Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



jak podlaczyc tube do komputera??


  Main Page -> Forum Index -> Beginner Science ->jak podlaczyc tube do komputera?? Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
chudy0321
Level 8
Location: Ośno Lubuskie
Joined: 03 Apr 2007
Posts: 22
chudy0321
Level 8
Post#1 03 Apr 2007 22:04  Topic author   

jak podlaczyc tube do komputera??


witam mam problem zakupilem tube i chcem ja podlaczyc do komputera ale zabardzo nie wiem jak bo potrzebne jest mi do niej dodatkowe zasilanie probowalem juz z zasilacza komputerowego ktory przetwaza 230v na 12v tyle co mi potrzeba ale po paru sekundach gasnie narazie jade pod prostownikiem ale i to nie wystarcdza bo prod w prostowniku jest zmienny i nie daje tego efektu co trzeba jezeli ma ktos jakis pomysl zeby mi pomoc to prosze o pomoc dzieki wielkie[/b]

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
maxrider
Level 20
Location: Skoczów
Joined: 13 Sep 2005
Posts: 447
Helped: 9
maxrider
Level 20
Post#2 03 Apr 2007 22:42    

Re: jak podlaczyc tube do komputera??


załóż mocny zasilacz do komputera i połącz go z akumlatorem bo po prostu AT czy ATX nie wytrzymuje takiego prądu i pewnie się włącza zabezpieczenie!!

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Shadowek
Level 31
Location: owieczki
Joined: 01 Aug 2006
Posts: 2046
Helped: 94
Post rating: 1
Shadowek
Level 31
Post#3 03 Apr 2007 22:42    

Re: jak podlaczyc tube do komputera??


Ojjj nawet nie wiesz co to tuba, a z takim tematem wyjeżdżasz...
Co do tej twojej "tuby" to lepiej ją zostaw w samochodzie tam gdzie jej miejsce...
A jeżeli na siłę chcesz do domu to kup transformator powiedzmy 200wat 12V dołóż diody prostujące i kondensator powiedzmy 10000uF i powinno jakoś działać...
Pozdrawiam

btw: to nie nie ten dział!!!

Helpful post? + 0
Back to top
chudy0321
Level 8
Location: Ośno Lubuskie
Joined: 03 Apr 2007
Posts: 22
chudy0321
Level 8
Post#4 04 Apr 2007 10:48  Topic author   

Re: jak podlaczyc tube do komputera??


hy z tym transformatorem to cos takiego

http://www.allegro.pl/item178175754 transformator elektroniczny 60w 230v 12v f vat.html

a tu jest ten glosnik

http://www.allegro.pl/item176443140 masakrator aktywny band pass 25cm 500w .html

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
małpski666
Level 14
Location: Głogów
Joined: 25 Nov 2005
Posts: 89
Helped: 11
Post rating: 2
małpski666
Level 14
Post#5 04 Apr 2007 14:57    

Re: jak podlaczyc tube do komputera??


transforamator to najlepiej jakby był troidalny mocy (zaleznie od mocy wzmacniacza, z tego co wyczytalem to on jest 250watowy) ok 300W do którego musisz podpiac mostek prostowniczy i jakis filtr napiecia...

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mirro1234
Level 23
Location: Rzeszów
Joined: 30 Oct 2003
Posts: 638
Helped: 43
Post rating: 1
mirro1234
Level 23
Post#6 04 Apr 2007 15:01    

Re: jak podlaczyc tube do komputera??


Oj chłopie!! Niedość, że masz "tube" do d... to jeszcze chcesz ją zasiliś zasilaczem klasy tej "tuby".
Do zasilenia takiego czegoś potrzebny jest pożądny transformator taki jak kolega wyżej napisał 200W. I to PRAWDZIWE 200W!!!! a nie jakieś "coś" co ma 60W (załóżmy). Musi byś to transformator, który na uzwojeniu wtórnym ma 12V i prąd obciążenia rzędu 15 - 16 A !!! A taki transformator kosztuje ok. 100zł. Do tego potrzebawał będziesz nie jeden kondensator 10000uF tylko conajmniej TRZY!!! a jeden taki kosztuje 12zł razy trzy 36zł. To już jest 136zł. jeszcze do tego mostek i obudowa, ale to już groszowe sprawy. Także jak widzisz zasilacz będzie kosztował tyle co pół tej twojej "tuby".

A tak swoją drogą. Dibeisi to straszny szajs. Napewno nie dałbym 300zł za coś takiego. Dokładasz góra 50zł do tych 300 i robisz suba, przy którym taka "tuba" nawet nie stała.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
hefid
Zasłużony dla elektroda
Location: Warszawa
Joined: 17 Apr 2002
Posts: 17987
Helped: 540
Post rating: 310
hefid
Zasłużony dla elektroda
Post#7 04 Apr 2007 15:30    

Re: jak podlaczyc tube do komputera??


Post był raportowany.
Przeniosłem z: Nagłośnienie i Akustyka

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Shadowek
Level 31
Location: owieczki
Joined: 01 Aug 2006
Posts: 2046
Helped: 94
Post rating: 1
Shadowek
Level 31
Post#8 04 Apr 2007 15:33    

Re: jak podlaczyc tube do komputera??


Kolega mirro1234 dobrze pisze...
Weź lepiej sprzedaj to gówno i kup jakiegoś Stxa i złóż wzmacniacz na tda7294
zagra Ci to o niebo lepiej a za 100zł to sam wzmacniacz złożysz... za kase jaką zdobędziesz po sprzedaniu tej twojej "tuby" (bo zapewne nawet nie wiesz co to tuba...) kupisz głośnik
Dechy na zrobienie kolumny weź ze starych mebli
troche szpachli, lakier i sub gotowy :)
To tak teoretycznie...

Helpful post? + 0
Back to top
pmxxyz
Level 19
Joined: 14 Mar 2007
Posts: 292
Helped: 27
Post rating: 6
pmxxyz
Level 19
Post#9 04 Apr 2007 16:04    

TUBA...


To jest Tuba:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic219589.html
http://www.eaw.com/products/BH760.html

jak podlaczyc tube do komputera??

Helpful post? + 0
Back to top
chudy0321
Level 8
Location: Ośno Lubuskie
Joined: 03 Apr 2007
Posts: 22
chudy0321
Level 8
Post#10 04 Apr 2007 16:45  Topic author   

Re: jak podlaczyc tube do komputera??


to co myslisz ze ta tuba co ja posiadam jest do niczego?ja nie mam czasu i ochoty na tube wlasnej roboty wole kupic w sklepie:)

Helpful post? + 0
Back to top
pmxxyz
Level 19
Joined: 14 Mar 2007
Posts: 292
Helped: 27
Post rating: 6
pmxxyz
Level 19
Post#11 04 Apr 2007 16:51    

Nie masz tuby!


Nie masz żadnej tuby.
Masz po prostu subwoofer w postaci skrzynki(obudowa otwarta z "wylotami" bass-reflex).
Co od razu nie znaczy, że ma być do niczego. Chodzi o poprawne nazewnictwo.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Beginner Science -> jak podlaczyc tube do komputera??
Page 1 of 1

Similar topics to jak podlaczyc tube do komputera??

Jak podlaczyc Tv do komputera? (5)
Jak najprosciej podlaczyc czujnik cisnienia do komputera? (2)
unitra diora elizabeth hi fi jak podlaczyc do komputera (3)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.076 seconds