Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Pomocy!! Wykresy w Pspice.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Elektronicy ->Pomocy!! Wykresy w Pspice. Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
tyfus3
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 26 Cze 2005
Posty: 96

tyfus3
Poziom 12
Post#1 Post autora tematu 28 Lut 2007 19:48   

Pomocy!! Wykresy w Pspice.


Witam. Zainstalowałem wersję studencką Pspice 9.1. Narysowałem jakiś najprostszy układ z rezystorami. Następnie sprawdziłem poleceniem Elektrical Rule Check czy są błędy, wynik 0 błędów. Dodałem woltomierz poleceniem Mark Voltage/Level. Uruchamiam symulacje, pojawia mi się dodatkowe okno Pspice A/D w którym nic nie ma. Nie widzę żadnych wykresów. Próbowałem użyć polecenie Run Probe ale po wciśnięciu nic się nie pojawia. Co robić?? Dzięki za odpowiedzi.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 28 Lut 2007 19:48   



Powrót do góry
sadamb
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 01 Wrz 2006
Posty: 356
Miasto: Katowice

sadamb
Poziom 17
Post#2 28 Lut 2007 20:06   

Re: Pomocy!! Wykresy w Pspice.


Zeby rysowac wykres musisz zlecic jakas dodatkowa analize np. transient (w czasie).

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 28 Lut 2007 20:06   



Powrót do góry
giovani
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 17 Cze 2003
Posty: 127

giovani
Poziom 13
Post#3 28 Lut 2007 20:12   

Re: Pomocy!! Wykresy w Pspice.


Zaznaczyles jaki rodzaj analizy stalo/zmiennopradowej chcesz zrobic?

Dodano po 6 [minuty]:

Tak jak pisze kolega wyzej zaznacz Transient w Setup Analysis

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 28 Lut 2007 20:12   



Powrót do góry
tyfus3
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 26 Cze 2005
Posty: 96

tyfus3
Poziom 12
Post#4 Post autora tematu 28 Lut 2007 20:18   

Re: Pomocy!! Wykresy w Pspice.


Zaznaczyłem AC Sweep i następnie uruchomiłem symulacje.

Dodano po 1 [minuty]:

Dzięki za odpowiedzi, wszystko jest już OK.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 28 Lut 2007 20:18   



Powrót do góry
giovani
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 17 Cze 2003
Posty: 127

giovani
Poziom 13
Post#5 28 Lut 2007 20:20   

Re: Pomocy!! Wykresy w Pspice.


Nie ma za co! Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Elektronicy -> Pomocy!! Wykresy w Pspice.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
### Problem w PSpice ### - wykresy (1)
Pspice wykresy , parametry (3)
PSpice , Wykresy !!!! jak to zrobić (2)
Labora w pspice, ustawienie parametrów? wykresy? (3)
PSpice -schemat wzmacniaczy operacyjnych oraz wykresy charakterystyk (1)
Źródło prądowe PSpice. Wykresy się rozjeżdżają. Co jest nie tak? (2)
Wykresy wskazowe ! Pomocy !!! (1)
Wykresy wskazowe dla przekładników napięciowych (POMOCY!) (1)
pomocy zniekształcenia TIM w PSpice !! (3)
pspice projekt filtra pomocy (7)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.627 seconds

elektroda.pl temat RSS