Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Hasło na drukowanie na sieci


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Hasło na drukowanie na sieci Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Programy do nauki języków
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
zonkil
Poziom 31
Miasto: Kraków
Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 2036
Pomógł: 75
Ocena postów: 25
zonkil
Poziom 31
Post#1 03 Kwi 2007 13:49  Autor tematu   

Hasło na drukowanie na sieci


Witam
Czy jest jakiś program który umożliwia założenie hasła na drukarkę sieciową? Drukarka znajduje się w szkole i z wszystkich komputerów można drukować lecz trzeba za to płacić niektórzy nie płacą dlatego najlepiej byłoby założyć hasło dostępowe i za każdym razem gdy ktoś chce drukować wpisać te hasło przez administratora! Dzięki za pomoc!

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
erikses
Poziom 18
Miasto: Łódź
Dołączył: 14 Gru 2002
Posty: 386
Pomógł: 5
Ocena postów: 2
erikses
Poziom 18
Post#2 03 Kwi 2007 13:54    

Re: Hasło na drukowanie na sieci


jeśli drukarka pracuje w sieci i na kompie na do którego jest podpięta siedzi system z NTFS-em to nie ma problemu , zmieniasz ustawienia -> ustawienia drukarki -> zabezpieczenia
napisz jeśli możesz jaki system pracuje na kompie do którego podpięta jest drukarka sieciowa ?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Nozownik
Poziom 17
Miasto: Łosice(podlasie)
Dołączył: 16 Mar 2007
Posty: 188
Pomógł: 17
Ocena postów: 2
Nozownik
Poziom 17
Post#3 03 Kwi 2007 14:16    

Re: Hasło na drukowanie na sieci


Chyba nie o to koledze chodziło. Mowa tu jest o drukarce sieciowej, a nie o takiej gdzie jest zainstalowana na jednym komputerze spełniającym rolę serwera wydruku. Mam ten sam problem w firmie. Dołączam się więc do tematu. Czy ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Platon
Spec od komputerów
Miasto: Białystok
Dołączył: 05 Wrz 2002
Posty: 9254
Pomógł: 741
Ocena postów: 6
Platon
Spec od komputerów
Post#4 03 Kwi 2007 15:21    

Re: Hasło na drukowanie na sieci


Jeżeli sama drukarka w printserwerze nie usostepnia zadnych zabezpieczen, to nie pewnie trzeba podpiac ja pod printserwer(moze byc komputer) ktory takie ograniczenia obsluguje.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
zonkil
Poziom 31
Miasto: Kraków
Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 2036
Pomógł: 75
Ocena postów: 25
zonkil
Poziom 31
Post#5 10 Kwi 2007 22:30  Autor tematu   

Re: Hasło na drukowanie na sieci


Drkarka jest poprostu drukarką sieciową nie ma żadnego printserwera!

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Kujawy
Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 19039
Pomógł: 2217
Ocena postów: 90
mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#6 10 Kwi 2007 22:51    

Re: Hasło na drukowanie na sieci


Skoro jest sieciowa to ma print server - co najwyżej jest on wbudowany w drukarkę.

Podaj producenta i model drukarki to będzie można coś dokładniej napisać.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Hasło na drukowanie na sieci
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Canon IR2200 Drukowanie na hasło (5)
drukowanie w sieci (4)
Laserjet 5 i drukowanie po sieci. (3)
Drukowanie w sieci... PROBLEM (6)
WF-MAG i drukowanie w sieci (4)
Subiekt 5 - drukowanie po sieci (3)
Drukowanie w sieci domowej (4)
HP DJ3550 i drukowanie w małej sieci (1)
Drukowanie w sieci opartej na domenie..... (4)
Mita Vi 500 i drukowanie po sieci (15)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.08 seconds

elektroda.pl temat RSS