| Author |
c++ Poziom 19

|
06 Mar 2007 19:11 Re: Seria "plexabox"- migacz LED- zapraszam |
|
|
|
Witam,
nic nie szkodzi ze jadna masz zielona a reszta niebieskie. spraedz podlaczenie trnzystorow. Wymien, zobacz czy sie nie spalily.
PZDR
|
|
| Back to top |
|
 |
kroczusiek Poziom 12

|
11 Mar 2007 19:46 Re: Seria "plexabox"- migacz LED- zapraszam |
|
|
|
lisek mam to samo :D ale już dałem sobie spokój,szkoda nerwów.jak dojdziesz do tego co jest źle daj znać ;)
|
|
| Back to top |
|
 |
kamil_Ziomek Poziom 17

|
17 Jun 2007 19:30 Re: Seria "plexabox"- migacz LED- zapraszam |
|
|
|
Witam.
Wiec ja to zrobilem w domku i dziala tranzystory dalem inne bo nie mialem takich (zamiast BC547 dalem BC548 , a BC557 zastapilem BC558A) zrobilem to bez plytki tak na sprobowanie (zamiast mikrofonu podpielem pod suba) i dziala ale jak nie ma bassu niebieska dioda swiecia na kolor zielony(takie cos jak maluszki eleganty) puzniej jest udezenie na niebiesko i gdy bass jest dobrze slyszalny dioda gasnie.
Ale i tak to robi bardzo ciekawy efekt.(diode mam z zpalniczki)
|
|
| Back to top |
|
 |
c++ Poziom 19

|
17 Jun 2007 20:31 Re: Seria "plexabox"- migacz LED- zapraszam |
|
|
|
| kamil_Ziomek wrote: |
Witam.
Wiec ja to zrobilem w domku i dziala tranzystory dalem inne bo nie mialem takich (zamiast BC547 dalem BC548 , a BC557 zastapilem BC558A) zrobilem to bez plytki tak na sprobowanie (zamiast mikrofonu podpielem pod suba) i dziala ale jak nie ma bassu niebieska dioda swiecia na kolor zielony(takie cos jak maluszki eleganty) puzniej jest udezenie na niebiesko i gdy bass jest dobrze slyszalny dioda gasnie.
Ale i tak to robi bardzo ciekawy efekt.(diode mam z zpalniczki) |
chcesz sobie suba spalic??? Dales odp. konensator na wyjsciu??
Dziwne, niebieska dioda swieci na zielono...
...hmm...
|
|
| Back to top |
|
 |
gorba Poziom 5

|
25 Sep 2008 11:18 Re: Seria "plexabox"- migacz LED- zapraszam |
|
|
|
| Quote: |
| wzwiązku z tym ,ze duzo osob pyta mnie dlaczego diody swieca ciagle, zamieszczam rysunek, jak podlaczyc, by bylo dobrze. Po tej metamorfozie nie bedzie dzialala jedna dioda. |
Witam, mógłbyś napisać lub pokazać na schemacie montażowym która z tych czterech nie bedzie działać? Bo własnie biore się za robienie takiego układu.
P.S. Świetna robota.
|
|
| Back to top |
|
 |