Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W??


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Sound system and Acoustics -> Jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W??
Author
Message
spersallerg
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 06 Feb 2007
Posts: 1
Location: Bełchatów

Post#1 Post from the author of the topic 06 Feb 2007 12:56   

Re: Jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W??


Mam glosniczek Magnata 300W i za bardzo nie wiem jak wziasc sie za zrobienie skrzyni pod ten glosnik...W sklepie extreme gdzie podlaczali mi glosnik powiedzieli ze najlepsza bedzie skrzynia o wymiaracz 34 cm na 60 cm.Moze mi ktos doradzic jak wykonac taka skrzynie??

Dodano po 1 [minuty]:

mala poprawka podlaczali mi wzmaczniacz a nie glosnik.A przewody pod glosnik mam juz pociagniete tylko zostalo zrobienie skrzyni.Very Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Feb 2007 12:56   





Back to top
   
mblamka
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 05 Feb 2007
Posts: 13
Location: Izdebki

Post#2 06 Feb 2007 14:25   

Re: Jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W??


Na internecie są dostępne programy, dzieki którym możesz dokładnie obliczyc wymiary skrzyni. Jeśli chodzi o to jak ją wykonac, to wystarczy poszukac w google. Znajdziesz tam również opis materiałow.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Feb 2007 14:25   





Back to top
   
Pawel S.
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 11 May 2006
Posts: 4651
Location: Koszalin

Post#3 08 Feb 2007 14:21   

Re: Jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W??


skrzynie robisz tak:
-mierzysz bagaznik
-wyliczasz odpowiednie wymiary scianek
-idziesz do skladu budowlanego/stolarza/marketu budowlanego po plyty odpowiednio przyciete
-kupujesz wkrety, klej (np wikol)
-skrecasz wszystko razem klejac jednoczesnie scianki
-jak klej wyschnie to szlifujesz obudowe
-oklejasz "kocykiem" obudowe
GOTOWE Wink

http://diyaudio.pl/portal.php?show=9
a odpowiednia objetosc obudowy wyliczysz przy uzyciu np WinISD http://diyaudio.pl/portal.php?show=21
lub inne tutoriale na elektrodzie lub audiomanii

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Sound system and Acoustics -> Jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W??
Page 1 of 1
Similar topics
jaka zrobic skrzynie do tego glosnika (3)
jak zrobic cewke do glosnika? (11)
Magnat Xpress 12 gdzie br i jak powiekszyć skrzynie. (4)
Jak zrobic skrzynie basową (3)
E36 coupe jak zrobic skrzynie STX (21)
Jak zrobic obra tube do glosnika boschmann 25cm ?? (3)
Jaka zabudowe(skrzynie)do glosnika alphard lw 1200 ? (12)
Skrzynie do Magnat express 10 (5)
identyfikacja glosnika Magnat? pomoc (3)
Jaka obudowa do glosnika magnat streetracer ? (2)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.06 seconds

elektroda.pl topic RSS feed