| Author |
karol Poziom 14

|
11 Sep 2003 01:48 VDO CDR500 mapa pamięci |
|
|
|
Poszukuje mapy pamięci do VDO cdr500. (Adres kodu, algorytm liczenia kodu)
|
|
| Back to top |
|
 |
wojtek12345 Poziom 19

|
11 Sep 2003 12:11 Re: VDO CDR500 mapa pamięci |
|
|
|
W tym radyjku kod podany jest jawnie, łatwo go znajdziesz.
|
|
| Back to top |
|
 |
adam white Poziom 17

|
11 Sep 2003 14:24 |
|
|
|
Pomyliłeś z Delco
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
11 Sep 2003 14:24 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
jano2300 Poziom 15

|
11 Sep 2003 16:10 Re: VDO CDR500 mapa pamięci |
|
|
|
:arrow: Karol - radio ma taki sam sposób kodowania jak nowe Car400 . Poszukaj w linii #70 .
Adam ma rację nie jest on zapisany jawnie :( .
|
|
| Back to top |
|
 |
wojtek12345 Poziom 19

|
11 Sep 2003 22:42 Re: VDO CDR500 mapa pamięci |
|
|
|
Sorki za wprowadzenie w błąd. Faktyczne rzuciłem okiem tylko na cdr500. Na przyszłość postaram się dokładniej czytać :oops:
|
|
| Back to top |
|
 |
karol Poziom 14

|
11 Sep 2003 23:32 Re: VDO CDR500 mapa pamięci |
|
|
|
Dzięki wszystkim za info. Jano jeżeli chodzi o podobienstwo do CAR 400 to zgoda ,ale mam "very problem" z odczytaniem kodu. W zrzucie 7c = ef i 7d =01 . Czy w tej sytuacji uważasz ,że algorytm jest ten sam jak dla CAR400 ???
|
|
| Back to top |
|
 |
adam white Poziom 17

|
12 Sep 2003 10:05 |
|
|
|
Algorytm-tak,adres-nie
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
12 Sep 2003 10:05 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
jano2300 Poziom 15

|
12 Sep 2003 10:08 Re: VDO CDR500 mapa pamięci |
|
|
|
Po pytaniu widzę ,że nie wiesz wszystkiego :(. Car400 są dwie wersje 8) . Chodzi .. o tą drugą :)
|
|
| Back to top |
|
 |
karol Poziom 14

|
13 Sep 2003 01:12 Re: VDO CDR500 mapa pamięci |
|
|
|
No coż koledzy.jeszcze raz dziekuje za chec pomocy. Nie chcac wystawiac na probe cierpliwosci klienta zostalem zmuszony do zrobienia CDR500 powszechnie znana metoda - klient zadowolony , ja nieco mniej a na dysku mojego blaszaka w opisie sposobu na CDR500 w miejscu adres i algorytm pozostanie ????. Temat chwilowo zawieszam ponieważ nie mam możliwosci praktycznej weryfikacji .
|
|
| Back to top |
|
 |
jano2300 Poziom 15

|
13 Sep 2003 10:29 Re: VDO CDR500 mapa pamięci |
|
|
|
No cóż tak bywa .No ale jeśli klient zadowolony ,kasa wpadła a pozostał głód wiedzy " jak to może być" ... - to dobrze .Znaczy ,że masz zacięcie i następnym razem (może przy czyjejś pomocy) dojdziesz i do tego .Napewno jak sam trochę się natrudzisz docenisz wartość wiedzy.
Znasz algorytm ,wiesz w jakim wierszu .. to już b.niewiele kombinacji :)
P.S.
Jak myśmy(czyt. z większym stażem) zaczynali nie było "gotowców" ,a dostać od kolegi ,nawet jeżeli udało się już któregoś "zaskarbić" to często trzeba było jechać wiele kilometrów.
|
|
| Back to top |
|
 |
adam white Poziom 17

|
13 Sep 2003 16:18 |
|
|
|
Swojego pierwszego Car400 spotkałem +- ok 1996r. Mając wtedy te informacje, które dostałeś od Jano (linia i algorytm), oszczędziłbym sobie dobrze 90% poświęconego czasu. (o algorytmie już trochę wiedziałem-gamma4).
Pretensje miej tylko do siebie- liczyłeś na gotowe.
Może będę złośliwy, ale przeanalizowanie linii #70 i określenie możliwych kodów powinno zająć mniej czasu, niż napisanie tego postu. Ostatnie zdanie możesz traktować jako swego rodzaju podpowiedź :)
|
|
| Back to top |
|
 |
karol Poziom 14

|
14 Sep 2003 01:43 Re: VDO CDR500 mapa pamięci |
|
|
|
Hm..
Temat właściwie uważałem za zamknięty, ale sprowokowany przez kolegów
postanowiłem wyjasnić:
Ad. Klient zadowolony - tak,ponieważ radio gra i jak znam życie niewiele go obchodzi metoda jaką zastało zrobione , a tak na marginesie to trudno mi uwierzyć ,że nigdy nie korzystałeś z gotowych dump-ów z kodem OFF. To ,że kasa wpadła wydaje się naturalne ,nie jestem filantropem ,to moja praca z tego się utrzymuję. Co zaś się tyczy zacięcia, głodu wiedzy to tak mam z tym,że nie dotyczy to przedmiotowej sprawy ,ponieważ jak większość ludzi jestem leniwy ,a wyważanie otwartych drzwi uważam za apogeum kretynizmu. Kolejna sprawa myślę ,że pomoc nie będzie mi potrzebna dziś w wolnej chwili otwarłem sobie pliki pochodzące cdr500 i doszedłem do wniosku ,że jest tylko jeden adres możliwy #79,#7A nie wiem tylko czy to generalna zasada wynikającaz konstrukcji linii #70 ,ale sprawdzę to na innych plikach Jeżel chodzi o staż i początki to myślę ,że każdy jakoś zaczynał, ja zaczynając zabawę z kodami nie korzystałem z gotowców pochodzących od kolegów gromadziłem je sam robiąć zrzuty (picogal+ 286).Niekiedy kupowałem zaprogramowane pamięci Czasy późniejsze to win95 + substytut internetu u TelePSA "info raj".
Aktualnie stały dostęp do interbzdetu i wymiana nasyconych sarkazmem tekstów. A tak na marginesie ten CDR500 to była pierwsza sztuka do rozkodowania ,wcześniej naprawiałem coś takiego i przy okazji zrzuciłem zawartość pamięci na dysk , kod niestety był wyłączony.
Kończąc jeszcze raz serdeczne dziękuję za pomoc ,przepraszam za nieco sarkazmu, ale przyznaj twój tekst był w podobnym tonie
pozdrawiam!! Krzysztof
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
14 Sep 2003 01:43 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
jano2300 Poziom 15

|
14 Sep 2003 10:10 Re: VDO CDR500 mapa pamięci |
|
|
|
:arrow: Karol - co prawda po mnie wypowiadał się jeszcze Adam ,ale używasz liczby pojedyńczej i cytujesz moje uwagi więc odpowiem .
Weszłeś na forum jako raczkujący - i tak Cię potraktowaliśmy . Nie wiadomo przecież po pierwszych postach z kim ma się do czynienia.
Faktem jest ,że w jakimś stopniu Ci pomogliśmy ,bo w sumie jak napisałeś "..temat zamknięty".
Szkoda ,że Ty tego tak nie widzisz i traktujesz mnie (w sumie nas) jako wrogów .
Dodam tylko tyle ,że skoro uważasz dociekanie gdzie jest kod za " apogeum kretynizmu " ,bo przecież można się kimś posłużyć ""po co wyważać otwarte drzwi " - to wybacz ...
|
|
| Back to top |
|
 |
SANDRA Poziom 18

|
14 Sep 2003 10:58 |
|
|
|
Karol przeczytaj swoje własne posty!? Najpierw prosisz o mape pamięci pózniej piszesz że masz zrzuty, przeczysz sam sobie. Założe sie ze nawet nie spodziewasz sie ile masz opracowan JANO!!!!
Najpierw prosisz o pomoc a pozniej ,łagodnie mówiąc, jątrzysz się. Pomyśl , kto bedzie chciał Ci pomóc?
I co zrobisz?To samo co wielu zalogujesz się jako ktoś inny tak? Nie pal mostów za sobą bo będziesz musiał na drugim forum prosić o "strój płetwonurka"
Troche szacunku dla starszych (nie mówię o sobie).
Ale wiele lat temu to oni ruszyli ten temat. To dzieki nim m in. mozna w sieci cos znależć , na dzień dzisiejszy stwierdzam że NIESTETY
|
|
| Back to top |
|
 |
karol Poziom 14

|
14 Sep 2003 13:04 Re: VDO CDR500 mapa pamięci |
|
|
|
No cóż chyba muszę się wytłumaczyć.
Ad.JANO text ADAMA mimo ,że użył słowa "złośliwy" tak naprawdę złośliwości nie zawierał odczytałem
go jednoznacznie " Stary masz algorytm , linie reszta prosta jak rąbanie drawna nie blokuj IP.
W twoim natomiast była odrobina nikomu niepotrzebnej uszczypliwości.Uważam ,że forum dla elektroników
to kiepskie miejsce dla sarkazmu i wszelakich upierdliwościki. Stąd odniesienie tylko do twojego
tekstu. To ,że mi pomogliście TO FAKT NIEZAPRZECZLNY za co jeszcze raz szczere ,serdeczne dzięki.
Nigdy nawet przez chwilę nie przyszło mi na myśl traktować Was jako wrogów.Ja poprostu bardzo źle
znoszę zbędne uszczypliwości.Ponieważ kilka dump-ów "kroiłem" to wiem ile czasu to kosztuje(czasem
jeden długi wieczór czasem zdarzało się wielokrotnie więcej) a tego w związku z nawałem pracy mi brakuje.
I stąd prośba o pomoc.
pozdrawiam Krzysztof
Ad.SANDRA - Wojtek,Jano i Adam zrozumieli , odnoszę wrażenie,że TY nie!
|
|
| Back to top |
|
 |
SANDRA Poziom 18

|
14 Sep 2003 13:32 |
|
|
|
Intencje tak, forma wypowiedzi?? Zarzucac innym to co robi sie samemu? Na uszczypliwość nikt nie ma licencji. A ze je zle znosisz ok! bedziemy mieli na uwadze. Mysle ze temat THE END (swoja droga tez kiedys bylem deko wrażliwy teraz mi to z.......). Pozdrowionka dla wszystkich. Krzysiek powodzenia w dalszych pracach i nie dziw się! To forum robi się jak jeden wielki kalkulator do kodów. Wielu było takich - 2 posty dostali kod i myk , wiec nie dziw się niektórym odpowiedziom. Mam nadzieję ,że dalej pójdzie z górki. miłego dzionka WSZYSTKIM życze JAREK
|
|
| Back to top |
|
 |