| Author |
dn666 Poziom 13

|
27 Jan 2007 21:25 JAF/Twister Key ACTIVATED vs J.A.F by odeon + P-Key |
|
|
|
Witajcie!!
Mam taki dylemat inwestycyjny. Otóż pierwszy sprzęt to poprostu interfejs jafa na ufs-3 a druga to pełny jaf z p-keyem obydwa z supportem, niestety nie wiem jak to się ma względem robienia telefonów, np. flashowania czy architektura boxa ma jakieś znaczenie, czy np. to że jest telefon flashowany oprogramowaniem jafa ale boxem ufs-3 wpływa na jakość procesu, możliwość uwalenia itp.??
Proszę o odpowiedź.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
27 Jan 2007 21:25 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Jaroszewicz Dariusz Poziom 14

|
28 Jan 2007 12:16 Re: JAF/Twister Key ACTIVATED vs J.A.F by odeon + P-Key |
|
|
|
Nie ma to żadnego znaczenia.Mam Jafa i Mt-boxa.Pliki są takie same,nawet instalki wyładowują wszystko do tego samego folderu (phoenix).Np instaluję RH-19 z supportu Jafa,włączam Jafa,podłączam telefon,potem info i zaznaczam ini.Program sam wyszukuje mcu,ppm i cnt dla telefonu.Gdy podłączam Mt-boxa robi dokładnie to samo z plikami z Jafa.Wydaje mi się,że Jaf trochę lepszy.
1-lepszy support(czasami ciężko wejść)
2-na martwe bb5 mozna dać zasilanie przez test pointy(dwie wersje kabla 7-pin)
3-prostszy w obsłudze,ale chyba mniej możliwości obsługi fona samemu
|
|
| Back to top |
|
 |
gsm-sklep Poziom 20

|
29 Jan 2007 07:18 Re: JAF/Twister Key ACTIVATED vs J.A.F by odeon + P-Key |
|
|
|
Jest jeszcze cos takiego jak JAF PKEYBOX
Masz JAF UFS UNIWERSALNY BOX w jednym
Mozna zamontowac do srodka HWK i masz centralny wypas .
Dziala soft JAFA i pod UFS 3
Naprawde fajna sprawa .
|
|
| Back to top |
|
 |
Multi_COM Poziom 22

|
30 Jan 2007 20:42 Re: JAF/Twister Key ACTIVATED vs J.A.F by odeon + P-Key |
|
|
|
Aktywny JAF sluzy do podlaczenia do UFS'a - wada to to ze nie zrobisz zadnych DCt3 poprzez soft JAFA bo na interfejsie UFSa ponadnie jak na Pkey Boxie ta zakladka jest niewidoczna, jest widoczna jedynie na JAF Box
|
|
| Back to top |
|
 |
josh11 Poziom 13

|
16 Feb 2007 23:52 Re: JAF/Twister Key ACTIVATED vs J.A.F by odeon + P-Key |
|
|
|
fajnie, Panowie- multi_com zachwala pkeyboxa, a gsm-sklep wytyka jego wady...wojna marketingowa:|...a potencjalny klient ma metlik. :cry:przymierzam sie do pkeyboxa ze wzgledu na to ze mialbym 2w1(ufs+jaf). jedyny jaki widze problem,to ze malo go ma ludzi i przy ewentualnych problemach mi nie pomoga.aha , a support producenta to którego,jafa czy ufs-a?
|
|
| Back to top |
|
 |
dn666 Poziom 13

|
17 Feb 2007 23:18 Re: JAF/Twister Key ACTIVATED vs J.A.F by odeon + P-Key |
|
|
|
Chyba kupię ten JAF/Twister Key, bo jest tańszy od JAF'a i tańszy od JAF P-key a robi to samo i też na interfejsie UFS. Czy mając ten klucz ma się dostęp do supportu? A DCT-3 zrobi poczciwy N-box.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
17 Feb 2007 23:18 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
josh11 Poziom 13

|
18 Feb 2007 00:38 Re: JAF/Twister Key ACTIVATED vs J.A.F by odeon + P-Key |
|
|
|
jak juz masz ufs-a to jasne ze wystarczy ci sam klucz z jafem.
ja natomiast zaczynam budowac baze boxow od zera i mysle o pkeyboxie + mt-box dla nokii za jakis czas.co prawda nie bede mial dct3 ale nie zdarzaja mi sie juz takie fony.rozumiem ze kable beda z pkeyboxa pasowaly do mt?myslicie ze wytrzymam jakis czas bez mt?(kwestia kasy- chce od razu kupic setoola i ust a wszystko troche kosztuje)
Dodano po 5 [minuty]:
aha, i czy taki wariant, tzn pkeybox + mt-box wystarczy,czy musze miec hwk?chodzi o to czy mt mi obsluzy bez problemów to co ufs+hwk.poza tym czytalem ze slabo juz z aktualizacjami i supportem na samego ufsa(ponoc trzeba miec hwk.a w takim razie starczy trial?jaki jest support do triala?)
|
|
| Back to top |
|
 |
dn666 Poziom 13

|
18 Feb 2007 12:48 Re: JAF/Twister Key ACTIVATED vs J.A.F by odeon + P-Key |
|
|
|
HWK Trial to rodzaj klona, a do klonów jak wiemy nie ma supportu. Jeśli chcesz mieć support to polecam oryginalne HWK.
|
|
| Back to top |
|
 |
josh11 Poziom 13

|
18 Feb 2007 16:59 Re: JAF/Twister Key ACTIVATED vs J.A.F by odeon + P-Key |
|
|
|
zaczynam sie zastanawiac jaka ma zalete pkeybox w stosunku do zestawu n-box + jaf twister/key Activated. w sumie cena ta sama, a z n-boxem mam więcej kabli i jest bardziej znany,wiec koledzy z elki pomoga.poza tym naczytalem sie o problemach z pkeyboxem na gsmhosting.rozwiazania tam proponowane (Ufs4Pkey.zip )nie wszystkim pomagaly.
aa..przy okazji gdzie najlepiej kupic n-boxa z duza iloscia kabli i dlugim supportem?
|
|
| Back to top |
|
 |
arem Poziom 23

|
18 Feb 2007 17:00 Re: JAF/Twister Key ACTIVATED vs J.A.F by odeon + P-Key |
|
|
|
Polecam zakup HWH. Oczywiście oryginałJak zaczynasz zabawę z fonami to oprócz Nokii to urządzenie obsłuży Ci jeszcze SonyEricssony , Samsungi , Motorole , LG i jeszcze chyba jakieś modele. Rozblokujesz wiele popularnych telefonów jak i zmienisz oprogramowanie.
Fakt że nie jest to perfekcyjne urządzenie - nie zrobi się nim wszystkiego, ale zawsze te najpopularniejsze fony zrobi.
Oczywiście żeby miec dostęp do supportu to zakup jeszcze jednego klucza Cię czeka.
Andrzej.
|
|
| Back to top |
|
 |
josh11 Poziom 13

|
18 Feb 2007 21:18 Re: JAF/Twister Key ACTIVATED vs J.A.F by odeon + P-Key |
|
|
|
...i zsapomnialem dodac ze n-box mi zrobi dct3 choc nie upieram sie przy tym,ale jesli jest gratis:D
Dodano po 4 [godziny] 16 [minuty]:
ale do se bede mial setoola a do samsunga ust2, choc pewnie nie obsluza one starszych modeli.tyle ze u mnie nie ma tych starszych tzn samsungi ponizej x450 i se ponizej k700 stad moja niepewnosc.z czegos chce zrezygnowac, bo nie kupie n-boxa,hwk,klucza do jafa i mt-boxa.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
18 Feb 2007 21:18 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
grzyb26 Poziom 18

Joined: 18 Nov 2004 Posts: 490 Location: Włocławek - Gostynin
|
19 Feb 2007 11:30 Re: JAF/Twister Key ACTIVATED vs J.A.F by odeon + P-Key |
|
|
|
gdzie najtaniej dostane JAF/Twister Key ACTIVATED??
pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
Multi_COM Poziom 22

|
20 Feb 2007 21:57 Re: JAF/Twister Key ACTIVATED vs J.A.F by odeon + P-Key |
|
|
|
Pkey Box zrobi tak samo DCT3 jak NBox tylko przez platforme UFS a nie JAFA
@grzyb26: napisz na technika(malpa)multi-com.pl - jestesmy oficjalnym dystrybutorem Odeon na Polske i jedynym i napewno bedziesz mial dobra cene ;)
|
|
| Back to top |
|
 |