| Author |
kuczaPL Poziom 3

|
03 Mar 2007 12:23 Jak polaczyc wzmacniacz(Pioneer GM-41) z Kenwood (KDC-M6021) |
|
|
|
Witam!
Mam takie pytanie. Pod ponizszym adresem pokazalem, jakie mam wtyczki w radiu i we wzmacniaczu, ktory kupilem. Prosilbym tylko o jakas podpowiedz, jak to ze soba polaczyc. Czy do wzmacniacza musze kupic do tej wtyczki jakas przejsciowke? Na pierwszy rzut oka wszystko wyglada OK, ale kabel ze wzmacniacza do polaczenia go z radiem ma wtyk "zenski" i nie mam pojecia, jak to polaczyc. Byc moze sama wtyczka od wzmacniacza jest zepsuta.
Prosilbym o jakies podpowiedzi. Jak mozna przerobic te wtyczke?
http://kucza.students.wmid.amu.edu.pl/radio/radio.html
Pozdrawiam
TOMEK
kuczaPL
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
03 Mar 2007 12:23 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
kuczaPL Poziom 3

|
05 Mar 2007 00:13 Re: Jak polaczyc wzmacniacz(Pioneer GM-41) z Kenwood (KDC-M6 |
|
|
|
Witam!
Mam tylko taka sprawe. Czy ktos moglby mi chociaz napisac, czy z wtyczka od wzmacniacza jest wszystko ok?? Wydaje mi sie, ze powinny z niej wychodzic piny, ale nie jestem tego pewien.
Dodam jeszcze moze taka istotna informacje, ze wzmacniacz nie jest nowy i jest mozliwe, ze jest uszkodzony.
Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
05 Mar 2007 00:13 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Błażej Poziom 26

|
05 Mar 2007 00:21 Re: Jak polaczyc wzmacniacz(Pioneer GM-41) z Kenwood (KDC-M6 |
|
|
|
Ten wzmacniacz to zabytek. Na twoim miejscu rozebrałbym ten wzmak, odszukał wejść sygnału audio i sterującego i dorobił odpowiednie złącza na obudowie: chinche na audio i jakiś zacisk do remote. Będziesz je miał dostępne na złączu tego przewodu, który wychodzi ze wzmacniacza. A sygnał audio z radia idzie chinchami, a ta wtyczka to raczej zmieniarka.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
05 Mar 2007 00:21 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
kuczaPL Poziom 3

|
10 May 2007 14:11 Re: Jak polaczyc wzmacniacz(Pioneer GM-41) z Kenwood (KDC-M6 |
|
|
|
Witam!!
Mam w zwiazku z tym pytanie, czy ktos moglby mi dokladnie napisac, ktore kable podlaczyc, pod ktorego chincha. Pod ponizszym adresem sa fotki kabli we wzmacniaczu, tylko teraz kwestia podlaczenia ich odpoweidnio pod 2 chinche, ktore pozniej podlacze pod radio. Za wszelkie uwagi bede bardzo wdzieczny
http://kucza.students.wmid.amu.edu.pl/radio/radio.html
Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
kuczaPL Poziom 3

|
13 May 2007 17:45 Re: Jak polaczyc wzmacniacz(Pioneer GM-41) z Kenwood (KDC-M6 |
|
|
|
Witam!!
Czy moze jednak ktos zna odpowiedz na moje pytanie?? Mysle, ze dla znajacych sie na temacie nie jest to, az tak wielkim problemem.
Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |