Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Polsat cyfrowy, podłączenie dekodera bez anteny?


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Beginners Service -> Polsat cyfrowy, podłączenie dekodera bez anteny?
Author
Message
Stan0307
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 02 Feb 2007
Posts: 29
Location: "-"

Post#1 Post from the author of the topic 03 Feb 2007 17:41   

Polsat cyfrowy


Kupilem dekoder Polsatu wraz z aktywacja bez anteny poniewaz jest problem z zamontowaniem jej na bloku <siding>. Probowalem podlaczyc do kablowki <jeden kabel 3 media -internet, telewizja, telefon> ale nie lapie sygnalu. Czy jest jakas mozliwosc na podlaczenie tegoz dekodera bez montazu anteny??? Z gory dziekuje za podpowiedz

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Feb 2007 17:41   





Back to top
   
maxxmaxx
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 23 Aug 2004
Posts: 257
Location: -

Post#2 03 Feb 2007 17:46   

Re: Polsat cyfrowy


Witam.
Niestety bez anteny nic nie poradzisz.
A z kablówką to napewno działać nie będzie.
Czy na bloku nie ma wogóle żadnych anten?
Mógłbyś dogadać się z jakimś sąsiadem i podłączyć do jego anteny,
oczywiście należy zmienić konwerter na twin.

Helpful message? + -

Back to top
   
Stan0307
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 02 Feb 2007
Posts: 29
Location: "-"

Post#3 Post from the author of the topic 03 Feb 2007 18:29   

Re: Polsat cyfrowy


Dzieki za odpowiedz. W tym sek ze mieszkam w Austrii i slaba znajomosc jezyka ogranicza moje dzialanie. Kupilem u operatora kablowki urzadzeni pozwalajace przejsc z analogu na digital ale przybylo mi tylko obcojezycznych programow. Probowalem dekoder podlaczyc w szereg z Digit MF4-K ale i tak nie widzi transportera

Dodano po 2 [minuty]:

Cos slyszalem o antenach siatkowych. Widzialem dzisiaj nawet w sklepie pokojowe anteny siatkowe ale nie jestem pewien czy by to poszlo.

Helpful message? + -

Back to top
   
gigi-44
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 15 Dec 2006
Posts: 650
Location: Bielsko-Biała

Post#4 03 Feb 2007 19:10   

Re: Polsat cyfrowy


Witam !Anteny siatkowe są antenami przeznaczonymi do odbioru telewizji naziemnej i niestety dekodera nie podłączysz.Chcąc oglądać cyfrowy polsat musisz mieć antenę satelitarną, może masz balkon i da się przymocować do niego antenę a

Helpful message? + -

Back to top
   
Stan0307
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 02 Feb 2007
Posts: 29
Location: "-"

Post#5 Post from the author of the topic 03 Feb 2007 19:36   

Re: Polsat cyfrowy


Witaj. Wlasnie moje mieszkanie jest bez balkonu dlatego mam taki problem, a z tego co sie orientuje to antena nie moze wystawac poza elewacje budynku. Zastanawiam sie, mimo to nad zainstaloweniem anteny w oknie. W Polsce stosowane sa anteny min65 cm ciekawe czy na mniejszej by mi to ruszylo?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Feb 2007 19:36   





Back to top
   
hefid
Moderator
Moderator


Joined: 17 Apr 2002
Posts: 19028
Location: Warszawa

Post#6 03 Feb 2007 19:38   

Re: Polsat cyfrowy


Post był raportowany.
Przeniosłem z: Zabezpieczenia i Alarmy

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Feb 2007 19:38   





Back to top
   
maximus77
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 24 Jul 2006
Posts: 96
Location: Wrocław

Post#7 03 Feb 2007 21:50helpful post - solution   

Re: Polsat cyfrowy


Możesz poszukać antenki sat. 38cm na przessawke Smile tak jak to mają niektórzy kierowcy tirów, z łatwością przymocujesz do okna i równie szybko zdejmiesz lub takie cudo:) na parapet jak precyzyjnie toto ustawisz to polsacik łapniesz

Moderated by Jaś Kula:
Nie zamieszczaj deaktualizujących się po czasie linków do aukcji Allegro. Możesz je podać Koledze na PW. Linki skasowałem. Wkleiłem fotki.
Rady:
- dbaj o styl swojej wypowiedzi
- nie popełniaj błędów
- nie zaniżaj poziomu elektroda.pl


Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
Stan0307
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 02 Feb 2007
Posts: 29
Location: "-"

Post#8 Post from the author of the topic 02 Mar 2007 00:34   

Re: Polsat cyfrowy


Wlasnie juz mam ta antene satelitarna dla TIRa, stoi sobie na parapecie i juz odbieram kilka polskich programow. Prosze o pomoc, co moze oznaczac informacja ze program zostal zablokowany?. Mam wykupione 2 pakiety Polsatu cyfrowego Relax mix i pakiet familijny. Jak mozna odblokowac???

Helpful message? + -

Back to top
   
Adam-T
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 24 Jul 2004
Posts: 1224
Location: Szczecinek

Post#9 02 Mar 2007 10:00   

Re: Polsat cyfrowy


Niestety zostaje Ci tylko zadzwonić do Centrum Obsługi Abonenta tel. 0 801-08-08-08, w godz. 8:00 - 22:00 lub (0) 222-127-222.

Pozdrawiam
Adam

Helpful message? + -

Back to top
   
Stan0307
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 02 Feb 2007
Posts: 29
Location: "-"

Post#10 Post from the author of the topic 02 Mar 2007 14:24   

Re: Polsat cyfrowy


Dzieki Adam wlasnie znalazlem mozliwosc kontaktu poprzez internet. Polsat ma swoja strone trzeba tylko zarejestrowac sie. Po 2 godzinach od zgloszenia powinno byc odblokowane. Uplynelo juz 4 godziny a ja dalej mam: Komunikat Nagravision - Dostep do programu zostal zablokowany.

Helpful message? + -

Back to top
   
Adam-T
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 24 Jul 2004
Posts: 1224
Location: Szczecinek

Post#11 02 Mar 2007 15:46   

Re: Polsat cyfrowy


A właczyłeś tuner na polsatsport (kanał 11)? Ja kiedyś czekałem od rana (ok 9 dzwoniłem) do ok 23, w ciągu dnia ze 3 razy jeszcze dzwoniłem do nich i...... poszedłem spać. Rano było już ok.

Pozdrawiam
Adam

Helpful message? + -

Back to top
   
Stan0307
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 02 Feb 2007
Posts: 29
Location: "-"

Post#12 Post from the author of the topic 02 Mar 2007 17:41   

Re: Polsat cyfrowy


Tuner mialem wlaczony. Byl moment ze nie mialem zadnego programu(czarny ekran bez glosu). Wylaczylem wiec wszystko bo pomyslalem, ze sa jakies zaniki sygnalu. Na tym Eboksie nie znalazlem informacji ze dekoder ma byc ciagle zalaczony na programie do ktorego nie mam dostepu. Teraz zalaczylem na TVP1 o niech sobie tak stoi. Pewnie bede musial powtorzyc zgloszenie to juz bedzie 3 raz. Adam dzieki za cenna informacje.

Helpful message? + -

Back to top
   
Adam-T
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 24 Jul 2004
Posts: 1224
Location: Szczecinek

Post#13 02 Mar 2007 17:46helpful post - solution   

Re: Polsat cyfrowy


Źle mnie zrozumiałeś, nie chodziło mi o zablokowany kanał tylko konkretnie o kanał Polsat Sport. Na tym kanale przesyłają aktualizację dlatego włącz na ten Polsat Sport i tak go zostaw w spokoju nawet całą noc.

Pozdrawiam
Adam.

PS Podejrzewam, że dzisiaj się nie doczekasz Crying or Very sad

Helpful message? + -

Back to top
   
Stan0307
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 02 Feb 2007
Posts: 29
Location: "-"

Post#14 Post from the author of the topic 02 Mar 2007 18:28   

Re: Polsat cyfrowy


Dzieki Ci Adam za zyczliwa pomoc, nie znalem tego tematu dlatego tak fatalne bledy zrobilem. Ciekawe dlaczego mi poblokowali ok. 90% polskich programow? Dekoder Polsatu wykupilem 11stycznia, ale dopiero od 2 dni mam uruchomiony. Mialem problemy z antena. Dzieki podpowiedzi tutaj na forum mam juz antene na parapet.

Helpful message? + -

Back to top
   
Adam-T
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 24 Jul 2004
Posts: 1224
Location: Szczecinek

Post#15 02 Mar 2007 18:47helpful post - solution   

Re: Polsat cyfrowy


A tego to nie wiem mi zablokowali kiedyś wszystkie polskie.

Pozdrawiam
Adam

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Mar 2007 18:47helpful post - solution   





Back to top
   
Stan0307
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 02 Feb 2007
Posts: 29
Location: "-"

Post#16 Post from the author of the topic 02 Mar 2007 18:57   

Re: Polsat cyfrowy


Dziekuje Ci Adam za pomoc w rozwiazywaniu problemu, jak juz mi odblokuja powiadomie o tym fakcie. Milego wieczoru zycze.
Pozdrawiam
Stanislaw
...................................................................................................
03 Mar 2007 11:52
Dzisiaj o godz 10:30 po ponownej interwencji w eBOK polsatu moje programy zostaly odblokowane. Dziekuje bardzo za okazana pomoc w wyborze anteny i uruchomieniu programow. Temat zostal wyczerpany, proponuje zamkniecie.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Beginners Service -> Polsat cyfrowy, podłączenie dekodera bez anteny?
Page 1 of 1
Similar topics
Jak podlaczyc cyfrowy polsat do innego dekodera??? (7)
Cyfrowy Polsat pod TV, nie działa EURO złącze, modulator MTV 04. (6)
Podłączenie jednej anteny do dwóch telewizorów. (3)
Podłączenie zasilacz. Dwa telewizory do jednej anteny. (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.066 seconds

elektroda.pl topic RSS feed