Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Szukam -> Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)
Autor
Wiadomość
_PREDATOR_
Moderator
Moderator


Dołączył: 17 Sie 2004
Posty: 26834
Miasto: Olesno Śląskie

Post#1 Post autora tematu 06 Lut 2007 13:19   

Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


Witam
Szukam schematu, może być też opis wyjść/ wejść z hybrydy (nie uzasadniam/ banan :lol:).
Powrót do góry
   
hefid
Moderator
Moderator


Dołączył: 17 Kwi 2002
Posty: 21698
Miasto: Warszawa

Post#2 06 Lut 2007 13:56pomocny post - solucja   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


Przeniosłem z: Schematu/instrukcji…
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Lut 2007 13:56pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
sztywny13
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 24 Sty 2007
Posty: 242
Miasto: Tuchów/Tarnów

Post#3 06 Lut 2007 16:23pomocny post - solucja   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


Właśnie wróciłem z garażu i składałem do kupy taki moduł, ale niestety też niemam żadnego schematu. Kabelki urwane na obu kostkach. Też chętny jestem na taki schemacik.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Lut 2007 16:23pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
Usunięty






Post#4 06 Lut 2007 16:23pomocny post - solucja   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


styk C na cewkę zapłonową
styk B na zasilanie (plus po stacyjce)
Styk G i W na aparat zapłonowy
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Lut 2007 16:23pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
sztywny13
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 24 Sty 2007
Posty: 242
Miasto: Tuchów/Tarnów

Post#5 06 Lut 2007 16:58pomocny post - solucja   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


elektrit napisał:
styk C na cewkę zapłonową
styk B na zasilanie (plus po stacyjce)
Styk G i W na aparat zapłonowy


Mam urwane wewnątrz modułu:cry:
Powrót do góry
   
_PREDATOR_
Moderator
Moderator


Dołączył: 17 Sie 2004
Posty: 26834
Miasto: Olesno Śląskie

Post#6 Post autora tematu 06 Lut 2007 18:17   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


No właśnie, u mnie to samo, jakiś 'ureń' próbował to naprawić, rozlutował. Jak co, to mogę zeskanować tę hybrydę, by ułatwić opis połączeń do wejścia/ wyjścia :lol:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Lut 2007 18:17   





Powrót do góry
   
Usunięty






Post#7 06 Lut 2007 18:40pomocny post - solucja   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


Ależ proszę Cię bardzo drogi Przedatorze :)
Robisz sobie jakąś killing_machine?
/nie smiać się z moich brudnych łap/

Załączniki:
Powrót do góry
   
_PREDATOR_
Moderator
Moderator


Dołączył: 17 Sie 2004
Posty: 26834
Miasto: Olesno Śląskie

Post#8 Post autora tematu 06 Lut 2007 19:08   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


Ależ wielkie dzięki, miły i sympatyczny Kolego elektrit, nie mniej, nie kliknę na "pomógł" :lol:, dopuki nie podasz podłączenie drugiej strony/ wtyczki/ dwubiegunowej :P (może scan? :D).

PS. Ot, taka fuszka, koledze za pomoc przy rżnięciu drzewa (tylko drzewa :lol: )
Powrót do góry
   
Usunięty






Post#9 06 Lut 2007 19:13pomocny post - solucja   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


to nie klikniesz na pomógł ,bo nie podam. :)
Błedu nie popełnisz,jakkolwiek byś nie podpiął.
Dochodzi tam sygnał z aparatu,i jezeli zalutujesz odrotnie,iskrę będziesz miał,ale samochód nie zapali,bo zapłon będzie zbyt wczesny.
Wtedy w tej wtyczce co dochodzi do modułu (kabel ekranowany zielony) zamienisz sobie miejscami konektorki.
Albo przelutujesz kabelki....
Powrót do góry
   
_PREDATOR_
Moderator
Moderator


Dołączył: 17 Sie 2004
Posty: 26834
Miasto: Olesno Śląskie

Post#10 Post autora tematu 06 Lut 2007 19:19   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


Tak, i kolega wróci i mnie 'zbeszta', bo ma do mnie 20km, a co gorsze, będzie chciał kasę za zbędny dojazd i nie fachową naprawę :lol:
No, dobra, powiem mu o tej zamianie, pozdro i dzięki za fachową pomoc, temat wyczerpany, zamykam, dziękując wszystkim zainteresowanym, 'pozdro'.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Szukam -> Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Zapłon Polonez gaźnik - moduł APE05 (9)
Moduł zapłonowy POLONEZ 1.6GLI (64)
Moduł zapłonowy POLONEZ 1.6GLI (14)
moduł zapłonowy GLI Polonez (6)
Moduł zapłonowy polonez 1,6 gli (4)
POLONEZ Caro - Moduł zapłonowy popsuty?? (6)
Moduł zapłonowy polonez. Grzeją się cewki WN. (2)
Peugeot Ludix moduł zapłonowy - Uszk. moduł zapłonowy, próba zastosowania innego (4)
Aparat zapłonowy polonez 1.6gle (8)
Polonez, brak iskry , układ zapłonowy BOSH (17)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.077 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony