Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

jak podlaczyc tube do komputera??


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Beginner Science -> jak podlaczyc tube do komputera??
Author
Message
chudy0321
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 14
Location: Ośno Lubuskie

Post#1 Post from the author of the topic 03 Apr 2007 22:04   

jak podlaczyc tube do komputera??


witam mam problem zakupilem tube i chcem ja podlaczyc do komputera ale zabardzo nie wiem jak bo potrzebne jest mi do niej dodatkowe zasilanie probowalem juz z zasilacza komputerowego ktory przetwaza 230v na 12v tyle co mi potrzeba ale po paru sekundach gasnie narazie jade pod prostownikiem ale i to nie wystarcdza bo prod w prostowniku jest zmienny i nie daje tego efektu co trzeba jezeli ma ktos jakis pomysl zeby mi pomoc to prosze o pomoc dzieki wielkie[/b]

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Apr 2007 22:04   





Back to top
   
maxrider
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 13 Sep 2005
Posts: 433
Location: Skoczów

Post#2 03 Apr 2007 22:42   

Re: jak podlaczyc tube do komputera??


załóż mocny zasilacz do komputera i połącz go z akumlatorem bo po prostu AT czy ATX nie wytrzymuje takiego prądu i pewnie się włącza zabezpieczenie!!

Helpful message? + -

Back to top
   
Shadowek
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 01 Aug 2006
Posts: 2050
Location: owieczki

Post#3 03 Apr 2007 22:42   

Re: jak podlaczyc tube do komputera??


Ojjj nawet nie wiesz co to tuba, a z takim tematem wyjeżdżasz...
Co do tej twojej "tuby" to lepiej ją zostaw w samochodzie tam gdzie jej miejsce...
A jeżeli na siłę chcesz do domu to kup transformator powiedzmy 200wat 12V dołóż diody prostujące i kondensator powiedzmy 10000uF i powinno jakoś działać...
Pozdrawiam

btw: to nie nie ten dział!!!

Helpful message? + -

Back to top
   
chudy0321
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 14
Location: Ośno Lubuskie

Post#4 Post from the author of the topic 04 Apr 2007 10:48   

Re: jak podlaczyc tube do komputera??


hy z tym transformatorem to cos takiego

http://www.allegro.pl/item178175754_transformator_elektroniczny_60w_230v_12v_f_vat.html

a tu jest ten glosnik

http://www.allegro.pl/item176443140_masakrator_aktywny_band_pass_25cm_500w_.html

Helpful message? + -

Back to top
   
małpski666
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 25 Nov 2005
Posts: 89
Location: Głogów

Post#5 04 Apr 2007 14:57   

Re: jak podlaczyc tube do komputera??


transforamator to najlepiej jakby był troidalny mocy (zaleznie od mocy wzmacniacza, z tego co wyczytalem to on jest 250watowy) ok 300W do którego musisz podpiac mostek prostowniczy i jakis filtr napiecia...

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Apr 2007 14:57   





Back to top
   
mirro1234
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 30 Oct 2003
Posts: 638
Location: Rzeszów

Post#6 04 Apr 2007 15:01   

Re: jak podlaczyc tube do komputera??


Oj chłopie!! Niedość, że masz "tube" do d... to jeszcze chcesz ją zasiliś zasilaczem klasy tej "tuby".
Do zasilenia takiego czegoś potrzebny jest pożądny transformator taki jak kolega wyżej napisał 200W. I to PRAWDZIWE 200W!!!! a nie jakieś "coś" co ma 60W (załóżmy). Musi byś to transformator, który na uzwojeniu wtórnym ma 12V i prąd obciążenia rzędu 15 - 16 A !!! A taki transformator kosztuje ok. 100zł. Do tego potrzebawał będziesz nie jeden kondensator 10000uF tylko conajmniej TRZY!!! a jeden taki kosztuje 12zł razy trzy 36zł. To już jest 136zł. jeszcze do tego mostek i obudowa, ale to już groszowe sprawy. Także jak widzisz zasilacz będzie kosztował tyle co pół tej twojej "tuby".

A tak swoją drogą. Dibeisi to straszny szajs. Napewno nie dałbym 300zł za coś takiego. Dokładasz góra 50zł do tych 300 i robisz suba, przy którym taka "tuba" nawet nie stała.

Helpful message? + -

Back to top
   
hefid
Moderator
Moderator


Joined: 17 Apr 2002
Posts: 19084
Location: Warszawa

Post#7 04 Apr 2007 15:30   

Re: jak podlaczyc tube do komputera??


Post był raportowany.
Przeniosłem z: Nagłośnienie i Akustyka

Helpful message? + -

Back to top
   
Shadowek
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 01 Aug 2006
Posts: 2050
Location: owieczki

Post#8 04 Apr 2007 15:33   

Re: jak podlaczyc tube do komputera??


Kolega mirro1234 dobrze pisze...
Weź lepiej sprzedaj to gówno i kup jakiegoś Stxa i złóż wzmacniacz na tda7294
zagra Ci to o niebo lepiej a za 100zł to sam wzmacniacz złożysz... za kase jaką zdobędziesz po sprzedaniu tej twojej "tuby" (bo zapewne nawet nie wiesz co to tuba...) kupisz głośnik
Dechy na zrobienie kolumny weź ze starych mebli
troche szpachli, lakier i sub gotowy Smile
To tak teoretycznie...

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Apr 2007 15:33   





Back to top
   
pmxxyz
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 14 Mar 2007
Posts: 292

Post#9 04 Apr 2007 16:04   

TUBA...


To jest Tuba:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic219589.html
http://www.eaw.com/products/BH760.html

jak podlaczyc tube do komputera??

Helpful message? + -

Back to top
   
chudy0321
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 14
Location: Ośno Lubuskie

Post#10 Post from the author of the topic 04 Apr 2007 16:45   

Re: jak podlaczyc tube do komputera??


to co myslisz ze ta tuba co ja posiadam jest do niczego?ja nie mam czasu i ochoty na tube wlasnej roboty wole kupic w sklepie:)

Helpful message? + -

Back to top
   
pmxxyz
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 14 Mar 2007
Posts: 292

Post#11 04 Apr 2007 16:51   

Nie masz tuby!


Nie masz żadnej tuby.
Masz po prostu subwoofer w postaci skrzynki(obudowa otwarta z "wylotami" bass-reflex).
Co od razu nie znaczy, że ma być do niczego. Chodzi o poprawne nazewnictwo.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Beginner Science -> jak podlaczyc tube do komputera??
Page 1 of 1
Similar topics
Jak podlaczyc Tv do komputera? (5)
Jak najprosciej podlaczyc czujnik cisnienia do komputera? (2)
unitra diora elizabeth hi fi jak podlaczyc do komputera (3)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.05 seconds

elektroda.pl topic RSS feed