Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W??


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Technika Sceniczna i Studyjna -> Jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W??
Autor
Wiadomość
spersallerg
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 06 Lut 2007
Posty: 1
Miasto: Bełchatów

Post#1 Post autora tematu 06 Lut 2007 13:56   

Re: Jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W??


Mam glosniczek Magnata 300W i za bardzo nie wiem jak wziasc sie za zrobienie skrzyni pod ten glosnik...W sklepie extreme gdzie podlaczali mi glosnik powiedzieli ze najlepsza bedzie skrzynia o wymiaracz 34 cm na 60 cm.Moze mi ktos doradzic jak wykonac taka skrzynie??

Dodano po 1 [minuty]:

mala poprawka podlaczali mi wzmaczniacz a nie glosnik.A przewody pod glosnik mam juz pociagniete tylko zostalo zrobienie skrzyni.:D
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Lut 2007 13:56   





Powrót do góry
   
mblamka
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 05 Lut 2007
Posty: 13
Miasto: Izdebki

Post#2 06 Lut 2007 15:25   

Re: Jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W??


Na internecie są dostępne programy, dzieki którym możesz dokładnie obliczyc wymiary skrzyni. Jeśli chodzi o to jak ją wykonac, to wystarczy poszukac w google. Znajdziesz tam również opis materiałow.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Lut 2007 15:25   





Powrót do góry
   
Pawel S.
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 11 Maj 2006
Posty: 4657
Miasto: Koszalin

Post#3 08 Lut 2007 15:21   

Re: Jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W??


skrzynie robisz tak:
-mierzysz bagaznik
-wyliczasz odpowiednie wymiary scianek
-idziesz do skladu budowlanego/stolarza/marketu budowlanego po plyty odpowiednio przyciete
-kupujesz wkrety, klej (np wikol)
-skrecasz wszystko razem klejac jednoczesnie scianki
-jak klej wyschnie to szlifujesz obudowe
-oklejasz "kocykiem" obudowe
GOTOWE ;)

http://diyaudio.pl/portal.php?show=9
a odpowiednia objetosc obudowy wyliczysz przy uzyciu np WinISD http://diyaudio.pl/portal.php?show=21
lub inne tutoriale na elektrodzie lub audiomanii
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Technika Sceniczna i Studyjna -> Jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W??
Strona 1 z 1
Podobne tematy
jaka zrobic skrzynie do tego glosnika (3)
jak zrobic cewke do glosnika? (11)
Magnat Xpress 12 gdzie br i jak powiekszyć skrzynie. (4)
Jak zrobic skrzynie basową (3)
E36 coupe jak zrobic skrzynie STX (21)
Jak zrobic obra tube do glosnika boschmann 25cm ?? (3)
Jaka zabudowe(skrzynie)do glosnika alphard lw 1200 ? (12)
Skrzynie do Magnat express 10 (5)
identyfikacja glosnika Magnat? pomoc (3)
Jaka obudowa do glosnika magnat streetracer ? (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.049 seconds

elektroda.pl temat RSS