Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Motorla A1000 <- Brak napięcia na końcówce mocy

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda -> GSM -> GSM Serwis -> Motorla A1000 <- Brak napięcia na końcówce mocy
Angielska wersja
Autor Wiadomość
Bula i spula
Poziom 13
Poziom 13

Miasto: mam wiezieć???

Post 22 Mar 2007 15:55   

Motorla A1000 <- Brak napięcia na końcówce mocy

Jakiś czas temu kupiłem telefon Motorola A1000 na Allegro. Po kilku tygodniach zaczął tracić zasięg. Poszedł do serwisu autoryzowanego Motoroli w Warszawie i się okazało, że na końcówce mocy brakuje jednego z napięć i że prawdopodobnie dzieje się tak z powodu przerwanej ścieżki na jakiejś wewnętrznej ścieżce płytki drukowanej. No i powiedział, że można by zrobić jakimś "mostkiem" doprowadzenie napięcia, ale oni są autoryzowani, więc tego nie zrobią. Powiedział też, że telefon był prawdopodobnie zalany. w telefonie wszystko działa poza tymi problemami z GSM.
Czy ta końcówka mocy, to jakiś układ scalony, czy co. Jeśli tak, to proszę o zaznaczenie mi tego na np. tym schemacie ew. na fotografii. Czy jest szansa, że jakbym tam dolutował jakiś kabelek do tej końcówki, to wszystko by chodziło? I jak sprawdzić którego napięcia brakuje i co z czym trzeba połączyć? Dodam, że sprzęt serwisowy, jakim dysponuję, to miernik cyfrowy :) I jakby co, mam kabelek USB.

pzdr.
Powrót do góry

Google
AdSense
Google Adsense

Post 22 Mar 2007 15:55   

Powrót do góry

gringocorp
Poziom 10
Poziom 10

Miasto: Mątwica

Post 20 Lis 2007 04:19   

Re: Motorla A1000 <- Brak napięcia na końcówce mocy

Spróbuj wyłączyć 3G umts.pomaga
Powrót do góry

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda -> GSM -> GSM Serwis -> Motorla A1000 <- Brak napięcia na końcówce mocy
Strona 1 z 1

[ Page generation time: 0.111 seconds ]

Regulamin || Administrator || Moderatorzy || Nasze bannery || Kontakt
elektroda.pl temat RSS