Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Cyfrowy Polsat - jak ustawić antenę bez miernika sygnału.


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Cyfrowy Polsat - jak ustawić antenę bez miernika sygnału.
Autor
Wiadomość
robsone
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 113
Miasto: Gdańsk / Vestfold

Post#1 Post autora tematu 03 Lut 2007 11:18   

Cyfrowy Polsat - jak ustawić antenę bez miernika sygnału.


Witam.
Problem jak w temacie.
Czy można (wiem że są tacy zdolni ) ustawić antenę cyfrowego polsatu i jak to zrobić.
Z góry dziękuję za rady i sugestie.
Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Lut 2007 11:18   





Powrót do góry
   
lex00
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 02 Sty 2006
Posty: 1016
Miasto: Dąbrowa Górnicza

Post#2 03 Lut 2007 11:54   

Re: Cyfrowy Polsat - jak ustawić antenę bez miernika sygnału


Ja jestem taki zdolny potzrebujesz komórki/krótkofalówki , jeden na dachu, drugi przed telewizorem najlepiej na parapecie ;) i ustawiacie a jak macie jeszcze w pobliżu inne anteny to usatwiacie w tym kierunku w jakim one są ustawione. :D
Powrót do góry
   
huk90
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 801
Miasto: 50.439154N, 16.652590E

Post#3 03 Lut 2007 12:11   

Re: Cyfrowy Polsat - jak ustawić antenę bez miernika sygnału


najprostszy sposob stary analogowy tuner ustawiony na tvn glos na maksa w tv i krecimy talerzem (bardzo powoli)orientujemy sie po okolicy jak wisza inne talerze ot i po sprawie
powodzonka
Powrót do góry
   
Aronauta
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 27
Miasto: Strzegom

Post#4 03 Lut 2007 13:10   

Re: Cyfrowy Polsat - jak ustawić antenę bez miernika sygnału


Antena ustawiona na okolo 32 stopnie(jesli jest podzialka na mocowaniu i najlepiej podlaczyc gdzies w zasiegu wzroku maly telewizorek i krecimy prawo lewo orientacyjnie do sasiadow ;)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Lut 2007 13:10   





Powrót do góry
   
limo1988
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 08 Lis 2006
Posty: 43
Miasto: Jadowniki

Post#5 03 Lut 2007 13:37   

Re: Cyfrowy Polsat - jak ustawić antenę bez miernika sygnału


najlepiej wejdz w meni tynerka tam będzie ustawienie anteny i poziom sygnału i do teko ustawiaj
Powrót do góry
   
wicekK1
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 31 Sty 2007
Posty: 14
Miasto: warszawa

Post#6 03 Lut 2007 13:49   

Re: Cyfrowy Polsat - jak ustawić antenę bez miernika sygnału


Nie robiłem tego co prawda , ale na początek wziął bym jakąś sondę wcz i kręcił na max sygnału .
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Lut 2007 13:49   





Powrót do góry
   
szun
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 427
Miasto: Skierławki

Post#7 09 Lut 2007 21:43   

Re: Cyfrowy Polsat - jak ustawić antenę bez miernika sygnału


mało tego robię ale zawsze ustawiam na analogowym tunerze i koniecznie
trzeba widzieć ekran TV
a dokładna korekta to na cyfrowym
Powrót do góry
   
kylo71
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 14
Miasto: Lublin

Post#8 13 Lis 2009 11:23   

Cyfrowy Polsat wzmacniacz sygnału SAT


Witam mam pytania czy ktoś przerabiał taki temat.Posadam dekoder Samsng HD antena 80cm.kabel 30m.jedno gniazdo i złączka na kabu.Sygnał na dekoderze jest zielony 60-70% na wszystkich kanalach, kupiłem wzmacniacz sygnału 10db podpiołem w połowie kabla i pasek wskazań zmienił sie na czerwono 70%.Podpiołem wzmacniacz zaraz za dekoderem sygnał podszedł na max.ale część jest zielona a część czerwona,Programy Polsat TV4 TVN i inne z paczki polsat są zielone a TVP1 TVP2 100% ale czerwone.Jeśli miał ktos coś takiego prodsze o pomoc.
Powrót do góry
   
Doominus
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 3162
Miasto: Okolice Krakowa

Post#9 13 Lis 2009 12:21   

Re: Cyfrowy Polsat - jak ustawić antenę bez miernika sygnału


Wszystko działa prawidłowo według zasad .
http://pl.wikipedia.org/wiki/Konwerter_satelitarny#Wzmacniacz
Powrót do góry
   
mihal2002
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 7552
Miasto: Cisterna

Post#10 13 Lis 2009 12:54   

Re: Cyfrowy Polsat wzmacniacz sygnału SAT


kylo71 napisał:
Witam mam pytania czy ktoś przerabiał taki temat.Posadam dekoder Samsng HD antena 80cm.kabel 30m.jedno gniazdo i złączka na kabu.Sygnał na dekoderze jest zielony 60-70% na wszystkich kanalach, kupiłem wzmacniacz sygnału 10db podpiołem w połowie kabla i pasek wskazań zmienił sie na czerwono 70%.Podpiołem wzmacniacz zaraz za dekoderem sygnał podszedł na max.ale część jest zielona a część czerwona,Programy Polsat TV4 TVN i inne z paczki polsat są zielone a TVP1 TVP2 100% ale czerwone.Jeśli miał ktos coś takiego prodsze o pomoc.


To wywal to gniazdo bo tłumi sygnał, a ten wzmacniacz sprzedaj.
Wtedy wszystko będzie OK.:D
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Lis 2009 12:54   





Powrót do góry
   
kubulany
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 25 Paź 2009
Posty: 12

Post#11 15 Lis 2009 01:09   

Re: Cyfrowy Polsat - jak ustawić antenę bez miernika sygnału


Ja ustawiłem na miernik z tunera i do tego synek patrzył na dole w tv a ja przestawiałem antenę na piętrze. Udało się.
Powrót do góry
   
mihal2002
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 7552
Miasto: Cisterna

Post#12 15 Lis 2009 10:38   

Re: Cyfrowy Polsat - jak ustawić antenę bez miernika sygnału


kubulany napisał:
Ja ustawiłem na miernik z tunera i do tego synek patrzył na dole w tv a ja przestawiałem antenę na piętrze. Udało się.


Kolego czytaj dokładnie(Samsng HD) i nie wypisuj czegoś co nic nie wnosi do tematu.
Powrót do góry
   
tepsiarz1992
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 27 Wrz 2009
Posty: 484
Miasto: Poland

Post#13 15 Lis 2009 17:47   

Re: Cyfrowy Polsat - jak ustawić antenę bez miernika sygnału


Kiedyś Polsat miał procentowe wskazanie, więc miernik nie był do niczego potrzebny, natomiast w np.cyfrze ten wynalazek ma już zastosowanie.
Powrót do góry
   
dzac4
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 24 Mar 2007
Posty: 3648
Miasto: Mazowieckie

Post#14 15 Lis 2009 17:55   

Re: Cyfrowy Polsat - jak ustawić antenę bez miernika sygnału


tepsiarz1992 napisał:
Kiedyś Polsat miał procentowe wskazanie, więc miernik nie był do niczego potrzebny, natomiast w np.cyfrze ten wynalazek ma już zastosowanie.


Zastanów się zanim napiszesz. Samsung HD Polsatu a nie Cyfra+.:D
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Cyfrowy Polsat - jak ustawić antenę bez miernika sygnału.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Polsat Cyfrowy - rozdzielenie sygnału na 2 TV (8)
Polsat cyfrowy sagem. Czy trzeba przestawiać antenę? (11)
Cyfrowy Polsat. Co po kolei mam ustawić, żeby było ok? (7)
Jak ustawić satelitę? Cyfrowy Polsat. Czym się wzorować przy ustawianiu? (6)
cyfrowy polsat - jak ustawić antene (18)
Polsat Cyfrowy - Jak poprawić jakość sygnału (5)
cyfrowy polsat - brak sygnału (4)
Jak ustawianić antenę Cyfrowy Polsat? (5)
Cyfrowy Polsat, dam radę ustawić antenę Cyfrowego Polsatu? (2)
Polsat cyfrowy. Rozdzielenie sygnału na 3 TV? (6)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.058 seconds

elektroda.pl temat RSS