Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Samsung X480 - chcialem sciagnac simlocka... i sie narobilo


  Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service ->Samsung X480 - chcialem sciagnac simlocka... i sie narobilo Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
saintman
Level 12
Location: Oława
Joined: 18 Aug 2005
Posts: 100
Helped: 2
Post rating: 3
saintman
Level 12
Post#1 16 Apr 2007 11:41  Topic author   

Samsung X480 - chcialem sciagnac simlocka... i sie narobilo


Witajcie,

Mam maly problem. Posiadam X480 z simlockiem w sieci X, chcialem na pare dni pouzywac karty z sieci Y, uzylem wiec nastepujacego sposobu:

"włączamy tel z nieobsługiwaną kartą, wpisujemy *#9998*3323# potem Exit, wybieramy Menu #7, po restarcie telefonu wpisujemy *0141# i wciskamy zieloną słuchawkę."

Wszystko OK, po *0141# pojawil sie napis "personalizacja wykonana" a telefon zaczal normalnie smigac w sieci Y, jakby nie bylo juz simlocka.

Problem pojawil sie w momencie powrotu do karty X. Sytuacja wyglad tak, ze pojawil sie simlock na siec macierzysta X! :) Probowalem powtarzac w/w procedure od nowa, resetowac pamiec telefonu itd. Bez rezulatatu.

Powtarzajac procedure, moim zdaniem problem pojawia sie w momencie wpisywania *0141# - za pierwszym razem mialem komunikat "personalizacja wykonana" a teraz wciaz mam "personalizacja wykonana wczesniej". A wiec operacja zwiazana z tym kodem (czymkolwiek jest) sie nie wykonuje.

Jak wrocic do normalnego uzywania sieci X?

Z gory dzieki za wszelkie info.

Pozdrawiam,
S.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
fingusio
Warunkowo odblokowany
Joined: 09 Feb 2006
Posts: 2280
Helped: 196
fingusio
Warunkowo odblokowany
Post#2 16 Apr 2007 12:33    

Re: Samsung X480 - chcialem sciagnac simlocka... i sie narob


Isc do najblizszego serwisu, zaplacic okolo 30zl i miec telefon bez simlocka.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
pawel694
Level 14
Location: Bochnia
Joined: 09 Sep 2006
Posts: 174
Helped: 1
Post rating: 1
pawel694
Level 14
Post#3 16 Apr 2007 12:34    

Re: Samsung X480 - chcialem sciagnac simlocka... i sie narob


w tej sytuacji nie pozostaje nic innego jak wgranie orginalnego softu sieci X żeby nie utracić gwarancji

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
saintman
Level 12
Location: Oława
Joined: 18 Aug 2005
Posts: 100
Helped: 2
Post rating: 3
saintman
Level 12
Post#4 16 Apr 2007 13:28  Topic author   

Re: Samsung X480 - chcialem sciagnac simlocka... i sie narob


Jedno pytanie... w/w wypowiedzi to 100% pewne fakty poparte wiedza techniczna czy tylko "prawie 100% pewne" teorie?

Oczywiscie nikogo nie chce urazic, ale b. czesto bylem swiadkiem jak przerozni "fachowcy" mowili "NIEMOZLIWE!" a rozwiazanie bylo nie dosc ze realne to jeszcze banalne w wykonaniu.

Zainteresowanym polecam

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic458448.html

gdzie napisano: "Jest możliwość, ale nie usunięcia simlocka tylko zamiany na inną sieć, która będzie działła bez rzadnych kodów. Aby inne sieci działałąy należy za każdym razem po włączeniu telefonu wpisać specjalny kod. Zrobiłem już w ten sposób kilka modeli."

Dokladnie to stalo sie u mnie. Teraz jak to tylko odwrocic :) ?

Pozdr.
S.

Helpful post? + 0
Back to top
tino2003
Moderator - GSM
Location: Podkarpacie
Joined: 31 May 2005
Posts: 17636
Helped: 1334
Post rating: 152
tino2003
Moderator - GSM
Post#5 16 Apr 2007 13:36    

Re: Samsung X480 - chcialem sciagnac simlocka... i sie narob


I co w tamtym temacie wyczytałeś, że jakiś nawiedzony user coś napisał i niczym więcej się nie wykazał?
Telefon trzeba podpiąć pod boxa i usunąć simlocka, ot cała filozofia.
pozdr

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
saintman
Level 12
Location: Oława
Joined: 18 Aug 2005
Posts: 100
Helped: 2
Post rating: 3
saintman
Level 12
Post#6 17 Apr 2007 13:06  Topic author   

Re: Samsung X480 - chcialem sciagnac simlocka... i sie narob


To jak... da sie uniknac wizyty w serwisie?

Helpful post? + 0
Back to top
fingusio
Warunkowo odblokowany
Joined: 09 Feb 2006
Posts: 2280
Helped: 196
fingusio
Warunkowo odblokowany
Post#7 17 Apr 2007 13:08    

Re: Samsung X480 - chcialem sciagnac simlocka... i sie narob


Nie. Trzeba iść i zapłacić. A NIE CIĄGLE ZYDZIĆ!!! bosh.....

Helpful post? + 0
Back to top
saintman
Level 12
Location: Oława
Joined: 18 Aug 2005
Posts: 100
Helped: 2
Post rating: 3
saintman
Level 12
Post#8 30 Apr 2007 09:23  Topic author   

Re: Samsung X480 - chcialem sciagnac simlocka... i sie narob


fingusio wrote:
Nie. Trzeba iść i zapłacić. A NIE CIĄGLE ZYDZIĆ!!! bosh.....


BZDURA! O to mi wlasnie chodzilo... o naduzywanie slowa NIEMOZLIWE prze osoby NIEKOMPETENTNE! (Bo jak to inaczej nazwac?).

A w miedzy czasie, na innym forum o tematyce GSM, ktos spokojnie podal mi odpowiedni kod, po uzyciu ktorego wszystko wrocilo do normy.

Więc jednak się dało...

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
edapiotr
Level 10
Joined: 14 Apr 2003
Posts: 10
edapiotr
Level 10
Post#9 13 Oct 2007 19:46    

Re: Samsung X480 - chcialem sciagnac simlocka... i sie narob


saintman wrote:
fingusio wrote:
Nie. Trzeba iść i zapłacić. A NIE CIĄGLE ZYDZIĆ!!! bosh.....


BZDURA! O to mi wlasnie chodzilo... o naduzywanie slowa NIEMOZLIWE prze osoby NIEKOMPETENTNE! (Bo jak to inaczej nazwac?).

A w miedzy czasie, na innym forum o tematyce GSM, ktos spokojnie podal mi odpowiedni kod, po uzyciu ktorego wszystko wrocilo do normy.

Więc jednak się dało...


Skoro poszło, to moze zdradzisz jaki to jst kod?

Niestety ele dosiegneło mnie to samo i mam komunikat "telefon juz spersonalizowano"

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
fbz
Level 13
Location: Poznań
Joined: 05 Nov 2003
Posts: 126
Helped: 2
fbz
Level 13
Post#10 23 Oct 2007 12:16    

Re: Samsung X480 - chcialem sciagnac simlocka... i sie narob


w ustawieniach bezpieczenstwa wylaczasz "blokade sim" (standardowy kod to 00000000 (8 zer) ) i kod na personalizacje (*0141#) powinien znow wejsc :)

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service -> Samsung X480 - chcialem sciagnac simlocka... i sie narobilo
Page 1 of 1

Similar topics to samsung X480 - chcialem sciagnac simlocka... i sie narobilo

da sie sciagnac simlocka z motoroli v500 albo 600 ??? (5)
Samsung sgh-x480 sciagniecie simlocka (8)
Samsung SGH X480 jak zdjęć simlocka? (2)
Simlock Samsung SGH-X480. Zdjęcie simlocka za pomocą kodu. Niewłaściwa karta SIM (4)
Samsung X480 Wlacza sie ????? (2)
Samsung x480 wiesza sie na logo (15)
Samsung X480 po unlocku wiesza sie przy starcie (4)
Samsung SGH-X480 wlacza sie tylko z ladowarka (5)
Samsung SGH-X480 zawiesza lub nie włącza sie. (5)
samsung e730 kupiony w usa da sie z niego sciagnac simlock? (2)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.096 seconds