Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W??


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Technika Sceniczna i Studyjna -> Jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W??
Autor
Wiadomość
spersallerg
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 06 Lut 2007
Posty: 1
Miasto: Bełchatów

Post#1 Post autora tematu 06 Lut 2007 13:56   

Re: Jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W??


Mam glosniczek Magnata 300W i za bardzo nie wiem jak wziasc sie za zrobienie skrzyni pod ten glosnik...W sklepie extreme gdzie podlaczali mi glosnik powiedzieli ze najlepsza bedzie skrzynia o wymiaracz 34 cm na 60 cm.Moze mi ktos doradzic jak wykonac taka skrzynie??

Dodano po 1 [minuty]:

mala poprawka podlaczali mi wzmaczniacz a nie glosnik.A przewody pod glosnik mam juz pociagniete tylko zostalo zrobienie skrzyni.:D
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Lut 2007 13:56   





Powrót do góry
   
mblamka
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 05 Lut 2007
Posty: 13
Miasto: Izdebki

Post#2 06 Lut 2007 15:25   

Re: Jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W??


Na internecie są dostępne programy, dzieki którym możesz dokładnie obliczyc wymiary skrzyni. Jeśli chodzi o to jak ją wykonac, to wystarczy poszukac w google. Znajdziesz tam również opis materiałow.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Lut 2007 15:25   





Powrót do góry
   
Pawel S.
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 11 Maj 2006
Posty: 4596
Miasto: Koszalin

Post#3 08 Lut 2007 15:21   

Re: Jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W??


skrzynie robisz tak:
-mierzysz bagaznik
-wyliczasz odpowiednie wymiary scianek
-idziesz do skladu budowlanego/stolarza/marketu budowlanego po plyty odpowiednio przyciete
-kupujesz wkrety, klej (np wikol)
-skrecasz wszystko razem klejac jednoczesnie scianki
-jak klej wyschnie to szlifujesz obudowe
-oklejasz "kocykiem" obudowe
GOTOWE ;)

http://diyaudio.pl/portal.php?show=9
a odpowiednia objetosc obudowy wyliczysz przy uzyciu np WinISD http://diyaudio.pl/portal.php?show=21
lub inne tutoriale na elektrodzie lub audiomanii
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Technika Sceniczna i Studyjna -> Jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W??
Strona 1 z 1
Podobne tematy
identyfikacja glosnika Magnat? pomoc (3)
Skrzynie do Magnat express 10 (5)
Jaka zabudowe(skrzynie)do glosnika alphard lw 1200 ? (12)
Jak zrobic obra tube do glosnika boschmann 25cm ?? (3)
Jak zrobic skrzynie basową (3)
E36 coupe jak zrobic skrzynie STX (21)
Magnat Xpress 12 gdzie br i jak powiekszyć skrzynie. (4)
jak zrobic cewke do glosnika? (11)
jaka zrobic skrzynie do tego glosnika (3)
Jaka obudowa do glosnika magnat streetracer ? (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.068 seconds

elektroda.pl temat RSS