| Autor |
Wiadomość |
brajek Poziom 17

|
02 Mar 2007 09:57 Co sadzicie o Sagem JTAG Unlocker oraz SWS-SAG Box orginal. |
|
|
|
Czy ma ktos i uzywa bardziej interesuje mnie JTAG Unlocker orginal sciaga locki wymagajac polaczenia online czy ofline takze wszelkie info i opinie na temat ww.urzadzen mile widziane. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tino2003 Poziom 26

|
02 Mar 2007 10:13 Re: Co sadzicie o Sagem JTAG Unlocker oraz SWS-SAG Box orgin |
|
|
|
Z podanych przez Ciebie boxów najlepszym wyborem będzie SCDR II lub SMTi. Myślę, że wszyscy się ze mną zgodzą ;)
pozdr |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stokłosy Poziom 23

|
02 Mar 2007 10:22 Re: Co sadzicie o Sagem JTAG Unlocker oraz SWS-SAG Box orgin |
|
|
|
SWS-SAG - juz umarł smiercia naturalna. Nie wiem jak aktualizacje JtagUnlokera.
Jedyne dobre urzadzenia to na dzis produkty SagMaster Team.
Reszta swiata została daleko w tyle , szczegolnie jesli chodzi o SMTi.
Pobiło konkurencje o lata swietlne. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
brajek Poziom 17

|
02 Mar 2007 10:30 Re: Co sadzicie o Sagem JTAG Unlocker oraz SWS-SAG Box orgin |
|
|
|
wiem wiem :) tino2003 pamietam mailes Swsa(i problemy) mam mozliwosc tanio wyrwac Sagem JTAG Unlocker i najbardziej interesuja mnie opinie na temat tego boxa.
Dodano po 7 [minuty]:
SWS-SAG tanio sa do wyrwania na allegro a Sagem JTAG Unlocker jakos sie trzyma http://www.sagdd.com/ a o SagMaster Team nie wspominam wiadomo sa najlepsi :) a SMTi to wejscie w 21 wiek. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
techgsm Poziom 12

|
02 Mar 2007 11:28 Re: Co sadzicie o Sagem JTAG Unlocker oraz SWS-SAG Box orgin |
|
|
|
SWS Sag - brak support
jsdna JTAG (Sagem DD) wciaz sie trzyma i cenowo bije na glowe SMTi
Bo o SCDR juz nie wspomne bo chyba nie ma sensu kupowac jako ze pewnie tak czy siak support bedzie juz tylko do SMTi |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tino2003 Poziom 26

|
02 Mar 2007 11:36 Re: Co sadzicie o Sagem JTAG Unlocker oraz SWS-SAG Box orgin |
|
|
|
| techgsm napisał: |
jsdna JTAG (Sagem DD) wciaz sie trzyma i cenowo bije na glowe SMTi
|
Jak można porównywać Jtaga do SMTi? :D
Co do SCDRII to nie ma żadnego info o zaprzestaniu supportowania. Ostatnio widziałem na allegro SCDRII poszedł za 350zł. a nie wiele więcej trzeba zapłacić w gsm-sklep więc myślę, ze jest to naprawdę dobre rozwiązanie jeżeli nie chcesz wydać więcej kasy na SMTi.
pozdr |
|
| Powrót do góry |
|
 |
techgsm Poziom 12

|
02 Mar 2007 11:49 Re: Co sadzicie o Sagem JTAG Unlocker oraz SWS-SAG Box orgin |
|
|
|
Jesli support bedzie jeszcze przez jakis czas - a mysle ze gsminfo sie moze w tej sprawie wypowiedziec tu na forum to rzeczywiscie - bedzie to lepsze rozwiazanie i do tego najtansze.
Ale prawde mowiac nie widze logiki w sprzedawaniu boksa za 300 zl ktory bedzie mial tak samo updaty jak ten za 1500 + bo userzy smti beda wyraznie pokrzywdzeni w tym wypadku. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google AdSense

|
02 Mar 2007 11:49 |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
tino2003 Poziom 26

|
02 Mar 2007 12:09 Re: Co sadzicie o Sagem JTAG Unlocker oraz SWS-SAG Box orgin |
|
|
|
SMTi jest głównie flasherem nowych modeli jak i starszych, więc logika jest bo SCDR jest tylko unlockerem z możliwością flashowania kilku modeli. Można to powtarzać do znudzenia, jeżeli ktoś nie ma nic do sagemów to na chwilę obecną nie ma lepszego sprzętu niż SMTi. Piszę to z całą odpowiedzialnością jako użytkownik tego boxa.
pozdr |
|
| Powrót do góry |
|
 |
techgsm Poziom 12

|
02 Mar 2007 12:23 Re: Co sadzicie o Sagem JTAG Unlocker oraz SWS-SAG Box orgin |
|
|
|
No zgadzam sie z Toba w zupelnosci co do supportowanych modeli nie ma rownych. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tonk Poziom 22

Dołączył: 30 Wrz 2005 Posty: 2363 Miasto: dąbrowa białostocka
|
02 Mar 2007 14:10 Re: Co sadzicie o Sagem JTAG Unlocker oraz SWS-SAG Box orgin |
|
|
|
jesli wystatrczy ci sam unlock bierz scdr 2 super sprzet |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stokłosy Poziom 23

|
02 Mar 2007 14:24 Re: Co sadzicie o Sagem JTAG Unlocker oraz SWS-SAG Box orgin |
|
|
|
Generalnie wystarcza SCDR2, w centralnej polsce rzadko sagemy przychodza na flash, głownie na unlok. :) :):) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
brajek Poziom 17

|
02 Mar 2007 14:34 Re: Co sadzicie o Sagem JTAG Unlocker oraz SWS-SAG Box orgin |
|
|
|
Dyskusja troche odbiegla od tematu :) coz kolega techgsm sie zlekka pomylil,coz bywa ....,o JTAGU nie ma za wielu konkretnych informacji tak ze najchetniej prosil bym o komentarz userow tego urzadzenia,lub osoby ktore wiedza wiecej niz ja na jego temat, a tak szczerze powiem ze chetnie nawet kupil bym scdr2 ale nie moge upolowac jakiegos uzywanego,za okolo 3 tyg. przymiezam sie do zakupu kilku nowych"zabawek"takich jak Seetoola 3 boxa,Nspro,Jafa z pkeyem i S-Carda do smart clipa zestaw Tp do motorolli no moze jak cena bedzie dobra tego Scdr2 fulla tez bym wzioł (jesli ktorys ze sprzedawcow tych urzadzen ma konkretne propozycje cenowe za wymieniony komplet urzadzen prosze o info na PW chetnie porownam ceny i wybiore wiadomo najkorzystniejsza opcje:) oczywiscie FV obowiazkowa),uzywalem do tej pory SCDR2 klona i rowniez bylem b zadowolony z racji tego iz w moim rejonie sagemow nie ma za duzo i przewaznie przychodza locka sciagnac, nie mysle narazie o SMTi a szkoda odsylac klientow z nowymi sluchawkamii tak wiec jesli chodzi o sagemy glownie chodzi mi o sciaganie lockow . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google AdSense

|
02 Mar 2007 14:34 |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
techgsm Poziom 12

|
02 Mar 2007 16:31 Re: Co sadzicie o Sagem JTAG Unlocker oraz SWS-SAG Box orgin |
|
|
|
@Stoklosy
Moze moja wypowiedz jest niejasna,
Chodzilo mi o to ze to jeszcze jedyny sprzet procz waszego ktory jest jeszcze supportowany.
A co do SCDRa to przytocze tu przyklad SCDR wersji jeden, ktory po wyjsciu nowego produktu przestal byc supportowany mimo ze sporo ludzi zaplacilo za niego kupe szmalu - nie dostali nawet znizki na nowe dongle.
SMTi traktuje wlasnie jako nowy produkt i nie tylko ja zastanawiam sie nad tym czy dalej SCDRy beda supportowane, to ze teraz to jest rozdzielone to zupelnie nic nie znaczy bo dodac support SCDR II do SMTi to podejrzewam zaden problem. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stokłosy Poziom 23

|
02 Mar 2007 16:47 Re: Co sadzicie o Sagem JTAG Unlocker oraz SWS-SAG Box orgin |
|
|
|
Mozliwosci SCDR2 sa juz dawno dodane do SMTi.
Mimo to SCDR2 jest, byl i bedzie supportowany. Jako tansze urzadzenie tylko dla unlok. Sa rozne nisze na rynku. Nie kazdy potrzebuje flashowac sagemy, wielu wystarcza tylko unlok.
Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
techgsm Poziom 12

|
02 Mar 2007 16:49 Re: Co sadzicie o Sagem JTAG Unlocker oraz SWS-SAG Box orgin |
|
|
|
I pewnie dlatego Twoi klienci (nawet Ci z Warszawy) odchodza do mnie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
techgsm Poziom 12

|
02 Mar 2007 16:52 Re: Co sadzicie o Sagem JTAG Unlocker oraz SWS-SAG Box orgin |
|
|
|
Nie chce mi sie wierzyc ze nie masz nic wspolnego z gsminfo, gsmsklep bo za bardzo ich tu reklamujesz i w tyłek włazisz - i nie mowie tylko o tym watku. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tino2003 Poziom 26

|
02 Mar 2007 16:54 Re: Co sadzicie o Sagem JTAG Unlocker oraz SWS-SAG Box orgin |
|
|
|
Panowie już jest całkowity off top... :(
Do zamknięcia temat. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
techgsm Poziom 12

|
02 Mar 2007 16:56 Re: Co sadzicie o Sagem JTAG Unlocker oraz SWS-SAG Box orgin |
|
|
|
Ja juz koncze na tym - przepraszam wszystkich (no prawie wszystkich) za offa. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stokłosy Poziom 23

|
02 Mar 2007 16:59 Re: Co sadzicie o Sagem JTAG Unlocker oraz SWS-SAG Box orgin |
|
|
|
Off Topic jak najbardziej. Poruwnujac support SCDR2 do SMTi (choc SCDR2 to nie flasher). To po prostu rece opadaja. W dodatku resseler. Tragedja. Generalnie usunol bym z tego tematu wszystko co nie pisze na temat - SWS SAG .......
Następnym razem dostaniecie po łapach za takie kłótnie na forum.Piszcie sobie na PW takie rzeczy na przyszłość.FranekDolas |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Multi_COM Poziom 22

|
05 Mar 2007 22:06 Re: Co sadzicie o Sagem JTAG Unlocker oraz SWS-SAG Box orgin |
|
|
|
Jezeli ktos uzywal SMTI to juz niczego innego nie uzyje - taka jest prawda, cala reszta Boxow OK jako unlockery (niektore mniej lub bardziej supportowane a niektore ostatnio wcale - SWS)
P.S
Mods - do zamkiecia ten watek sie nadaje |
|
| Powrót do góry |
|
 |
arti123 Poziom 22

|
06 Mar 2007 09:22 Re: Co sadzicie o Sagem JTAG Unlocker oraz SWS-SAG Box orgin |
|
|
|
no cóz .. zanim zamkniecie temat to dodam kilka słów o SagDD czyli inaczej sagem JTAG unlocker... używam go od półtora roku ( w Polsce jeszcze był on niedostępny , były tylko klony:) ). Spisuje się świetnie, co jakiś czas aktualizacje hashtable na serwerze.., jak coś świeżego, odczyt flasha, wysyłka do supportera i kodzik masz błyskawicznie , na dzień dzisiajszy jest nowy program w wersji beta, który potrafi naprawić kilka uszkodzeń firmware bez potrzeby flashowania, wyzerować licznik kodów do simlocka i kodu telefonu,naprawić imei, przeliczyć crc w zabezpieczonych fieldach eepromu ( pbm 3 , "!" )....
dodam jeszcze jedno ..nie ma żadnych błędów w połączeniu z serwerem, no i sprzęt nie pada podczas wgrywania nowego firmware... bo takiego czegoś nie ma |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stokłosy Poziom 23

|
06 Mar 2007 11:36 Re: Co sadzicie o Sagem JTAG Unlocker oraz SWS-SAG Box orgin |
|
|
|
SagemDD nie potrzebuje zmiany firmware bo nie flashuje - nie ma potrzeby nadpisywania niczego w firmware bo jest wszystko w Jtagu oparte na zapozyczonym hexie z sagmasterteam.SMTi potrzebuje zmiany firmware, i za kazdym razem kiedy sie dodaje nowy model do obsługi trzeba zmieniac firmware. Poza tym zadnych problemow z serwerem nie zauwazylem. Nawet najmniejszych. SCDR2 czasem trzeba wymienic firmware np. kiedy ktos nierozwaznie podłaczy klucz do programu bez zasilania z acp-12 badz usb - wtedy trzeba mu spreparowac pliki naprawcze co trwa ok. dnia (kilku godzin). Badz przy wiekszych update ale wtedy leza zetony na serwerze dla kazdego klucza. W SCDR2 firmware jest nadpisywany przy aktualizacjach - dodatkowo zabezpieczony soft serwerem on-line. Po to zeby Jtag unloker pozostał tylko przy zapozyczonym hexie.
Jest lepiej zabezpieczonym kluczem. Pracujacy on-line.
Produkty SagMastera zdaje mi sie ze sa duzo lepsze niz konkurencyjnych producentow.
Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Multi_COM Poziom 22

|
06 Mar 2007 20:23 Re: Co sadzicie o Sagem JTAG Unlocker oraz SWS-SAG Box orgin |
|
|
|
zamknijcie ten temat..... |
|
| Powrót do góry |
|
 |