Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki ->Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Urządzenia rolnicze
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
michalp88
Poziom 2
Miasto: Bełżyce
Dołączył: 19 Sty 2010
Posty: 2
Ocena postów: 1
michalp88
Poziom 2
Post#31 19 Sty 2010 12:39    

Re: Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


może mi ktoś powiedzieć jak podłączyć ten regulator do oryginalnego alternatora z dwoma wyjściami. Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
andrew1969
Poziom 11
Miasto: Wieluń
Dołączył: 14 Lis 2006
Posty: 36
Ocena postów: 1
andrew1969
Poziom 11
Post#32 05 Lut 2010 08:27    

Re: Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


Daj fotkę regulatora tak aby było widać jego wyjścia oraz fotkę alternatora wtedy rozrysuję wyprowadzenia i połączę .Starsze typy mają więcej wyprowadzeń , te nowsze zaś mają regulator w środku i wtedy zewnętrzny regulator jest zbędny

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
andrew1969
Poziom 11
Miasto: Wieluń
Dołączył: 14 Lis 2006
Posty: 36
Ocena postów: 1
andrew1969
Poziom 11
Post#33 12 Lut 2010 17:12    

Re: Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


mam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
andrew1969
Poziom 11
Miasto: Wieluń
Dołączył: 14 Lis 2006
Posty: 36
Ocena postów: 1
andrew1969
Poziom 11
Post#34 13 Lut 2010 08:41    

Re: Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


posiadam- gdzie mam wysłać

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
michalp88
Poziom 2
Miasto: Bełżyce
Dołączył: 19 Sty 2010
Posty: 2
Ocena postów: 1
michalp88
Poziom 2
Post#35 23 Lut 2010 20:30    

Re: Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


dzięki wielkie okazało się że jednak mam alternator z wbudowanym regulatorem. był on podłączony najwidoczniej dodatkowo. przerobiłem całą instalację według schematu i wszystko gra.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
BJ
Poziom 10
Miasto: Ostrów Mazowiecka
Dołączył: 15 Wrz 2003
Posty: 9
BJ
Poziom 10
Post#36 11 Mar 2010 21:56    

Re: Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


Czy ktoś z szanownych przedmówców próbował włożyć regulator mapięcia od alternatora z dwoma wyprowadzeniami (nowszego typu) do alternatora z pięciowa wyprowadzeniami (starszego typu)? Czy budowa starego alternatoraa pozwala umieścić w nim regulator (bo koszt samego regulatora nie jest wysoki ok 20 zł) a tym sposobem może udało by się przy minimalnej przeróbce pozbyć skrzynek pod deską rozdzielczą. Jeśli ktoś przerabiał temat to proszę o podpowiedz. Z góry dzięki.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Quka
Poziom 11
Miasto: Lublin
Dołączył: 02 Maj 2009
Posty: 59
Pomógł: 2
Ocena postów: 10
Quka
Poziom 11
Post#37 12 Kwi 2010 18:38    

Re: Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


Nie wiem czy w dobrym miejscu o tym piszę, ale mam takie pytanie, czy normalną rzeczą jest to, że po włączeniu "masy" wskazówka wskaźnika temperatury od razu wskakuje na 40C? Dodam, że w czasie pracy nie widziałem na nim temperatury wyższej niż 60-70C. Czy wskazania są dobre? Jeśli nie to co muszę wymienić, czujnik czy wskaźnik, czy może to i to?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
19lukasz
Poziom 15
Miasto: Złotoryja
Dołączył: 19 Lis 2004
Posty: 223
Pomógł: 8
Ocena postów: 6
19lukasz
Poziom 15
Post#38 19 Kwi 2010 18:14    

Re: Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


To że wskakuje na 40 to ok bo ten wskaźnik potrzebuje zasilania. Skala zaczyna się od 40 i po podaniu napięcia wskazówka się unosi. 60-70 to trochę mało jak na orkę czy uprawę gdzie ciągnik dostaje swoje powinno być ok 80-90. Najlepiej zmierz rzeczywistą temp za pomocą termometru. Ja tak zrobiłem u siebie wykorzystując miernik cyfrowy miałem tam taką sondę wsadziłem ją przez wejście bagnetu i sprawdziłem co i jak.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
alfa_beta
Poziom 1
Dołączył: 26 Lip 2009
Posty: 1
alfa_beta
Poziom 1
Post#39 18 Maj 2010 00:05    

Re: Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


Wykopałem stary altek do niego oznaczony symbolem Г360Н (czy jakoś tak), z którego wychodzi 5 przewodów (według schematu), trzy z nich idą do regulatora oznaczonego na schemacie symbolem PP-362Б.
oznaczone są symbolami Ш, В i M. Dostałem regulator o symbolu JA112 (który prawdopodobnie pochodzi od alternatora w poście wyżej) i ma ona trzy (właściwie cztery) oczka oznaczone: +, Ш, Д i M. Da się to jakoś ożenić, czy muszę kupić inny regulator?

Jeśli mógłby mnie ktoś poratować jakimś schematem ;)
Dodaję schemat i zdjęcie regulatora
http://zapodaj.net/0c16a8ad37e8.jpg.html
http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-05/23eb22be.jpg

Załączniki:

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
BJ
Poziom 10
Miasto: Ostrów Mazowiecka
Dołączył: 15 Wrz 2003
Posty: 9
BJ
Poziom 10
Post#40 19 Maj 2010 23:23    

Re: Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


Nawiązując do postu wyżej. Wydaje mi się że udało mi się "ożenić" regulator od alternatora z dwoma wyprowadzeniami z alternatorem z pięcioma wyprowadzeniami. Sprawa nie jest zbyt prosta. Z moich dociekań wynika iż jedna końcówka uzwojenia wzbudzania w starszym alternatorze jest podłączona do"masy" czyli - musi być sterowany z plusa, w nowszym alternatorze podłączona do + więc musi być sterowana od strony masy (do tego jest przystosowany np. regulator od malucha i poradzi sobie ze sterowaniem takiego alternatora). Ja rozwiązałem problem sterowania uzwojeniem wzbudzania w starym alternatorze w ten sposób że przebudowałem regulator prądu ładowania tak że w miejsce tranzystorów pnp dałem tranzystory npn i odwrotnie, przełożyłem kierunek przewodzenia diód i zmieniłem mejscami zasilenie regulatora (takie lustrzane odbicie). Teraz taki regulator poprawnie steruje stary alternator łącząc wyprowadzenie wzbudzania alternatora z plusem. (Może to i niepotrzebna komplikacja problemu ale działa skutecznie - może prościej by było odłączyć jedną końcówkę uzwojenia wzbudzania od masy i dać do plusa i wykorzystywać regulator bez przeróbek) Pozdrawiam.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
1_lukasz20
Poziom 1
Miasto: ????
Dołączył: 04 Maj 2010
Posty: 1
Ocena postów: 1
1_lukasz20
Poziom 1
Post#41 27 Maj 2010 22:34    

Re: Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


Witam czy ktoś może mi wysłać schemat instalacji t25. Mam zamiar ją na nowo zrobić bo kable są popalone. Alternator posiadam z regulatorem. Części mam zakupione tylko nie wiem jak to wszystko po podłanczać. Z góry dziękuje za odp.

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
LORDUS
Poziom 14
Miasto: Piotrków Trybunalski
Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 154
Pomógł: 1
Ocena postów: 2
LORDUS
Poziom 14
Post#42 11 Cze 2010 20:33    

Re: Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


Przyłącze sie o proźbe o dokładny i czytelny schemat bo musze zrobić instalacje od zera, jedyne co działa to rozrusznik po wsadzeniu 2 gwoździ.
Pozdrawiam i proszę o pomoc.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Grzegorz_madera
Poziom 29
Dołączył: 13 Cze 2008
Posty: 1468
Pomógł: 79
Ocena postów: 80
Grzegorz_madera
Poziom 29
Post#43 12 Cze 2010 10:05    

Re: Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


Jak byście poszukali to mielibyście schematy. Nawet w tym temacie jest kilka zamieszczonych. Ale po co szukać jak ktoś załatwi sprawę i wszystko poda na tacy.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
gentki
Poziom 12
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 01 Paź 2006
Posty: 83
Ocena postów: 14
gentki
Poziom 12
Post#44 13 Cze 2010 23:30  Autor tematu   

Re: Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


ja robilem na podstawie tego schematu i działa ok Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
stefan 1993
Poziom 9
Miasto: rypin
Dołączył: 07 Cze 2010
Posty: 34
stefan 1993
Poziom 9
Post#45 14 Cze 2010 11:25    

Re: Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


koledzy bede wymieniac instalacje we wladku ;)
kiedys mial stare akumulatory i na nic sie nie nadawaly ale gdy chodzil to jak wlaczylem swiatla to ich nie bylo;//
to znaczy ze alternator jest do wymiany??

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Tomasz32223
Poziom 1
Dołączył: 10 Paź 2010
Posty: 1
Tomasz32223
Poziom 1
Post#46 10 Paź 2010 09:23    

Re: Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


Witam. Mam problem z ciągnikiem T-25 a dokładnie z temperaturą oleju. Po wymianie czujnika i zegara nadal pokazuje złą temperaturę. Po jego uruchomieniu zawyża temperatury. Raz pokazuje 40 drugi raz 80 a za trzecim znowu 120.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
mtracz
Poziom 28
Miasto: Kraśnik
Dołączył: 26 Sty 2007
Posty: 1015
Pomógł: 107
Ocena postów: 102
mtracz
Poziom 28
Post#47 05 Gru 2010 12:31    

Re: Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


Próbując rozgryźć ten temat u siebie kupiłem czujnik, przekładałem z drugiego ciągnika i doszedłem do jednego wniosku wskaźnik były do niczego.
Stary wskaźnik się popsuł, no trudno ale nowy od razu źle wskazywał, niby płynnie chodzi po skali wraz ze wzrostem temperatury ale zawyżał ją. Kontrolowałem temperaturę zewnętrznym termometrem.
Same czujniki mierzyłem i przekładałem i nic się nie zmieniało. Czyli w ciągniku gdzie działało było ok, a w drugim także bez zmian nie działało.
Natomiast nowy wskaźnik od razu źle wskazywał co świadczy o tym że sprzedają byle co.
Jedna rada jeśli to możliwe kupujcie tylko oryginalne części, czyli te które powstały za granica bo to co robią Polacy to do niczego, chyba że da się je porównać i nie ma różnicy ale to rzadkość.
Np. linka obrotów produkcji polskiej nie wchodzi na licznik, natomiast 'oryginał" bez problemu.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Radek P.
Poziom 14
Miasto: Krasnystaw
Dołączył: 28 Paź 2003
Posty: 166
Pomógł: 1
Ocena postów: 4
Radek P.
Poziom 14
Post#48 14 Kwi 2011 18:18    

Re: Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


Chodzi o ciagnik T25 z konca produkcji (skladany juz w polsce)
ciagnik jest po kradzieży rozrusznika i alternatora
kupilem taki alternator
Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec
ma on wyjscie na 3 kable (+, D, i takie ruskie A), w instalacji mam tylko 2 kable (odciete) i nie wiem czy ma byc jeszcze 3ci?
grubczy pewnie idzie pod + a cienczy gdzie? i czy ma byc jeszcze jakis 3ci?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
krzysiek7
Poziom 32
Miasto: Nibylandia
Dołączył: 16 Sty 2010
Posty: 1550
Pomógł: 219
Ocena postów: 83
krzysiek7
Poziom 32
Post#49 14 Kwi 2011 21:12    

Re: Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


Na śrubę M6 dopinasz plus (ten grubszy przewód), obok niej jest śruba M5 i do niej dopinasz ten cieńszy przewód. Trzeci zacisk zostawiasz nie dołączony.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Radek P.
Poziom 14
Miasto: Krasnystaw
Dołączył: 28 Paź 2003
Posty: 166
Pomógł: 1
Ocena postów: 4
Radek P.
Poziom 14
Post#50 14 Kwi 2011 22:51    

Re: Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


dzieki :)
a do czego jest ten ostatni B ?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
krzysiek7
Poziom 32
Miasto: Nibylandia
Dołączył: 16 Sty 2010
Posty: 1550
Pomógł: 219
Ocena postów: 83
krzysiek7
Poziom 32
Post#51 15 Kwi 2011 07:37    

Re: Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


Do obrotomierza.

Pomocny post? + -1
Powrót do góry
kataniak1994
Poziom 15
Miasto: Grójec
Dołączył: 29 Lip 2007
Posty: 210
Ocena postów: 4
kataniak1994
Poziom 15
Post#52 23 Kwi 2011 22:07    

Re: Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


Ile kosztuje zrobienie instalacji w traktorze? Chodzi mi o średnią cene.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
56b4
Poziom 10
Miasto: Lublin
Dołączył: 23 Paź 2010
Posty: 54
Ocena postów: 2
56b4
Poziom 10
Post#53 30 Kwi 2011 10:30    

Re: Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


Ja coś man (jeśli temat aktualny). Sorka za jakiekolwiek błędy. To jest dla T25A2 i A3
. Jakby ktoś chciał.Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
joker6000
Poziom 11
Miasto: Trębaczew
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 78
Ocena postów: 1
joker6000
Poziom 11
Post#54 16 Lut 2012 21:32    

Re: Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


Witam Panowie.
Odgrzeję trochę kotleta.

Posiadam T25,naprawiałem instalację żeby wszystko grało, lecz nie mogę sobie poradzić z naprawą klaksonu.


Do klaksonu dochodzą 2 kabelki NIEBIESKI i POMARAŃCZOWY w którym jest prąd po sprawdzeniu.

Od włącznika klaksonu również odchodzą 2 kabelki CZARNY przykręcany do obudowy(widocznie masujący) i NIEBIESKI.


Może mi ktoś napisać w których przewodach powinien być prąd i jak je podłączyć , czy są dobrze podłączone, bo bawię się już bardzo długo i nie mogę tego naprawić.
Klakson sprawny zprawdzałem.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Motorpal
Poziom 14
Miasto: Chełm i okolice
Dołączył: 06 Gru 2011
Posty: 146
Pomógł: 5
Motorpal
Poziom 14
Post#55 19 Lut 2012 19:07    

Re: Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


Witam. Ja na schemacie Władka t25 mam tak, że do klaksonu są podłączone kable koloru POMARAŃCZOWEGO i ZIELONEGO. Pomarańczowy kabel winien być podłączony do skrzynki bezpiecznikowej (do trzeciego bezpiecznika), zielony (nie wiem, jak u ciebie) ma być podłączony do kostki (bodajże 7 śrubka od lewej) i od tej śrubki na kostce do włącznika, który ma być podłączony do masy. Dodatkowo od kostki wychodzi jeszcze jeden przewod, który podłączamy do gniazdka przyczepy w miejsce świateł przeciwmgłowych. Dobrze zrozumiałem twoje pytanie?. Pozdrawiam.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
joker6000
Poziom 11
Miasto: Trębaczew
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 78
Ocena postów: 1
joker6000
Poziom 11
Post#56 19 Lut 2012 21:01    

Re: Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


Klakson już zrobiony.
Okazało się ze niebieski kabelek był przerwany.

W pomarańczowym i niebieskim jest prąd.
Gdy naciskam przycisk klaksonu prąd znika z niebieskiego kabelka i klakson trąbi bardzo głośno.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Kris3363
Poziom 6
Miasto: Dynów
Dołączył: 01 Maj 2012
Posty: 5
Kris3363
Poziom 6
Post#57 02 Maj 2012 15:31    

Re: Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


Witam. Mam pytanie... Czy zakładał ktoś nową instalację do Władimirca T25A? Kupiłem nową i mam problem z podłączeniem, zwłaszcza tylnich reflektorów, kierunków i świateł pozycyjnych i stop.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Motorpal
Poziom 14
Miasto: Chełm i okolice
Dołączył: 06 Gru 2011
Posty: 146
Pomógł: 5
Motorpal
Poziom 14
Post#58 04 Maj 2012 07:13    

Re: Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


Witam. Napisz, na czym polega problem. Na odległość trudno pomóc, ale spróbujemy.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Kris3363
Poziom 6
Miasto: Dynów
Dołączył: 01 Maj 2012
Posty: 5
Kris3363
Poziom 6
Post#59 04 Maj 2012 12:47    

Re: Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


Zakupiłem tą nową instalację i patrząc na schemat tutaj wrzucony od T25A, porównując go z instalacją założoną mi się nie zgadzało. Dopiero teraz jak zobaczyłem schemat od T25A3 zaczyna mi pasować. W T25A od alternatora jest 5 kabli a u mnie tylko 2. M.in. to mi nie pasowało.
Nowa instalacja ma trochę inne kable od tylnich świateł, ale z tym może sobie poradzę. A jak nie to będę pisał. I mam pytanie... Czy ktoś z was nie ma dobrego schematu od T25A2 i od T25A3?

Dodano po 1 [minuty]:

kataniak1994 napisał:
Ile kosztuje zrobienie instalacji w traktorze? Chodzi mi o średnią cene.
Pytałem w dwóch serwisach to powiedzieli, że za założenie to tak ok 500 zł.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Motorpal
Poziom 14
Miasto: Chełm i okolice
Dołączył: 06 Gru 2011
Posty: 146
Pomógł: 5
Motorpal
Poziom 14
Post#60 06 Maj 2012 11:47    

Re: Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec


Schemat dla T25A2 i A3 jest podany powyżej. Należy do użytkownika 56b4.

Dodano po 3 [minuty]:
Najwidoczniej się nie opłaca dać 500 zł, lepiej samemu to zrobić. Założenie samemu instalacji do tego traktoru z pomocą schematu nie nastręcza większych problemów.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Maszyny Rolnicze, Sprzęt Ciężki -> Instalacja- Ciągnik T-25 Władimirec Poprzedni  123  Następny
Strona 2 z 3
Podobne tematy
Ciągnik T-25 Władimirec - spawanie masy (27)
Ciągnik Władimirec T-25 smarowanie silnika (7)
Ciągnik Władimirec - Drgania amperomierza (18)
Ciągnik nie odpala - Władimirec T25A2 (4)
Ciągnik rolniczy Władimirec T 25A Brak biegów (2)
Ciągnik Władimirec T25A1 \'81 - naprawa instalacji elektrycznej (2)
Ciągnik Władimirec T-25 głośna praca skrzyni i brak wstecznego biegu (5)
władimirec instalacja w kabinie na dachu (1)
Władimirec T25 - Instalacja elektryczna (8)
Prosta instalacja ciągnik (3)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.196 seconds

elektroda.pl temat RSS