Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Radio Audi Concert - a6 [odkodowanie]


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RadiaSamochodowe Serwis -> Radio Audi Concert - a6 [odkodowanie]
Autor
Wiadomość
latarynka
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 01 Sie 2006
Posty: 22
Miasto: Biała Podlaska

Post#1 Post autora tematu 06 Mar 2007 18:12   

Radio Audi Concert - a6 [odkodowanie]


Witam, mam Audi a6 i jestem szczęśliwym posiadaczem radia Audi Concert.
Jednak ostatnio po wymianie akumulatora na radiu wyświetla mi SAFE czyliże jest zabezpieczone, na radio mam wszystkie dokumenty i kody dostępu, wszytko legalne, ale książka jest po Niemiecku a ja jak i moja rodzina nie umiemy tego języka, nie mogę rozgryźć jak wprowadzić kod do radia by zaczeło działać. (Jest to kod zabezpieczający przed kradzieżą jeśli ktoś wie co zrobić by móc wpisać kod do radia z radiokarty bym mógł używać radia)
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
mjars
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Lut 2005
Posty: 455
Miasto: Augustów Podlaskie

Post#2 06 Mar 2007 18:18pomocny post - solucja   

Re: Radio Audi Concert - a6 [odkodowanie]


w zależności od modelu radyjka należy wcisnąć TP+RDS lub w nowszych RDS+SCAN wprowadzić kod (klawisze 1,2,3,4)i zatwierdzić tymi samymi klawiszami co wywołanie

pozd.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Mar 2007 18:18pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
latarynka
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 01 Sie 2006
Posty: 22
Miasto: Biała Podlaska

Post#3 Post autora tematu 06 Mar 2007 18:20   

Re: Radio Audi Concert - a6 [odkodowanie]


Wiem, że muszę wcisnąć TP+RDS w jaki sposób teraz wklepać 4cyfrowy kod w którym jest liczba " 0 " a na klawiaturze radia nie ma Zera ?
Powrót do góry
   
mjars
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Lut 2005
Posty: 455
Miasto: Augustów Podlaskie

Post#4 06 Mar 2007 18:26pomocny post - solucja   

Re: Radio Audi Concert - a6 [odkodowanie]


naciśnij jeden z klawiszy np. 1 kilka razy to zobaczysz co się dzieje (naciskasz dany klawisz aż pojawi się 0)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Mar 2007 18:26pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
latarynka
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 01 Sie 2006
Posty: 22
Miasto: Biała Podlaska

Post#5 Post autora tematu 06 Mar 2007 18:29   

Re: Radio Audi Concert - a6 [odkodowanie]


A jeszcze jedno pytanie, jak odłączyłem ten akumulator to teraz jak samochód jest na chodzie przez 2 minuty to zaczynają się palić kontrolki świecy żarowej (migać), może w tym przypadku coś pomożesz ?

Za pomoc przy radyjku wielkie dzięki :) już se poradzę.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Mar 2007 18:29   





Powrót do góry
   
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 19 Lut 2002
Posty: 11912
Miasto: Oborniki Śląskie

Post#6 06 Mar 2007 20:44pomocny post - solucja   

Re: Radio Audi Concert - a6 [odkodowanie]


Albo iskrzyłeś klemą przy zakładaniu i narobił się bałagan w pamięciach komputerów auta albo jest to sygnalizacja uszkodzonej świecy żarowej. Ale to trzeba sprawdzić przez diagnosykę komputerową auta.

SławeK
Powrót do góry
   
latarynka
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 01 Sie 2006
Posty: 22
Miasto: Biała Podlaska

Post#7 Post autora tematu 06 Mar 2007 21:49   

Re: Radio Audi Concert - a6 [odkodowanie]


Wielkie dzięki, tak też myślałem, że to wina komputera bo świece sprawdziłem ręcznie i są sprawne.
Dziękuję za pomoc :)

Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
EXPERT GSM
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 05 Lut 2006
Posty: 61
Miasto: Złotów k. Piły

Post#8 06 Mar 2007 22:02   

Re: Radio Audi Concert - a6 [odkodowanie]


zdiagnozuj wagiem
Powrót do góry
   
dypesz
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 2
Miasto: kwidzyn

Post#9 14 Sty 2008 23:53   

Re: Radio Audi Concert - a6 [odkodowanie]


Witam wszystkich pomocników!Jestem posiadaczem auta marki Audi a6 i mam problem z rozkodowaniem radia, głownie chodzi o to, że nie wiem gdzie w książce serwisowej umieszczony jest kod. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Powrót do góry
   
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 19 Lut 2002
Posty: 11912
Miasto: Oborniki Śląskie

Post#10 15 Sty 2008 01:11   

Re: Radio Audi Concert - a6 [odkodowanie]


Kartka wielkości wizytówki, jest to opisane w instrukcji obsługi radia i do niej wklejone.

SławeK
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 15 Sty 2008 01:11   





Powrót do góry
   
dypesz
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 2
Miasto: kwidzyn

Post#11 15 Sty 2008 02:24   

Re: Radio Audi Concert - a6 [odkodowanie]


Wlasnie w tym jest problem, nie mam tej instrukcji obsługi. i co teraz moge zrobic? nasuniesz jakis pomysl ?
Powrót do góry
   
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 19 Lut 2002
Posty: 11912
Miasto: Oborniki Śląskie

Post#12 15 Sty 2008 03:01   

Re: Radio Audi Concert - a6 [odkodowanie]


Tak, wizytę w serwisie lub u fachowca od kodów gdyż na forum nie pomagamy w tych tematach.

SławeK
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RadiaSamochodowe Serwis -> Radio Audi Concert - a6 [odkodowanie]
Strona 1 z 1
Podobne tematy
radio audi concert problem z podłączeniem (4)
Radio CONCERT + Zmieniarka cx-ca1821lv audi A4 (2)
radio concert audi kod (2)
zablokowane radio audi concert (5)
radio audi concert zanikają programy (4)
odkodowanie radia concert po błędnym wpisaniu kodu (1)
Radio Audi Concert w Audi A4 brak głosu z CD (8)
Audi concert 3+audi sportback 2007=radio sie wyłącza (8)
Audi A 6 radio Audi Concert- zmieniarka CD inna niż oryginał (1)
audi a3 96rok - Zakodowane radio Audi Concert wprowadzenie kodu z 0 (5)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.043 seconds

elektroda.pl temat RSS