| Author |
Glina Poziom 15

|
05 Mar 2007 13:19 Pytanie o telewizje NTV. |
|
|
|
Mam pytanko, dsotalismy tv 32 cale lcd samsunga hd ready , i w sumie na kablowce jest gorszy obraz niz na kineskopie. Podobno to normalne bo to nie ta rozdzilczosc obraz jest widoczny jakby falował efekt goracego powietrza.
Mam pytanie bo zamiast placic za kablowke 55zl i ogladac brzydki obraz na ekranie chcialem zapodac sobie N-ke zeby jakas ten tv wykorzystac.
Widze ze w prawdziwym HD sa tylko 2 programy discovery HD i chyba Nsport. Mam pytanie odnosnie calej reszty, czy one beda tez tak zle wygladac na tym tv czy lepiej bo z tego co czytalem to one sa przeskalowywane do HD ale czy oplaca sie taki manewr? Czy obraz byl;by lepszy na tych zwykluch kanalach na N-ce?
I drugie pyutanie jaki zestaw anteny + konwertera byscie polecali do N-ki chyba ze jest jakis standard.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
05 Mar 2007 13:19 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
GKVIDEO Poziom 20

|
05 Mar 2007 14:21 Re: Pytanie o telewizje NTV. |
|
|
|
Witam odnośnie programów HD to jest tak jak pisałeś + MCM i LUX HD ten ostatni to zagraniczny.
Odnośnie obrazu pozostałych kanałów na pewno będzie lepszy z N-ki niż z Twojej kablówki, ale nie oczekuj rewelacji i tak lecą kiepsko .
Co do anteny to 85 cm jest to optymalne rozwiązanie , pozdrawiam GKVIDEO
|
|
| Back to top |
|
 |
Glina Poziom 15

|
05 Mar 2007 20:02 Re: Pytanie o telewizje NTV. |
|
|
|
A do tego brac antene ktora oni preferuja za 65zl 65cm ? Czy sa tez jakies inne
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
05 Mar 2007 20:02 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
tenap Poziom 23

|
05 Mar 2007 21:19 Re: Pytanie o telewizje NTV. |
|
|
|
Witam!
1. Antenę 85cm lub 90cm
2. kabel HDMI do połączenia tunera z TV LCD.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
05 Mar 2007 21:19 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
GKVIDEO Poziom 20

|
05 Mar 2007 22:29 Re: Pytanie o telewizje NTV. |
|
|
|
Witam ponownie wprawdzie i na 65 cm którą daje N-ka także poprawnie działają programy , gorzej pakiet muzyczny czyli min. MTV .
Na tym programie przy kiepsko ustawionej antenie i złej pogodzie odbioru nie będzie lub będzie zakłócony "kostkami" tak więc chcąc mieć poprawny odbiór należy wybrać antenę o której ja i Kolega po mnie pisaliśmy już wcześniej . Tak nawiasem to N-ka ma w swojej ofercie anteny 80 lub 85 cm bo z takimi się spotkałem tylko nie wiem na jakich warunkach są one sprzedawane , to na razie tyle pozdrawiam GKVIDEO
|
|
| Back to top |
|
 |
Glina Poziom 15

|
06 Mar 2007 00:51 Re: Pytanie o telewizje NTV. |
|
|
|
Nie wiem czy przypadkiem babka na infolinii mi nie mowila ze te wieksze anteny to do rekordera ale glowy sobie nie dam uciać.
|
|
| Back to top |
|
 |
GKVIDEO Poziom 20

|
06 Mar 2007 01:12 Re: Pytanie o telewizje NTV. |
|
|
|
Witam co do anten dodawanych do recordera przynajmniej tak było do tej pory szaro-grafitowe o lustrze mocowanym poziomo przeznaczonych do konwerterów TWIN wg. N-ki to chodzą one równie kiepsko jak 60 które dodają do zwykłych boxów .
Pisałem wcześniej o białych antenach 85 z nadrukiem N-ki , ale nie wiem jak one są przydzielane ( kilka takich zamontowałem ).
Jeżeli w punkcie sprzedaży N-ki będą proponować Ci antenę 60cm to dla Twojego dobra radzę zainwestować w zestaw z anteną 85 cm lub większą , pozdrawiam GKVIDEO
|
|
| Back to top |
|
 |
Glina Poziom 15

|
06 Mar 2007 12:58 Re: Pytanie o telewizje NTV. |
|
|
|
Czyli jaka antene polecacie ?
|
|
| Back to top |
|
 |
GKVIDEO Poziom 20

|
06 Mar 2007 13:18 Re: Pytanie o telewizje NTV. |
|
|
|
Witam tak jak pisałem wyżej
| Quote: |
| dla Twojego dobra radzę zainwestować w zestaw z anteną 85 cm lub większą |
Pozdrawiam GKVIDEO
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
06 Mar 2007 13:18 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Glina Poziom 15

|
07 Mar 2007 09:08 Re: Pytanie o telewizje NTV. |
|
|
|
Powiem wam ze jezeli chodzi o UPC to chcialem zrezygnowac, i wczroaj szukalem jakiegos pakietu podstawowego, zaczalem grzeba przy zbiorczej i jaki dziw mnie zebral jak wlozylem kabel do gniazda antenowego a drugą czesc mialem w rece i zobaczylem obraz.
Po odpowiednim ustawieniu kabelka , kabel moze z 4 metry uzyskalem niesamowity obraz na polsacie i jedynce bez zadnego snierzenie jak na kablowce i mylilem sie mowiac ze mi tv zle odbiera kablowke poporstu oni tak syfiato nadaja. Na zwyklym kablu uzyskalem super obraz.
Dlatego dzis ide wypowiedziec umowe szkoda placic 55zl za szajs.
POzniej jak porownywalem przelaczajac anteny to dziwie sie jak dalo sie to ogladac wogole.
|
|
| Back to top |
|
 |
kasprzyk Poziom 23

|
07 Mar 2007 10:16 Re: Pytanie o telewizje NTV. |
|
|
|
Witam
Dziwię się takim postom jak kolegi na tym forum. Nie mogę sobie wyobrazić, że kablówki tak fatalnie nadają obraz - może to zasługa wykupywania właśnie mniejszych sieci przez większe - po wykupieniu takie UPC pewnie ma w "du..." klientów - moją sieć prędzej czy później też to czeka.
Nadajemy tv analogową i cyfrową i powiem szczerze, że między jedną a drugą zauważalna jest minimalna różncia - do cyfrowego obrazu też się trzeba przyzwyczaić.
Może warto by jednak wezwać serwisantów z kablówki - niech pomierzą sygnały..?
Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
Glina Poziom 15

|
07 Mar 2007 10:21 Re: Pytanie o telewizje NTV. |
|
|
|
Powiem tak jezeli mam placic miesiecznie 55zl za kabel miec mase programu z ktorych i tak ogladam zaledwie pare, bo po co mi jakies ruskie , wiadomo kazdy ma rozne potrzeby.
Wole zamowic NTV prznajmniej place za to co chce i 2 pakiety kosztują 26zl a nie 55 ogldam co chce i w nieporownywalnej jakosci obrazu.
Wiadomo ze nie spodziewam sie jakiegos super obrazu jak z dvd ale napewno o wiele lepszej. Skoro zwykly kabel4 metrowy daje super sygnal.
Za mniejsza cene mam super obraz i programy jakie chce.
Dzieki za odpowiedzi.
|
|
| Back to top |
|
 |