Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

cc 700 moduł zapłonowy


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> cc 700 moduł zapłonowy
Autor
Wiadomość
łosiu
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 09 Sty 2007
Posty: 89
Miasto: koniuszki

Post#1 Post autora tematu 27 Lut 2007 18:47   

cc 700 moduł zapłonowy


Witam prawdopodobnie poszedł mi moduł zapłonowy w cc 700 Stary moduł był typu NANOPLEX MED 211 A, i mam kłopoty z zakupem właśnie takiedo modelu wszędzie są typu 213 A. Czy wie ktoś czy jest to to samo? Czy będzie pasował?


Przepraszam stary był typu 210 A
Powrót do góry
   
prezes11
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 07 Sty 2006
Posty: 676
Miasto: czwa

Post#2 27 Lut 2007 20:55   

Re: cc 700 moduł zapłonowy


z tego co wiem te moduły mało kiedy padaja ,jakie obiawy
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Lut 2007 20:55   





Powrót do góry
   
lucik
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 03 Lip 2006
Posty: 217
Miasto: Szczecin

Post#3 27 Lut 2007 21:10   

Re: cc 700 moduł zapłonowy


A ja wymieniałem kilka razy. nie dam sobie głowy uciąc ale w 126p tez był taki tylko właśnie o nieco innym numerze i CC700 działał bez zastrzeżeń. Może ten 213A jest właśnie od 126p.
Powrót do góry
   
goldwinger
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 07 Mar 2006
Posty: 6550

Post#4 27 Lut 2007 21:13   

Re: cc 700 moduł zapłonowy


tak 213A jest ze 126p
ale wkładali do malucha też 210A i 211A więc wydaje mi się że podejdzie
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Lut 2007 21:13   





Powrót do góry
   
mas444
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 28 Sty 2006
Posty: 137
Miasto: Warszawa

Post#5 28 Lut 2007 13:31pomocny post - solucja   

Re: cc 700 moduł zapłonowy


MED213A ma kąt wyprzedzenia zapłonu 10st.
MED210 i 211 ma kąt 4st.
Dodatkowo mają inne mapy zapłonu, ale pinowo są zamienne.

Moje artykuły: (Dodaj)
14 Lipiec 2014 Zasilacz / prostownik 14,5V 7,5A
Powrót do góry
   
łosiu
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 09 Sty 2007
Posty: 89
Miasto: koniuszki

Post#6 Post autora tematu 04 Mar 2007 11:28   

Re: cc 700 moduł zapłonowy


Problem mam taki że tylko i wyłącznie przy zapalaniu strzela mi w tłumik, mechanicy nie potrafią rozwiązać tego problemu, wymieniełem już świece, przewody WN, moduł, wyregulowałem zapłon( jest idealnie ustawiony), rozrząd, i nic nie pomogło co to może byc? Tak poza tym ayto dobrze chodzi i odpala tylko że przy odpalaniu strzela.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Mar 2007 11:28   





Powrót do góry
   
mas444
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 28 Sty 2006
Posty: 137
Miasto: Warszawa

Post#7 04 Mar 2007 14:24   

Re: cc 700 moduł zapłonowy


Obok modułu zapłonowego jest włącznik podciśnieniowy, który zmienia kąt wyprzedzenia zapłonu w zależności od obciążenia silnika. Sprawdź go omomierzem, sprawdź, czy rurka która do niego dochodzi jest ok.
Jeśli to jest w porządku i NA PEWNO rozrząd jest dobrze ustawiony to Sprubój opóźnić zapłon.

Moje artykuły: (Dodaj)
14 Lipiec 2014 Zasilacz / prostownik 14,5V 7,5A
Powrót do góry
   
zuczysko
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 11 Lut 2007
Posty: 127
Miasto: chełm

Post#8 04 Mar 2007 17:37   

Re: cc 700 moduł zapłonowy


od kiedy c 700 ma ustawiany zapłon?
Powrót do góry
   
mas444
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 28 Sty 2006
Posty: 137
Miasto: Warszawa

Post#9 04 Mar 2007 17:45pomocny post - solucja   

Re: cc 700 moduł zapłonowy


Od zawsze.
Wystarczy odkręcić wspornik czujnika położenia wału i przesunąć go w lewo, lub prawo. Jedyny problem to jedna śróba, która ma okrągły łeb.

Moje artykuły: (Dodaj)
14 Lipiec 2014 Zasilacz / prostownik 14,5V 7,5A
Powrót do góry
   
łosiu
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 09 Sty 2007
Posty: 89
Miasto: koniuszki

Post#10 Post autora tematu 04 Mar 2007 18:07   

Re: cc 700 moduł zapłonowy


Tak zapłon jest ustawiony dobrze, niestety nie mam omowierza, jest jakiś inny sposób żeby sprawdzić czy jest dobry? prubowałem podregulować składem mieszanki w gaźniku mam typu FOX i jakby było troche lepiej bo zauważyłem że na wolnych obrotach rzuca z tłumika czarną wodą normalnie pluje, myśle że to jest pzryczyną nie spalania bęzyny, tylko zaobserwowałem dziwny objaw bo jak wkręcałem śrubą regulującą skład miesznki co powinno zubażać miesznkę a tu jak wkrecałem to obroty się zwiększały co jest grane?
Powrót do góry
   
zuczysko
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 11 Lut 2007
Posty: 127
Miasto: chełm

Post#11 04 Mar 2007 18:10   

Re: cc 700 moduł zapłonowy


dlatego ma okrągły łeb zeby jej nie ruszać
przez 10 lat pracy w fiacie nie było potrzeby przestawiać zapłonu
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Mar 2007 18:10   





Powrót do góry
   
Gość
Poziom 26
Poziom 26





Post#12 04 Mar 2007 18:11   

Re: cc 700 moduł zapłonowy


Kolego-masz podparte zawory (pewnie zatarte koniki na osi), albo wypalone gniazdo.
Ten problem NIE JEST na to forum, w związku z tym nie widzę sensu kontynuowania go.
Powrót do góry
   
szymonkarpacz
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 25 Maj 2007
Posty: 1
Miasto: Karpacz

Post#13 23 Paź 2007 16:10   

Re: cc 700 moduł zapłonowy


Witam
Czy może ktoś podpowiedzieć, gdzie znaleźć wykres mapy zapłonowej modułu nanoplex med 211a.
Mam książkę od cinquecento, ale starsze wydanie i tam jest tylko med 210a.
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> cc 700 moduł zapłonowy
Strona 1 z 1
Podobne tematy
moduł zapłonowy 1.6gli (8)
6 voltowy moduł zapłonowy (1)
Moduł zapłonowy od Poloneza (4)
moduł zapłonowy (5)
Moduł zapłonowy (8)
Moduł zapłonowy (6)
Moduł zapłonowy (1)
Cinqecento 700 gażnik fos, modul zapłonowy (10)
Moduł zapłonowy fiat CC 700 MEC 213A jak odpalic na sucho (22)
Sunny 1,4 a moduł zapłonowy (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.086 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony