Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Pomocy!! Wykresy w Pspice.


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Ogólny -> Pomocy!! Wykresy w Pspice.
Autor
Wiadomość
tyfus3
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 26 Cze 2005
Posty: 96

Post#1 Post autora tematu 28 Lut 2007 19:48   

Pomocy!! Wykresy w Pspice.


Witam. Zainstalowałem wersję studencką Pspice 9.1. Narysowałem jakiś najprostszy układ z rezystorami. Następnie sprawdziłem poleceniem Elektrical Rule Check czy są błędy, wynik 0 błędów. Dodałem woltomierz poleceniem Mark Voltage/Level. Uruchamiam symulacje, pojawia mi się dodatkowe okno Pspice A/D w którym nic nie ma. Nie widzę żadnych wykresów. Próbowałem użyć polecenie Run Probe ale po wciśnięciu nic się nie pojawia. Co robić?? Dzięki za odpowiedzi.

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Lut 2007 19:48   





Powrót do góry
   
sadamb
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 01 Wrz 2006
Posty: 358
Miasto: Katowice

Post#2 28 Lut 2007 20:06   

Re: Pomocy!! Wykresy w Pspice.


Zeby rysowac wykres musisz zlecic jakas dodatkowa analize np. transient (w czasie).

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Lut 2007 20:06   





Powrót do góry
   
giovani
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 17 Cze 2003
Posty: 127

Post#3 28 Lut 2007 20:12   

Re: Pomocy!! Wykresy w Pspice.


Zaznaczyles jaki rodzaj analizy stalo/zmiennopradowej chcesz zrobic?

Dodano po 6 [minuty]:

Tak jak pisze kolega wyzej zaznacz Transient w Setup Analysis

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Lut 2007 20:12   





Powrót do góry
   
tyfus3
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 26 Cze 2005
Posty: 96

Post#4 Post autora tematu 28 Lut 2007 20:18   

Re: Pomocy!! Wykresy w Pspice.


Zaznaczyłem AC Sweep i następnie uruchomiłem symulacje.

Dodano po 1 [minuty]:

Dzięki za odpowiedzi, wszystko jest już OK.

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
giovani
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 17 Cze 2003
Posty: 127

Post#5 28 Lut 2007 20:20   

Re: Pomocy!! Wykresy w Pspice.


Nie ma za co! Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Ogólny -> Pomocy!! Wykresy w Pspice.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
### Problem w PSpice ### - wykresy (1)
Pspice wykresy , parametry (3)
PSpice , Wykresy !!!! jak to zrobić (2)
Labora w pspice, ustawienie parametrów? wykresy? (3)
PSpice -schemat wzmacniaczy operacyjnych oraz wykresy charakterystyk (1)
Źródło prądowe PSpice. Wykresy się rozjeżdżają. Co jest nie tak? (2)
Wykresy wskazowe ! Pomocy !!! (1)
Wykresy wskazowe dla przekładników napięciowych (POMOCY!) (1)
pomocy zniekształcenia TIM w PSpice !! (3)
pspice projekt filtra pomocy (7)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.063 seconds

elektroda.pl temat RSS