Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W??


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Technika Sceniczna i Studyjna ->Jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W?? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
spersallerg
Poziom 1
Poziom 1
Miasto: Bełchatów
Dołączył: 06 Lut 2007
Posty: 1
spersallerg
Poziom 1
Post#1 06 Lut 2007 12:56  Autor tematu   

Re: Jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W??


Mam glosniczek Magnata 300W i za bardzo nie wiem jak wziasc sie za zrobienie skrzyni pod ten glosnik...W sklepie extreme gdzie podlaczali mi glosnik powiedzieli ze najlepsza bedzie skrzynia o wymiaracz 34 cm na 60 cm.Moze mi ktos doradzic jak wykonac taka skrzynie??

Dodano po 1 [minuty]:

mala poprawka podlaczali mi wzmaczniacz a nie glosnik.A przewody pod glosnik mam juz pociagniete tylko zostalo zrobienie skrzyni.:D

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mblamka
Poziom 5
Poziom 5
Miasto: Izdebki
Dołączył: 05 Lut 2007
Posty: 13
mblamka
Poziom 5
Post#2 06 Lut 2007 14:25    

Re: Jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W??


Na internecie są dostępne programy, dzieki którym możesz dokładnie obliczyc wymiary skrzyni. Jeśli chodzi o to jak ją wykonac, to wystarczy poszukac w google. Znajdziesz tam również opis materiałow.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Pawel S.
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: Koszalin
Dołączył: 11 Maj 2006
Posty: 4662
Pomógł: 385
Ocena postów: 43
Pawel S.
Poziom 24
Post#3 08 Lut 2007 14:21    

Re: Jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W??


skrzynie robisz tak:
-mierzysz bagaznik
-wyliczasz odpowiednie wymiary scianek
-idziesz do skladu budowlanego/stolarza/marketu budowlanego po plyty odpowiednio przyciete
-kupujesz wkrety, klej (np wikol)
-skrecasz wszystko razem klejac jednoczesnie scianki
-jak klej wyschnie to szlifujesz obudowe
-oklejasz "kocykiem" obudowe
GOTOWE ;)

http://diyaudio.pl/portal.php?show=9
a odpowiednia objetosc obudowy wyliczysz przy uzyciu np WinISD http://diyaudio.pl/portal.php?show=21
lub inne tutoriale na elektrodzie lub audiomanii

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Technika Sceniczna i Studyjna -> Jak zrobic skrzynie do glosnika Magnat 300W??
Strona 1 z 1
Podobne tematy
jaka zrobic skrzynie do tego glosnika (3)
jak zrobic cewke do glosnika? (11)
Magnat Xpress 12 gdzie br i jak powiekszyć skrzynie. (4)
Jak zrobic skrzynie basową (3)
E36 coupe jak zrobic skrzynie STX (21)
Jak zrobic obra tube do glosnika boschmann 25cm ?? (3)
Jaka zabudowe(skrzynie)do glosnika alphard lw 1200 ? (12)
Skrzynie do Magnat express 10 (5)
identyfikacja glosnika Magnat? pomoc (3)
Jaka obudowa do glosnika magnat streetracer ? (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.096 seconds

elektroda.pl temat RSS