| Author |
manius999 Poziom 14

|
03 Mar 2007 15:06 lg u8360 prosze o pomoc |
|
|
|
witam. mam telefonik na zmiane jezyka i (w tym miejscu powinno byc slowo simlock), to drugie rozwiazalem cruiserem. to jedyne urzadzenie jakie mam. zgralem gdfsa ale na pulpit. potem zrobilem pakiet jezykowy i niestety miedzy czasie padl mi system. stracilem zgranego gsfsa. po zrobieniu full flasha z angielskim wstal ale nie ma zasiegu i nie mam polskiego. prosze o pomoc. plik z poslkim jaki znalazlem gdzies na necie niestety nie dziala. moze ktos moze zgrac ze sprawnego flash z polskim i gdfsa. cid42 red. bardzo prosze o pomoc.
|
|
| Back to top |
|
 |
maciekbednarz Poziom 19

|
|
| Back to top |
|
 |
manius999 Poziom 14

|
03 Mar 2007 17:31 Re: lg u8360 prosze o pomoc |
|
|
|
wszystko super ale to nie idzie pod cruisera. jak mu zaznaczylem to pokazal ze zle pliki wiec nie wiele mi to daje. bardzo prosze o pomoc. szukaj juz przerabialem i czytalem twoje informacje. ale dzieki za checi
|
|
| Back to top |
|
 |
maciekbednarz Poziom 19

|
03 Mar 2007 17:42 Re: lg u8360 prosze o pomoc |
|
|
|
znajdz Vygis crack i wgraj po TP, pod vygisa sa GDFS.gdfs
|
|
| Back to top |
|
 |
manius999 Poziom 14

|
03 Mar 2007 21:08 Re: lg u8360 prosze o pomoc |
|
|
|
jeszcze jak bys mi delikatnie napisal jak to zrobic po chlopsku tym vigisem. bo ja nigdy nie pracowalem na nim i rozumiem ze tp bede musial zrobic. no i gdzie i jak zrobic mu polaka. bardzo prosze o pomoc. pozdrawiam
Dodano po 3 [godziny] 15 [minuty]:
panowie nikt nie pomoze koledze w potzebie. przeciez forum jest do dzielenia sie doswiadczeniami. porsze o pomoc
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
03 Mar 2007 21:08 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
maciekbednarz Poziom 19

|
03 Mar 2007 23:12 Re: lg u8360 prosze o pomoc |
|
|
|
prosze poczekaj do jutra (niedziela )mam troche wolnego to napisze co i jak zrobic.
|
|
| Back to top |
|
 |
manius999 Poziom 14

|
04 Mar 2007 00:11 Re: lg u8360 prosze o pomoc |
|
|
|
był bym strasznie wdzieczny. czkeman na opis i pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
djjack Poziom 20

|
04 Mar 2007 08:01 Re: lg u8360 prosze o pomoc |
|
|
|
Musisz zaznaczyc w programie ze bedziesz robił po tp i botujac go tp zwierasz do masy .Program pokaze ci jaki masz telefon i gdfs ,przechodzisz na zakładke flesh ,załaczasz tam 4 pliki i dajesz fleshowanie .Pamietaj jednak ze sa dwie płyty z 8360 i dwa tp najlepiej jak zrobisz fotke i zapodasz na elke .Tp masz w programie cruisera help
|
|
| Back to top |
|
 |
manius999 Poziom 14

|
04 Mar 2007 09:16 Re: lg u8360 prosze o pomoc |
|
|
|
ok wszystko ladnie ale moze edukacje zaczniemy od komunikacji z komputerem bo ja mam tylko kabel pod cruisera. mam hwk ale kabelka do tego fona nie.. moze da sie przerobic kabel cruisera. no i jak podlaczyc to zeby widzialo fonika a vigisie z niespodzianka. ??
|
|
| Back to top |
|
 |
maciekbednarz Poziom 19

|
04 Mar 2007 11:11 Re: lg u8360 prosze o pomoc |
|
|
|
kabel od cruisera jest OK ,ja takiego uzywam, w Vygisie wystarczy zaznaczyc COM gdzie masz zainstalowany kabel.
Dodano po 11 [minuty]:
ale dodam jedno ,wczoraj pisałem abys uzyl Vygisa ale jednak lepiej Uzyj SETOOLfree tam jest supportowany model 8360 i jesli jest brown zrobisz go bez TP.Kabelek oczywiscie od Cruisera.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
04 Mar 2007 11:11 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
manius999 Poziom 14

|
04 Mar 2007 14:04 Re: lg u8360 prosze o pomoc |
|
|
|
no zabieram sie do pracy zobaczymy co z tego bedzie. zrobie jak piszesz setoolem a jak nie to zadzialam vigisem. opisze co i jak.
Dodano po 28 [minuty]:
trosze odzialalem ale nie wiele zwojowalem. ani vigis ani setool nie widzo fona. nie ma komunikacji miedzy nimi wiec nie wie. moze ja cos zle robie. moze jak by sie ktos pokusil o rozmowe na gg to moj numer 5956594. moze uda sie jakos wyjasnic o co chodzi. bede wdzieczny. problem jak narazie nie rozwiazany
Dodano po 1 [godziny] 9 [minuty]:
kurcze cos nie tak z tym moim setoolem. moze ktos podzuci setool3 z niespodzianka bo ja mam 2 i nie wiem moze to dla tego nie ma komunikacji. 3 moze bedzie latwiej. bardzo prosze o pomoc.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
04 Mar 2007 14:04 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
maciekbednarz Poziom 19

|
04 Mar 2007 15:39 Re: lg u8360 prosze o pomoc |
|
|
|
po nacisnieciu connect w programie ,wyjmij a pozniej wloz baterie.
|
|
| Back to top |
|
 |
manius999 Poziom 14

|
04 Mar 2007 16:12 Re: lg u8360 prosze o pomoc |
|
|
|
to teraz pewnie na rozrabialem
System diagnostics passed.
Version 10.38 ready!
[ --- Attach to Phone --- ]
Connecting via Fighter USB Cable...
Powering on the phone...
Baseband chip ID: 0x7100
Protocol version: 3.1
Baudrate = 460800Bd
Booting via ROM...
Terminating threads...
All threads terminated.
po flashu cruiserem pokazuje taki komunikat w cruiseze a inne programy wogle go nie widza. naladowalem baterie wec jest pelna. sprawdzalem miernikiem i jest naladowana. jakies pomysły?? kurcze czas goni a ja w miejscu stoje. wczesniej to jeszcze chociaz fonik po angielsku gadal a teraz dead. pomocy!!
|
|
| Back to top |
|
 |
djjack Poziom 20

|
04 Mar 2007 16:49 Re: lg u8360 prosze o pomoc |
|
|
|
Moja rada podłacz go pod vigisa z test pointem napewno go zobaczy .Kabel pasuje od cruisera musisz jedynie do botowania podłaczyc tp do masy .Pamietaj ze tego przewodu nie ma w zestawie cruisera musisz sam znalesc jakis kabelek i podłaczyc do punktu testowego kiedy poprosi o to program .To tyle jesli cos jest nie tak to pisz poradzimy cos .
|
|
| Back to top |
|
 |
manius999 Poziom 14

|
04 Mar 2007 17:12 Re: lg u8360 prosze o pomoc |
|
|
|
ok ale problemik pojawil sie poniwaz szukam i szukam i nie moge znalezdz nigdzie miejsca na tp w tym modelu. nie moge nigdzie nic wyczaic wiec moze rozpoczniemu od umieszczenia zdiecia jesli bedzie ktos laskawy z tp a potem bede dlubal dalej. zobacyzmy ale dzieki za odzew i zainteresowanie.
|
|
| Back to top |
|
 |
FranekDolas Poziom 24

|
04 Mar 2007 19:51 Re: lg u8360 prosze o pomoc |
|
|
|
Forum jest od tego żebyśmy się doskonalili i pomagali sobie nawzajem ale obserwując twoje posty widzę że ambicji i zapału ci nie brakuje co prawda ale żeby swobodnie robić takie rzeczy jak ten położony 8360 nie mozna bazować na sofcie "legalnym inaczej" (prosisz żeby ktoś ci dał SeToola 3 którego wogóle na szczęście nie ma za free) lecz trzeba zainwestować troszkę drobnych w sprzęt a i posiadając Vygisa czy SeToola czy cokolwiek innego też trzeba potrafić się nim posłużyć.
Jako przykład powiem ci że kabli różnych do LG3G mam z 10szt. i urządzeń sporo(Cruiser,UniversalBox,MultiBox,Vygis,Furious,HWK,MT-BOX SE,USB-SMART) a czasem nad takim wrednym któy po fleszowaniu nie chce niekiedy czytać niektórych kart albo co innego nie działa przychodzi mi spędzić godzinkę na naprawie albo i dłużej.
Reasumując - daj to do zrobienia komuś kto ma do tego sprzęt i doświadczenie.
P.s. Nie bierz tego do siebie to poprostu dobra rada w moim przekonaniu ;)
|
|
| Back to top |
|
 |
manius999 Poziom 14

|
04 Mar 2007 20:39 Re: lg u8360 prosze o pomoc |
|
|
|
wiec tak. straszne dzieki ze tym razem post nie polecial na smietnik a jedynie zechciales wypowiedziec sie własnym zdaniem. widzisz czesem nie sprzet czyni z ciebie kogoś doświadczonego. inna sprawa że co do lg nie mialem do tej pory doświadczenia i nie posiadam za wiele sprzetu do tych telefonów.
pracuje na codziej z jafem, cruiserem, smartclipem, ufsem, no i od niedawna ultima i jedynie ten ostatni box to zabawka za nie wielkie pieniadze.
co do tego telefonu to wlasnie przez kogos kto uwaza ze pozjadal wszystki rozumy mam teraz problem. chcialem poprosic kolezke który faktycznie siedzi w temacie dluzej niz ja jezli idzie o lg ale jego zachowanie sprawilo ze postanowilem pobawic sie fonikiem. kiedy go poprosilem o pomoc oczywiscie za pieniadze stwierdzil ze jestem frajer ze biore od goscia telefon i oddaje bez polskiego bo nie umiem go zrobic. nastepna sprawa ze mieszkam w irlandi i nie mam za wilu znajomych serwisantów w tym kraju. w polsce podjechal bym do kolegi i nie musial bym prosic kolegów forumowiczów o łaskawe wypowiadanie swojego zdania. ciesze sie jednak ze ludzie udzielaja sie w temacie bo i na krytyke trzeba byc otwartym. jest jeszcze jeden aspekt tego wszystkiego. jak napisales wczesniej czasem i tobie udaje sie wylozyc telefon nawet najlepszym i najdrozszym uzadzeniem i wiele czasu zajmuje postawienie go. moze kiedys ktos bedzie mial taki problem i wpadnie na ten post. znajdzie tam informacie tak banalan ze zapomnial o nie bo jego najlepszy i najdrozszy sprzet nigdy nie wymagal podlaczenia tp. moze ten post mu pomoze bo w sumie jakie inne zastosowanie ma forum.
jesli nie chcecie pomogac i nauczac zlikwidujcie forum,zamknijce szkoly bo przeciez tylko wy jestescie doskonali i umiecie wszystko. ja jestem tylko czlowiekiem. popelniam bledy i umiem sie do nich przyznac. prosze o pomoc bo czasem to jedyne wyjsce a oddac telefon dla kogos kto uwaza sie za mistrza we wszystkim to bezsens. jesli ktos bedzie mial ochote pomóc bede bardzo wdzieczny. nie jestem idealny i prosze o pomoc bo uwalilem tego fona. pierwszys raz robilem lg i wiem ze to moja wina. jesli jest ktos bez winy i nigdy nie uwalil zadnego fona to prosze niech zuca we mnie ile wlezie.... a za slowa otuchy dzieki.
|
|
| Back to top |
|
 |
djjack Poziom 20

|
04 Mar 2007 21:17 Re: lg u8360 prosze o pomoc |
|
|
|
Wiec prosze załaczam tp
| Filesize: |
27.39 KB |

|
|
|
| Back to top |
|
 |
manius999 Poziom 14

|
04 Mar 2007 21:27 Re: lg u8360 prosze o pomoc |
|
|
|
no wiec swieteni i dzieki bardzo. pierwszys krok za nami hihihihi a w zasadzie za mna. tp juz odsloniete i na setool nie komunikuje sie ale setool nie komunikuje sie z niczym. chcialem podlaczyc k700 i tez go nie widzi. wiec nie wiem bo emulacja portu dziala ok. sprawdzalem przez ufsa eryka pod cruisera i ok wiec nie co robie nie tak. pod vigisem tez brak komunikacji.
|
|
| Back to top |
|
 |
djjack Poziom 20

|
04 Mar 2007 21:36 Re: lg u8360 prosze o pomoc |
|
|
|
Nie ma mozliwosci ze vigis go nie widzi setool moze nie miec komunikacji albo wyzuci bład. Na 1000% jesli uwaliłes programowo to postawisz vigisem tylko w zakładce zaznaczasz ze łaczysz sie po tp czyli 8360 TP a com patrzysz w menadzeze urzadzen gdzie masz i kabelek od cruisera .A co najwazniejsze to telefon sie nie właczy jak mu nie wgrasz na koniec gdfs .
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
04 Mar 2007 21:36 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
FranekDolas Poziom 24

|
04 Mar 2007 21:59 Re: lg u8360 prosze o pomoc |
|
|
|
| manius999 wrote: |
| wiec tak. straszne dzieki ze tym razem post nie polecial na smietnik ... |
Twój post znalazł się w koszu bo założyłeś drugi temat o tej samej treści.Zwolnij troszkę i poczekaj do jutra bo dzisiaj jest niedziela i większość ludzi nie ma dostępu do plików.
P.s. Załóż jeśli tego jeszcze nie zrobiłeś temat w dziale "Szukam i download GSM" może ktoś ci podeśle pliki do 8360 pod Cruisera z PL i GDFS .
|
|
| Back to top |
|
 |
komismaja Poziom 23

|
04 Mar 2007 22:01 Re: lg u8360 prosze o pomoc |
|
|
|
no jasne do 8360 płatny soft za free
to po co chłopaki sie męcza i to wszystko pisza ??????
|
|
| Back to top |
|
 |
manius999 Poziom 14

|
04 Mar 2007 23:08 Re: lg u8360 prosze o pomoc |
|
|
|
to juz nie problem z ta kasa jak wam o to idzie. znalazlem reklame na stronie ze ktos sprzedaje softy pod 8360 i chetnie zaplace. widze ze kolega który mieszka kolo mnie w dublinie nie jest jedynym skapiacym polakiem hihihih. rozumiem ze pracuja i chca zarobic wiec nie ma sprawy. problem na chwile obecna polega na tym ze wczesniej cruiser widzial fona i fleshowal a ja nie mialem polaskiego, na chwile obecna fonik martwy, cruiser go nie widzi wogle, wczesniej wywalal blad jedynie a teraz martwy. pewnie bateria dead a nie mam jak naladowac. bedzie ciezki przypadek hihihih. vigis walczy i walczy ale nic z tego. wydaje mi sie ze wigisa mam za starego 1_20 bo nie ma 8360tp. czytalme gdzies zeby podlaczac jako 8330tp i wtedy kombinowac. czekam cierpliwie moze jakos uda sie rozwiazac problem. dam sobie na dzis spokój. jutro po pracy zobacze czy da rade cos ruszyc. dzieki za odzew
|
|
| Back to top |
|
 |
FranekDolas Poziom 24

|
04 Mar 2007 23:30 Re: lg u8360 prosze o pomoc |
|
|
|
| manius999 wrote: |
| to juz nie problem z ta kasa jak wam o to idzie. znalazlem reklame na stronie ze ktos sprzedaje softy pod 8360 i chetnie zaplace. widze ze kolega który mieszka kolo mnie w dublinie nie jest jedynym skapiacym polakiem hihihih. |
Nie widzę w tym żadnego skąpstwa poprostu każdy lubi być wynagradzany za swoją ciężką pracę jak również nie lubi gdy się go okrada.Spróbuj kiedyś przysiąść nad czymś takim to zobaczymy jaki z ciebie wolontariusz.
|
|
| Back to top |
|
 |