Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Pomocy!! Wykresy w Pspice.


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Ogólny -> Pomocy!! Wykresy w Pspice.
Autor
Wiadomość
tyfus3
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 26 Cze 2005
Posty: 96

Post#1 Post autora tematu 28 Lut 2007 19:48   

Pomocy!! Wykresy w Pspice.


Witam. Zainstalowałem wersję studencką Pspice 9.1. Narysowałem jakiś najprostszy układ z rezystorami. Następnie sprawdziłem poleceniem Elektrical Rule Check czy są błędy, wynik 0 błędów. Dodałem woltomierz poleceniem Mark Voltage/Level. Uruchamiam symulacje, pojawia mi się dodatkowe okno Pspice A/D w którym nic nie ma. Nie widzę żadnych wykresów. Próbowałem użyć polecenie Run Probe ale po wciśnięciu nic się nie pojawia. Co robić?? Dzięki za odpowiedzi.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Lut 2007 19:48   





Powrót do góry
   
sadamb
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 01 Wrz 2006
Posty: 357
Miasto: Katowice

Post#2 28 Lut 2007 20:06   

Re: Pomocy!! Wykresy w Pspice.


Zeby rysowac wykres musisz zlecic jakas dodatkowa analize np. transient (w czasie).
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Lut 2007 20:06   





Powrót do góry
   
giovani
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 17 Cze 2003
Posty: 127

Post#3 28 Lut 2007 20:12   

Re: Pomocy!! Wykresy w Pspice.


Zaznaczyles jaki rodzaj analizy stalo/zmiennopradowej chcesz zrobic?

Dodano po 6 [minuty]:

Tak jak pisze kolega wyzej zaznacz Transient w Setup Analysis
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Lut 2007 20:12   





Powrót do góry
   
tyfus3
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 26 Cze 2005
Posty: 96

Post#4 Post autora tematu 28 Lut 2007 20:18   

Re: Pomocy!! Wykresy w Pspice.


Zaznaczyłem AC Sweep i następnie uruchomiłem symulacje.

Dodano po 1 [minuty]:

Dzięki za odpowiedzi, wszystko jest już OK.
Powrót do góry
   
giovani
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 17 Cze 2003
Posty: 127

Post#5 28 Lut 2007 20:20   

Re: Pomocy!! Wykresy w Pspice.


Nie ma za co! :)
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Ogólny -> Pomocy!! Wykresy w Pspice.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
### Problem w PSpice ### - wykresy (1)
Pspice wykresy , parametry (3)
PSpice , Wykresy !!!! jak to zrobić (2)
Labora w pspice, ustawienie parametrów? wykresy? (3)
PSpice -schemat wzmacniaczy operacyjnych oraz wykresy charakterystyk (1)
Źródło prądowe PSpice. Wykresy się rozjeżdżają. Co jest nie tak? (2)
Wykresy wskazowe ! Pomocy !!! (1)
Wykresy wskazowe dla przekładników napięciowych (POMOCY!) (1)
pomocy zniekształcenia TIM w PSpice !! (3)
pspice projekt filtra pomocy (7)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.068 seconds

elektroda.pl temat RSS