| Author |
_k0w4L_ Poziom 8

|
12 Feb 2007 20:48 Motka e398- Flash failed z Testpointem nie da sie zflashować |
|
|
|
Mam taki problem.. Dostałem e398, gdzie włączał się odrazu bootloader po naciśnięciu czerwonej słuchawki.. Chciałem ją sflashować, użyłem monstera 'Hudy & Blazej(...)' , niestety proces flashowania zakończył sie niepowodzeniem. Telefon włączał się, pojawiał się napis 'HelloMoto' , i mrugał ekranem jakby się resetował reguralnie.. W bootloader nie wchodził, przy wciskaniu '* + # + czerwona słuchawka' włączał się 'HelloMoto jak wcześniej.. Rozlutowałem ekran, zrobiłem TP, robiłem wszystko zgodnie z poradnikiem 'Ratowanie motki bez backup' w FaQ, komputer normalnie wykrywa telefon jako 'S Blank Neptune', lecz nadal się nie da sflashować.. W MultiFlashFlex po czynności 'Loading RAM 100%' wyskakuje flash failed.. RSD wogle nie rusza.. RadioComm wykakuje błąd, kod chyba 96000000.. Próbowałem wiele razy.. Co mogę teraz zrobić ?
Proszę o odpowiedź,
Pozdrawiam
P.S. Wyciągnąłem tą malutką bateryjke, włożyłem spowrotem i dalej tak samo :/ Już nie mam pomysłów Proszę pomóżcie ...
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
12 Feb 2007 20:48 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Endriu64 Poziom 17

|
12 Feb 2007 22:08 Re: motorola e398- Flash failed z Testpointem nie da sie zfl |
|
|
|
eh po co robiłeś TP ? człowieku wgrałbys zwykłego softa ze standardowej E398 i by śmigał, a to że wgrałeś z E1 rokr to nie dziwne że nie działa po nie wgrałeś przedniu softa przerabiającego. Poradzić nie poradze ale zapamietaj na przyszłość. Albo spróbuj wgrać bootloadera i na nowo wgrać softa...
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
12 Feb 2007 22:08 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
szlejk Poziom 18

|
13 Feb 2007 08:29 Re: motorola e398- Flash failed z Testpointem nie da sie zfl |
|
|
|
No to ja sie tez przyłacze do tego posta. Niestety moja za to całkiem padnieta wykrywana jest przez komputer S Blank Neptune ale za nic nie moge do niej wcisnac ani bootloadera ani softa. Napawa pds w programie C6RK wywala czły czas bład 10.
|
|
| Back to top |
|
 |
kaluzone Poziom 13

|
13 Feb 2007 11:11 Re: motorola e398- Flash failed z Testpointem nie da sie zfl |
|
|
|
_k0w4L_ - przeciez testpointa w motce mozna robic na stykach przy złaczy do kabla po co sie dobierac do telefonu ??
nastepnym razem dobrze przeczytaj wszystko a dopiero sie zabieraj do napraw
Dodano po 38 [sekundy]:
aaaa Endriu widze ze z Matraxa ;]
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
13 Feb 2007 11:11 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
_k0w4L_ Poziom 8

|
13 Feb 2007 14:14 Re: Motka e398- Flash failed z Testpointem nie da sie zflash |
|
|
|
| Quote: |
| _k0w4L_ - przeciez testpointa w motce mozna robic na stykach przy złaczy do kabla po co sie dobierac do telefonu ?? |
Robiłem tak, ale komputer wykrywał 'nierozpoznano urządzenia usb'...
| No to ja sie tez przyłacze do tego posta. Niestety moja za to całkiem padnieta wykrywana jest przez komputer S Blank Neptune ale za nic nie moge do niej wcisnac ani bootloadera ani softa. Napawa pds w programie C6RK wywala czły czas bład 10. |
Mam tak samo, tyle że tel sie łącza, jednak nie można wgrać BL ani nic.. C6RK sie zawiesza .. zresztą tak jak Flashbackup..
| eh po co robiłeś TP ? człowieku wgrałbys zwykłego softa ze standardowej E398 i by śmigał |
BL nie wchodził...
_____
FlashBackup dochodzi do czyszcznia pmięci i staje.. Czekałem 30 minut i nic.. A dzisiaj stanął przy 'Sending loader' .. Nie wiem co jest grane..
Odłączyłem TP i jest jak wcześniej napis 'hellomoto' i mruga ekran.. BL nie wchdzi.. jakby nie mógł pamięci wyczyścić bo wielokrotnie próbowałem sflashować i nadal sie włącza..
Pzdr
|
|
| Back to top |
|
 |
szlejk Poziom 18

|
13 Feb 2007 14:25 Re: motorola e398- Flash failed z Testpointem nie da sie zfl |
|
|
|
Kolego kaluzone jesli chodzi ci o połaczenie dwóch styków 5 i 4 od złacza systemowego to nie jest to tp motoroli E398 tylko wymusza sie tym wprowadzenie telefonu w bootloader.
|
|
| Back to top |
|
 |