Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

nokia 6310i kod zabezpieczający.


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Serwis -> nokia 6310i kod zabezpieczający.
Autor
Wiadomość
worrm
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 01 Maj 2002
Posty: 54

Post#1 Post autora tematu 11 Wrz 2003 17:59   

nokia 6310i kod zabezpieczający.


w jaki wposób można w tym telefonie zczytać/zresetować kos zabezp?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Wrz 2003 17:59   





Powrót do góry
   
djlexus
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 12 Maj 2003
Posty: 715
Miasto: Grudziądz

Post#2 11 Wrz 2003 18:03   

Re: nokia 6310i kod zabezpieczający.


podepnij telefon pod pierwszy lepszy program do noki, zczytaj info o fonie i będziesz miał zaprogramowany kod zabazpieczający.
Powrót do góry
   
Gate
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 730
Miasto: woj.podkarpackie

Post#3 11 Wrz 2003 18:27   

Re: nokia 6310i kod zabezpieczający.


@djlexus jesteś w błędzie.To nie DCT-3 i Rollisem ani nawet Knokiem nie zrobisz.
Poszukaj program Tweak lub coś do DCT-4
Powrót do góry
   
Manix
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 20 Cze 2002
Posty: 630
Miasto: podlaskie

Post#4 11 Wrz 2003 21:15   

Re: nokia 6310i kod zabezpieczający.


Spróbuj tej sekwencji:
*#3925538#12345#
powinna resetować kod portfela i zabezpieczający na standardowy.
Swego czasu udało mi się zresetować w ten sposób kod w N6510 (wpisywałem kilkakrotnie z kartą i za którymś razem poszło).
Można też spróbować jakiegokolwiek unlockera, prawie wszystkie przy okazji "robią" security reset.
Powrót do góry
   
golo
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 17 Lut 2003
Posty: 216

Post#5 11 Wrz 2003 21:25   

Re: nokia 6310i kod zabezpieczający.


Poszukaj softu: F-BUS MAESTRO.
- tym zrobisz.....
Powrót do góry
   
RobertTural
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 14 Mar 2002
Posty: 90
Miasto: Kielce

Post#6 29 Paź 2003 14:46   

Re: nokia 6310i kod zabezpieczający.


Witam
Ja też męczę się kilka dni z takim problemem.
Niestety żadnego z ww wymienionych programów nie mogę nigdzie znaleźć.
Pomocy
Powrót do góry
   
neptor
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 13 Lut 2002
Posty: 13

Post#7 29 Paź 2003 17:51   

Re: nokia 6310i kod zabezpieczający.


tym programem zrobisz reset kodu

Załączniki:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Paź 2003 17:51   





Powrót do góry
   
abe
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 25 Paź 2003
Posty: 36

Post#8 30 Paź 2003 14:08   

Re: nokia 6310i kod zabezpieczający.


logomenager czyta takie kod.....
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Paź 2003 14:08   





Powrót do góry
   
RobertTural
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 14 Mar 2002
Posty: 90
Miasto: Kielce

Post#9 30 Paź 2003 14:19   

Re: nokia 6310i kod zabezpieczający.


do neptor
jakim programem?
do abe niestety logomenager wyświetla praktycznie wszyskie informacje tylko nie kod zabezpieczający :(
Znalazłem program F-BUS MAESTRO teoretycznie robi reset kodu do 12345 ale przy wpisywaniu kodu do telefonu wywala bład. Robiłem reset programami do flashowania DCT4 tam też teoretycznie (program wyświetla taki komunikat) jest resetowanie kodu ale po wpisaniu zonk.
POMOCY
Powrót do góry
   
worrm
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 01 Maj 2002
Posty: 54

Post#10 Post autora tematu 31 Paź 2003 10:53   

Re: nokia 6310i kod zabezpieczający.


fbus by maestro robi, albo gammu. ja zrobiłem i jest już git :)
Powrót do góry
   
RobertTural
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 14 Mar 2002
Posty: 90
Miasto: Kielce

Post#11 03 Lis 2003 07:44   

Re: nokia 6310i kod zabezpieczający.


Dzieki za info
będe walczył
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Lis 2003 07:44   





Powrót do góry
   
yuhri
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 27 Sie 2005
Posty: 10
Miasto: Kraków

Post#12 30 Sie 2005 17:09   

nokia 6310i kod zabezpieczający.


może podam lamerski sposób ale u mnie podziałał...wyjmij baterię na kilka godzin...u mnie podziałało i kod zmienił się na standard -12345.
Powrót do góry
   
Beny321
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 03 Lut 2005
Posty: 52
Miasto: Koszalin

Post#13 30 Sie 2005 19:05   

Re: nokia 6310i kod zabezpieczający.


jak juz pisalem w postach mozna wygenerowac master code na podstawie imeia
http://www.nokiasecuritycode.com/details.php?PHPSESSID=66f4d087eae970b78e1b29a6bfba9eb3
Powrót do góry
   
|Lucaz|
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 21 Lut 2005
Posty: 68
Miasto: Warszawa

Post#14 30 Sie 2005 21:20   

nokia 6310i kod zabezpieczający.


a może byście spojrzeli najpierw na date postu!
Powrót do góry
   
Lukaz1987
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 03 Wrz 2005
Posty: 86
Miasto: "."

Post#15 12 Wrz 2005 03:07   

Re: nokia 6310i kod zabezpieczający.


też mam taki sam problem tylko z nokią 5510, softa do niej wgrywałem i sie jakiś ebany kod zabezpieczający założył.:D
Powrót do góry
   
xxxmalyxxx
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 24 Lip 2004
Posty: 451
Miasto: Trzebiatów

Post#16 12 Wrz 2005 10:04   

Re: nokia 6310i kod zabezpieczający.


zobacz 12345 powinien byc dobry
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Serwis -> nokia 6310i kod zabezpieczający.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Kod zabezpieczający w Noki 6310i (14)
Kod zabezpieczający. Nokia x2. Czy da się jeszcze odzyskać kod? (4)
Kod zabezpieczający - Nokia X3 (19)
Nokia 5110 i kod zabezpieczający (6)
Nokia 3310 kod zabezpieczający (10)
Kod zabezpieczający - Nokia 3310 (4)
Nokia 3310 Kod zabezpieczający (5)
Kod zabezpieczający Nokia 3510i (36)
Kod zabezpieczający - Nokia 5510 (4)
NOKIA 5130 KOD ZABEZPIECZAJĄCY (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.078 seconds

elektroda.pl temat RSS