FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Technics SU-V50, Voltage Control i Końcówka Mocy

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Technics SU-V50, Voltage Control i Końcówka Mocy
Author
Poziom 4
Poziom 4

Post#1 Post from the author of the topic 10 Feb 2007 14:08   

Technics SU-V50, Voltage Control i Końcówka Mocy

Witam, nie jestem zaawansowanym znawcą elektoroniki takze prosze Was o pomoc. Mianowicie mam 2 problemy z moim SU-V50:
1. Dioda Voltage Contol przygasa albo slabo świeci, gdy przycisne panel odpowiedzialny za zmianę urządzen podłaczonych do wzmacniacza (AUX, CD itp), dioda nagle zaczyna świecić (nie zawsze). Po rozkręceniu pudła okazało sie ze jest tam spręzynka ktora pozwala na "odskoczenie" przycisku po jego nacisnieciu i kawalek blachy ktory laczy wszystkie przyciski. Gdy dotykam tej sprezyny didoda zaczyna migać. Zdałem sobie więc sprawe, ze to moze za slaba sprezynka jest powodem slabego swiecenia diody (wiem ze to glupie), dlatego prosze o ewentualne sygestie.
2. Po wlaczeniu wzmacniacza nie zawsze slysze take "pstrykniecie" po ktorym zawsze slyszalem dzwiek w glosnikach. Nie wiem czy to kondensatory tak "pstrykaja" czy koncowka mocy (jak juz wspomnialem jestem amatorem), dlatego nie wiem na co zwalic wine za ten problem. Dodam jeszcze ze gdy wzmacniacz jest zimny to uruchamia sie bez problemu. Gorzej gdy troche pogra, wtedy mam problem z jego odpaleniem (nie slysze "pstrykniecia"=nie slysze nic w glosnikach).
Prosze o HELPA. Z gory dziekuje za odpowiedzi[/b]
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 10 Feb 2007 14:08   

Back to top

dzimi
Poziom 24
Poziom 24

Post#2 10 Feb 2007 18:43   

Re: Technics SU-V50, Voltage Control i Końcówka Mocy

Te "pstrykniecia" to działaja przekażniki na końcówkę mocy. Skoro problemy sa po dłuższym uzytkowaniu to najpierw proponowałbym sprawdzić "zimne" luty a yakze wyminic elki na zasilaczu.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Technics SU-V50, Voltage Control i Końcówka Mocy
Page 1 of 1
Similar topics
TECHNICS SU-Z55- jaka końcówka mocy???? (8)
Technics SU-Z450 końcówka mocy. (3)
końcówka mocy technics EH790 (8)
Technics Su-V4X - Końcówka mocy!! (35)
Technics końcówka mocy SE-A900S (3)
TEchnics SU-V45A końcówka mocy. (6)
Technics - końcówka mocy (1)
Technics SU-V670 PXS cap. Voltage Control i Current Drive . (1)
Technics SU-V40- spalona końcówka mocy (4)
Technics SU-Z11 - jaka końcówka mocy? (5)

Page generation time: 0.089 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed