FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Motka e398- Flash failed z Testpointem nie da sie zflashować

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service -> Motka e398- Flash failed z Testpointem nie da sie zflashować
Author
Poziom 8
Poziom 8

Post#1 Post from the author of the topic 12 Feb 2007 20:48   

Motka e398- Flash failed z Testpointem nie da sie zflashować

Mam taki problem.. Dostałem e398, gdzie włączał się odrazu bootloader po naciśnięciu czerwonej słuchawki.. Chciałem ją sflashować, użyłem monstera 'Hudy & Blazej(...)' , niestety proces flashowania zakończył sie niepowodzeniem. Telefon włączał się, pojawiał się napis 'HelloMoto' , i mrugał ekranem jakby się resetował reguralnie.. W bootloader nie wchodził, przy wciskaniu '* + # + czerwona słuchawka' włączał się 'HelloMoto jak wcześniej.. Rozlutowałem ekran, zrobiłem TP, robiłem wszystko zgodnie z poradnikiem 'Ratowanie motki bez backup' w FaQ, komputer normalnie wykrywa telefon jako 'S Blank Neptune', lecz nadal się nie da sflashować.. W MultiFlashFlex po czynności 'Loading RAM 100%' wyskakuje flash failed.. RSD wogle nie rusza.. RadioComm wykakuje błąd, kod chyba 96000000.. Próbowałem wiele razy.. Co mogę teraz zrobić ?

Proszę o odpowiedź,
Pozdrawiam

P.S. Wyciągnąłem tą malutką bateryjke, włożyłem spowrotem i dalej tak samo :/ Już nie mam pomysłów Proszę pomóżcie ...
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 12 Feb 2007 20:48   

Back to top

Endriu64
Poziom 17
Poziom 17

Post#2 12 Feb 2007 22:08   

Re: motorola e398- Flash failed z Testpointem nie da sie zfl

eh po co robiłeś TP ? człowieku wgrałbys zwykłego softa ze standardowej E398 i by śmigał, a to że wgrałeś z E1 rokr to nie dziwne że nie działa po nie wgrałeś przedniu softa przerabiającego. Poradzić nie poradze ale zapamietaj na przyszłość. Albo spróbuj wgrać bootloadera i na nowo wgrać softa...
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 12 Feb 2007 22:08   

Back to top

szlejk
Poziom 18
Poziom 18

Post#3 13 Feb 2007 08:29   

No to ja sie tez przyłacze do tego posta. Niestety moja za to całkiem padnieta wykrywana jest przez komputer S Blank Neptune ale za nic nie moge do niej wcisnac ani bootloadera ani softa. Napawa pds w programie C6RK wywala czły czas bład 10.
Back to top

kaluzone
Poziom 13
Poziom 13

Post#4 13 Feb 2007 11:11   

_k0w4L_ - przeciez testpointa w motce mozna robic na stykach przy złaczy do kabla po co sie dobierac do telefonu ??

nastepnym razem dobrze przeczytaj wszystko a dopiero sie zabieraj do napraw

Dodano po 38 [sekundy]:

aaaa Endriu widze ze z Matraxa ;]
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 13 Feb 2007 11:11   

Back to top

_k0w4L_
Poziom 8
Poziom 8

Post#5 Post from the author of the topic 13 Feb 2007 14:14   

Re: Motka e398- Flash failed z Testpointem nie da sie zflash

Quote:
_k0w4L_ - przeciez testpointa w motce mozna robic na stykach przy złaczy do kabla po co sie dobierac do telefonu ??

Robiłem tak, ale komputer wykrywał 'nierozpoznano urządzenia usb'...

Quote:
No to ja sie tez przyłacze do tego posta. Niestety moja za to całkiem padnieta wykrywana jest przez komputer S Blank Neptune ale za nic nie moge do niej wcisnac ani bootloadera ani softa. Napawa pds w programie C6RK wywala czły czas bład 10.

Mam tak samo, tyle że tel sie łącza, jednak nie można wgrać BL ani nic.. C6RK sie zawiesza .. zresztą tak jak Flashbackup..

Quote:
eh po co robiłeś TP ? człowieku wgrałbys zwykłego softa ze standardowej E398 i by śmigał

BL nie wchodził...
_____

FlashBackup dochodzi do czyszcznia pmięci i staje.. Czekałem 30 minut i nic.. A dzisiaj stanął przy 'Sending loader' .. Nie wiem co jest grane..

Odłączyłem TP i jest jak wcześniej napis 'hellomoto' i mruga ekran.. BL nie wchdzi.. jakby nie mógł pamięci wyczyścić bo wielokrotnie próbowałem sflashować i nadal sie włącza..

Pzdr
Back to top

szlejk
Poziom 18
Poziom 18

Post#6 13 Feb 2007 14:25   

Kolego kaluzone jesli chodzi ci o połaczenie dwóch styków 5 i 4 od złacza systemowego to nie jest to tp motoroli E398 tylko wymusza sie tym wprowadzenie telefonu w bootloader.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service -> Motka e398- Flash failed z Testpointem nie da sie zflashować
Page 1 of 1
Similar topics
motka e398 - problem z dźwiękiem (2)
motka E398 i SMART-CLIP (3)
Problem z Motka e398 (2)
Motka E398 (5)
motorola e398 da sie otwierac jave z karty trans flash??? (4)
Motka E398!Nie dziala mikrofon!! (2)
motka e398 - niewlacza sie... :( (4)
Motka E398 zmiana oprogramowania (2)
motka e398 wyswietlacz do gory nogami (2)
Motka e398 - bark podświetlania LCD. (3)

Page generation time: 0.077 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed