Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Szukam ->Moduł zapłonowy APE05 (Polonez) Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Moderator


Dołączył: 17 Sie 2004
Posty: 27514
Miasto: Olesno Śląskie

_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Post#1 Post autora tematu 06 Lut 2007 12:19   

Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


Witam
Szukam schematu, może być też opis wyjść/ wejść z hybrydy (nie uzasadniam/ banan Laughing).

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 06 Lut 2007 12:19   



Powrót do góry
hefid
Moderator
Moderator


Dołączył: 17 Kwi 2002
Posty: 18230
Miasto: Warszawa

hefid
Moderator
Post#2 06 Lut 2007 12:56pomocny post - solucja   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


Przeniosłem z: Schematu/instrukcji…

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
sztywny13
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 24 Sty 2007
Posty: 254
Miasto: Tuchów/Tarnów

sztywny13
Poziom 15
Post#3 06 Lut 2007 15:23pomocny post - solucja   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


Właśnie wróciłem z garażu i składałem do kupy taki moduł, ale niestety też niemam żadnego schematu. Kabelki urwane na obu kostkach. Też chętny jestem na taki schemacik.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#4 06 Lut 2007 15:23pomocny post - solucja   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


styk C na cewkę zapłonową
styk B na zasilanie (plus po stacyjce)
Styk G i W na aparat zapłonowy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
sztywny13
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 24 Sty 2007
Posty: 254
Miasto: Tuchów/Tarnów

sztywny13
Poziom 15
Post#5 06 Lut 2007 15:58pomocny post - solucja   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


elektrit napisał:
styk C na cewkę zapłonową
styk B na zasilanie (plus po stacyjce)
Styk G i W na aparat zapłonowy


Mam urwane wewnątrz modułuCrying or Very sad

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Moderator


Dołączył: 17 Sie 2004
Posty: 27514
Miasto: Olesno Śląskie

_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Post#6 Post autora tematu 06 Lut 2007 17:17   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


No właśnie, u mnie to samo, jakiś 'ureń' próbował to naprawić, rozlutował. Jak co, to mogę zeskanować tę hybrydę, by ułatwić opis połączeń do wejścia/ wyjścia Laughing

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 06 Lut 2007 17:17   



Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#7 06 Lut 2007 17:40pomocny post - solucja   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


Ależ proszę Cię bardzo drogi Przedatorze Smile
Robisz sobie jakąś killing_machine?
/nie smiać się z moich brudnych łap/

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 06 Lut 2007 17:40pomocny post - solucja   



Powrót do góry
_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Moderator


Dołączył: 17 Sie 2004
Posty: 27514
Miasto: Olesno Śląskie

_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Post#8 Post autora tematu 06 Lut 2007 18:08   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


Ależ wielkie dzięki, miły i sympatyczny Kolego elektrit, nie mniej, nie kliknę na "pomógł" Laughing, dopuki nie podasz podłączenie drugiej strony/ wtyczki/ dwubiegunowej Razz (może scan? Very Happy).

PS. Ot, taka fuszka, koledze za pomoc przy rżnięciu drzewa (tylko drzewa Laughing )

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 06 Lut 2007 18:08   



Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#9 06 Lut 2007 18:13pomocny post - solucja   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


to nie klikniesz na pomógł ,bo nie podam. Smile
Błedu nie popełnisz,jakkolwiek byś nie podpiął.
Dochodzi tam sygnał z aparatu,i jezeli zalutujesz odrotnie,iskrę będziesz miał,ale samochód nie zapali,bo zapłon będzie zbyt wczesny.
Wtedy w tej wtyczce co dochodzi do modułu (kabel ekranowany zielony) zamienisz sobie miejscami konektorki.
Albo przelutujesz kabelki....

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 06 Lut 2007 18:13pomocny post - solucja   



Powrót do góry
_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Moderator


Dołączył: 17 Sie 2004
Posty: 27514
Miasto: Olesno Śląskie

_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Post#10 Post autora tematu 06 Lut 2007 18:19   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


Tak, i kolega wróci i mnie 'zbeszta', bo ma do mnie 20km, a co gorsze, będzie chciał kasę za zbędny dojazd i nie fachową naprawę Laughing
No, dobra, powiem mu o tej zamianie, pozdro i dzięki za fachową pomoc, temat wyczerpany, zamykam, dziękując wszystkim zainteresowanym, 'pozdro'.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Szukam -> Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Zapłon Polonez gaźnik - moduł APE05 (9)
Moduł zapłonowy POLONEZ 1.6GLI (64)
Moduł zapłonowy POLONEZ 1.6GLI (14)
moduł zapłonowy GLI Polonez (6)
Moduł zapłonowy polonez 1,6 gli (4)
POLONEZ Caro - Moduł zapłonowy popsuty?? (6)
Moduł zapłonowy polonez. Grzeją się cewki WN. (2)
Peugeot Ludix moduł zapłonowy - Uszk. moduł zapłonowy, próba zastosowania innego (4)
Aparat zapłonowy polonez 1.6gle (8)
Polonez, brak iskry , układ zapłonowy BOSH (17)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.064 seconds

elektroda.pl temat RSS