| Author |
MichałM Poziom 12

|
19 Sep 2003 23:28 Zaczynam dopiero swoją historię z elektroniką, wieć proszę.. |
|
|
|
Czy mógłby mi ktoś napisać od "a" do "z" jak zrobić zegary lcd i jakies bajery elektroniczne do samochodu Opel Kadet. Jestem poczotkujący, ale chciałbym spróbować, mam nadzieję że jak znajdzie się ktoś kto poświęci mi trochę czasu i mi potłumaczy to wszystko to dam radę, wiec prosze o wyrozumiałość i o pomoc. Z góry wszystkim dziekuję.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
19 Sep 2003 23:28 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
andrew751 Poziom 18

|
19 Sep 2003 23:48 Re: Zaczynam dopiero swoją historię z elektroniką, wieć pros |
|
|
|
hej, najpierw zacznij od odpowiedniej literatury tzw. podstawy , może być też edw, radioelektronik, ep, pe itd , towszystko znajdziesz na stronach, szczególne pytania możesz kierować tutaj, możesz też potraktować to jak układanki z klocków lego tzn. kupować gotowe kity do samodzielnego złożenia [moja sześcioletnia corka radzi sobie z tym doskonale], materiału nie brakuje, tylko chęci, narazie tyle, powodzenia.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
19 Sep 2003 23:48 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
lechm56 Poziom 23

|
20 Sep 2003 05:41 Re: Zaczynam dopiero swoją historię z elektroniką, wieć pros |
|
|
|
Należy chyba zacząć od A , do Z .dojdziesz sam .Na elektrodzie jest dużo informacji trzeba tylko cierpliwie szukać i dokładnie czytać .Szczegulnie polecam ten dział. :D :wink: 8O
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
20 Sep 2003 05:41 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
andmor Poziom 7

|
23 Sep 2003 17:28 Re: Zaczynam dopiero swoją historię z elektroniką, wieć pros |
|
|
|
Jeżeli nie możesz się doczekać zrobienia własnego układu elektronicznego,
a nie chcesz zaczynać od przerobienia podstaw i teorii to spróbuj
kity AVT lub podobnych firm.
WWW.sklep.AVT.com.pl
W zależności od opcji kupisz gotową, wytrawioną płytkę, części, itp.
Zawsze to jakaś frajda że sobie sam wlutujesz części i przebrniesz przez
uruchomienie układu.
|
|
| Back to top |
|
 |