Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Samsung X480 - chcialem sciagnac simlocka... i sie narobilo


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Serwis -> Samsung X480 - chcialem sciagnac simlocka... i sie narobilo
Autor
Wiadomość
saintman
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 18 Sie 2005
Posty: 100
Miasto: Oława

Post#1 Post autora tematu 16 Kwi 2007 11:41   

Samsung X480 - chcialem sciagnac simlocka... i sie narobilo


Witajcie,

Mam maly problem. Posiadam X480 z simlockiem w sieci X, chcialem na pare dni pouzywac karty z sieci Y, uzylem wiec nastepujacego sposobu:

"włączamy tel z nieobsługiwaną kartą, wpisujemy *#9998*3323# potem Exit, wybieramy Menu #7, po restarcie telefonu wpisujemy *0141# i wciskamy zieloną słuchawkę."

Wszystko OK, po *0141# pojawil sie napis "personalizacja wykonana" a telefon zaczal normalnie smigac w sieci Y, jakby nie bylo juz simlocka.

Problem pojawil sie w momencie powrotu do karty X. Sytuacja wyglad tak, ze pojawil sie simlock na siec macierzysta X! :) Probowalem powtarzac w/w procedure od nowa, resetowac pamiec telefonu itd. Bez rezulatatu.

Powtarzajac procedure, moim zdaniem problem pojawia sie w momencie wpisywania *0141# - za pierwszym razem mialem komunikat "personalizacja wykonana" a teraz wciaz mam "personalizacja wykonana wczesniej". A wiec operacja zwiazana z tym kodem (czymkolwiek jest) sie nie wykonuje.

Jak wrocic do normalnego uzywania sieci X?

Z gory dzieki za wszelkie info.

Pozdrawiam,
S.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Kwi 2007 11:41   





Powrót do góry
   
fingusio
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 09 Lut 2006
Posty: 2286

Post#2 16 Kwi 2007 12:33   

Re: Samsung X480 - chcialem sciagnac simlocka... i sie narob


Isc do najblizszego serwisu, zaplacic okolo 30zl i miec telefon bez simlocka.
Powrót do góry
   
pawel694
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 09 Wrz 2006
Posty: 174
Miasto: Bochnia

Post#3 16 Kwi 2007 12:34   

Re: Samsung X480 - chcialem sciagnac simlocka... i sie narob


w tej sytuacji nie pozostaje nic innego jak wgranie orginalnego softu sieci X żeby nie utracić gwarancji
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Kwi 2007 12:34   





Powrót do góry
   
saintman
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 18 Sie 2005
Posty: 100
Miasto: Oława

Post#4 Post autora tematu 16 Kwi 2007 13:28   

Re: Samsung X480 - chcialem sciagnac simlocka... i sie narob


Jedno pytanie... w/w wypowiedzi to 100% pewne fakty poparte wiedza techniczna czy tylko "prawie 100% pewne" teorie?

Oczywiscie nikogo nie chce urazic, ale b. czesto bylem swiadkiem jak przerozni "fachowcy" mowili "NIEMOZLIWE!" a rozwiazanie bylo nie dosc ze realne to jeszcze banalne w wykonaniu.

Zainteresowanym polecam

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic458448.html

gdzie napisano: "Jest możliwość, ale nie usunięcia simlocka tylko zamiany na inną sieć, która będzie działła bez rzadnych kodów. Aby inne sieci działałąy należy za każdym razem po włączeniu telefonu wpisać specjalny kod. Zrobiłem już w ten sposób kilka modeli."

Dokladnie to stalo sie u mnie. Teraz jak to tylko odwrocic :) ?

Pozdr.
S.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Kwi 2007 13:28   





Powrót do góry
   
tino2003
Moderator - GSM
Moderator - GSM


Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 15712
Miasto: Podkarpacie

Post#5 16 Kwi 2007 13:36   

Re: Samsung X480 - chcialem sciagnac simlocka... i sie narob


I co w tamtym temacie wyczytałeś, że jakiś nawiedzony user coś napisał i niczym więcej się nie wykazał?
Telefon trzeba podpiąć pod boxa i usunąć simlocka, ot cała filozofia.
pozdr
Powrót do góry
   
saintman
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 18 Sie 2005
Posty: 100
Miasto: Oława

Post#6 Post autora tematu 17 Kwi 2007 13:06   

Re: Samsung X480 - chcialem sciagnac simlocka... i sie narob


To jak... da sie uniknac wizyty w serwisie?
Powrót do góry
   
fingusio
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 09 Lut 2006
Posty: 2286

Post#7 17 Kwi 2007 13:08   

Re: Samsung X480 - chcialem sciagnac simlocka... i sie narob


Nie. Trzeba iść i zapłacić. A NIE CIĄGLE ZYDZIĆ!!! bosh.....
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Kwi 2007 13:08   





Powrót do góry
   
saintman
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 18 Sie 2005
Posty: 100
Miasto: Oława

Post#8 Post autora tematu 30 Kwi 2007 09:23   

Re: Samsung X480 - chcialem sciagnac simlocka... i sie narob


fingusio napisał:
Nie. Trzeba iść i zapłacić. A NIE CIĄGLE ZYDZIĆ!!! bosh.....


BZDURA! O to mi wlasnie chodzilo... o naduzywanie slowa NIEMOZLIWE prze osoby NIEKOMPETENTNE! (Bo jak to inaczej nazwac?).

A w miedzy czasie, na innym forum o tematyce GSM, ktos spokojnie podal mi odpowiedni kod, po uzyciu ktorego wszystko wrocilo do normy.

Więc jednak się dało...
Powrót do góry
   
edapiotr
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 14 Kwi 2003
Posty: 9

Post#9 13 Paź 2007 19:46   

Re: Samsung X480 - chcialem sciagnac simlocka... i sie narob


saintman napisał:
fingusio napisał:
Nie. Trzeba iść i zapłacić. A NIE CIĄGLE ZYDZIĆ!!! bosh.....


BZDURA! O to mi wlasnie chodzilo... o naduzywanie slowa NIEMOZLIWE prze osoby NIEKOMPETENTNE! (Bo jak to inaczej nazwac?).

A w miedzy czasie, na innym forum o tematyce GSM, ktos spokojnie podal mi odpowiedni kod, po uzyciu ktorego wszystko wrocilo do normy.

Więc jednak się dało...


Skoro poszło, to moze zdradzisz jaki to jst kod?

Niestety ele dosiegneło mnie to samo i mam komunikat "telefon juz spersonalizowano"
Powrót do góry
   
fbz
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 05 Lis 2003
Posty: 126
Miasto: Poznań

Post#10 23 Paź 2007 12:16   

Re: Samsung X480 - chcialem sciagnac simlocka... i sie narob


w ustawieniach bezpieczenstwa wylaczasz "blokade sim" (standardowy kod to 00000000 (8 zer) ) i kod na personalizacje (*0141#) powinien znow wejsc :)
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Serwis -> Samsung X480 - chcialem sciagnac simlocka... i sie narobilo
Strona 1 z 1
Podobne tematy
da sie sciagnac simlocka z motoroli v500 albo 600 ??? (5)
Samsung sgh-x480 sciagniecie simlocka (8)
Samsung SGH X480 jak zdjęć simlocka? (2)
Simlock Samsung SGH-X480. Zdjęcie simlocka za pomocą kodu. Niewłaściwa karta SIM (4)
Samsung X480 Wlacza sie ????? (2)
Samsung x480 wiesza sie na logo (15)
Samsung X480 po unlocku wiesza sie przy starcie (4)
Samsung SGH-X480 wlacza sie tylko z ladowarka (5)
Samsung SGH-X480 zawiesza lub nie włącza sie. (5)
samsung e730 kupiony w usa da sie z niego sciagnac simlock? (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.076 seconds

elektroda.pl temat RSS