Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Cars Search -> Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)
Author
Message
_PREDATOR_
Moderator
Moderator


Joined: 17 Aug 2004
Posts: 27372
Location: Olesno Śląskie

Post#1 Post from the author of the topic 06 Feb 2007 12:19   

Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


Witam
Szukam schematu, może być też opis wyjść/ wejść z hybrydy (nie uzasadniam/ banan Laughing).

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Feb 2007 12:19   





Back to top
   
hefid
Moderator
Moderator


Joined: 17 Apr 2002
Posts: 19015
Location: Warszawa

Post#2 06 Feb 2007 12:56helpful post - solution   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


Przeniosłem z: Schematu/instrukcji…

Helpful message? + -

Back to top
   
sztywny13
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 24 Jan 2007
Posts: 254
Location: Tuchów/Tarnów

Post#3 06 Feb 2007 15:23helpful post - solution   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


Właśnie wróciłem z garażu i składałem do kupy taki moduł, ale niestety też niemam żadnego schematu. Kabelki urwane na obu kostkach. Też chętny jestem na taki schemacik.

Helpful message? + -

Back to top
   
Removed






Post#4 06 Feb 2007 15:23helpful post - solution   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


styk C na cewkę zapłonową
styk B na zasilanie (plus po stacyjce)
Styk G i W na aparat zapłonowy

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Feb 2007 15:23helpful post - solution   





Back to top
   
sztywny13
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 24 Jan 2007
Posts: 254
Location: Tuchów/Tarnów

Post#5 06 Feb 2007 15:58helpful post - solution   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


elektrit wrote:
styk C na cewkę zapłonową
styk B na zasilanie (plus po stacyjce)
Styk G i W na aparat zapłonowy


Mam urwane wewnątrz modułuCrying or Very sad

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Feb 2007 15:58helpful post - solution   





Back to top
   
_PREDATOR_
Moderator
Moderator


Joined: 17 Aug 2004
Posts: 27372
Location: Olesno Śląskie

Post#6 Post from the author of the topic 06 Feb 2007 17:17   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


No właśnie, u mnie to samo, jakiś 'ureń' próbował to naprawić, rozlutował. Jak co, to mogę zeskanować tę hybrydę, by ułatwić opis połączeń do wejścia/ wyjścia Laughing

Helpful message? + -

Back to top
   
Removed






Post#7 06 Feb 2007 17:40helpful post - solution   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


Ależ proszę Cię bardzo drogi Przedatorze Smile
Robisz sobie jakąś killing_machine?
/nie smiać się z moich brudnych łap/

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
_PREDATOR_
Moderator
Moderator


Joined: 17 Aug 2004
Posts: 27372
Location: Olesno Śląskie

Post#8 Post from the author of the topic 06 Feb 2007 18:08   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


Ależ wielkie dzięki, miły i sympatyczny Kolego elektrit, nie mniej, nie kliknę na "pomógł" Laughing, dopuki nie podasz podłączenie drugiej strony/ wtyczki/ dwubiegunowej Razz (może scan? Very Happy).

PS. Ot, taka fuszka, koledze za pomoc przy rżnięciu drzewa (tylko drzewa Laughing )

Helpful message? + -

Back to top
   
Removed






Post#9 06 Feb 2007 18:13helpful post - solution   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


to nie klikniesz na pomógł ,bo nie podam. Smile
Błedu nie popełnisz,jakkolwiek byś nie podpiął.
Dochodzi tam sygnał z aparatu,i jezeli zalutujesz odrotnie,iskrę będziesz miał,ale samochód nie zapali,bo zapłon będzie zbyt wczesny.
Wtedy w tej wtyczce co dochodzi do modułu (kabel ekranowany zielony) zamienisz sobie miejscami konektorki.
Albo przelutujesz kabelki....

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Feb 2007 18:13helpful post - solution   





Back to top
   
_PREDATOR_
Moderator
Moderator


Joined: 17 Aug 2004
Posts: 27372
Location: Olesno Śląskie

Post#10 Post from the author of the topic 06 Feb 2007 18:19   

Re: Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)


Tak, i kolega wróci i mnie 'zbeszta', bo ma do mnie 20km, a co gorsze, będzie chciał kasę za zbędny dojazd i nie fachową naprawę Laughing
No, dobra, powiem mu o tej zamianie, pozdro i dzięki za fachową pomoc, temat wyczerpany, zamykam, dziękując wszystkim zainteresowanym, 'pozdro'.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Cars Search -> Moduł zapłonowy APE05 (Polonez)
Page 1 of 1
Similar topics
Zapłon Polonez gaźnik - moduł APE05 (9)
Moduł zapłonowy POLONEZ 1.6GLI (64)
Moduł zapłonowy POLONEZ 1.6GLI (14)
moduł zapłonowy GLI Polonez (6)
Moduł zapłonowy polonez 1,6 gli (4)
POLONEZ Caro - Moduł zapłonowy popsuty?? (6)
Moduł zapłonowy polonez. Grzeją się cewki WN. (2)
Peugeot Ludix moduł zapłonowy - Uszk. moduł zapłonowy, próba zastosowania innego (4)
Aparat zapłonowy polonez 1.6gle (8)
Polonez, brak iskry , układ zapłonowy BOSH (17)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.082 seconds

elektroda.pl topic RSS feed