FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

inwerter Benq Joybook 6000

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> inwerter Benq Joybook 6000
Author
Poziom 4
Poziom 4

Post#1 Post from the author of the topic 05 Mar 2007 18:06   

inwerter Benq Joybook 6000

Witam. Mam problem z inwerterem w tym malym laptopiku. Polega on na tym, ze na matryce zostala wylana woda, zalany zostal inwerter i matryca od tamtego czasu nie swieci. Wyjalem inwerter i nie wyglada zbyt ciekawie. Przy wtyczce wysokiego napiecia wszystko jest okopcone, nie widze sladow nadtopien, ale prawdopodobnie uszkodzeniu uleglo kilka rezystorów (chyba) przy samej wtyczce. Reszta układu wyglada na nienaruszon±. Szukam inwertera do takiej matrycy - 12.1". Czy jest mozliwosc dobrania takiego inwertera od innego kompa z taka matryca?? A moze ktos wie gdzie mozna kupic lub naprawic taki inwerter?? Czekam niecierpliwie na odpowiedzi :] Pozdrawiam
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 05 Mar 2007 18:06   

Back to top

Komier
Poziom 2
Poziom 2

Post#2 06 Mar 2007 19:38   

Re: inwerter Benq Joybook 6000

Jestem koleg± marcin_kr i też widziałem tego laptopa, go¶ciu powiedział że dziecko mu na kompa jak±¶ wodę wylało. Inwerter przy wtyczce wysokiego napięcia był cały osmolony, wyczy¶ciłem go i nie widać uszkodzeń. Nadtopieniu uległa wtyczka do której podpięta jest ¶wietlówka, nie zniekształciła się, ale widać że była nieĽle przygrzana, bo biały plastik z której jest wykonana zrobił sie żółty w niektórych miejscach. Jak szukać odpowiednika takiego inwertera?? Kto¶ zna sie na naprawie takiego układu?? Dodam ze obraz na zewnętrznym monitorze jest ok. Na matrycy bez pod¶wietlenia raczej nic nie widać (nie miałem dobrego ¶wiatła więc ciężko ocenić), ale to może sie poprawi po wyczyszczeniu bebechów kompa. Narazie poszukuję pomocy co z tym inwerterem żeby za¶wieciła matryca. Jak co¶ się nowego urodzi to napiszę.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 06 Mar 2007 19:38   

Back to top

tronic1
Poziom 26
Poziom 26

Post#3 06 Mar 2007 20:49   

Re: inwerter Benq Joybook 6000

Inwertera poszukaj na Allegro.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> inwerter Benq Joybook 6000
Page 1 of 1
Similar topics
BENQ A51E joybook- jaki zasilacz? (4)
BENQ joybook p51 stan u¶pienia (1)
Benq Joybook A52 Bios v 3.00 (5)
Benq joybook R56 zimny (10)
BENQ Joybook R55 bios (1)
podł±czenie BENQ joybook A52 do TV (1)
Joybook A33E - ¦wietlówka czy inwerter? (3)
BenQ Joybook A33E -stoi na napisie BENQ (3)
BENQ JOYBOOK BENQ A51 - kolory się rozmazuj± (2)
BenQ JoyBook A51 - uszkodzenie zasilacza (6)

Page generation time: 0.111 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed