Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Cyfrowy Polsat - jak ustawić antenę bez miernika sygnału.


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Cyfrowy Polsat - jak ustawić antenę bez miernika sygnału.
Autor
Wiadomość
robsone
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 113
Miasto: Gdańsk / Vestfold

Post#1 Post autora tematu 03 Lut 2007 10:18   

Cyfrowy Polsat - jak ustawić antenę bez miernika sygnału.


Witam.
Problem jak w temacie.
Czy można (wiem że są tacy zdolni ) ustawić antenę cyfrowego polsatu i jak to zrobić.
Z góry dziękuję za rady i sugestie.
Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Lut 2007 10:18   





Powrót do góry
   
lex00
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 02 Sty 2006
Posty: 1016
Miasto: Dąbrowa Górnicza

Post#2 03 Lut 2007 10:54   

Re: Cyfrowy Polsat - jak ustawić antenę bez miernika sygnału


Ja jestem taki zdolny potzrebujesz komórki/krótkofalówki , jeden na dachu, drugi przed telewizorem najlepiej na parapecie ;) i ustawiacie a jak macie jeszcze w pobliżu inne anteny to usatwiacie w tym kierunku w jakim one są ustawione. :D
Powrót do góry
   
huk90
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 801
Miasto: 50.439154N, 16.652590E

Post#3 03 Lut 2007 11:11   

Re: Cyfrowy Polsat - jak ustawić antenę bez miernika sygnału


najprostszy sposob stary analogowy tuner ustawiony na tvn glos na maksa w tv i krecimy talerzem (bardzo powoli)orientujemy sie po okolicy jak wisza inne talerze ot i po sprawie
powodzonka
Powrót do góry
   
Aronauta
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 27
Miasto: Strzegom

Post#4 03 Lut 2007 12:10   

Re: Cyfrowy Polsat - jak ustawić antenę bez miernika sygnału


Antena ustawiona na okolo 32 stopnie(jesli jest podzialka na mocowaniu i najlepiej podlaczyc gdzies w zasiegu wzroku maly telewizorek i krecimy prawo lewo orientacyjnie do sasiadow ;)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Lut 2007 12:10   





Powrót do góry
   
limo1988
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 08 Lis 2006
Posty: 43
Miasto: Jadowniki

Post#5 03 Lut 2007 12:37   

Re: Cyfrowy Polsat - jak ustawić antenę bez miernika sygnału


najlepiej wejdz w meni tynerka tam będzie ustawienie anteny i poziom sygnału i do teko ustawiaj
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Lut 2007 12:37   





Powrót do góry
   
wicekK1
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 31 Sty 2007
Posty: 14
Miasto: warszawa

Post#6 03 Lut 2007 12:49   

Re: Cyfrowy Polsat - jak ustawić antenę bez miernika sygnału


Nie robiłem tego co prawda , ale na początek wziął bym jakąś sondę wcz i kręcił na max sygnału .
Powrót do góry
   
szun
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 427
Miasto: Skierławki

Post#7 09 Lut 2007 20:43   

Re: Cyfrowy Polsat - jak ustawić antenę bez miernika sygnału


mało tego robię ale zawsze ustawiam na analogowym tunerze i koniecznie
trzeba widzieć ekran TV
a dokładna korekta to na cyfrowym
Powrót do góry
   
kylo71
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 14
Miasto: Lublin

Post#8 13 Lis 2009 10:23   

Cyfrowy Polsat wzmacniacz sygnału SAT


Witam mam pytania czy ktoś przerabiał taki temat.Posadam dekoder Samsng HD antena 80cm.kabel 30m.jedno gniazdo i złączka na kabu.Sygnał na dekoderze jest zielony 60-70% na wszystkich kanalach, kupiłem wzmacniacz sygnału 10db podpiołem w połowie kabla i pasek wskazań zmienił sie na czerwono 70%.Podpiołem wzmacniacz zaraz za dekoderem sygnał podszedł na max.ale część jest zielona a część czerwona,Programy Polsat TV4 TVN i inne z paczki polsat są zielone a TVP1 TVP2 100% ale czerwone.Jeśli miał ktos coś takiego prodsze o pomoc.
Powrót do góry
   
Doominus
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 3162
Miasto: Okolice Krakowa

Post#9 13 Lis 2009 11:21   

Re: Cyfrowy Polsat - jak ustawić antenę bez miernika sygnału


Wszystko działa prawidłowo według zasad .
http://pl.wikipedia.org/wiki/Konwerter_satelitarny#Wzmacniacz
Powrót do góry
   
mihal2002
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 7996
Miasto: Cisterna

Post#10 13 Lis 2009 11:54   

Re: Cyfrowy Polsat wzmacniacz sygnału SAT


kylo71 napisał:
Witam mam pytania czy ktoś przerabiał taki temat.Posadam dekoder Samsng HD antena 80cm.kabel 30m.jedno gniazdo i złączka na kabu.Sygnał na dekoderze jest zielony 60-70% na wszystkich kanalach, kupiłem wzmacniacz sygnału 10db podpiołem w połowie kabla i pasek wskazań zmienił sie na czerwono 70%.Podpiołem wzmacniacz zaraz za dekoderem sygnał podszedł na max.ale część jest zielona a część czerwona,Programy Polsat TV4 TVN i inne z paczki polsat są zielone a TVP1 TVP2 100% ale czerwone.Jeśli miał ktos coś takiego prodsze o pomoc.


To wywal to gniazdo bo tłumi sygnał, a ten wzmacniacz sprzedaj.
Wtedy wszystko będzie OK.:D
Powrót do góry
   
kubulany
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 25 Paź 2009
Posty: 12

Post#11 15 Lis 2009 00:09   

Re: Cyfrowy Polsat - jak ustawić antenę bez miernika sygnału


Ja ustawiłem na miernik z tunera i do tego synek patrzył na dole w tv a ja przestawiałem antenę na piętrze. Udało się.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 15 Lis 2009 00:09   





Powrót do góry
   
mihal2002
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 7996
Miasto: Cisterna

Post#12 15 Lis 2009 09:38   

Re: Cyfrowy Polsat - jak ustawić antenę bez miernika sygnału


kubulany napisał:
Ja ustawiłem na miernik z tunera i do tego synek patrzył na dole w tv a ja przestawiałem antenę na piętrze. Udało się.


Kolego czytaj dokładnie(Samsng HD) i nie wypisuj czegoś co nic nie wnosi do tematu.
Powrót do góry
   
tepsiarz1992
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 27 Wrz 2009
Posty: 484
Miasto: Poland

Post#13 15 Lis 2009 16:47   

Re: Cyfrowy Polsat - jak ustawić antenę bez miernika sygnału


Kiedyś Polsat miał procentowe wskazanie, więc miernik nie był do niczego potrzebny, natomiast w np.cyfrze ten wynalazek ma już zastosowanie.
Powrót do góry
   
dzac4
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 24 Mar 2007
Posty: 3648
Miasto: Mazowieckie

Post#14 15 Lis 2009 16:55   

Re: Cyfrowy Polsat - jak ustawić antenę bez miernika sygnału


tepsiarz1992 napisał:
Kiedyś Polsat miał procentowe wskazanie, więc miernik nie był do niczego potrzebny, natomiast w np.cyfrze ten wynalazek ma już zastosowanie.


Zastanów się zanim napiszesz. Samsung HD Polsatu a nie Cyfra+.:D
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Cyfrowy Polsat - jak ustawić antenę bez miernika sygnału.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Cyfrowy Polsat, dam radę ustawić antenę Cyfrowego Polsatu? (2)
Jak ustawianić antenę Cyfrowy Polsat? (5)
cyfrowy polsat - jak ustawić antene (18)
Polsat Cyfrowy - Jak poprawić jakość sygnału (5)
Jak ustawić satelitę? Cyfrowy Polsat. Czym się wzorować przy ustawianiu? (6)
TV Polsat - Cyfrowy Polsat lub antena - brak sygnału (3)
Polsat cyfrowy sagem. Czy trzeba przestawiać antenę? (11)
Cyfrowy Polsat. Co po kolei mam ustawić, żeby było ok? (7)
Polsat Cyfrowy - rozdzielenie sygnału na 2 TV (8)
cyfrowy polsat - brak sygnału (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.043 seconds

elektroda.pl temat RSS