| Author |
Lukee Poziom 12

|
17 Mar 2007 21:58 Jaki program do przebiegów ? |
|
|
|
Witam,
interesuje mnie jakich programów używacie do rysowania przebiegów (czasami to jedyna dokumentacja do tworzonych w FPGA i CPLD układów)?
Dotychczas używałem timingtool, ale niestety wersja demo tylko na 30 dni, może jest jakiś darmowy program?
Pozdrawiam
Lukee
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
17 Mar 2007 21:58 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
tony_tg Poziom 13

|
19 Mar 2007 10:13 Re: Jaki program do przebiegów ? |
|
|
|
Czesc,
Akurat dla FPGA/CPLD dokumentacja jest raczej wynik symulacji ukladu a nie waveform narysowany wlasnorecznie. Do tego mozesz uzyc kazdego symulatora Verilog/VHDL.
Jesli chodzi o tworzenie specyfikacji ukladu przed jego zaimplementowaniem to TimingDesigner jest w sumie OK. Ale tez ewaluacja sie konczy po krotkim okresie czasu a sam w sobie jest okropnie drogi :(.
Pozdrawiam,
tony_tg
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
19 Mar 2007 10:13 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Zaquadnik Poziom 20

|
22 Mar 2007 13:57 Re: Jaki program do przebiegów ? |
|
|
|
Ściągnij ISE Web Pack ze strony Xilinxa (jeśli używasz CPLD/FPGA Xilinxa) , albo pakiet innego producenta (Altera - Quatrus II itp.). Tam możesz zrobić opisy VHDL / Verilgo układów, moduły testbench i symulacje :) Aha, te pakiety są darmowe :]
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
22 Mar 2007 13:57 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Lukee Poziom 12

|
22 Mar 2007 23:13 Re: Jaki program do przebiegów ? |
|
|
|
Szukam programu w którym moge narysować przebiegi przed implementacja w układzie FPGA, tak aby nie pominąć żądnej zmiany sygnału itp.
Do testowania używam ModelSima, ale chodzi mi o programy typu TimingTool, gdzie moge graficznie narysować przebiegi przed tworzeniem struktury.
|
|
| Back to top |
|
 |