| Author |
ShX Poziom 10

|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
17 Sep 2007 14:57 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Rasskabak Poziom 12

|
19 Sep 2007 14:16 Re: Jaki laptop wybrać? |
|
|
|
Hej :)
Padl mi niedawno laptop (plyta glowna, konkretnie rzecz biorac) i stoje wlasnie przed koniecznoscia zakupu nowego. Jako ze jest to raczej zakup na lata, chcialbym sie Was spytac o zdanie ;).
Kompa GENERALNIE uzywam do obrobki zdjec (duze formaty ;) ), prowadzenia dzialalnosci (czesto w terenie) na uczelni (laborki i inne takie), czasem jakies malo wymagajace gierki typu starcraft lub quake 3. W zasadzie priorytetem jest dla mnie czas pracy na baterii i matryca.
Do tej pory dzialalem na Dellu Latitude D505. Fajna rzecza byla mozliwosc zainstalowania dodatkowej baterii zamiast napedu CD. Orientujecie sie moze, czy podobne rozwiazania stosowane sa tez u innych producentow? Problemem byla natomiast jasnosc ekranu, ktory w sloneczne dni byl dosyc nieczytelny ;).
Generalnie moja dotychczasowa konfiguracja, to 1GB ramu, dysk 160GB, procek Centrino 1,4GHz. Wystarczalo to w zasadzie do wiekszosci zastosowan. Moze sporadycznie przydaloby sie cos mocniejszego, do jakichs bardziej skomplikowanych operacji w PSie, ale zdarzalo sie to raczej rzadko.
Generalnie rozwazam dwie opcje:
1 - kupic cos mozliwie taniego, ze slabym prockiem, malo ramu itp, przelozyc co lepsze czesci ze starego kompa do nowego i cieszyc sie dalej dobrym sprzetem w niskiej cenie. Stary procek w prawdzie nie ma gwarancji i byl dosc mocno eksploatowany, ale "moze nie padnie" ;). Problemem jest natomiast firma. Laptopy Fujitsu czy Acera mozna dostac juz za 1500-1800zl, liczac ze zdublowane bebechy pojda latwo na Allegro, wymiana sprzetu nie spowoduje zalamania mojego budzetu ;).
2 - kupic cos lepszego, z pelna gwarancja, energooszczednymi niskonapieciowymi bebechami i tak dalej i tak dalej. Tak czy siak wolalbym nie ladowac w to wiecej niz okolo 3000-3500zl
I tu pojawia sie kilka pytan:
1 - jakie marki sa waszym zdaniem godne polecenia, a jakich nalezy stanowczo unikac?
2 - jak wyglada sprawa energooszczednosci nowych podzespolow, ktore sa reklamowane jako "superenergooszczedne"?
3 - ... cos tu jeszcze mialo byc, ale zapomnialem ;). Pewnie i tak niebawem urodzi sie cos jeszcze ;)
4 - za ewentualne dodatkowe sugestie i rady bede niezmiernie wdzieczny :)
|
|
| Back to top |
|
 |
n0_n4m3 Poziom 12

|
20 Sep 2007 14:21 Re: Jaki laptop wybrać? |
|
|
|
Firmy ktorych sprzet warto kupic:
IBM/Lenovo
DELL
AlienWare
Apple
Toshiba
HP i Sony
Unikac:
Medion, Benq, Acer, Asus, Aristo, Fujitsu-Siemens seria Amilo/Amilo Pro, LG, i inne ktorych firmy nie kojarzysz.
Polecil by np ten model : IBM R61i T5250/1024/15,4/160/DVD/B/F/W/XPP - NF0AEPB cena <3500 zl , jednak do pracy w Photoshopie dolozyl bym jeszcze 1GB ramu, a za rok dwa jak bedzie malo ramu to zmienisz kosci na 2x 2GB ;) bateria w nim trzyma ok 3,7h
jesli chodzi o energooszczednosc to kup notebooka z procesorem Core 2 Duo, a jak chcesz miec super oszczedny procek to wybierz model Low Voltage albo Ultra Low Voltage ich numery kodowe zaczynaja sie na L7xxx i U7xxx z nowych serii ale sa to niestety drozsze zabawki, wiecej mozesz o nich poczytac tu http://www.intel.com/cd/products/services/emea/eng/processors/core2duo/300131.htm
|
|
| Back to top |
|
 |
emer Poziom 17

|
20 Sep 2007 19:55 Re: Jaki laptop wybrać? |
|
|
|
taaaa .... myśle że czasy sie troche zmieniły ... aktualnie nic nie przebije ceną kupowanie "kadłubków" + procek, ram i twardy ... czyli program Verified By Intel® (VBI) - tańsze ok 20-30% niż podobne konfiguracje, ale firmowane konkretną lepszą czy gorszą firmą.
Mam tylko jedno pytanie - który kadłubek, jakiej f-my i jaki model ... chce z grafą 8600GT - reszta to jak mówiłem wybór indywidualny procka ze stajni Intela, ram i HHD wg własnego widzimisie ...
Może ktoś ma doświadczenie jakies z "kadłubkami" ?
|
|
| Back to top |
|
 |
n0_n4m3 Poziom 12

|
20 Sep 2007 20:13 Re: Jaki laptop wybrać? |
|
|
|
ja mam pewne doswiadczenie z VBI jak masz pytania odnosnie programu VBI to pytaj. GeForce 8600 GT nie wystepuje w kadlubkach tylko GeForce Go 8600M.
moze COMPAL FL90 SET.CFL90965PM1.42 ?
skladajac Santa Rose warto dolozyc ok 100zl i wsadzic Intel Turbo Memory. Polecam tez HDD Seagate ze sprzetowym szyfrowaniem dysku.
|
|
| Back to top |
|
 |
emer Poziom 17

|
20 Sep 2007 21:55 Re: Jaki laptop wybrać? |
|
|
|
Z tego co czytam w necie, wystepuje GT i GS ...
popatrz np tu:
http://bluemobility.pl/index.php/cPath/11_184?topSsid=e55746966251913d06e6c66705618d14
Podobno z Bluemobility sa najlepsze jakościowo ...
Myślałem własnie o Compal FL90 - ten kadłubek chyba jest najnowszy i najbardziej wypasiony, no i SantaRosa.
Jeżeli mi mógłbyś podpowiedzieć o pewnym niuansach - podobno klawiatura zdarza sie że jest źle dopasowana i trzeba kupowac w konkretnym sklepie aby wszystko było OK ...
A co z innymi producentami kadłubków obecnych w Polsce - wiem o Asusie - jak jest z ich jakością?
|
|
| Back to top |
|
 |
n0_n4m3 Poziom 12

|
20 Sep 2007 22:44 Re: Jaki laptop wybrać? |
|
|
|
co do GT to nie widzialem w zadnym kadlubku dostepnym u dystrybutorow (nie mowie o sklepach bo tam czasem rozne rzeczy pisza)
AD1. klawiatura jest juz razem z kadlubkiem i jest dopasowana, mozesz sobie zmienic klawiature na inna ale wtedy i tak kupujesz do konkretnego modelu kadlubka. mozesz kupic kazdy podzespol w innym sklepie i bedzie pasowal.
AD2. masz do wyboru 4 producentow Compal, ASmobile, Quanta i Mitac - zanim kupilem notebooka ktorego teraz uzywam zastanawialem sie czy niezlozyc sobie czegos z VBI bralem pod uwage kablubek Compala chyba najlepszy producent - ale po dlugich rozmyslaniach kupilem Lenovo (osobiscie uwazam ze te kadlubki sa brzydkie wizualnie ;) )
Czy kupisz w firmie Bluemobility czy jakies innej to jest bez znaczenia - jakosc ta sama gwarantowana przez Intel - no chyba ze w sklepie gdzie beda montowac go ktos lubi sobie kopnac dysk itd wtedy wiadomo...
|
|
| Back to top |
|
 |
miszkoo Poziom 21

Joined: 29 Apr 2005 Posts: 1445 Location: Myślenice k. Krakowa
|
21 Sep 2007 10:50 Re: Jaki laptop wybrać? |
|
|
|
Panowie doradzilibyście coś w tym temacie http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=4302596#4302596
a teraz streszczonko tego tematu
"
a może wiecie czy
Toshiba A200-1MB CORE 2 DUO
na na przesuwanie pionowe bo jeżeli ma to najprawdopodobniej na nią padnie
i co powiecie na temat tej grafiki Intel Graphics Media Accelerator 950
Zależy mi na w miarę przystępnej grafice co prawda nie do gier ale możliwe że będzie trzeba obrabiać filmy video pozyskane wcześniej z przechwytu z kamery.
Faktycznie może przesadziłem z tym 2Gb ale 1Gb ramu to konieczność.
co najmniej 120Gb dysk najlepiej w interfejsie SATA (ale to nie jakaś konieczność)
-przynajmniej 3 x USB,
-przydało by się IEEE 1394 (FireWire) (na ewentualna kartę dźwiękową, bądź przechwytywanie z kamery),
-lan,
-modem (niekoniecznie),
-wifi,
-bluetooth,
-TV,
-wyjście na monitor zewnętrzny,
-com (bardzo ale to bardzo mile widziany, niestety mało który laptop ma),
-matryca 15,4".
-nagrywarka DVD (taka żeby się nie zajeździła to 50 płytkach nagranych),
-i właśnie wejście line-in (niestety z tego co widze to mało który laptop to jeszcze ma, więc bardzo mile widziane ale nie konieczne ponieważ bardzo zawęża pole poszukiwań)
-oczyście konieczność to wyjście line-in albo jak kto woli słuchawkowe
-wbudowane głośniki stereo
-bardzo bym był heepy jeżeli Touchpad miał przesuwanie pionowe (to samo co kolko u myszki)
-bardzo mile widziane wszystkie róże wejścia i wyjścia (hadmi i inne) (niestety nie jest to koniecznością bo zawęża bardzo pole poszukiwań)(do samego za sterowania projektora multimedialnego wystarczy mi VGA
i zastanawiam sie czy inwestować w cor2duo (podnosi prestiż laptopa) czy wystarczy mi corduo
i czy równica w tych procach jest doża i w ogóle jaka to różnica
i jaka matrycę wybrać (niestety laptop czasami będzie musiał być na słońcu i musi być coś widać.
tak jak napisałem wyżej moje wymagania spełnia w miarę
Toshiba A200 ale też nie do końca (nie wiem czy Touchpad ma przesuwanie pionowe).
Błagam o pomoc chciał bym już kupić sprzęt.
"
Post był raportowany.
Popraw błędy i interpunkcję. Użyj przycisku PISOWNIA --> REGULAMIN. [hefid]
|
|
| Back to top |
|
 |
marchwiak Poziom 1

|
21 Sep 2007 16:06 Re: Jaki laptop wybrać? |
|
|
|
Witam
Proszę o pomoc, gdyż zastanawiam się nad kupnem notebooka TOSHIBA A135-S2386, i nie wiem czy on "się na da". Otóż używałbym go do tworzenia grafiki, tak więc ps musiałby działać. Przyznaje sie bez bicia, ze nie mam o laptopach bladego pojecia, tak wiec licze na Was.
A, i jesli ten jest nie warty zachodu, to jaki bylby niezly (W granicach około 1000, 1500,moze byc uzywany).
Pozdrawiam, marchlak
|
|
| Back to top |
|
 |
dolar666 Poziom 18

|
|
| Back to top |
|
 |
Serilven Poziom 2

|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
26 Sep 2007 00:07 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
dolar666 Poziom 18

|
26 Sep 2007 07:06 Re: Jaki laptop wybrać? |
|
|
|
Serilven na Twoim miejscu jeżeli musiałbym wybrac cos z tego to najprawdopodobniej wybrałbym http://www.koyto2.pl/eSklep/prod.php?partnumber=GB899EA ma największe możliwości rozbudowy, troche lepsza karta od ibm, a reszta jak dla mnie to nic nie warte. NA twoim miejscu (bo wydaje mi sie ze dysponujesz ok 2000zł) rozwazyłbym zakup uzywanego laptopa dobraj firmy jak np dell ja tak robiłem w zeszłym roku i jestem z laptopa bardzo zadowolony, a wydajnosc ma lepszą niz niejeden nowy laptop z celeronem
|
|
| Back to top |
|
 |
miszkoo Poziom 21

Joined: 29 Apr 2005 Posts: 1445 Location: Myślenice k. Krakowa
|
26 Sep 2007 18:45 Re: Jaki laptop wybrać? |
|
|
|
no cóż koledzy z
http://forum.laptopy.info.pl/viewforum.php?f=19
nie pomogli nawet i zostałem na te toshibie A200-1MB
tylko zastanawiam sie czy czekać do października z kupnem
niewieście czy nowy miesiąc może przynieść spadek cen albo jakieś nowe modele które będą lepsze od te od A200-1MB
|
|
| Back to top |
|
 |
laciaty1990 Poziom 14

|
13 Oct 2007 12:50 Re: Jaki laptop wybrać? |
|
|
|
Szukam niezawodnego notebooka z dobrej firmy. Trwały ,,Na lata,,.. dla znajomej. Najlepiej w sklepie notebooki.pl na Dietla w Krak lub gdzie indziej w krakowie po dobrej cenie. (gdzie bedą raty 0%, na dietla co kilka mies jest taka promocja)
Parametry niesa bardzo wazne, bedzie wykorzystywany do pakietu biurowego, internetu (komunikatory gg, tlen skype), przeglądanie zdjęc, czasami jakis film dvd, nagranie jakies płyty DVD badz CD-r i raczej nic wiecej.. Bedzie zainstalowany XP. Vista odpada..
Cena do 2300zł Min. procek 1,6Ghz ale tylko Intel Cel(ma turiona w domu jest bardzo wydajny, ale troszke za bardzo prądożerny), 1GB RAM, DVD-RW, HDD 120GB, WLAN, Grafika- cos wydajniejszego od GMA 950.
Myslalem o Hp 6720s GB902EA za 2254zł
Matryca 15,4 1280x800 / Procek celeron M530 1,73Ghz / 1GB RAM/ HDD 160GB / DVD-RW/ WLAN/ Graf. intel X3100/ 2,5KG Wagi. tylko niepotrzebnie ta Vista.. tylko jest przez to drozszy..
albo
Myslalem tez o Hp 6720s GB899EA za 1980zł. Ale piszą ze notebook nie jest obsługiwany przez Windows XP ??? brak sterowników czy cos??(ale za dto na stronie hp pisze ze obsługuje WinXP jak i Viste) ten model bardziej by mi odpowiadal... choc ma dysk 120GB... ale tanszy bo niema systemu...
Jakiej propozycje?? HP, ASUS, DELL, Toshiba ??
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
13 Oct 2007 12:50 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Mar/cin Poziom 6

|
16 Oct 2007 09:41 Re: Jaki laptop wybrać? |
|
|
|
Witam,
jesli moge sie wtracic to mam do sprzedania Toshiba Satellite A215 S4757 .Jest to laptop nowy ,nie uzywany , gwarancja producenta.
W skrocie ;
-1.8 GHz 64-bit AMD Turion 64 X2 TL-56
-2GB RAM-u
-HDD 250GB 4200RPH
-dual-layer DVD/CD
-54g Atherols Wi-Fi (802.11b/g)
-ATI Radeon X1200 (128-319MB shared)
-4 USB
Cena 3000PLN
Do dobra cena.
Osoby zainteresowane prosze o kontakt na PW
|
|
| Back to top |
|
 |
marivs Poziom 15

|
17 Oct 2007 09:40 Re: Jaki laptop wybrać? |
|
|
|
Jeśli można.. wiem, że AMD na pokładzie ale może warto mu się przyjrzeć:
HP - COMPAQ HP Compaq 6715b [GC049ES#AKD] no i nie ma systemu na pokładzie (nie licząc DOS)
AMD Turion 64 x2 1.8
Ekran 15.4" WXGA (1280x800)
System: DOS
DVD Super Multi Drive
RAM: 1024 MB
HDD: 160 GB
Grafika: ATI Radeon X1250
Waga: 2.6kg, 360 x 265 x 35
VGA, USB x 4, PCMCIA, LAN, Modem, WiFi, Bluetooth, Fire Wire (IEEE 1394), Czytnik kart,
|
|
| Back to top |
|
 |
cudak007 Poziom 6

|
|
| Back to top |
|
 |
emer Poziom 17

|
20 Oct 2007 09:57 Re: Jaki laptop wybrać? |
|
|
|
Może taki troche offtopic.
Syn ma DELL Inspiron 1505 (dwa lata temu kupiony), ja teraz kupiłem Toshibe A200-1AX.
Pomijając konfig - wykonanie obu jest wspaniałe, ale ...
Wydaje mi sie jednak ze DELL jest lepiej jakościowo wykonany, solidniej, wieksza dbałość o szczegóły, sprawia wrażenie bardziej solidnego a Toska jakas delikatniejsza jest ...
Klawiatura w DELLu cichsza, w Tosce jakby sie lekko uginała. No i DELL jest lapkiem cichszym - ale to może i na pewno wynika z baaaardzo mocnego konfigu w A200-1AX i co za tym idzie musi se mocniej chłodzić procek i przedewszystkim super grafe HD2600 (a tak w ogóle to Tośka jest ciiicha, tylko ten DELL po prostu jest prawie kompletnym milczkiem) ...
No i generalnie rzecz biora - czasem moze nie warto podniecac sie mocniejszym konfigiem jeżeli tego nie będzie sie wykorzystywało. Jeżeli nie grasz w super "żerne" gry, nie uzywasz wielce skomplikowanych aplikacji graficznych to wystarczy tańszy lapek w ZUPEŁNOŚCI - pociągnie i Viste i wiekszość "normalnych" czy to gier czy programów, nawet tych graficznych.
Lepiej skupic sie na RAMie, może dwurdzeniowym procku. A grafa? Wystarczy nawet jakas PRZYZWOITA zintegrowana - słyszał ktoś o wymianach grafy na inną gdy ma sie wymienną w lapku (często to jednak skomplikowane - grafy sa nawet przylutowane)? Raczej juz lapka sie wymienia ...
Generalnie rzecz biorac - lapek w cenie 3000 do max 3500 zadowoli 95% uzytkowników ...
|
|
| Back to top |
|
 |
laciaty1990 Poziom 14

|
24 Oct 2007 17:41 Re: Jaki laptop wybrać? |
|
|
|
Mój kolega kupil sobie HP Pavilion dv6640ew z Turionem X2 (2x 1,9Ghz, magistrala 1600Mhz), 1GB RAM DDR2, HDD 160GB S-ATA II, Grafika GeForce 8400M GS (Fajna wydajność - 16 POTOKÓW!!, 256MB własnej pamieci), DVD+RW DL, Wi-fi A,B,G, bluetooth... Fantastyczny design.
Jest bardzo zadowolony. Procek Turion X2 b.wydajny ale tez energooszczedny bierze w trybie max. wydajnosci 35 watt a Core 2 Duo 32 watt wiec róznica mala a cena o 1000zł mniejsza od podobnego HP Paviliona który rózni sie tylko tym ze ma Core2Duo. Grafika tez bardzo wydajna jak na notebooka za 3260zł. Wiatraczek jest cichy i włącza sie rzadko przy pracy biurowej, internet itp. Bateria trzyma do ok. 2,5 h
Wypas... wydajność za niewielka cene. Mozna kupic Core 2 Duo i miec troszke większa wydajnosci oraz energooszczednosc ale PO CO?? 1000zł za duza róznica...
A tak na marginesie to porządne firmy to IBM/Lenovo, Asus, HP, DELL, Toshiba z tych drogich apple i sony... robią notebooki ,,Na lata,,
Sam mam asusa i bardzo dobrze sie sprawuje... kilka znajomych tez ma asusy tez sa zadowolni - dobre wykonanie..
Wystrzegac sie acerów, FS, maxdata, aristo itp.
|
|
| Back to top |
|
 |
krzysieg Poziom 20

|
31 Oct 2007 21:36 Re: Jaki laptop wybrać? |
|
|
|
A słyszał ktoś o
NTT CORRINO 501I ?
Ogólnie o tej firmie i serii....
|
|
| Back to top |
|
 |
ciacho1984 Poziom 6

|
04 Nov 2007 17:24 Re: Jaki laptop wybrać? |
|
|
|
O firmie słyszałem typowy "kadłubek" czyli bardzo dobre "bebechy" kosztem jakości. Jeśli nie będzie przenoszony za dużo i jako laptop do gier to sie powinien sprawdzić, tak jak np Compal , jednak napewno będzię się grzał dość mocno , zapewne gorsza matryca niż w modelach markowych.
Zaś co do marek Acer i Fujitsu to mają one też wyższe modele i są one naprawdę dobre, tylko mówimy tu o modelach powyżej 4000 zl, a mowie to jako użytkownik Toshiby, a nie żadnego z wyżej wymienionych modeli. Sprawa jest prosta rzadko się kupuje Acery w tej granicy, wyszła teraz nowa seria zobaczymy jak będzie, jedno natomiast mogę powiedzieć z doświadczenia Toshiba ma słaby serwis w porównaniu do Acera, który bije tu Toshibe na głowę, przykład wymiana napędu W Toshibe trwała tydzień, przy czym uszkodzili obudowe, dużo kręcenia pracownika, że to niby nie on a na pudełku zero śladów uszkodzenia ale kurier i tak sporządził protokół, jednak rozmowa z kierownikiem serwisu załatwiła sprawe ale naprawa tzn sprowadzenie obudowy trwało 3 tygodnie, łączny czas 4 tyg, ale 2 tyg miałem laptopa z tego w domu dzięki kierownikowi, bo zgodził się ze mną że nie ma sensu by tam leżał skoro taki czas oczekiwania jest. Acer 2 znajomych fakt najniższe serie, psuły sie matryce, i dysk, czas od wysłania do odbioru sprawnego sprzętu 5 dni roboczych. Fakty a nie zasłyszane opinie.
|
|
| Back to top |
|
 |
franzmauler Poziom 15

|
|
| Back to top |
|
 |
ciacho1984 Poziom 6

|
05 Nov 2007 15:59 Re: Jaki laptop wybrać? |
|
|
|
Czy będziesz używał programów technicznych bo jeśli tak to są do tego specjalnie zoptymalizowane karty i ta na pewno do tego sie nie nadaje. Zaś co do Autocada to na pewno tyle ramu co w podanym laptopie podałeś bardzo przyspieszy prace i zwiększy komfort i do samego Autocada wystarczy do komfortowej pracy.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
05 Nov 2007 15:59 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
DEMkO Poziom 18

|
|
| Back to top |
|
 |
agdeldom Poziom 6

|
11 Nov 2007 13:52 Re: Jaki laptop wybrać? |
|
|
|
Witam!
Osobiscie uzywam dwoch laptopow firmy ACER,od ponad 2 lat,i naprawde moge serdecznie wszystkim polecic laptopy acera.Nie mialem zadnych problemow z tymi laptopami.Uzywam ich glownie do pracy,ale filmy tez spokojnie ogladam,a czasami nawet zagram w jakies gierki i tez wszystko ladnie idzie:)
Ostatnio w ofercie pojawil nam sie w bardzo dobrej cenie model Acer ACER EXT 5220-050512 za 1699zł. W ofercie mamy takze inne modele oraz inne firmy laptopow.
|
|
| Back to top |
|
 |
marcin186 Poziom 6

|
11 Nov 2007 23:39 Re: Jaki laptop wybrać? |
|
|
|
Witam mam zamiar kupic tego laptopa lub tego , jest wart uwagi czy moze rozejrzec sie za czyms innym. Moim zdaniem nie jest zly ale moze wypowiedza sie spece. Dzieki za odpowiedz
|
|
| Back to top |
|
 |
Borek_PL Poziom 9

|
20 Nov 2007 13:50 Re: Jaki laptop wybrać? |
|
|
|
Moim skromnym zdaniem, Dell jest znacznie przereklamowany.
Mam sluzbowego D600, jak wiekszosc kolegow z pracy, wiec to nie jest przypadek losowy, a potwierdzone na wiekszej probce.
Obudowa peka w miejscu wkrecenia srub (pod nadgarstkami, sruby sa wkrecone od spodu, w calej zakupionej serii)
Padla mi (tylko u mnie) karta sieciowa - oczywiscie wymiana plyty
Padl zasilacz
W kazdym zasilaczu (w nowym takze) kabel wychodzi z zalanej wtyczki (wystaja gole pojedyncze przewody)
Pekaja zawiasy (koszt wymiany przez serwis tego kawalka stali to 520 netto - kilka przypadkow)
Serwis ok, przyjezdza nastepnego dnia, ale... nie o to chodzi... gwarancja sie skonczy, za rozszerzona zreszta trzeba extra zaplacic
W kazdej marce zdarzaja sie przypadki, ale dla mnie napis dell nie zacheca do wydania wiecej pieniedzy, bo nie idze w parze z wyzsza niezawodnoscia/jakoscia.
Takze jestem w trakcie wyboru; sklaniam sie ku http://www.notebooki.pl/notebook/pokaz/12608/ tylko niepewna sytuacja ze sterownikami pod XP; zwlaszcza grafika, w notebooku jest intel 965; sterowniki sa dostepne do Intel 945 GME Video Driver for Microsoft Windows XP
|
|
| Back to top |
|
 |
czarnuch1982 Poziom 11

|
26 Nov 2007 09:47 Re: Jaki laptop wybrać? |
|
|
|
Poszukuję laptopa do 4000-4300zł.
Do tego jeszcze chciałbym dokupić jakąś mocniejszą baterię i powiedzmy myszkę,plecak.
Co do zastosowania to ogólne: internet, gry itp.
Co polecacie?
|
|
| Back to top |
|
 |
G.A.P.A Poziom 15

|
28 Nov 2007 14:03 Re: Jaki laptop wybrać? |
|
|
|
Witam
Szukam jakiegoś laptopa tak do 2300-2400. Głowne przeznaczenie to Office, internet itp. Myślałem nad Acer Extensa 5620z lub Asus X51RL-AP065.
Poradzcie coś ;)
Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
emer Poziom 17

|
28 Nov 2007 15:51 Re: Jaki laptop wybrać? |
|
|
|
dzisiaj w dobrej cenie jest Toshibka L40-14F (bez OS) - Duo Core, ram 1GB, 120GB, X3100 (jedna z najlepszych zintegrowanych kart graf) za mniej niż 2k zł, lub ten sam konfig z Vistą L40-14H (poniżej 2500zł)
|
|
| Back to top |
|
 |