Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Telewizor podłączony do komputera


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Beginners Service -> Telewizor podłączony do komputera
Author
Message
pixi
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 22 Sep 2006
Posts: 101

Post#1 Post from the author of the topic 03 Apr 2007 21:00   

Telewizor podłączony do komputera


Witam
Mam pytanie: Chcialem podlaczy komputer z telewizorem. Zakupilem kabel s-video ------euro, po podlaczeniu niestety na ekranie telewizora (Curtis 25M1PVT) widac bylo tylko czerwone pasy. Jak sie potem okazalo przewod ktory zakupilem ( w sklepie) byl zle polaczaony, a mianowice dwa przewody byly zamienione ze soba. Po poprawieniu kabla i po kilkukrotnym wlozeniu wtyczki eruo do telewizora obraz sie polepszyl, juz nawet bylo na nim cos widac, ale niestety tylko w kolorze czerwonym z przeblyskami zielonege:/. Niestety gdy go odlaczylem i chcialem ponownie podlaczyc znowu musialem sie troche natrudzic aby bylo cokolwiek bylo widac. I teraz nie wiem co jest zepsute, czy gniazdo euro w telewizorze, czy kabel ktory zakupilem, czy moze wyjscie s-video (karta graficzna GF 2 titanium)?? Byc moze cos zle ustawilem ,ale probowalem juz chyba wszystkiego, tj, rozdzielczosc, odswierzanie, itp....

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Apr 2007 21:00   





Back to top
   
lampa
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 19 Jun 2003
Posts: 398
Location: ''-''

Post#2 03 Apr 2007 21:50   

Re: Telewizor podlaczony do komputera


stawiałbym na kabel

Helpful message? + -

Back to top
   
motyl22
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 03 Sep 2006
Posts: 1302
Location: brzesko

Post#3 03 Apr 2007 22:33   

Re: Telewizor podlaczony do komputera


A ja na pęknięcia lutów w gnieździe euro. Podłącz inny sygnał na próbe. pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Tedij
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 26 Mar 2006
Posts: 178
Location: K-ce

Post#4 04 Apr 2007 00:28   

Re: Telewizor podlaczony do komputera


Do wyjścia SVideo najlepiej stosować przelotkę na Composit video.Albo samemu sobie zrobić.[/img]

Helpful message? + -

Back to top
   
pixi
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 22 Sep 2006
Posts: 101

Post#5 Post from the author of the topic 04 Apr 2007 13:19   

Re: Telewizor podlaczony do komputera


Znalazlem na necie troche inny schemat podlaczenia telewizora z komputerem i efekt jest taki sam. Podejrzewam ze to jednak bedzie cos z ganizdem euro, gdyz caly czas na ekranie tlewizora pokazuje mi sie napis: "no signal". Dziwi mnie tylko to ze komputer wykryra telewizor bez zadnego problemu....

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Apr 2007 13:19   





Back to top
   
krasy9
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 04 Apr 2007
Posts: 1
Location: Kielce

Post#6 04 Apr 2007 13:28   

Re: Telewizor podlaczony do komputera


No ja mysle, ze to bedzie na pewno euro zlacze. Jak nie masz zadnego innego odbiornika pod euro to sprawdz na plytce czy jakis lut nie jest zimny....

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Apr 2007 13:28   





Back to top
   
ul1002
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 26 Oct 2004
Posts: 1646
Location: Gliwice

Post#7 04 Apr 2007 13:36   

Re: Telewizor podlaczony do komputera


Masz właczone w ogóle AV ? jak sobie przypominam to no signal wyswietla tylko jak jest nastawiony jakis kanał a nie AV .
To że wykrywa TV nie jest dziwne bo wykrywanie odbiornika to nic innego jak stwierdzenie oporności ok 100ohm w odbiorniku a to w TV jest realizowane zaraz przy gniazdku normalnym opornikiem do masy .
Narysuj jak masz podłaczone piny w euro i s-video w swoim kablu .

Helpful message? + -

Back to top
   
pixi
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 22 Sep 2006
Posts: 101

Post#8 Post from the author of the topic 04 Apr 2007 14:17   

Re: Telewizor podlaczony do komputera


No wiec tak. Co do tych pekniec w euro to raczej to nie jest to , gdyz wlasnie sprawdzalem i na kazdym jest przejscie. Podlaczylem nawet przewod do euro (bo myslalem ze z wtyczka jest cos nie tak) i sprawdzalem kazdy pin z wtyczki S-video z odpowiednia sciazka na plycie od telewizora i na kazdym jest przejscie....

Dodano po 1 [minuty]:

Co do wlaczenia AV to naturalnie to zrobilem, w sumie zauwazylem jedna rzecz, ze jak odlaczylem antene od telewizora to niezaleznie czy wlaczalem AV czy jakikolwiek inny kanal to zawsze bylo widac ten czerwony migajacy obras. A kabel podlaczalem na te dwa sposoby i efekt byl taki sam.....

Dodano po 1 [minuty]:

http://www.krzyskargul.republika.pl/www/tvout/tvout.htm
http://www.enter.pl/archiwum/ent2003/03/Grafika/E0341R03.gif

Helpful message? + -

Back to top
   
opelr
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 23 Apr 2002
Posts: 1689

Post#9 04 Apr 2007 18:36   

Re: Telewizor podlaczony do komputera


Chyba msz coś uszkodzone w przełaczniku AV - czyli TV do naprawy , jednak zanim wezwiesz mechanika sprawdził bym to jakoś czyli podłacz do niego tuner sat itp. bo może sie na koniec okazac że karta grafiki jest uszkodzona i bedzie klops .

Helpful message? + -

Back to top
   
lampa
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 19 Jun 2003
Posts: 398
Location: ''-''

Post#10 04 Apr 2007 20:03   

Re: Telewizor podlaczony do komputera


Jeśli tv i kabel ok. tp może spróbuj programem tv tool
http://www.kinodomowe.idg.pl/artykuly/28399.html
jeśli coś ze sterownikiem to on pomoże
pozdro

Helpful message? + -

Back to top
   
Tedij
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 26 Mar 2006
Posts: 178
Location: K-ce

Post#11 04 Apr 2007 23:49   

Re: Telewizor podlaczony do komputera


W/g tego drugiego linka chrominancja jest podana na wejście R (czerwony kolor).Być może to jest powód że masz czerwony migający obraz.
Zrób tak jak Ci napisałem,czyli przejściówka z S-video na Composit i to na nóżkę nr 20 w euroscarcie. Tu jest ,jak to połączyć. http://www.elektroda.pl/rtvforum/download.php?id=171569

Helpful message? + -

Back to top
   
pixi
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 22 Sep 2006
Posts: 101

Post#12 Post from the author of the topic 05 Apr 2007 13:52   

Re: Telewizor podłączony do komputera


ja mam w karcie tylko jedno wyjscie tylko na s video czyli to przejscie nic mi nie da.albo napisz to w prostszym jezyku bo nie wiem czy dobrze to rozumuje.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Apr 2007 13:52   





Back to top
   
Tedij
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 26 Mar 2006
Posts: 178
Location: K-ce

Post#13 06 Apr 2007 00:42   

Re: Telewizor podłączony do komputera


Jak jest jedna dziura to masz wyjście composit video ,czyli wszystko w jednym kablu.A jak masz 4 dziury to masz gniazdo s-video,gdzie sygnał obrazu jest rozdzielony na obraz ze synchronizacją i kolor.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Beginners Service -> Telewizor podłączony do komputera
Page 1 of 1
Similar topics
Mikrofon podłączony do komputera (4)
Telewizor TRILUX podłaczenie do komputera (1)
połączenie kablem z komputera na telewizor (4)
Obraz z komputera na telewizor Grundig st70-360cti (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.059 seconds

elektroda.pl topic RSS feed