| Author |
piotronik Poziom 6

|
11 Apr 2007 23:37 MOTOROLA V3--ODBLOKOWANIE JAVA |
|
|
|
Witam. Mam motorolkę V3 w sieci ERA i chciałbym wgrać na nią grę java. trochę już o tym czytałem ale mam obawę o utrte gwarancji. I tu moje pytanie, czy wszystkie z tych trzech sposobów powodują jej utratę(opcode nie mogę uruchomić nie wiem dlaczego)
Odblokowanie javy(program P2k Tools)
1. Uruchamiamy P2k Tools, przełączamy telefon w tryb normal mode.
2. Przechodzimy do Other Features>Java i na samym dole programu klikamy na Get celem sprawdzenia czy java jest aktywowana(pierwsze pole).
3. Jesli nie - zaznaczamy to właśnie pole przy Java app loader i klikamy na Set.
4. Restart.
Odblokowanie javy(opcode)
Wciskamy przycisk MENU i wpisujemy szybko 048263* - wyświetli się okienko, w którym wpisujemy po kolei:
* Opcode - 47
* Field1 - 50
* Field2 - 1
* Field3 - 67
* Field4 - 1
* Field5(D) - 247
Jeżeli wszystko przebiegło pomyślnie, to wyświetli się komunikat "Results F1:0". Po tym tylko restart telefonu i w USTAWIENIA > USTAWIENIA JAVA mamy opcję ŁADOWANIE APLIKACJI JAVA.
Odblokowanie javy(edycja seem)
1. Ściągamy, instalujemy i uruchamiamy program LeaderGL FlexEditor.
2. Przełączamy telefon w tryb normal mode.
3. Wybieramy kolejno Struments > Seem explorer.
4. W obydwu polach seem wpisujemy 0032, a w obydwu polach record 0001 i klikamy na Read from phone.
5. Odnajdujemy offset 43. Przypomina to trochę grę w statki; 4 w pionie, 3 w poziomie - zaznaczamy tą kratkę, a później na dole zaznaczamy pole przy bit 0
6. Wciskamy Save to phone i dajemy na Restart.ę
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
11 Apr 2007 23:37 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
plustek Poziom 20

|
|
| Back to top |
|
 |
piotronik Poziom 6

|
13 Apr 2007 16:44 Re: MOTOROLA V3--ODBLOKOWANIE JAVA |
|
|
|
Dzięki. Narazie mam problem, bo programy te nie widzą mojej motki, ale juz nad tym pracuje. pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
plustek Poziom 20

|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
15 Apr 2007 17:23 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
pelson Poziom 1

|
25 Apr 2007 15:30 Re: MOTOROLA V3--ODBLOKOWANIE JAVA |
|
|
|
mzoesz mi powiedziec gdzie konkretnie sei ustawai to dane/fax bo mam ten telefon niecale 3 dni i sie nei bardoz orientuje;/ prosze o kontakt na gg numer: 10720781
preosze pomuzcie bo mi zadne program nei wykrywa telefonu;/;/
|
|
| Back to top |
|
 |
plustek Poziom 20

|
26 Apr 2007 07:53 Re: motorola v3--odblokowanie java |
|
|
|
@pelson, poczytaj sobie tutaj, co prawda opis się tyczy E398, jednak sterowniki są te same i opis jest łopatologiczny http://dhost.info/alareel/index.php?s=ster&kat=p2k
Tutaj odnośnie modemu http://dhost.info/alareel/index.php?s=ster&kat=mum
Jeśli komputer nie wykrywa wogóle telefonu należy kabel przepiąć w inny port USB i spróbować ponownie. Jeśli dalej jest nie tak to winę ponosi prawdopodobnie nieodpowiedni kabel lub brudne styki w telefonie. Co do samej V3 (bez karty pamięci) w połączeniach nie będzie opcji "Połączenie USB" Można jeszcze spróbować czy wykrywa telefon w bootloaderze: wciskamy jednocześnie "*" + "#" i czerwoną słuchawkę.
Pozdrawiam i powodzenia
Aha, gadu-gadu nie używałem, nie używam i nie będę używać...
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
26 Apr 2007 07:53 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
brechel Poziom 4

|
15 Aug 2007 23:54 Re: motorola v3--odblokowanie java |
|
|
|
pomocy mnie rozlacza po odpaleniu kazdego programu procz motorola phone tools, zanim wlacze jakis inny np p2ktools wykrywa nor,alnie koma, po tym juz nie co robie nie tak???
|
|
| Back to top |
|
 |