Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

jak podlaczyc tube do komputera??


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Ogólny -> jak podlaczyc tube do komputera??
Autor
Wiadomość
chudy0321
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 03 Kwi 2007
Posty: 10
Miasto: Ośno Lubuskie

Post#1 Post autora tematu 03 Kwi 2007 22:04   

jak podlaczyc tube do komputera??


witam mam problem zakupilem tube i chcem ja podlaczyc do komputera ale zabardzo nie wiem jak bo potrzebne jest mi do niej dodatkowe zasilanie probowalem juz z zasilacza komputerowego ktory przetwaza 230v na 12v tyle co mi potrzeba ale po paru sekundach gasnie narazie jade pod prostownikiem ale i to nie wystarcdza bo prod w prostowniku jest zmienny i nie daje tego efektu co trzeba jezeli ma ktos jakis pomysl zeby mi pomoc to prosze o pomoc dzieki wielkie[/b]
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Kwi 2007 22:04   





Powrót do góry
   
maxrider
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 13 Wrz 2005
Posty: 433
Miasto: Skoczów

Post#2 03 Kwi 2007 22:42   

Re: jak podlaczyc tube do komputera??


załóż mocny zasilacz do komputera i połącz go z akumlatorem bo po prostu AT czy ATX nie wytrzymuje takiego prądu i pewnie się włącza zabezpieczenie!!
Powrót do góry
   
Shadowek
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 01 Sie 2006
Posty: 2148
Miasto: owieczki

Post#3 03 Kwi 2007 22:42   

Re: jak podlaczyc tube do komputera??


Ojjj nawet nie wiesz co to tuba, a z takim tematem wyjeżdżasz...
Co do tej twojej "tuby" to lepiej ją zostaw w samochodzie tam gdzie jej miejsce...
A jeżeli na siłę chcesz do domu to kup transformator powiedzmy 200wat 12V dołóż diody prostujące i kondensator powiedzmy 10000uF i powinno jakoś działać...
Pozdrawiam

btw: to nie nie ten dział!!!
Powrót do góry
   
chudy0321
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 03 Kwi 2007
Posty: 10
Miasto: Ośno Lubuskie

Post#4 Post autora tematu 04 Kwi 2007 10:48   

Re: jak podlaczyc tube do komputera??


hy z tym transformatorem to cos takiego

http://www.allegro.pl/item178175754_transformator_elektroniczny_60w_230v_12v_f_vat.html

a tu jest ten glosnik

http://www.allegro.pl/item176443140_masakrator_aktywny_band_pass_25cm_500w_.html
Powrót do góry
   
małpski666
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 25 Lis 2005
Posty: 89
Miasto: Głogów

Post#5 04 Kwi 2007 14:57   

Re: jak podlaczyc tube do komputera??


transforamator to najlepiej jakby był troidalny mocy (zaleznie od mocy wzmacniacza, z tego co wyczytalem to on jest 250watowy) ok 300W do którego musisz podpiac mostek prostowniczy i jakis filtr napiecia...
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Kwi 2007 14:57   





Powrót do góry
   
mirro1234
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 30 Paź 2003
Posty: 638
Miasto: Rzeszów

Post#6 04 Kwi 2007 15:01   

Re: jak podlaczyc tube do komputera??


Oj chłopie!! Niedość, że masz "tube" do d... to jeszcze chcesz ją zasiliś zasilaczem klasy tej "tuby".
Do zasilenia takiego czegoś potrzebny jest pożądny transformator taki jak kolega wyżej napisał 200W. I to PRAWDZIWE 200W!!!! a nie jakieś "coś" co ma 60W (załóżmy). Musi byś to transformator, który na uzwojeniu wtórnym ma 12V i prąd obciążenia rzędu 15 - 16 A !!! A taki transformator kosztuje ok. 100zł. Do tego potrzebawał będziesz nie jeden kondensator 10000uF tylko conajmniej TRZY!!! a jeden taki kosztuje 12zł razy trzy 36zł. To już jest 136zł. jeszcze do tego mostek i obudowa, ale to już groszowe sprawy. Także jak widzisz zasilacz będzie kosztował tyle co pół tej twojej "tuby".

A tak swoją drogą. Dibeisi to straszny szajs. Napewno nie dałbym 300zł za coś takiego. Dokładasz góra 50zł do tych 300 i robisz suba, przy którym taka "tuba" nawet nie stała.
Powrót do góry
   
hefid
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 17 Kwi 2002
Posty: 21639
Miasto: Warszawa

Post#7 04 Kwi 2007 15:30   

Re: jak podlaczyc tube do komputera??


Post był raportowany.
Przeniosłem z: Nagłośnienie i Akustyka
Powrót do góry
   
Shadowek
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 01 Sie 2006
Posty: 2148
Miasto: owieczki

Post#8 04 Kwi 2007 15:33   

Re: jak podlaczyc tube do komputera??


Kolega mirro1234 dobrze pisze...
Weź lepiej sprzedaj to gówno i kup jakiegoś Stxa i złóż wzmacniacz na tda7294
zagra Ci to o niebo lepiej a za 100zł to sam wzmacniacz złożysz... za kase jaką zdobędziesz po sprzedaniu tej twojej "tuby" (bo zapewne nawet nie wiesz co to tuba...) kupisz głośnik
Dechy na zrobienie kolumny weź ze starych mebli
troche szpachli, lakier i sub gotowy :)
To tak teoretycznie...
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Kwi 2007 15:33   





Powrót do góry
   
pmxxyz
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 14 Mar 2007
Posty: 292

Post#9 04 Kwi 2007 16:04   

TUBA...


To jest Tuba:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic219589.html
http://www.eaw.com/products/BH760.html

jak podlaczyc tube do komputera??
Powrót do góry
   
chudy0321
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 03 Kwi 2007
Posty: 10
Miasto: Ośno Lubuskie

Post#10 Post autora tematu 04 Kwi 2007 16:45   

Re: jak podlaczyc tube do komputera??


to co myslisz ze ta tuba co ja posiadam jest do niczego?ja nie mam czasu i ochoty na tube wlasnej roboty wole kupic w sklepie:)
Powrót do góry
   
pmxxyz
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 14 Mar 2007
Posty: 292

Post#11 04 Kwi 2007 16:51   

Nie masz tuby!


Nie masz żadnej tuby.
Masz po prostu subwoofer w postaci skrzynki(obudowa otwarta z "wylotami" bass-reflex).
Co od razu nie znaczy, że ma być do niczego. Chodzi o poprawne nazewnictwo.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Ogólny -> jak podlaczyc tube do komputera??
Strona 1 z 1
Podobne tematy
unitra diora elizabeth hi fi jak podlaczyc do komputera (3)
Jak najprosciej podlaczyc czujnik cisnienia do komputera? (2)
Jak podlaczyc Tv do komputera? (5)
kamerka a komputer - jaka kamere podlaczyc do komputera do obserwacji kasy (7)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.073 seconds

elektroda.pl temat RSS