Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

cc 700 moduł zapłonowy


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> cc 700 moduł zapłonowy
Autor
Wiadomość
łosiu
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 09 Sty 2007
Posty: 89
Miasto: koniuszki

Post#1 Post autora tematu 27 Lut 2007 18:47   

cc 700 moduł zapłonowy


Witam prawdopodobnie poszedł mi moduł zapłonowy w cc 700 Stary moduł był typu NANOPLEX MED 211 A, i mam kłopoty z zakupem właśnie takiedo modelu wszędzie są typu 213 A. Czy wie ktoś czy jest to to samo? Czy będzie pasował?


Przepraszam stary był typu 210 A
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Lut 2007 18:47   





Powrót do góry
   
prezes11
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 07 Sty 2006
Posty: 676
Miasto: czwa

Post#2 27 Lut 2007 20:55   

Re: cc 700 moduł zapłonowy


z tego co wiem te moduły mało kiedy padaja ,jakie obiawy
Powrót do góry
   
lucik
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 03 Lip 2006
Posty: 217
Miasto: Szczecin

Post#3 27 Lut 2007 21:10   

Re: cc 700 moduł zapłonowy


A ja wymieniałem kilka razy. nie dam sobie głowy uciąc ale w 126p tez był taki tylko właśnie o nieco innym numerze i CC700 działał bez zastrzeżeń. Może ten 213A jest właśnie od 126p.
Powrót do góry
   
goldwinger
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 07 Mar 2006
Posty: 6550

Post#4 27 Lut 2007 21:13   

Re: cc 700 moduł zapłonowy


tak 213A jest ze 126p
ale wkładali do malucha też 210A i 211A więc wydaje mi się że podejdzie
Powrót do góry
   
mas444
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 28 Sty 2006
Posty: 138
Miasto: Warszawa

Post#5 28 Lut 2007 13:31pomocny post - solucja   

Re: cc 700 moduł zapłonowy


MED213A ma kąt wyprzedzenia zapłonu 10st.
MED210 i 211 ma kąt 4st.
Dodatkowo mają inne mapy zapłonu, ale pinowo są zamienne.

Moje artykuły: (Dodaj)
14 Lipiec 2014 Zasilacz / prostownik 14,5V 7,5A
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Lut 2007 13:31pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
łosiu
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 09 Sty 2007
Posty: 89
Miasto: koniuszki

Post#6 Post autora tematu 04 Mar 2007 11:28   

Re: cc 700 moduł zapłonowy


Problem mam taki że tylko i wyłącznie przy zapalaniu strzela mi w tłumik, mechanicy nie potrafią rozwiązać tego problemu, wymieniełem już świece, przewody WN, moduł, wyregulowałem zapłon( jest idealnie ustawiony), rozrząd, i nic nie pomogło co to może byc? Tak poza tym ayto dobrze chodzi i odpala tylko że przy odpalaniu strzela.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Mar 2007 11:28   





Powrót do góry
   
mas444
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 28 Sty 2006
Posty: 138
Miasto: Warszawa

Post#7 04 Mar 2007 14:24   

Re: cc 700 moduł zapłonowy


Obok modułu zapłonowego jest włącznik podciśnieniowy, który zmienia kąt wyprzedzenia zapłonu w zależności od obciążenia silnika. Sprawdź go omomierzem, sprawdź, czy rurka która do niego dochodzi jest ok.
Jeśli to jest w porządku i NA PEWNO rozrząd jest dobrze ustawiony to Sprubój opóźnić zapłon.

Moje artykuły: (Dodaj)
14 Lipiec 2014 Zasilacz / prostownik 14,5V 7,5A
Powrót do góry
   
zuczysko
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 11 Lut 2007
Posty: 127
Miasto: chełm

Post#8 04 Mar 2007 17:37   

Re: cc 700 moduł zapłonowy


od kiedy c 700 ma ustawiany zapłon?
Powrót do góry
   
mas444
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 28 Sty 2006
Posty: 138
Miasto: Warszawa

Post#9 04 Mar 2007 17:45pomocny post - solucja   

Re: cc 700 moduł zapłonowy


Od zawsze.
Wystarczy odkręcić wspornik czujnika położenia wału i przesunąć go w lewo, lub prawo. Jedyny problem to jedna śróba, która ma okrągły łeb.

Moje artykuły: (Dodaj)
14 Lipiec 2014 Zasilacz / prostownik 14,5V 7,5A
Powrót do góry
   
łosiu
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 09 Sty 2007
Posty: 89
Miasto: koniuszki

Post#10 Post autora tematu 04 Mar 2007 18:07   

Re: cc 700 moduł zapłonowy


Tak zapłon jest ustawiony dobrze, niestety nie mam omowierza, jest jakiś inny sposób żeby sprawdzić czy jest dobry? prubowałem podregulować składem mieszanki w gaźniku mam typu FOX i jakby było troche lepiej bo zauważyłem że na wolnych obrotach rzuca z tłumika czarną wodą normalnie pluje, myśle że to jest pzryczyną nie spalania bęzyny, tylko zaobserwowałem dziwny objaw bo jak wkręcałem śrubą regulującą skład miesznki co powinno zubażać miesznkę a tu jak wkrecałem to obroty się zwiększały co jest grane?
Powrót do góry
   
zuczysko
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 11 Lut 2007
Posty: 127
Miasto: chełm

Post#11 04 Mar 2007 18:10   

Re: cc 700 moduł zapłonowy


dlatego ma okrągły łeb zeby jej nie ruszać
przez 10 lat pracy w fiacie nie było potrzeby przestawiać zapłonu
Powrót do góry
   
Usunięty






Post#12 04 Mar 2007 18:11   

Re: cc 700 moduł zapłonowy


Kolego-masz podparte zawory (pewnie zatarte koniki na osi), albo wypalone gniazdo.
Ten problem NIE JEST na to forum, w związku z tym nie widzę sensu kontynuowania go.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Mar 2007 18:11   





Powrót do góry
   
szymonkarpacz
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 25 Maj 2007
Posty: 1
Miasto: Karpacz

Post#13 23 Paź 2007 16:10   

Re: cc 700 moduł zapłonowy


Witam
Czy może ktoś podpowiedzieć, gdzie znaleźć wykres mapy zapłonowej modułu nanoplex med 211a.
Mam książkę od cinquecento, ale starsze wydanie i tam jest tylko med 210a.
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> cc 700 moduł zapłonowy
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Moduł zapłonowy fiat CC 700 MEC 213A jak odpalic na sucho (22)
Peugeot Ludix moduł zapłonowy - Uszk. moduł zapłonowy, próba zastosowania innego (4)
Cinqecento 700 gażnik fos, modul zapłonowy (10)
Moduł zapłonowy (1)
Moduł zapłonowy (6)
Moduł zapłonowy (8)
Moduł zapłonowy od Poloneza (4)
6 voltowy moduł zapłonowy (1)
moduł zapłonowy 1.6gli (8)
Sunny 1,4 a moduł zapłonowy (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.05 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony