Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Pompa abs Audi a6


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika ->Pompa abs Audi a6 Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
macio76
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 25 Lut 2007
Posty: 9
Miasto: Przeworsk

macio76
Poziom 4
Post#1 Post autora tematu 25 Lut 2007 18:23   

Pompa abs Audi a6


Mam problem z pompą abs a konkretnie ze sterownikiem w audi a6 2.5 td 1998r o numerze 8E0 614 111 H. W związku z tym mam pytanie: czy istnieje możliwość zastosowania innego sterownika?Poniżej podaje pewne informacje ze strony www.ross-tech.com/vag-com/download/label-files/8E-03.lbl dotyczące numeracji pomp:
8E0-614-111-H ; Bosch 5.3 ABS/EDS/ASR

8E0-614-111-J ; Bosch 5.3 ABS/EDS/ASR
8E0-614-111-G ; Bosch 5.3 ABS/EDS/ASR
8E0-614-111-AH ; Bosch 5.3 ABS/EDS/ASR
8E0-614-111-AJ ; Bosch 5.3 ABS/EDS/ASR
Będę wdzięczny za informację. Pozdrawiam.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 25 Lut 2007 18:23   



Powrót do góry
koko115
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 09 Wrz 2003
Posty: 235

koko115
Poziom 15
Post#2 30 Mar 2007 12:34   

Re: pompa abs audi a6


też szukam pompy abs do a4 z roku '98 o numerku 8E0 614 111 H, jak coś znalazłeś lub wiesz gdzie szukać to daj znać proszę, pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
teodor76
Spec od samochodów
Spec od samochodów


Dołączył: 21 Lip 2002
Posty: 269
Miasto: rybnik

teodor76
Spec od samochodów
Post#3 30 Mar 2007 13:03   

Re: pompa abs audi a6


a nieda sie naprawic ?? co sie dzieje z tymi sterownikami bo akurat zajmujemy sie naprawa takich
to nie jest reklama http://tmw.netlook.pl/index.php

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
koko115
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 09 Wrz 2003
Posty: 235

koko115
Poziom 15
Post#4 02 Kwi 2007 11:41   

Re: pompa abs audi a6


a pochwalisz się tym jak to robicie ?? czy tajemnica firmy ??

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
teodor76
Spec od samochodów
Spec od samochodów


Dołączył: 21 Lip 2002
Posty: 269
Miasto: rybnik

teodor76
Spec od samochodów
Post#5 02 Kwi 2007 14:14   

Re: pompa abs audi a6


najcześciej psuje sie w taki sposób że nie widzi poszczególnych czujników z kół, brak komunikacji,lub raz działa raz nie . reszta to niestety tajemnica firmy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
ladamaniac
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 09 Maj 2003
Posty: 1992
Miasto: okolice Tarnowa

ladamaniac
Poziom 22
Post#6 02 Kwi 2007 20:41   

Re: pompa abs audi a6


Elegancko awaryjne pompy. Robiłem różne swapy na życzenie klienta,czasami trzeba zamienić piny na wtyczce od jednego z czujników kół, zależy od wersji czy 2WD czy quattro A4 czy A6. Problem wg mnie leży na połączeniu z płytką elektroniki, takie fajne cieniutkie druciki. Kiedyś taką jedną rozebrałem z ciekawości jak znajdę zwłoki to wkleje foto. Sterownik był bez komunikacji, po delikatnej zabawie odzyskał komunikacje ,ale podejrzewam, że pierwszy lepszy dołek i po wszystkim. Konieczna lupa i setka, żeby Ci sie ręce nie trzęsły.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
koko115
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 09 Wrz 2003
Posty: 235

koko115
Poziom 15
Post#7 02 Kwi 2007 22:22   

Re: pompa abs audi a6


rewelacja czekam na foto, jakos się odwdzięcze

ps czy trzeba wycinać plastik ??, czy po wykręceniu sterownika będzie wszystko widoczne ??

ps2 u mnie brak komunikacji, z rana jest do 5-10 min, potem załączają się kontrolki, i brak komunikacji

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
teodor76
Spec od samochodów
Spec od samochodów


Dołączył: 21 Lip 2002
Posty: 269
Miasto: rybnik

teodor76
Spec od samochodów
Post#8 03 Kwi 2007 08:20   

Re: pompa abs audi a6


tajemnica firmy:cry:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
koko115
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 09 Wrz 2003
Posty: 235

koko115
Poziom 15
Post#9 03 Kwi 2007 12:05   

Re: pompa abs audi a6


ale żeby dostać się do tych dwóch grubszych aluminiowych połączeń trzeba wycinać plastikową obudowę ?? czy po wykręceniu sterownika bedzie widać te łączenia ??, jeszcze tego nie wykręcałem więc przepraszam za być może lamerskie pytanie Smile bo chciałbym wiedzieć co mnie czeka po wykręceniu

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 03 Kwi 2007 12:05   



Powrót do góry
koko115
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 09 Wrz 2003
Posty: 235

koko115
Poziom 15
Post#10 03 Kwi 2007 19:14   

Re: pompa abs audi a6


chłopaki jest jak myślałem, wykręciłem sterownik i z gróbsza rozebrałem co się dało, i nie stety nie widze tych drucików, wklejam zdjęcia jego, może wskażecie miejsce w którym ich szukać ??

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
ladamaniac
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 09 Maj 2003
Posty: 1992
Miasto: okolice Tarnowa

ladamaniac
Poziom 22
Post#11 03 Kwi 2007 21:44   

Re: pompa abs audi a6


Niestety nie z tej strony. Musisz delikatnie dobrać się do tego czarnego plastiku vice versa tej "dojarki". Te druty co na zdjęciach to rozmiar XXLL double magnum elephant. Tam są druciki grubości włosa.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
koko115
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 09 Wrz 2003
Posty: 235

koko115
Poziom 15
Post#12 03 Kwi 2007 21:52   

Re: pompa abs audi a6


próbować podwadzić, czy bezczelnie wyciąć kawał plastiku ??

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
ladamaniac
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 09 Maj 2003
Posty: 1992
Miasto: okolice Tarnowa

ladamaniac
Poziom 22
Post#13 03 Kwi 2007 21:55   

Re: pompa abs audi a6


Rozcinasz delikatnie wzdłuż brzegu do elektroniki masz zapas kilka milimetrów.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
teodor76
Spec od samochodów
Spec od samochodów


Dołączył: 21 Lip 2002
Posty: 269
Miasto: rybnik

teodor76
Spec od samochodów
Post#14 03 Kwi 2007 22:26   

Re: pompa abs audi a6


nóż do tapet ci pomoze

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 03 Kwi 2007 22:26   



Powrót do góry
koko115
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 09 Wrz 2003
Posty: 235

koko115
Poziom 15
Post#15 03 Kwi 2007 22:53   

Re: pompa abs audi a6


dobrałem się do tego, odrazu dodaje zdjęcie, natomiast cała elektronika jest zalana jakimś żelem, i nie widać zeby jtóryś przewód miał przerwe... jak to polutować, ten żel przeszkadza

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
macio76
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 25 Lut 2007
Posty: 9
Miasto: Przeworsk

macio76
Poziom 4
Post#16 Post autora tematu 04 Kwi 2007 09:09   

Re: pompa abs audi a6


Dzieki za info. Sterownika nie udało się już naprawić ale znalazłem używaną pompę i przełozyłem sterownik-działa.
Pozdrawiam.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
koko115
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 09 Wrz 2003
Posty: 235

koko115
Poziom 15
Post#17 04 Kwi 2007 09:18   

Re: pompa abs audi a6


ja jestem w trakcie, jak soebie radzić z tym zelem, czy może obciąć te włoski, z żelem, i nanowo polutować własnymi przewodami ??

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
teodor76
Spec od samochodów
Spec od samochodów


Dołączył: 21 Lip 2002
Posty: 269
Miasto: rybnik

teodor76
Spec od samochodów
Post#18 06 Kwi 2007 22:05   

Re: pompa abs audi a6


nie rwij połaczen

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
koko115
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 09 Wrz 2003
Posty: 235

koko115
Poziom 15
Post#19 07 Kwi 2007 00:14   

Re: pompa abs audi a6


zamocno pousówałem żel, i pozrywałem wszystkie nitki, po dotknięciu lutownicą styków po stronce płytki styki zaczęły wyparowywać, więc dałem sobie spokój Smile i szukam drugiego

pozatym prawdą jest że sterownik z końcówką 111H jest identyczny jak ten co z końcówką 111J ??
pozdrawiam
teodor76 chyba że się podejmiesz naprawy jego ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#20 07 Kwi 2007 00:16   

Re: pompa abs audi a6


No przed rozbiórką pasowało kodowanie odczytać.....

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
neon121
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 27 Maj 2003
Posty: 395
Miasto: Sandomierz

neon121
Poziom 17
Post#21 31 Sie 2007 02:43   

Re: pompa abs audi a6


Witam
Ostatnio trafił mi się problem z Audi A4 rok 98. Brak komunikacji ze sterownikiem ABS'u, pompa 8E0 614 111 AH. Została kupiona druga używana pompa, niby sprawna, ale ciągle jest błąd przedniego prawego koła jakby nie widział czujnika, ale w samej kostce wszystkie czujniki mają ok. 1,3kohma. Jest także drugi błąd odnośnie braku komunikacji z ECU, jak się go pozbyć, bo wiem że trzeba przekodować teraz komputer absu, tylko nie miałem okazji jeszcze tego robić, prosiłbym o rade.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
neon121
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 27 Maj 2003
Posty: 395
Miasto: Sandomierz

neon121
Poziom 17
Post#22 13 Wrz 2007 01:32   

Re: pompa abs audi a6


Sam naprawiłem tą pompe, dobrałem się do sterownika i pęknięte było połączenie masy, bo jest zrobione stalowym drutem. Zlutowałem go ale nie wytrzymał długo, bo tylko kilka dni, ale znalazłem na płytce inny punkt masowy i dołożyłem cienki drucik i pompa śmiga do dziś. W drugiej pompie kupionej jest problem z tymi dużymi zgrzewami, ale to już na spokojnie w któryś wieczór się poprawi.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Remik71
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 14 Wrz 2004
Posty: 711

Remik71
Poziom 19
Post#23 14 Wrz 2007 21:59   

Re: pompa abs audi a6


Sterownik nie widzi jednego koła, bo to koło ma być na innych pinach niż w Twojej wtyczce.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
neon121
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 27 Maj 2003
Posty: 395
Miasto: Sandomierz

neon121
Poziom 17
Post#24 14 Wrz 2007 22:11   

Re: pompa abs audi a6


To wiem, bo pompa ma inny symbol i na innych pinach są czujniki. Robiłem symulacje na stole, przez podłączenie rezystorów i jak ścisne zgrzew to widzi to koło. Po weekendzie z nią powalcze

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
paweladt
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 12 Wrz 2007
Posty: 2
Miasto: Zielona góra

paweladt
Poziom 2
Post#25 15 Wrz 2007 16:55   

Re: pompa abs audi a6


wiem jak to naprawic 509018328

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
DominikD
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 18 Mar 2005
Posty: 737
Miasto: Lublin

DominikD
Poziom 19
Post#26 20 Paź 2007 22:05   

Re: pompa abs audi a6


Da się zrobić tylko cyna nie chce się trzymać tych srebrnych drucików od masy , chyba że macie na to jakiś sprawdzony sposób , kalafonia i pasta odpadają , ten żel jest wredny

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 20 Paź 2007 22:05   



Powrót do góry
neon121
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 27 Maj 2003
Posty: 395
Miasto: Sandomierz

neon121
Poziom 17
Post#27 20 Paź 2007 23:58   

Re: pompa abs audi a6


Miałem to samo, ciężko się to lutuje, na rogu płytki są wolne pady z masa, pociągnołem obok przewód do złącza bokiem i chodzi do dziś, czyli prawie 2 miesiące patrząc na mój ostatni post

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
wysoki
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 07 Lis 2005
Posty: 58
Miasto: Warszawa

wysoki
Poziom 10
Post#28 11 Lis 2007 08:41   

Re: pompa abs audi a6


czy w ogole da sie naprawic te sterowniki 111H bo wiem ze tam jest naprawde mikroskopijna elektronika i nie wiem czy szukac czy naprawiac wiem ze niby ktos naprawia jak podaliscie w linku ale pytalem elektryk i mowi ze te moduly sa nierozbieralne wiec nie wiem komu wierzyc

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
cichy1984
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 10 Cze 2004
Posty: 144
Miasto: wichura

cichy1984
Poziom 13
Post#29 15 Sty 2008 23:20   

Re: pompa abs audi a6


koledzy potrzebuje pinologi do złacza lub sterownika ABS tego typu jak opisujec w tym temacie , bardziej chodzi mi o BMW ale wyglada tak samo wiec i może piny beda podobnie rozmieszczone Smile a jesli nie to moze ktos wie skad zassac te pinouty??

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 15 Sty 2008 23:20   



Powrót do góry
Mariusz mikira
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 16 Sty 2008
Posty: 1
Miasto: tarnobrzeg

Mariusz mikira
Poziom 1
Post#30 16 Sty 2008 20:09   

Re: pompa abs audi a6


ja tez mam podobny problem po podloczeni do komputera pojawila sie informacja zbyt niskie napiecie lub brak masy

Dodano po 37 [sekundy]:

co to moze byc

Dodano po 5 [sekundy]:

co to moze byc

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Pompa abs Audi a6 12  Następny
Strona 1 z 2
Podobne tematy
pompa abs audi a6 - pytanie o wymiane sterownika (2)
Audi A6 Passat B5 98r. - Pompa ABS wymiana (2)
Pompa ABS Audi A3- pytanie o wymianę na inną (11)
[AUDI A4] Abs pod vag pompa teraz szaleje (3)
audi a4 2011 TDI - Pompa ABS ESP - brak sterownika (1)
Audi A6 2000r Pompa ABS - Jakie są różnice między końcówką H a AH (1)
C4 Grand picasso Pompa Abs - Uszkodzona pompa abs (1)
Pompa hamulcowa nie pobiera płynu Audi A6 przed ABS ASR (3)
ABS, POMPA ABS, STEROWNIK ABS Renault Laguna I ph II 1,6 16V (2)
VW/AUDI - Pompa ABS z ASR 8E0 614 111 AH, sterownik 0 273 004 358 (19)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.069 seconds

elektroda.pl temat RSS