Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Szukam -> Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)
Autor
Wiadomość
_PREDATOR_
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 17 Sie 2004
Posty: 26604
Miasto: Olesno Śląskie

Post#1 Post autora tematu 06 Lut 2007 13:19   

Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


Witam
Szukam schematu, może być też opis wyjść/ wejść z hybrydy (nie uzasadniam/ banan :lol:).
Powrót do góry
   
hefid
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 17 Kwi 2002
Posty: 21667
Miasto: Warszawa

Post#2 06 Lut 2007 13:56pomocny post - solucja   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


Przeniosłem z: Schematu/instrukcji…
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Lut 2007 13:56pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
sztywny13
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 24 Sty 2007
Posty: 234
Miasto: Tuchów/Tarnów

Post#3 06 Lut 2007 16:23pomocny post - solucja   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


Właśnie wróciłem z garażu i składałem do kupy taki moduł, ale niestety też niemam żadnego schematu. Kabelki urwane na obu kostkach. Też chętny jestem na taki schemacik.
Powrót do góry
   
Gość
Poziom 26
Poziom 26





Post#4 06 Lut 2007 16:23pomocny post - solucja   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


styk C na cewkę zapłonową
styk B na zasilanie (plus po stacyjce)
Styk G i W na aparat zapłonowy
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Lut 2007 16:23pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
sztywny13
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 24 Sty 2007
Posty: 234
Miasto: Tuchów/Tarnów

Post#5 06 Lut 2007 16:58pomocny post - solucja   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


elektrit napisał:
styk C na cewkę zapłonową
styk B na zasilanie (plus po stacyjce)
Styk G i W na aparat zapłonowy


Mam urwane wewnątrz modułu:cry:
Powrót do góry
   
_PREDATOR_
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 17 Sie 2004
Posty: 26604
Miasto: Olesno Śląskie

Post#6 Post autora tematu 06 Lut 2007 18:17   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


No właśnie, u mnie to samo, jakiś 'ureń' próbował to naprawić, rozlutował. Jak co, to mogę zeskanować tę hybrydę, by ułatwić opis połączeń do wejścia/ wyjścia :lol:
Powrót do góry
   
Gość
Poziom 26
Poziom 26





Post#7 06 Lut 2007 18:40pomocny post - solucja   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


Ależ proszę Cię bardzo drogi Przedatorze :)
Robisz sobie jakąś killing_machine?
/nie smiać się z moich brudnych łap/

Załączniki:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Lut 2007 18:40pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
_PREDATOR_
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 17 Sie 2004
Posty: 26604
Miasto: Olesno Śląskie

Post#8 Post autora tematu 06 Lut 2007 19:08   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


Ależ wielkie dzięki, miły i sympatyczny Kolego elektrit, nie mniej, nie kliknę na "pomógł" :lol:, dopuki nie podasz podłączenie drugiej strony/ wtyczki/ dwubiegunowej :P (może scan? :D).

PS. Ot, taka fuszka, koledze za pomoc przy rżnięciu drzewa (tylko drzewa :lol: )
Powrót do góry
   
Gość
Poziom 26
Poziom 26





Post#9 06 Lut 2007 19:13pomocny post - solucja   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


to nie klikniesz na pomógł ,bo nie podam. :)
Błedu nie popełnisz,jakkolwiek byś nie podpiął.
Dochodzi tam sygnał z aparatu,i jezeli zalutujesz odrotnie,iskrę będziesz miał,ale samochód nie zapali,bo zapłon będzie zbyt wczesny.
Wtedy w tej wtyczce co dochodzi do modułu (kabel ekranowany zielony) zamienisz sobie miejscami konektorki.
Albo przelutujesz kabelki....
Powrót do góry
   
_PREDATOR_
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 17 Sie 2004
Posty: 26604
Miasto: Olesno Śląskie

Post#10 Post autora tematu 06 Lut 2007 19:19   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


Tak, i kolega wróci i mnie 'zbeszta', bo ma do mnie 20km, a co gorsze, będzie chciał kasę za zbędny dojazd i nie fachową naprawę :lol:
No, dobra, powiem mu o tej zamianie, pozdro i dzięki za fachową pomoc, temat wyczerpany, zamykam, dziękując wszystkim zainteresowanym, 'pozdro'.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Szukam -> Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Zapłon Polonez gaźnik - moduł APE05 (9)
Moduł zapłonowy POLONEZ 1.6GLI (64)
Moduł zapłonowy POLONEZ 1.6GLI (14)
moduł zapłonowy GLI Polonez (6)
Moduł zapłonowy polonez 1,6 gli (4)
POLONEZ Caro - Moduł zapłonowy popsuty?? (6)
Moduł zapłonowy polonez. Grzeją się cewki WN. (2)
Peugeot Ludix moduł zapłonowy - Uszk. moduł zapłonowy, próba zastosowania innego (4)
Aparat zapłonowy polonez 1.6gle (8)
Polonez, brak iskry , układ zapłonowy BOSH (17)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.049 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony