Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Wyłącznik schodowy - jak podłączyć?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Serwisanci ->Wyłącznik schodowy - jak podłączyć? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
adsl1
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 05 Lip 2006
Posty: 2
Miasto: żywiec

adsl1
Poziom 2
Post#1 Post autora tematu 14 Lut 2007 18:47   

Wyłącznik schodowy - jak podłączyć?


Witam mam problem ze schodówką jak ja podłącze to działa tak ze jak włącze na górze i wyłącze na dole to juz na górze nieda sie włączyc wtedy musze zejść na dół nacisnąć i spowrotem nagóre nacisnąć i świeci.
a powinna działać ze gdzie włącze to sie zaświeci
Oco to chodzi czemu to niedzieał ?? ponmiżej zdjęcie jak to mam podłączone
Wyłącznik schodowy - jak podłączyć?[/url]

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
ANDYW6
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 11 Paź 2006
Posty: 638
Miasto: białystok

ANDYW6
Poziom 19
Post#2 14 Lut 2007 19:20   

Re: Wyłącznik schodowy - jak podłączyć?


Przewody masz poprowadzone dobrze.Musisz tylko na przełączniku sprawdzić gdzie jest tzw. wspólny styk.To ten który łączy raz na jeden raz na drugi.I do tych styków podłanczasz fazę oraz żarówkę.

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
zdzicho1233
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 13 Maj 2003
Posty: 84
Miasto: "-"

zdzicho1233
Poziom 12
Post#3 14 Lut 2007 19:22   

Re: Wyłącznik schodowy - jak podłączyć?


Źle podłączyłeś przełączniki z sobą .Powinno być środek prawego do fazy , boki do boków drugiego i wyjście na żarówkę z środka drugiego. Druga strona zarówki do zera. Nie mam tego jak naryusować więc to opisałem.
Pzdrawiam serdecznie

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
ania i natalka
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 21 Lut 2005
Posty: 69

ania i natalka
Poziom 11
Post#4 14 Lut 2007 19:35   

Re: Wyłącznik schodowy - jak podłączyć?


witam
zobacz strone :http://www.zsr.dzierzoniow.pl/wbe/schodowy.html
pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
motyl22
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 03 Wrz 2006
Posty: 1298
Miasto: brzesko

motyl22
Poziom 21
Post#5 14 Lut 2007 19:37   

Re: Wyłącznik schodowy - jak podłączyć?


Witam! Też nie będe nic rysował ale wytłumacze Ci na przykładzie zdjęcia Wink Na tym przełączniku z oprawką gdzie masz wpięte F powyżej jest drugi styk tzn te dwie śrubki w rzedzie i to one powinny iść do drugiego przełącznika tak samo podłączonego a ta z lewej pojedyncza śrubka idzie na żarówke i z drugiego przełącznika na faze. Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
maxxmaxx
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 23 Sie 2004
Posty: 257
Miasto: -

maxxmaxx
Poziom 15
Post#6 14 Lut 2007 19:49   

Re: Wyłącznik schodowy - jak podłączyć?


Witam.
Pomiędzy przełącznikami powinny być 3 przewody

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
motyl22
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 03 Wrz 2006
Posty: 1298
Miasto: brzesko

motyl22
Poziom 21
Post#7 14 Lut 2007 20:00   

Re: Wyłącznik schodowy - jak podłączyć?


kol maxxmaxx chyba coś pomyliłeś Wink po co trzeci przewód? Poza tym schemat tak narysowałeś że chyba nikt nic z tego nie zrozumie Smile Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
maxxmaxx
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 23 Sie 2004
Posty: 257
Miasto: -

maxxmaxx
Poziom 15
Post#8 14 Lut 2007 20:13   

Re: Wyłącznik schodowy - jak podłączyć?


motyl22 napisał:
kol maxxmaxx chyba coś pomyliłeś Wink po co trzeci przewód? Poza tym schemat tak narysowałeś że chyba nikt nic z tego nie zrozumie Smile Pozdrawiam

szkoda żę nie rozumiesz. Przyjżyj się dokładnie na rusunku są dwa przełączniki schodowe ( przełączające styk) w tej chwili oba są tak przełączone , że włączone jest zasilanie żarówki. Można też oczywiście np http://www.zsr.dzierzoniow.pl/wbe/schodowy.html Co do 3 przewodów to faktycznie pospieszyłem się niekoniecznie potrzebne poprostu ja tak to zrobiłem u siebie w domu
Pozdrawiam maxxmaxx.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Stary Brat
Specjalista - Samochody Ciężarowe
Specjalista - Samochody Ciężarowe


Dołączył: 13 Lut 2007
Posty: 172
Miasto: Sieradz

Stary Brat
Specjalista - Samochody Ciężarowe
Post#9 14 Lut 2007 20:41   

Re: Wyłącznik schodowy - jak podłączyć?


Jeśli dobrze widzę zaciski - powinno zadziałać, rysunek w załączniku.

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Serwisanci -> Wyłącznik schodowy - jak podłączyć?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Oświetlenie - jak podłączyć lampę? Jaki wyłącznik zastosować? (6)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.043 seconds

elektroda.pl temat RSS