FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

[POSZUKUJE] Program do projektowania/rysowania...

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Generally -> [POSZUKUJE] Program do projektowania/rysowania...
Author
Poziom 2
Poziom 2

Post#1 Post from the author of the topic 21 Feb 2007 21:40   

[POSZUKUJE] Program do projektowania/rysowania...

Witam, chcialbym sie dowiedziec, czy ktos moze zna nazwe programu do projektowania instalacji elektrycznych w domach/budynkach (chodzi o rysowanie schematow ofc). Jezeli moglby ktos podac mi nazwe takiego programu, lub link skad go sciagnac (jezeil bylby darmowy), to bylbym wielce wdzieczny.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 21 Feb 2007 21:40   

Back to top

marek216
Poziom 26
Poziom 26

Post#2 21 Feb 2007 21:47   

Re: [POSZUKUJE] Program do projektowania/rysowania...

niech mu ktoś odblokuje Google bo się chłopak męczy
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=program+instalacje+elektryczne&btnG=Szukaj+w+Google&lr=
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 21 Feb 2007 21:47   

Back to top

binek86
Poziom 2
Poziom 2

Post#3 Post from the author of the topic 22 Feb 2007 02:17   

@marek216

Dziekuje za bardzo wyczerpujaca odpowiedz, takiej wlasnie oczekiwalem jako pierwszej. Flame ftw, czyz nie? Nie ma to jak "wysmiac" uzytkownika z 1 postem na forum, podajac mu link do google.pl przed pojsciem spac. Do tego jeszcze dobry film, i noc udana, a rano mozna wstac wypoczetym.

Oczywiscie, moglbym szperac po necie w poszukiwaniu takich programow, zapewne bym ich troche znalazl, mniej lub wiecej - nie wnikam w to.

Napisalem posta tutaj, z mysla, ze znajdzie sie osoba zainteresowana w tym temacie, ktora napisze mi nazwe programu, najlepiej freeware, ktory mialby w/w wymienione funkcje/zastosowanie.
Oczywiscie szanuje Panska wypowiedz (aczkolwiek bardzo lakoniczna/lapidarna jezeli chodzi o tresc i forme).
Brak kreatywnosci i zastosowanie odpowiedzi "z szablonu" raczej nie sa mile widziane przez uzytkownikow (mam taka skromna nadzieje). Staja sie po prostu nudne i rutynowe.

No wiec zaczne od nowa, tym razem rozbudowywujac swoja wypowiedz nieco bardziej..

Poszukuje oprogramowania, ktore mialoby mozliwosc naszkicowania/narysowania/zaprojektowania instalacji elektrycznej w domu/budynku. Chodzi o zwykly rysunek, ktory wizualnie nie odbiegalby od tego narysowanego na kartce. Chodzi o rozmieszczenie punktow swietlnych/gniazdek/puszek w pomieszczeniu. Bardzo zalezaloby mi na tym, aby <sarkazm>wypowiedziala sie osoba obeznana w temacie</sarkazm>, poniewaz licze na latwosc obslugi programu, albowiem ma on sluzyc mojemu tacie a nie mi.

Sam, oczywiscie moglbym pobawic sie z oprogramowaniem inzynierskim CAD, lecz nie pozwala mi na to brak czasu, poniewaz zaczal sie nowy semestr na uczelni i wypadaloby zaczac sie uczyc, aby nie miec pozniej zaleglosci, czyz nie?

Mam nadzieje, ze post ten przyblizy moje oczekiwania dotyczace funkcjonalnosci szukanego oprogramowania.

Na koniec, drogi Panie Marku, prosze sobie darowac dalsze wypowiedzi, jezeli maja byc one takie jak powyzsza, albo w stylu "narysuj sobie w paincie".

Z gory dziekuje, i dobranoc (czas najwyzszy isc spac).
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 22 Feb 2007 02:17   

Back to top

lechm56
Poziom 23
Poziom 23

Post#4 22 Feb 2007 16:00   

Witam.
Zobacz tu: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=676738&highlight=programy+projektowania&sid=c2eaf4e1bcf1f7cadee0b23f359eb07d
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Generally -> [POSZUKUJE] Program do projektowania/rysowania...
Page 1 of 1
Similar topics
Program do projektowania procesorów(?) (1)
potrzebny program do rysowania wykresów 3-fazowych. (3)
Program do rysowania schematów. Jaki polecicie? (7)
program do rysowania schematów elektrycznych - automatyki bu (3)
Program do rysowania schematów i rysowaniu płytek (4)
Jaki programik? Program do rysowania schematów. (3)
Wykresy - Program do rysowania. (14)
Program do rysowania w trójwymiarze (8)
Program do projektowania przestrzennego. (6)
PROGRAM DO PROJEKTOWANIA PŁYTEK DRUKOWANYCH (1)

Page generation time: 0.087 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed