Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Hasło na drukowanie na sieci


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Hasło na drukowanie na sieci
Author
Message
zonkil
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 27 Jan 2005
Posts: 1988
Location: Kraków

Post#1 Post from the author of the topic 03 Apr 2007 13:49   

Hasło na drukowanie na sieci


Witam
Czy jest jakiś program który umożliwia założenie hasła na drukarkę sieciową? Drukarka znajduje się w szkole i z wszystkich komputerów można drukować lecz trzeba za to płacić niektórzy nie płacą dlatego najlepiej byłoby założyć hasło dostępowe i za każdym razem gdy ktoś chce drukować wpisać te hasło przez administratora! Dzięki za pomoc!

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Apr 2007 13:49   





Back to top
   
erikses
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 14 Dec 2002
Posts: 386
Location: Łódź

Post#2 03 Apr 2007 13:54   

Re: Hasło na drukowanie na sieci


jeśli drukarka pracuje w sieci i na kompie na do którego jest podpięta siedzi system z NTFS-em to nie ma problemu , zmieniasz ustawienia -> ustawienia drukarki -> zabezpieczenia
napisz jeśli możesz jaki system pracuje na kompie do którego podpięta jest drukarka sieciowa ?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Apr 2007 13:54   





Back to top
   
Nozownik
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 16 Mar 2007
Posts: 188
Location: Łosice(podlasie)

Post#3 03 Apr 2007 14:16   

Re: Hasło na drukowanie na sieci


Chyba nie o to koledze chodziło. Mowa tu jest o drukarce sieciowej, a nie o takiej gdzie jest zainstalowana na jednym komputerze spełniającym rolę serwera wydruku. Mam ten sam problem w firmie. Dołączam się więc do tematu. Czy ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Apr 2007 14:16   





Back to top
   
Platon
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 05 Sep 2002
Posts: 9254
Location: Białystok

Post#4 03 Apr 2007 15:21   

Re: Hasło na drukowanie na sieci


Jeżeli sama drukarka w printserwerze nie usostepnia zadnych zabezpieczen, to nie pewnie trzeba podpiac ja pod printserwer(moze byc komputer) ktory takie ograniczenia obsluguje.

Helpful message? + -

Back to top
   
zonkil
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 27 Jan 2005
Posts: 1988
Location: Kraków

Post#5 Post from the author of the topic 10 Apr 2007 22:30   

Re: Hasło na drukowanie na sieci


Drkarka jest poprostu drukarką sieciową nie ma żadnego printserwera!

Helpful message? + -

Back to top
   
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 02 Aug 2004
Posts: 18204
Location: Kujawy

Post#6 10 Apr 2007 22:51   

Re: Hasło na drukowanie na sieci


Skoro jest sieciowa to ma print server - co najwyżej jest on wbudowany w drukarkę.

Podaj producenta i model drukarki to będzie można coś dokładniej napisać.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Hasło na drukowanie na sieci
Page 1 of 1
Similar topics
Canon IR2200 Drukowanie na hasło (5)
drukowanie w sieci (4)
Laserjet 5 i drukowanie po sieci. (3)
Drukowanie w sieci... PROBLEM (6)
WF-MAG i drukowanie w sieci (4)
Subiekt 5 - drukowanie po sieci (3)
Drukowanie w sieci domowej (4)
HP DJ3550 i drukowanie w małej sieci (1)
Drukowanie w sieci opartej na domenie..... (4)
Mita Vi 500 i drukowanie po sieci (15)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.044 seconds

elektroda.pl topic RSS feed