Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W??


  Main Page -> Forum Index -> Sound system and Acoustics ->Jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W?? Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
spersallerg
Level 1
Location: Bełchatów
Joined: 06 Feb 2007
Posts: 1
spersallerg
Level 1
Post#1 06 Feb 2007 12:56  Topic author   

Re: Jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W??


Mam glosniczek Magnata 300W i za bardzo nie wiem jak wziasc sie za zrobienie skrzyni pod ten glosnik...W sklepie extreme gdzie podlaczali mi glosnik powiedzieli ze najlepsza bedzie skrzynia o wymiaracz 34 cm na 60 cm.Moze mi ktos doradzic jak wykonac taka skrzynie??

Dodano po 1 [minuty]:

mala poprawka podlaczali mi wzmaczniacz a nie glosnik.A przewody pod glosnik mam juz pociagniete tylko zostalo zrobienie skrzyni.:D

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mblamka
Level 9
Location: Izdebki
Joined: 05 Feb 2007
Posts: 13
mblamka
Level 9
Post#2 06 Feb 2007 14:25    

Re: Jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W??


Na internecie są dostępne programy, dzieki którym możesz dokładnie obliczyc wymiary skrzyni. Jeśli chodzi o to jak ją wykonac, to wystarczy poszukac w google. Znajdziesz tam również opis materiałow.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Pawel S.
Level 39
Location: Koszalin
Joined: 11 May 2006
Posts: 4668
Helped: 385
Post rating: 44
Pawel S.
Level 39
Post#3 08 Feb 2007 14:21    

Re: Jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W??


skrzynie robisz tak:
-mierzysz bagaznik
-wyliczasz odpowiednie wymiary scianek
-idziesz do skladu budowlanego/stolarza/marketu budowlanego po plyty odpowiednio przyciete
-kupujesz wkrety, klej (np wikol)
-skrecasz wszystko razem klejac jednoczesnie scianki
-jak klej wyschnie to szlifujesz obudowe
-oklejasz "kocykiem" obudowe
GOTOWE ;)

http://diyaudio.pl/portal.php?show=9
a odpowiednia objetosc obudowy wyliczysz przy uzyciu np WinISD http://diyaudio.pl/portal.php?show=21
lub inne tutoriale na elektrodzie lub audiomanii

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Sound system and Acoustics -> Jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W??
Page 1 of 1

Similar topics to jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W??

jaka zrobic skrzynie do tego glosnika (3)
jak zrobic cewke do glosnika? (11)
Magnat Xpress 12 gdzie br i jak powiekszyć skrzynie. (4)
Jak zrobic skrzynie basową (3)
E36 coupe jak zrobic skrzynie STX (21)
Jak zrobic obra tube do glosnika boschmann 25cm ?? (3)
Jaka zabudowe(skrzynie)do glosnika alphard lw 1200 ? (12)
Skrzynie do Magnat express 10 (5)
identyfikacja glosnika Magnat? pomoc (3)
Jaka obudowa do glosnika magnat streetracer ? (2)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.159 seconds