Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Radio Audi Concert - a6 [odkodowanie]


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Radia Samochodowe Serwis ->Radio Audi Concert - a6 [odkodowanie] Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
latarynka
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 01 Sie 2006
Posty: 22
Miasto: Biała Podlaska

latarynka
Poziom 7
Post#1 Post autora tematu 06 Mar 2007 17:12   

Radio Audi Concert - a6 [odkodowanie]


Witam, mam Audi a6 i jestem szczęśliwym posiadaczem radia Audi Concert.
Jednak ostatnio po wymianie akumulatora na radiu wyświetla mi SAFE czyliże jest zabezpieczone, na radio mam wszystkie dokumenty i kody dostępu, wszytko legalne, ale książka jest po Niemiecku a ja jak i moja rodzina nie umiemy tego języka, nie mogę rozgryźć jak wprowadzić kod do radia by zaczeło działać. (Jest to kod zabezpieczający przed kradzieżą jeśli ktoś wie co zrobić by móc wpisać kod do radia z radiokarty bym mógł używać radia)
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mjars
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Lut 2005
Posty: 456
Miasto: Augustów Podlaskie

mjars
Poziom 18
Post#2 06 Mar 2007 17:18Pomocny post   

Re: Radio Audi Concert - a6 [odkodowanie]


w zależności od modelu radyjka należy wcisnąć TP+RDS lub w nowszych RDS+SCAN wprowadzić kod (klawisze 1,2,3,4)i zatwierdzić tymi samymi klawiszami co wywołanie

pozd.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
latarynka
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 01 Sie 2006
Posty: 22
Miasto: Biała Podlaska

latarynka
Poziom 7
Post#3 Post autora tematu 06 Mar 2007 17:20   

Re: Radio Audi Concert - a6 [odkodowanie]


Wiem, że muszę wcisnąć TP+RDS w jaki sposób teraz wklepać 4cyfrowy kod w którym jest liczba " 0 " a na klawiaturze radia nie ma Zera ?

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
mjars
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Lut 2005
Posty: 456
Miasto: Augustów Podlaskie

mjars
Poziom 18
Post#4 06 Mar 2007 17:26Pomocny post   

Re: Radio Audi Concert - a6 [odkodowanie]


naciśnij jeden z klawiszy np. 1 kilka razy to zobaczysz co się dzieje (naciskasz dany klawisz aż pojawi się 0)

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
latarynka
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 01 Sie 2006
Posty: 22
Miasto: Biała Podlaska

latarynka
Poziom 7
Post#5 Post autora tematu 06 Mar 2007 17:29   

Re: Radio Audi Concert - a6 [odkodowanie]


A jeszcze jedno pytanie, jak odłączyłem ten akumulator to teraz jak samochód jest na chodzie przez 2 minuty to zaczynają się palić kontrolki świecy żarowej (migać), może w tym przypadku coś pomożesz ?

Za pomoc przy radyjku wielkie dzięki Smile już se poradzę.

Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 19 Lut 2002
Posty: 11900
Miasto: Oborniki Śląskie

SlaweK
Poziom 26
Post#6 06 Mar 2007 19:44Pomocny post   

Re: Radio Audi Concert - a6 [odkodowanie]


Albo iskrzyłeś klemą przy zakładaniu i narobił się bałagan w pamięciach komputerów auta albo jest to sygnalizacja uszkodzonej świecy żarowej. Ale to trzeba sprawdzić przez diagnosykę komputerową auta.

SławeK

Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry
latarynka
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 01 Sie 2006
Posty: 22
Miasto: Biała Podlaska

latarynka
Poziom 7
Post#7 Post autora tematu 06 Mar 2007 20:49   

Re: Radio Audi Concert - a6 [odkodowanie]


Wielkie dzięki, tak też myślałem, że to wina komputera bo świece sprawdziłem ręcznie i są sprawne.
Dziękuję za pomoc Smile

Pozdrawiam.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
EXPERT GSM
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 05 Lut 2006
Posty: 60
Miasto: Złotów k. Piły

EXPERT GSM
Poziom 11
Post#8 06 Mar 2007 21:02   

Re: Radio Audi Concert - a6 [odkodowanie]


zdiagnozuj wagiem

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dypesz
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 2
Miasto: kwidzyn

dypesz
Poziom 2
Post#9 14 Sty 2008 22:53   

Re: Radio Audi Concert - a6 [odkodowanie]


Witam wszystkich pomocników!Jestem posiadaczem auta marki Audi a6 i mam problem z rozkodowaniem radia, głownie chodzi o to, że nie wiem gdzie w książce serwisowej umieszczony jest kod. Proszę o pomoc. Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 19 Lut 2002
Posty: 11900
Miasto: Oborniki Śląskie

SlaweK
Poziom 26
Post#10 15 Sty 2008 00:11   

Re: Radio Audi Concert - a6 [odkodowanie]


Kartka wielkości wizytówki, jest to opisane w instrukcji obsługi radia i do niej wklejone.

SławeK

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
dypesz
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 2
Miasto: kwidzyn

dypesz
Poziom 2
Post#11 15 Sty 2008 01:24   

Re: Radio Audi Concert - a6 [odkodowanie]


Wlasnie w tym jest problem, nie mam tej instrukcji obsługi. i co teraz moge zrobic? nasuniesz jakis pomysl ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 19 Lut 2002
Posty: 11900
Miasto: Oborniki Śląskie

SlaweK
Poziom 26
Post#12 15 Sty 2008 02:01   

Re: Radio Audi Concert - a6 [odkodowanie]


Tak, wizytę w serwisie lub u fachowca od kodów gdyż na forum nie pomagamy w tych tematach.

SławeK

Czy wiadomość jest pomocna? + +2 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Radia Samochodowe Serwis -> Radio Audi Concert - a6 [odkodowanie]
Strona 1 z 1
Podobne tematy
audi a3 96rok - Zakodowane radio Audi Concert wprowadzenie kodu z 0 (5)
Audi A 6 radio Audi Concert- zmieniarka CD inna niż oryginał (1)
Audi concert 3+audi sportback 2007=radio sie wyłącza (8)
Radio Audi Concert w Audi A4 brak głosu z CD (8)
odkodowanie radia concert po błędnym wpisaniu kodu (1)
zablokowane radio audi concert (5)
radio concert audi kod (2)
Radio CONCERT + Zmieniarka cx-ca1821lv audi A4 (2)
radio audi concert problem z podłączeniem (4)
radio audi concert zanikają programy (4)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.047 seconds

elektroda.pl temat RSS