Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

jak wykryc podsłuch !!!!!!!!


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Projektowanie Układów Elektronicznych -> jak wykryc podsłuch !!!!!!!!
Autor
Wiadomość
kris765
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 07 Mar 2003
Posty: 8

Post#1 Post autora tematu 24 Wrz 2003 19:57   

jak wykryc podsłuch !!!!!!!!


cze nie wiem czy wybrałem dobry dział ale mam pytanie jak mozna wykryc czy mam gdzies podsłuch ?? I czy na przykład podsłuch radiowy mozesz wprowdzac zakłucenia w myszce radiowej ?? moze to głupie ale wydaje mi sie ze od pewnego czasu gdy przychodzi do pracy jeden pracownik i zamyka sie kilka pokoji obok mam zakłucenia w myszce a on wie o czyms co nie ma prawa wiedziec bo rozmawiałem tylko z jedna osobą na ten temat a ona napewno mu nie powedziała. prosze o odpowiedz :-)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Wrz 2003 19:57   





Powrót do góry
   
djlexus
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 12 Maj 2003
Posty: 715
Miasto: Grudziądz

Post#2 24 Wrz 2003 21:06   

Re: jak wykryc podsłuch !!!!!!!!


No najlepiej to jakiś wykrywacz takich świństw sobie zmontować bądź zakupić gotowy.
Do zmontowania to jest kilka przykładów na www.elektroda.pl po lewej stronie w dziale chyba Urzytkowa, jak nie tam to w jakimś innym ale jest tam cos takiego na 100%.
Powrót do góry
   
fachman
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 27 Sie 2001
Posty: 1902

Post#3 24 Wrz 2003 21:17   

Re: jak wykryc podsłuch !!!!!!!!


Najlepszym miejscem do instalacji podsłuchu jest klawiatura a ją nietrudno rozebrać...
Powrót do góry
   
djlexus
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 12 Maj 2003
Posty: 715
Miasto: Grudziądz

Post#4 24 Wrz 2003 22:07   

Re: jak wykryc podsłuch !!!!!!!!


Swoją drogą, jak wykryjesz to paskudźtwo to jeśli nie lubisz tego gościa to powiadom o tym szefa albo jeszcze lepiej policje, a pozbędziesz się go na zawsze, jeśłi mu to oczywiście udowodnią.
Ale jeśłi okazało by się ze przeciek informacji nastąpił w inny niż podany przez ciebie sposób, a zakłucenia myszki powodowanę są jakimś innym urządzeniem to sam rozumiesz.
Przeszukaj wszystko na oloło gdzie moznaby zamontować pluskwę, i upewnij się na 100% bo oskarżanie kogoś nie mając dowodów podpada pod paragraf. Więc upewnij sie.
Człowiek jest niewinny do puty, do puki nie udowodni mu się winy.

pozdrawiam i sorry za ten wywód
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Wrz 2003 22:07   





Powrót do góry
   
sp9unu
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 23 Wrz 2003
Posty: 35

Post#5 24 Wrz 2003 23:06   

Re: jak wykryc podsłuch !!!!!!!!


8O zobacz na jakiej czestotliwosci pracuje mysz lub klawiatura bezprzewodowa ( jezeli ci ja zakloca ) zalatw sobie jakies radio na to czestliwosc ( scaner radiowy jest najlepszy mozesz przeskanowac cale pasmo ) i bedziesz wiedzial czy masz pluskwe! Mozesz tez zalatwic sobie miernik czestotliwosci ale musi miec czyle wejscie podpinasz do niego antene i szukasz gdzie to jest ukryte
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Wrz 2003 23:06   





Powrót do góry
   
kris765
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 07 Mar 2003
Posty: 8

Post#6 Post autora tematu 25 Wrz 2003 16:27   

Re: jak wykryc podsłuch !!!!!!!!


nie umie znalesc tego na stronie :-( a z radiem bede jutro testował tylko nie wiem czy znajde na jakiej częstotliwosci pracje myszka moze bedzie w instrukcji .A tak pozatym dzisaj ponownie myszka zaczeła szalesc gdy tylko pokazał sie ten osobnik :-).A gdzie takie urządzenie mozna kupic ?

P.s szukałem dziasj ale nic nie znalazłem aha i dzieki wszytkim ze mi odpisaliście jak by ktos miał jeszcze jakis pomysł to dawac :-)
Powrót do góry
   
elektryk
Moderator na urlopie...
Moderator na urlopie...


Dołączył: 25 Kwi 2002
Posty: 11072

Post#7 25 Wrz 2003 16:30   

Re: jak wykryc podsłuch !!!!!!!!


A może ten "osobnik" urzywa identycznej myszki w pokoju obok?
Powrót do góry
   
kris765
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 07 Mar 2003
Posty: 8

Post#8 Post autora tematu 25 Wrz 2003 16:31   

Re: jak wykryc podsłuch !!!!!!!!


cosik znalazłem zaraz bede kukał :-)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Wrz 2003 16:31   





Powrót do góry
   
kris765
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 07 Mar 2003
Posty: 8

Post#9 Post autora tematu 25 Wrz 2003 16:33   

Re: jak wykryc podsłuch !!!!!!!!


ten osobnik ma zwykłą myszke :-)
Powrót do góry
   
androot
Moderator
Moderator


Dołączył: 17 Kwi 2002
Posty: 1677
Miasto: Kraków

Post#10 12 Paź 2003 09:59   

Re: jak wykryc podsłuch !!!!!!!!


1. Zmień myszkę na przewodową (a jesteż pewien, ze to radiowa, a nie IR?).

2. Dziwne. Piszesz, że Twoja myszka zaczyna wariować w momencie jak On przychodzi do pracy. Czyli podsłuch w Twoim pokoju włącza się na jego zaklęcie???

3. Pomyśl! Najłatwiej jest zamontować podsłuch w takim miejscu gdzie jest obecne zasilanie. Taki podsłuch może pracować, aż się zepsuje (jak dobrze zrobiony to nigdy). Czyli Twoja myszka powinna wariować cały czas. Ten On jak przychodzi do pracy to może tylko słuchać - a to nie powoduje zakłóceń.

4. Twoja myszka może czuje coś do tamtej przewodowej... ;-)

5. Bardzo go nie lubisz (tego "kolegi") i psychika płata Ci figle.

6. A to jest chyba najważniejsze:

Komputer (lub inny sprzęt) Twojego "kolegi" generuje zakłócenia na częstotliwości pracy myszki!!!



kris765 napisał:
(...) a on wie o czyms co nie ma prawa wiedziec bo rozmawiałem tylko z jedna osobą na ten temat a ona napewno mu nie powedziała. prosze o odpowiedz :-)


Może są w konspiracji...
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Projektowanie Układów Elektronicznych -> jak wykryc podsłuch !!!!!!!!
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak wykryc uszkodzenie ATMegi8 (14)
[ATmega 8][C] jak wykryc odlaczenie urzadzenia od RS ? (7)
Jak zrobić samemu podsłuch ? (3)
stm32f100 - Nie moze wykryc. (6)
DS18B20, ATMEGA32A - Nie moge wykryc Presence Pulse (10)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.053 seconds

elektroda.pl temat RSS