FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Wieża sony pcm-205 L. Nie ma podświetlania wyświetlacza. CD nie działa.

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Wieża sony pcm-205 L. Nie ma podświetlania wyświetlacza. CD nie działa.
Author
Poziom 11
Poziom 11

Post#1 Post from the author of the topic 09 Feb 2007 16:56   

wieża sony pcm-205 L

Mam uszkodzoną wieżę w/w. Z tego co mi powiedział brat używał jednocześnie zasilacza do wieży jak i do keyborda, oraz majsterkował coś przy wtyku zasilania. Po włączeniu wieży, która działała na nieoryginalnym zasilaczu 12 V, pojawił się problem brak podświetlenia wyświetlacza. Oraz nie kręci magnetofon ani cd. Podłączyłem wieżę do zas. ATX i jest to samo, na głośnikach komputeowych bo takie posiadam nic nie słychać, cisza. Co sądzicie o tym drodzy forumowicze.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 09 Feb 2007 16:56   

Back to top

iroc
Poziom 11
Poziom 11

Post#2 Post from the author of the topic 10 Feb 2007 03:28   

Re: wieża sony pcm-205 L

Może chociaż ktoś mi podpowie jakie powinno być prawidowe zasilanie dla tego sprzętu ??
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 10 Feb 2007 03:28   

Back to top

Telo
Poziom 24
Poziom 24

Post#3 11 Feb 2007 13:59   

Na początek doprowadz wieże do stanu fabrycznego,bo twój opis jest troszke chaotyczny.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 11 Feb 2007 13:59   

Back to top

iroc
Poziom 11
Poziom 11

Post#4 Post from the author of the topic 11 Feb 2007 14:54   

Dziękuję za zainteresowanie sprawą :-) dobrze a więc tak model wieży to pmc-205 L przekręciłem literkę za co przepraszam, wieża była bez głośników i zasilacza oryginalnego. Sprzęt działał na zasilaczu 12 V, nieoryginalnym oczywiście. Wszystko funkcjonowało normalnie zaczynając od cd,tunera a koncząć na magnetofonie do momentu aż brat nie pożyczył zasilacza. Gdy go odebrał i podłączył powtórnie wieża ruszyła... na wyświetlaczu wyświetla się co prawda zegar 00:00, cd , tuner, tape lecz brak jest podświetlenia na wyświetlacz (świecił na niebiesko :-). Nie kręci ani magnetofon ani cd i cisza w głośnikach. Dodam też że brat majstrował coś przy gnieździe zasilającym. Podłączałem pod zasilacz ATX 12 V ale efekt jest ten sam. Zastanawiałem się może napięcie było za wysokie ... ? Co radzicie ?
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Wieża sony pcm-205 L. Nie ma podświetlania wyświetlacza. CD nie działa.
Page 1 of 1
Similar topics
sony mhc-901av nie działa tape, wieża nie wykrywa kasety (1)
sony xr-c540rds - nie działa podświetlenie wyświetlacza (7)
Sony XR-33R - nie działa podświetlenie wyświetlacza (10)
Sony CDX-L360 nie działa podświetlenie wyświetlacza (2)
Wieża Sony MHC-R220 - nie działa CD. (5)
Wieża Sony LBT-V302 Nie działa cd (1)
Samsung Max-K17. Nie działa podświetlenie wyświetlacza oraz nie działa sterowani (19)
Wieża Sony RX77 - klawiatura nie działa prawidłowo? (2)
Wieża Sony HCD-RX110AV. Impulsator nie działa. (1)
Wieża Sony MHC-551 nie działa odtwarzacz CD (1)

Page generation time: 0.108 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed