FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Kamerka HI8 sony v8af - zaklocenia

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> DVD/VCR/Cameras Service -> Kamerka HI8 sony v8af - zaklocenia
Author
Poziom 10
Poziom 10

Post#1 Post from the author of the topic 12 Sep 2003 18:53   

Kamerka HI8 sony v8af - zaklocenia

Mam taka kamerkę sony HI8 V8AH taka stara , nawet nieźle działa jak na taka babcie, jednak ma zakłócenia minimalne na środku ekranu . U góry ekranu i na dole obraz stoi nawet nie drgnie .Zakłócenia te to jakby szarpanie obrazu na lewo i prawo- niewiele jednak oko to odrazu wychwyci .Przebiegi elektryczne prawidłowe .Co może być ? Cos z mechanika ?Czy jednak elektronika ?Odtwarza dobrze nagrane kasety z tymi drganiami a jak sama nagra to te drgania sa większe przynajmniej tak mi się wydaje , drgania nie sa duże jednak denerwujące jak by cos z synchronizacja poziomego ?Dodam ze mechanika jest ok nigdzie nie mnie taśmy (przynajmniej na oko). Co typujecie bo ja już niewiem co robić powymieniałem parę elektroiltow i nic .

Jarek
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 12 Sep 2003 18:53   

Back to top

juliusnemo
Poziom 12
Poziom 12

Post#2 12 Sep 2003 22:21   

Re: Kamerka HI8 sony v8af - zaklocenia

znając ten model to te pare elektrolitów może być za mało
kiedyś jak się uparłem to skończyło się na ponad 20 elko i to same SMD
ALE JEST PROSTA METODA na sprawdzenie czy to elektrolity w moim przypadku sprawdziła się podgrzewaj elektrolity suszarką punktowo ale nie przeginaj bo wysuszysz do końca i zwracaj uwagę czy po podgrzaniu nie zmieniły zapachu bo jeśli tak to znaczy że był wylany lub przegrzałeś go i tak musisz go wymienić a na przemian schładzaj zamrażaczem i znajdziesz albo elko lub jakiegoś chipa bo ito się zdażało powodzenia i dużo cierpliwości .
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 12 Sep 2003 22:21   

Back to top

horacy
Poziom 7
Poziom 7

Post#3 09 Jan 2004 03:47   

Mam to samo! Nikt nie potrafi pomóc. U mnie w kamerze Blaupunkt CR-8600 (Sony CCD-V700E) obraz drga chyba bardziej na górze. Aktualne nagrania skaczą wyraźnie mocniej. Zostało wymienionych ponad 80 kond. i nic. Mechanika wygląda idealnie. Może to capstan motor albo drum motor? Gadget4, jak coś odkryjesz to daj znać.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 09 Jan 2004 03:47   

Back to top

tomaszMan
Poziom 1
Poziom 1

Post#4 10 Jan 2004 22:48   

Witam, potrzebny mi schemat kabelka służącego do podłą czenia kamery sony v8af-e z telefizorem . Bardzo mnie na tym zależy, dziękuje TOMEK
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> DVD/VCR/Cameras Service -> Kamerka HI8 sony v8af - zaklocenia
Page 1 of 1
Similar topics
Kamera Sony CCD-TR820E i kasety Hi8 (4)
Co zrobić z kamerą Sony na kasety Hi8? (3)
kamera SONY Hi8 HANDYCAM - mech. FL. (5)
kamera sony hi8 (5)
SONY - EV-S1000E Hi8 (2)
Kamera SONY Hi8 (1)
Kamera Sony Hi8 (2)
kamera Sony Camcorder Video 8 CCD-V8AF-E (3)
Kamera Sony V6000E Hi8 dysk wizyjny uszkodzony? (5)
Kaseta matka do Hi8. Kamera Sony ccd-trv118. (4)

Page generation time: 0.078 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed