Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Pomocy!! Wykresy w Pspice.


  Main Page -> Forum Index -> Beginner Science ->Pomocy!! Wykresy w Pspice. Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
tyfus3
Level 12
Joined: 26 Jun 2005
Posts: 96
tyfus3
Level 12
Post#1 28 Feb 2007 19:48  Topic author   

Pomocy!! Wykresy w Pspice.


Witam. Zainstalowałem wersję studenck± Pspice 9.1. Narysowałem jaki¶ najprostszy układ z rezystorami. Następnie sprawdziłem poleceniem Elektrical Rule Check czy s± błędy, wynik 0 błędów. Dodałem woltomierz poleceniem Mark Voltage/Level. Uruchamiam symulacje, pojawia mi się dodatkowe okno Pspice A/D w którym nic nie ma. Nie widzę żadnych wykresów. Próbowałem użyć polecenie Run Probe ale po wci¶nięciu nic się nie pojawia. Co robić?? Dzięki za odpowiedzi.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
sadamb
Level 21
Location: Katowice
Joined: 01 Sep 2006
Posts: 356
Helped: 61
sadamb
Level 21
Post#2 28 Feb 2007 20:06    

Re: Pomocy!! Wykresy w Pspice.


Zeby rysowac wykres musisz zlecic jakas dodatkowa analize np. transient (w czasie).

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
giovani
Level 13
Joined: 17 Jun 2003
Posts: 127
Helped: 5
giovani
Level 13
Post#3 28 Feb 2007 20:12    

Re: Pomocy!! Wykresy w Pspice.


Zaznaczyles jaki rodzaj analizy stalo/zmiennopradowej chcesz zrobic?

Dodano po 6 [minuty]:

Tak jak pisze kolega wyzej zaznacz Transient w Setup Analysis

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
tyfus3
Level 12
Joined: 26 Jun 2005
Posts: 96
tyfus3
Level 12
Post#4 28 Feb 2007 20:18  Topic author   

Re: Pomocy!! Wykresy w Pspice.


Zaznaczyłem AC Sweep i następnie uruchomiłem symulacje.

Dodano po 1 [minuty]:

Dzięki za odpowiedzi, wszystko jest już OK.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
giovani
Level 13
Joined: 17 Jun 2003
Posts: 127
Helped: 5
giovani
Level 13
Post#5 28 Feb 2007 20:20    

Re: Pomocy!! Wykresy w Pspice.


Nie ma za co! :)

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Beginner Science -> Pomocy!! Wykresy w Pspice.
Page 1 of 1

Similar topics to pomocy!! Wykresy w Pspice.

### Problem w PSpice ### - wykresy (1)
Pspice wykresy , parametry (3)
PSpice , Wykresy !!!! jak to zrobić (2)
Labora w pspice, ustawienie parametrów? wykresy? (3)
PSpice -schemat wzmacniaczy operacyjnych oraz wykresy charakterystyk (1)
¬ródło pr±dowe PSpice. Wykresy się rozjeżdżaj±. Co jest nie tak? (2)
Wykresy wskazowe ! Pomocy !!! (1)
Wykresy wskazowe dla przekładników napięciowych (POMOCY!) (1)
pomocy zniekształcenia TIM w PSpice !! (3)
pspice projekt filtra pomocy (7)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.056 seconds