FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Karta Intel ® PRO/Wireless 2200BG Network Connecti

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> Karta Intel ® PRO/Wireless 2200BG Network Connecti
Author
Poziom 16
Poziom 16

Post#1 Post from the author of the topic 23 Mar 2007 23:19   

Karta Intel ® PRO/Wireless 2200BG Network Connecti

Witam . Od pół roku jestem posiadaczem laptopa FUJITSU SIEMENS i mam następujący problem : posiadam Neostradę z Liveboxem do której muszę łączyć się za pomocą USB Wi Fi - oto jego dane :
USB WI FI FCC ID : M4Y-XG-760A
MODEL : XG-760A
SAGENM P/N 188974647 … i łączę się bez problemów .
Natomiast posiadaną kartą wewnętrzną WI FI mimo licznych prób jak dotychczas nie udało mi się uruchomić z Liveboxem lub jak to nazwać skonfigurować , dane karty WI FI :
Intel ® PRO/Wireless 2200BG Network Connection .
W biosie Wireless mam ustawione na Enable i IP i DNS uzyskaj automatycznie .
Bardzo proszę o pomoc bo moje próby jak dotychczas zakończyły się niczym .
Pozdrawiam .
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 23 Mar 2007 23:19   

Back to top

msthhk
Poziom 20
Poziom 20

Post#2 24 Mar 2007 00:11helpful post - solution   

Re: Karta Intel ® PRO/Wireless 2200BG Network Conn

Rozumiem, że sieciówka jest włączona? Klawisz funkcyjny (Fn) + F2 (zwykle). Oczywiście możesz mieć też jakis fizyczny przełącznik do WiFi - poszukaj. Jakbyś napisał co to za model tego FS to może bym powiedział dokładniej gdzie szukać włącznika. Sprawdź wszystkie guziki i przełączniki nie będące klawiszami (jeżeli Fn+F2 nie włączy karty). Łączyłeś sie z czymkolwiek tym Intelem wcześniej?
Back to top

kakioti
Poziom 16
Poziom 16

Post#3 Post from the author of the topic 24 Mar 2007 01:43   

Witam , dziękuję za odpowiedź , tą sieciówka jeszcze się nie łączyłem , co do modelu to napiszę później bo na razie nie znalazłem do niej dokumentu , klawisza FN + F2 też nie działa , choć jak włączy się FN + F10 to pierwsza lampka od lewej ( podobno od karty WIFI ) zaczyna cyklicznia co kilka sekund zaświecić na chwilkę na pomarańczowo , tak jakby chciała się włączyć ale nie mogła . Model postaram się znaleść i napisać .
Pozdrawiam .
Back to top

msthhk
Poziom 20
Poziom 20

Post#4 24 Mar 2007 02:22helpful post - solution   

Myslalem o modelu laptopa, a nie sieciowki. Skoro wlaczyla sie lampka, to jakies urzadzenie zaczelo dzialac (bo nie sadze, ze wyczerpuje sie bateria). Sprobuj wyjac te karte USB, kliknij prawym na "Moje miejsca sieciowe" [My Network Places] i wybierz wlasciwosci. Sprawdz, czy masz na liscie sieciowke Intela i czy jest wlaczona. Jezeli jest, to kliknij prawym na ikonie tego polaczenia i wybierz "Wyswietl dostepne sieci bezprzewodowe". Polaczenie LiveBoxa powinno byc na liscie, jezeli nie ma, bedziemy kombinowac dalej... Ustawienia IP i DNS na razie zostaw automatyczne (LiveBox powinien miec aktywne DHCP).
Back to top

kakioti
Poziom 16
Poziom 16

Post#5 Post from the author of the topic 24 Mar 2007 02:31   

To jest model AMILO Pro , nie wim czy to wystarczy , bo jest to laptop zięcia , on ma dokumenty a teraz śpi , kartę wifi mam wewnętrzną a nie na zewnętrznym usb , chyba że coś mylę ?. U mnie kombinacja FN + F2 wyłancza laptopa .
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 24 Mar 2007 02:31   

Back to top

msthhk
Poziom 20
Poziom 20

Post#6 24 Mar 2007 12:22helpful post - solution   

Quote:
muszę łączyć się za pomocą USB Wi Fi - oto jego dane :
USB WI FI FCC ID : M4Y-XG-760A
MODEL : XG-760A
SAGENM P/N 188974647 … i łączę się bez problemów .

Tak napisales, zatem doszedlem do wniosku, ze masz zewnetrzną, dodatkową karte na USB, którą kazałem Ci wyjąć. Czy teraz ja czegos nie rozumiem? Zatem zastosuj się do instrukcji z poprzedniego posta, powiedz, czy na sieciówce Intela wykrywa Ci w ogole jakies sieci. W Amilo Pro kombinacja Fn+F10 włącza radio, zatem chyba znaleźliśmy przyczyne niedziałania wbudowanego WiFi. Zrob to, co napisalem w poprzednim poscie.[/quote]
Back to top

kakioti
Poziom 16
Poziom 16

Post#7 Post from the author of the topic 25 Mar 2007 12:37   

Witam , dziękuję za odpowiedź . Z powodu braku czasu ( na razie nie panuję nad nim) opiszę bardzo krótko : zalogowałem się do Neostrady przez skrót Konfiguracja i logowanie – admin i hasło – admin ; w zakładce adresy MAC - dodaj , dodałem adres mojej karty Wireless , i wyłączyłem WEP . Karta zaczęła widzieć sieć i po przyciśnięciu na Liveboxie przycisku (chyba akceptacji , lub logowania ) moja karta Wireless połączyła się z Liveboxem , mogę przeglądać internet , ale !!! gdy chciałem wejść przez skrót konfiguracji w konfigurację Neostrady to nie mogłem wejść ( i na żadne inne próby nie dano mi czasu „bo musimy jechać”) , i tutaj mam pytanie i prośbę o jak najprostszą odpowiedź , bo w tym temacie dopiero chcę się rozeznać , a w odpowiedziach są terminy raz że fachowe , to i nie bardzo (na te chwile) wiem gdzie je szukać lub zmieniać . Jak tylko będę miał bardziej spokojne chwile to poodpisuję dokładniej . Tak więc bardzo proszę o pomoc i uporządkowanie mojej zerowej fachowości .
Pozdrawiam .
Back to top

msthhk
Poziom 20
Poziom 20

Post#8 25 Mar 2007 15:40helpful post - solution   

Po pierwsze, kolego kakioti, to nie znam Livebox'a TP, nie widzialem go na oczy. Kilka razy mialem do czynienia z Liveboxem Orange, chyba sa podobne.
1) Livebox to jest zwykly router, nie musisz sie logowac przez jakies skroty. Wystarczy, ze wpiszesz w przegladarce adres routera i wyswietli Ci sie okno logowania do routera, np. 192.168.1.1, 192.168.0.1, 192.168.1.254 czy jakikolwiek jest adres Twojego routera.
Karta  Intel ® PRO/Wireless 2200BG  Network Connecti
Tu jest przyklad adresu mojego routera, po wpisaniu w dowolnej przegladarce http://192.168.1.254 wyswietli sie strona routera. Oczywiscie Ty musisz wpisac adres swojego routera....
2) Zmien WEP na WPA, wygeneruj sobie dlugi klucz(>32 znaki losowe). Nie wiem czy wiesz, ale zlamanie WEP to jest kilkanascie minut (w wyjatkowych przypadkach). Klucz trzeba wkleic w odpowiednim polu w konfiguracji routera i zapisac konfiguracje. Potem wystarczy, ze wkleisz go, gdy windows zapyta Cie o klucz do sieci.
3) MAC dodales laczac sie ta karta na USB, czy sieciowka kablowa (LAN)? Jezeli udalo sie zalogowac raz, to uda sie i drugi...

PS: Opisz dokladnie problem, gdy juz bedziesz mial wiecej czasu. Na razie rozumiem, ze udalo sie uruchomic Intela i podlaczyc go do Liveboxa.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 25 Mar 2007 15:40helpful post - solution   

Back to top

kakioti
Poziom 16
Poziom 16

Post#9 Post from the author of the topic 03 Apr 2007 16:32   

Witam ,dziękuję za odpowiedź , po przeprowadzeniu nowej całkowitej instalacji wszysto jest OK .
Pozdrawiam .
Back to top

CIA-Agent_PL
Poziom 6
Poziom 6

Post#10 16 Sep 2007 09:50helpful post - solution   

Witam. Mimo że tu nikt dawno nic nie pisał korzystając z tematu rozmowy o karcie wewnętrznej Intel mam do Państwa pytanie:
Posiadam IBM TP T40, wmajstrowałem w niego w/w karte wewnętrzną i mam problem. Nie mogę zcierpieć wystających gadżetów w portu PCMCIA (Wi-Fi aktualnie działające), chcę korzystać z wewnętrznej katry i tu zrobił mi się problem. Pięknie się instaluje oprogramowanie i sterowniki, pięknie programowo wygląda karta (znaczy, że wszędzie jest widoczna jako działająca). Ucieszyło mnie to i przystąpiłem do połączenia. Jest "git" i okazuje się, że karta się łączy, na routerze dostaje IP po MAC, ale nie odbiera ani jednego pakietu. Gdy jednocześnie wmajstruje i utuchomię karte na PCMCIA to wewnętrzna karta nawet przez PCMCIA dostaje IP z routera nadal nie odbierając ani jednego pakietu. Po wyłączeniu PCMCIA natychmiast znika dla wewnętrznej IP i pojawia sie komunikat o ograniczeniu łaczności. Stwierdził bym że karta jest walnięta ale to już 3 sztuka. Stwierdził bym że to WindowsXP coś miesza (przeinstalowałem). A co najśmieszniejsze program intelowski do karty pokazuje (brak duplexu (nawet dla działających kart) i pokazuje że wewnętrzny Intel odbiera pakiety) Na mój "chłopski" rozumek wykożystałem już wszystkie możliwości z rozwiązaniem tego problemu. Może ktoś z was spotkał się z podobnym problemem? Jak to uruchomić?
Back to top

kakioti
Poziom 16
Poziom 16

Post#11 Post from the author of the topic 17 Sep 2007 00:25   

Witam , przeczytałem pobieżnie problem (brak możliwości zajęcia się zagadnieniem ) i na razie nie jestem w stanie koledze pomóc . Mam jednak nadzieję że po jeszcze kończącym się okresie wakacyjnym , koledzy z forum pomogą , no bo ja za jakiś czas .
Pozdrawiam .
Back to top

kakioti
Poziom 16
Poziom 16

Post#12 Post from the author of the topic 11 Apr 2008 23:00   

Witam, skoro upłynęło już tyle czasu i nikt (ja również) nie znalazł rozwiązania, to zamykam temat, bo zapewne kolega już go samemu rozwiązał.
Pozdrawiam.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> Karta Intel ® PRO/Wireless 2200BG Network Connecti
Page 1 of 1
Similar topics
Intel PRO/Wireless 2200BG niewiadoma transmisja z ruterem... (1)
Intel(R) PRO/Wireless 2200BG -działający Sniffer (2)
Intel Pro/Wireless 2200bg - jakie złącze (1)
INTEL PRO/WIRELESS 2200BG I FEDORA CORE 2 ! ! ! (1)
Intel(R) PRO/Wireless 2200BG-konfiguracja (4)
ibm t30 i karta intel r pro wireless 2200b g network blokada (1)
Dell Lattitude C400 i karta Intel PRO Wireless 2200bg (2)
Intel(R)PRO Wireless 2200BG Network Connection - antena? (6)
DEBIAN +WiFi Intel Pro 2200BG (1)
czym zbierac pakkiety na intel PRO 2200BG ? (5)

Page generation time: 0.125 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed