Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Polsat cyfrowy, podłączenie dekodera bez anteny?


  Main Page -> Forum Index -> Beginners Service ->Polsat cyfrowy, podłączenie dekodera bez anteny? Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Stan0307
Level 9
Location: "-"
Joined: 02 Feb 2007
Posts: 29
Stan0307
Level 9
Post#1 03 Feb 2007 17:41  Topic author   

Polsat cyfrowy


Kupilem dekoder Polsatu wraz z aktywacja bez anteny poniewaz jest problem z zamontowaniem jej na bloku <siding>. Probowalem podlaczyc do kablowki <jeden kabel 3 media -internet, telewizja, telefon> ale nie lapie sygnalu. Czy jest jakas mozliwosc na podlaczenie tegoz dekodera bez montazu anteny??? Z gory dziekuje za podpowiedz

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
maxxmaxx
Level 19
Location: -
Joined: 23 Aug 2004
Posts: 257
Helped: 31
maxxmaxx
Level 19
Post#2 03 Feb 2007 17:46    

Re: Polsat cyfrowy


Witam.
Niestety bez anteny nic nie poradzisz.
A z kablówką to napewno działać nie będzie.
Czy na bloku nie ma wogóle żadnych anten?
Mógłbyś dogadać się z jakimś sąsiadem i podłączyć do jego anteny,
oczywiście należy zmienić konwerter na twin.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Stan0307
Level 9
Location: "-"
Joined: 02 Feb 2007
Posts: 29
Stan0307
Level 9
Post#3 03 Feb 2007 18:29  Topic author   

Re: Polsat cyfrowy


Dzieki za odpowiedz. W tym sek ze mieszkam w Austrii i slaba znajomosc jezyka ogranicza moje dzialanie. Kupilem u operatora kablowki urzadzeni pozwalajace przejsc z analogu na digital ale przybylo mi tylko obcojezycznych programow. Probowalem dekoder podlaczyc w szereg z Digit MF4-K ale i tak nie widzi transportera

Dodano po 2 [minuty]:

Cos slyszalem o antenach siatkowych. Widzialem dzisiaj nawet w sklepie pokojowe anteny siatkowe ale nie jestem pewien czy by to poszlo.

Helpful post? + -1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
gigi-44
Level 26
Location: Bielsko-Biała
Joined: 15 Dec 2006
Posts: 747
Helped: 97
Post rating: 12
gigi-44
Level 26
Post#4 03 Feb 2007 19:10    

Re: Polsat cyfrowy


Witam !Anteny siatkowe są antenami przeznaczonymi do odbioru telewizji naziemnej i niestety dekodera nie podłączysz.Chcąc oglądać cyfrowy polsat musisz mieć antenę satelitarną, może masz balkon i da się przymocować do niego antenę a

Helpful post? + 0
Back to top
Stan0307
Level 9
Location: "-"
Joined: 02 Feb 2007
Posts: 29
Stan0307
Level 9
Post#5 03 Feb 2007 19:36  Topic author   

Re: Polsat cyfrowy


Witaj. Wlasnie moje mieszkanie jest bez balkonu dlatego mam taki problem, a z tego co sie orientuje to antena nie moze wystawac poza elewacje budynku. Zastanawiam sie, mimo to nad zainstaloweniem anteny w oknie. W Polsce stosowane sa anteny min65 cm ciekawe czy na mniejszej by mi to ruszylo?

Helpful post? + 0
Back to top
hefid
Zasłużony dla elektroda
Location: Warszawa
Joined: 17 Apr 2002
Posts: 17992
Helped: 540
Post rating: 305
hefid
Zasłużony dla elektroda
Post#6 03 Feb 2007 19:38    

Re: Polsat cyfrowy


Post był raportowany.
Przeniosłem z: Zabezpieczenia i Alarmy

Helpful post? + 0
Back to top
maximus77
Level 14
Location: Wrocław
Joined: 24 Jul 2006
Posts: 96
Helped: 6
Post rating: 4
maximus77
Level 14
Post#7 03 Feb 2007 21:50Helpful post    

Re: Polsat cyfrowy


Możesz poszukać antenki sat. 38cm na przessawke :) tak jak to mają niektórzy kierowcy tirów, z łatwością przymocujesz do okna i równie szybko zdejmiesz lub takie cudo:) na parapet jak precyzyjnie toto ustawisz to polsacik łapniesz

Moderated by Jaś Kula:
Nie zamieszczaj deaktualizujących się po czasie linków do aukcji Allegro. Możesz je podać Koledze na PW. Linki skasowałem. Wkleiłem fotki.
Rady:
- dbaj o styl swojej wypowiedzi
- nie popełniaj błędów
- nie zaniżaj poziomu elektroda.pl


Attachments:

Helpful post? + +2
Back to top
Stan0307
Level 9
Location: "-"
Joined: 02 Feb 2007
Posts: 29
Stan0307
Level 9
Post#8 02 Mar 2007 00:34  Topic author   

Re: Polsat cyfrowy


Wlasnie juz mam ta antene satelitarna dla TIRa, stoi sobie na parapecie i juz odbieram kilka polskich programow. Prosze o pomoc, co moze oznaczac informacja ze program zostal zablokowany?. Mam wykupione 2 pakiety Polsatu cyfrowego Relax mix i pakiet familijny. Jak mozna odblokowac???

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Adam-T
Level 33
Location: Szczecinek
Joined: 24 Jul 2004
Posts: 1773
Helped: 225
Post rating: 32
Adam-T
Level 33
Post#9 02 Mar 2007 10:00    

Re: Polsat cyfrowy


Niestety zostaje Ci tylko zadzwonić do Centrum Obsługi Abonenta tel. 0 801-08-08-08, w godz. 8:00 - 22:00 lub (0) 222-127-222.

Pozdrawiam
Adam

Helpful post? + 0
Back to top
Stan0307
Level 9
Location: "-"
Joined: 02 Feb 2007
Posts: 29
Stan0307
Level 9
Post#10 02 Mar 2007 14:24  Topic author   

Re: Polsat cyfrowy


Dzieki Adam wlasnie znalazlem mozliwosc kontaktu poprzez internet. Polsat ma swoja strone trzeba tylko zarejestrowac sie. Po 2 godzinach od zgloszenia powinno byc odblokowane. Uplynelo juz 4 godziny a ja dalej mam: Komunikat Nagravision - Dostep do programu zostal zablokowany.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Adam-T
Level 33
Location: Szczecinek
Joined: 24 Jul 2004
Posts: 1773
Helped: 225
Post rating: 32
Adam-T
Level 33
Post#11 02 Mar 2007 15:46    

Re: Polsat cyfrowy


A właczyłeś tuner na polsatsport (kanał 11)? Ja kiedyś czekałem od rana (ok 9 dzwoniłem) do ok 23, w ciągu dnia ze 3 razy jeszcze dzwoniłem do nich i...... poszedłem spać. Rano było już ok.

Pozdrawiam
Adam

Helpful post? + 0
Back to top
Stan0307
Level 9
Location: "-"
Joined: 02 Feb 2007
Posts: 29
Stan0307
Level 9
Post#12 02 Mar 2007 17:41  Topic author   

Re: Polsat cyfrowy


Tuner mialem wlaczony. Byl moment ze nie mialem zadnego programu(czarny ekran bez glosu). Wylaczylem wiec wszystko bo pomyslalem, ze sa jakies zaniki sygnalu. Na tym Eboksie nie znalazlem informacji ze dekoder ma byc ciagle zalaczony na programie do ktorego nie mam dostepu. Teraz zalaczylem na TVP1 o niech sobie tak stoi. Pewnie bede musial powtorzyc zgloszenie to juz bedzie 3 raz. Adam dzieki za cenna informacje.

Helpful post? + 0
Back to top
Adam-T
Level 33
Location: Szczecinek
Joined: 24 Jul 2004
Posts: 1773
Helped: 225
Post rating: 32
Adam-T
Level 33
Post#13 02 Mar 2007 17:46Helpful post    

Re: Polsat cyfrowy


Źle mnie zrozumiałeś, nie chodziło mi o zablokowany kanał tylko konkretnie o kanał Polsat Sport. Na tym kanale przesyłają aktualizację dlatego włącz na ten Polsat Sport i tak go zostaw w spokoju nawet całą noc.

Pozdrawiam
Adam.

PS Podejrzewam, że dzisiaj się nie doczekasz :cry:

Helpful post? + 0
Back to top
Stan0307
Level 9
Location: "-"
Joined: 02 Feb 2007
Posts: 29
Stan0307
Level 9
Post#14 02 Mar 2007 18:28  Topic author   

Re: Polsat cyfrowy


Dzieki Ci Adam za zyczliwa pomoc, nie znalem tego tematu dlatego tak fatalne bledy zrobilem. Ciekawe dlaczego mi poblokowali ok. 90% polskich programow? Dekoder Polsatu wykupilem 11stycznia, ale dopiero od 2 dni mam uruchomiony. Mialem problemy z antena. Dzieki podpowiedzi tutaj na forum mam juz antene na parapet.

Helpful post? + -1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Adam-T
Level 33
Location: Szczecinek
Joined: 24 Jul 2004
Posts: 1773
Helped: 225
Post rating: 32
Adam-T
Level 33
Post#15 02 Mar 2007 18:47Helpful post    

Re: Polsat cyfrowy


A tego to nie wiem mi zablokowali kiedyś wszystkie polskie.

Pozdrawiam
Adam

Helpful post? + 0
Back to top
Stan0307
Level 9
Location: "-"
Joined: 02 Feb 2007
Posts: 29
Stan0307
Level 9
Post#16 02 Mar 2007 18:57  Topic author   

Re: Polsat cyfrowy


Dziekuje Ci Adam za pomoc w rozwiazywaniu problemu, jak juz mi odblokuja powiadomie o tym fakcie. Milego wieczoru zycze.
Pozdrawiam
Stanislaw
...................................................................................................
03 Mar 2007 11:52
Dzisiaj o godz 10:30 po ponownej interwencji w eBOK polsatu moje programy zostaly odblokowane. Dziekuje bardzo za okazana pomoc w wyborze anteny i uruchomieniu programow. Temat zostal wyczerpany, proponuje zamkniecie.

Helpful post? + +2
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Beginners Service -> Polsat cyfrowy, podłączenie dekodera bez anteny?
Page 1 of 1

Similar topics to polsat cyfrowy, podłączenie dekodera bez anteny?

Jak podlaczyc cyfrowy polsat do innego dekodera??? (7)
Cyfrowy Polsat pod TV, nie działa EURO złącze, modulator MTV 04. (6)
Podłączenie jednej anteny do dwóch telewizorów. (3)
Podłączenie zasilacz. Dwa telewizory do jednej anteny. (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.073 seconds