ze przewód z 12 V nic nie da - w 407 sterowanie ACC jest po canie z BSI

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Marcin-Cz1
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: Piastów
Dołączył: 21 Sty 2007
Posty: 5
Marcin-Cz1
Poziom 3
Post#7 10 Lut 2007 17:26    

Re: RT3 w peugeot 407 wyłancza sie co chwile.....


Witam,

Ja w 307SW mam podobnie i w serwisie też nic mie mogą zrobić.
Poszukuję map Polski do RT3 z DT?

Marcin

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Radia Samochodowe Serwis -> RT3 w peugeot 407 wyłącza sie co chwilę.....
Strona 1 z 1
Podobne tematy
RT3 - Sygnał AUX a RT3 Peugeot 407 (4)
Peugeot 407 RADIO RT3 napis Emergency .. (8)
Peugeot 407 radio RT3 sw verion 7.01.b-5 d2a-n3 ratowanie po nieudanym upgrade (7)
Zamiana wyświetlacz rt3 w 407 z 807 (1)
PEUGOT 407 radio RT3 D2A N3 podłączenie na stole (2)
Peugeot radio rt3 peugeot 307 sw kolorowy wyswietlacz brak liter (2)
Brak głosu w radiu RT3 Peugeot 307 (1)
Radio RT3 PEUGEOT 307 potrzebny wsad pamięci flash jaka pamięć (1)
blaupunkt peugeot 407 (5)
Zakłócenia CB Peugeot 407 (4)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.068 seconds

elektroda.pl temat RSS