Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Hasło na drukowanie na sieci


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software ->Hasło na drukowanie na sieci Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
zonkil
Level 31
Location: Kraków
Joined: 27 Jan 2005
Posts: 2051
Helped: 75
Post rating: 31
zonkil
Level 31
Post#1 03 Apr 2007 13:49  Topic author   

Hasło na drukowanie na sieci


Witam
Czy jest jakiś program który umożliwia założenie hasła na drukarkę sieciową? Drukarka znajduje się w szkole i z wszystkich komputerów można drukować lecz trzeba za to płacić niektórzy nie płacą dlatego najlepiej byłoby założyć hasło dostępowe i za każdym razem gdy ktoś chce drukować wpisać te hasło przez administratora! Dzięki za pomoc!

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
erikses
Level 18
Location: Łódź
Joined: 14 Dec 2002
Posts: 386
Helped: 5
Post rating: 2
erikses
Level 18
Post#2 03 Apr 2007 13:54    

Re: Hasło na drukowanie na sieci


jeśli drukarka pracuje w sieci i na kompie na do którego jest podpięta siedzi system z NTFS-em to nie ma problemu , zmieniasz ustawienia -> ustawienia drukarki -> zabezpieczenia
napisz jeśli możesz jaki system pracuje na kompie do którego podpięta jest drukarka sieciowa ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Nozownik
Level 17
Location: Łosice(podlasie)
Joined: 16 Mar 2007
Posts: 188
Helped: 17
Post rating: 2
Nozownik
Level 17
Post#3 03 Apr 2007 14:16    

Re: Hasło na drukowanie na sieci


Chyba nie o to koledze chodziło. Mowa tu jest o drukarce sieciowej, a nie o takiej gdzie jest zainstalowana na jednym komputerze spełniającym rolę serwera wydruku. Mam ten sam problem w firmie. Dołączam się więc do tematu. Czy ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Platon
Spec od komputerów
Location: Białystok
Joined: 05 Sep 2002
Posts: 9254
Helped: 741
Post rating: 8
Platon
Spec od komputerów
Post#4 03 Apr 2007 15:21    

Re: Hasło na drukowanie na sieci


Jeżeli sama drukarka w printserwerze nie usostepnia zadnych zabezpieczen, to nie pewnie trzeba podpiac ja pod printserwer(moze byc komputer) ktory takie ograniczenia obsluguje.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
zonkil
Level 31
Location: Kraków
Joined: 27 Jan 2005
Posts: 2051
Helped: 75
Post rating: 31
zonkil
Level 31
Post#5 10 Apr 2007 22:30  Topic author   

Re: Hasło na drukowanie na sieci


Drkarka jest poprostu drukarką sieciową nie ma żadnego printserwera!

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mbo
Zasłużony dla elektroda
Location: Kujawy
Joined: 02 Aug 2004
Posts: 19143
Helped: 2244
Post rating: 110
mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#6 10 Apr 2007 22:51    

Re: Hasło na drukowanie na sieci


Skoro jest sieciowa to ma print server - co najwyżej jest on wbudowany w drukarkę.

Podaj producenta i model drukarki to będzie można coś dokładniej napisać.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Hasło na drukowanie na sieci
Page 1 of 1

Similar topics to hasło na drukowanie na sieci

Canon IR2200 Drukowanie na hasło (5)
drukowanie w sieci (4)
Laserjet 5 i drukowanie po sieci. (3)
Drukowanie w sieci... PROBLEM (6)
WF-MAG i drukowanie w sieci (4)
Subiekt 5 - drukowanie po sieci (3)
Drukowanie w sieci domowej (4)
HP DJ3550 i drukowanie w małej sieci (1)
Drukowanie w sieci opartej na domenie..... (4)
Mita Vi 500 i drukowanie po sieci (15)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.056 seconds