Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



nawigacja medion blue media potrzebna mapa jak wgrac?


  Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment ->nawigacja medion blue media potrzebna mapa jak wgrac? Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
ravenn
Level 17
Location: (Wielkopolska)
Joined: 19 Dec 2003
Posts: 307
Helped: 8
Post rating: 4
ravenn
Level 17
Post#1 17 Apr 2007 14:19  Topic author   

nawigacja medion blue media potrzebna mapa jak wgrac?


Witam.
Mama taka nawi BlueMedia zdaje sie medion mdpna 220t lub podobny.
jest tam wgrana navi destimator.
Moje pytanie jest takie czy da się wgrac do tego sprzętu polska mape w sumie wiem ze tak ale nie wiem skad wziąść takową.
Pytanie drugie czy można wgrac i jak inna navi jak np TT lub podobne mam taką sztukę i nie bardzo wiem co z tym zrobić.
Proszę o pomoc dzięki i pozdrawiam/

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
marek216
Company Account
Level 43
Location: Racibórz
Joined: 09 Jul 2004
Posts: 16831
Helped: 944
marek216
Company Account
Level 43
Post#2 17 Apr 2007 17:05    

Re: nawigacja medion blue media potrzebna mapa jak wgrac?


Quote:
nie wiem skad wziąść takową


Ze sklepu :!:


Quote:
medion mdpna 220t lub podobny


to taka czy inna :?:

napisz symbol jaki to jako BlueMedia

Tak na szybko jeśli się nie mylisz i wzorując się tym

http://www.priceminister.com/o...PDA-GPS-Autonome-PDA.html#info

z wgraniem innych map może być problem bo:

1. z tego co widać jest tam win CE - czyli szkielet systemu
2. należy poszukać plików dll - żeby jakoś ten system ucywilizować
3. nie wiem jakie mapy będą działały na tym systemie po ucywilizowaniu - tam jest CE 2.11 ( a to starsze niż Windows Mobile 2002 )

Nie twierdzę że to niemożliwe ale na pewno trochę skomplikowane - podaj dokładny symbol to będzie łatwiej.

Kolejna sprawa jaki to ma język - to również czasem bywa istotne

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
slim3k
Level 9
Location: bytom
Joined: 18 Apr 2007
Posts: 5
slim3k
Level 9
Post#3 18 Apr 2007 22:48    

Re: nawigacja medion blue media potrzebna mapa jak wgrac?


witam, ja mam medion mdpna 250 t , oporogramowanie po polsku, ale mam wgrana mape niemiecka, i sie wlasnie chcialem dowiedziec czy np tom tom bedzie mi dzialal ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
psirek
Level 2
Location: Nowy Sącz
Joined: 22 May 2007
Posts: 3
psirek
Level 2
Post#4 03 Sep 2007 16:29    

Re: nawigacja medion blue media potrzebna mapa jak wgrac?


w tym linku to chyba jakaś pomyłka bomam takiego przed sobą i jest tam napewno 4.20 core

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
marek216
Company Account
Level 43
Location: Racibórz
Joined: 09 Jul 2004
Posts: 16831
Helped: 944
marek216
Company Account
Level 43
Post#5 03 Sep 2007 18:18    

Re: nawigacja medion blue media potrzebna mapa jak wgrac?


Urządzenie da się odblokować i instalować inny soft

Helpful post? + 0
Back to top
bogdan35
Level 1
Location: łódź
Joined: 16 Nov 2007
Posts: 1
bogdan35
Level 1
Post#6 16 Nov 2007 10:24    

Re: nawigacja medion blue media potrzebna mapa jak wgrac?


mam mediona i nie mogę wgrać mapy podobno jest zablokowany
czy wie ktoś jak go odblokować. win ce 5.0
mapa jest go-pal

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
chestercsr
Level 10
Location: Warszawa
Joined: 18 Nov 2007
Posts: 37
Post rating: 1
chestercsr
Level 10
Post#7 20 Nov 2007 17:17    

Re: nawigacja medion blue media potrzebna mapa jak wgrac?


nic normalnego nie pójdzie. szkoda było wydac kilka zł więcej na mio czy etena? teraz możecie sobie pograć w sapera na tym sprzęcie;]

Helpful post? + 0
Back to top
marek216
Company Account
Level 43
Location: Racibórz
Joined: 09 Jul 2004
Posts: 16831
Helped: 944
marek216
Company Account
Level 43
Post#8 20 Nov 2007 18:33    

Re: nawigacja medion blue media potrzebna mapa jak wgrac?


chestercsr wiesz co piszesz :?:

Napisałem, że można odblokować i zainstalować inne mapy :!:

Helpful post? + 0
Back to top
chestercsr
Level 10
Location: Warszawa
Joined: 18 Nov 2007
Posts: 37
Post rating: 1
chestercsr
Level 10
Post#9 20 Nov 2007 20:01    

Re: nawigacja medion blue media potrzebna mapa jak wgrac?


jeżeli nie masz wm2003 to nie zainstalujesz nic bardzo. qrde sory ze się tak wymadrzam ale cos mi sie robi jak ludzie sie nie znaja a pisza jakies nie wiadomo skad wzięte "rozwiązania". wątpię żeby Ci poszła jakas mapa bo zobacz sobie jaki jest Twój sprzet od strony hardwarowej. medion... hmmm kilkaset zł za "zegarek z budzikiem"?

Helpful post? + 0
Back to top
marek216
Company Account
Level 43
Location: Racibórz
Joined: 09 Jul 2004
Posts: 16831
Helped: 944
marek216
Company Account
Level 43
Post#10 20 Nov 2007 20:08    

Re: nawigacja medion blue media potrzebna mapa jak wgrac?


Jeśli napiszesz kolejną bzdurę wyciągnę regulaminowe konsekwencje :!:

Odblokowałem masę nawigacji, medion, sony. thomson becker i kilkadziesiąt innych jakich na oczy wie widziałeś :!:

Na tym jest system WinCE -jest po podstawa dla nakładki jaką jest WindowsMobile . WinCE jest szkieletem systemu. Po dograniu bibliotek można na tym instalować sporą część oprogramowania przeznaczonego dla WindowsMobile. Kolejna sprawa ilośc oprogramowania dla WinCE w sieci też jest ogromna.

Quote:
qrde sory ze się tak wymadrzam ale cos mi sie robi jak ludzie sie nie znaja a pisza jakies nie wiadomo skad wzięte "rozwiązania". wątpię żeby Ci poszła jakas mapa .


Poczytaj, dokształć się i porozmawiamy.

Quote:
zobacz sobie jaki jest Twój sprzet od strony hardwarowej


No i co : ROM, RAM, procesor, matryca, itd - to samo co w PocketPC - tylko system bez nakładki Mobile :!:

Chcesz pomagać czy nabijać posty :?:

Helpful post? + 0
Back to top
chestercsr
Level 10
Location: Warszawa
Joined: 18 Nov 2007
Posts: 37
Post rating: 1
chestercsr
Level 10
Post#11 20 Nov 2007 21:14    

Re: nawigacja medion blue media potrzebna mapa jak wgrac?


ROM, RAM, procesor, matryca,
nie chodzi mi o to. ilość ramu. poprostu nie wiem czy wystarczy dla np najpopularniejszej automapy3.xx lub 4 czy TT.

Koniec kłótni. jeżeli będe w stanie to będe pomagał

Helpful post? + 0
Back to top
marek216
Company Account
Level 43
Location: Racibórz
Joined: 09 Jul 2004
Posts: 16831
Helped: 944
marek216
Company Account
Level 43
Post#12 20 Nov 2007 21:19    

Re: nawigacja medion blue media potrzebna mapa jak wgrac?


chestercsr wrote:
ROM, RAM, procesor, matryca,
nie chodzi mi o to. ilość ramu. poprostu nie wiem czy wystarczy dla np najpopularniejszej automapy3.xx lub 4 czy TT.

Koniec kłótni. jeżeli będe w stanie to będe pomagał


Skoro nie wiesz to po co zabierasz głos w dyskusji :?:

Na WinCE 4.2 ruszy: automapa 3.9.x.x ( AM 4.1.2 wymaga WinCE 5 ), MapaMap 4, TomTom 6, MioMap /iGo, Destinator 6 , AutoPilot 7

Wszystkie wspomniane ruszą na WinCE5 - kwestia konfiguracji w plikach programu w przypadku mio/igo.

Sporo tez zależy od wielkości wyświetlacza

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
tree
Level 2
Location: zachodnia polska
Joined: 27 Dec 2007
Posts: 2
tree
Level 2
Post#13 27 Dec 2007 11:36    

Re: nawigacja medion blue media potrzebna mapa jak wgrac?


Witam
Marek216 z nieba mi sadłeś dostałem tego mediona od córek dziewczyny oszczędzały kieszonkowe bo widziały że marzy mi się nawigacja a sk..... z allegro wcisnął im ten chłam podpowiedz jak go przerobić żeby automapa chodziła będziesz mieć porządnego (realnego) browara. medion MDPNA 220T (MD 95628) S/N :UI1M5A02060

Dodano po 26 [minuty]:

aha jest WIN CE .NET 4.2 CORE

Helpful post? + 0
Back to top
xxxpiniuxxx
Level 21
Location: MARGATE UK
Joined: 26 Feb 2007
Posts: 583
Helped: 44
Post rating: 4
xxxpiniuxxx
Level 21
Post#14 29 Dec 2007 11:32    

Re: nawigacja medion blue media potrzebna mapa jak wgrac?


tree wrote:
Witam
Marek216 z nieba mi sadłeś dostałem tego mediona od córek dziewczyny oszczędzały kieszonkowe bo widziały że marzy mi się nawigacja a sk..... z allegro wcisnął im ten chłam podpowiedz jak go przerobić żeby automapa chodziła będziesz mieć porządnego (realnego) browara. medion MDPNA 220T (MD 95628) S/N :UI1M5A02060

Dodano po 26 [minuty]:

aha jest WIN CE .NET 4.2 CORE

Kolego, jeśli ci to nie bedzie przeszkadzać to klikinj na mój GG. Mój bardzo dobry kolega Marek216 jest w obecnej chwili nie dostępny. W twoim przypadku moge ci pomóc.

PS: Do wszystkich "zdolnych inaczej":
- 99% MEDIONóW DA SIę ZROBIć. DZIAłAJą NA NICH RóżNE APLIKACJE: AM, TT, MIO/IGO ITP. Fakt że ktos nie może znaleść map nie oznacza że, nie można ucywilizowć tych urządzeń!

Helpful post? + 0
Back to top
Amigos26
Level 15
Location: Olsztyn
Joined: 09 Mar 2003
Posts: 104
Helped: 11
Post rating: 2
Amigos26
Level 15
Post#15 02 Jan 2008 10:21    

Re: nawigacja medion blue media potrzebna mapa jak wgrac?


Pozdrawiam wszystkich w nowym roku.
Właśnie wgrałem sobie miomap 3.2 na Mediona MD96800(czyli MDPNA250T) i chodzi cudownie, nie trzeba żadnych dll wgrywać tylko jeden wpis do rejestru. Jak coś to info na PM. Polecam stronkę http://members.lycos.co.uk/nabokow/ inny model ale pliki pasują.

Helpful post? + 0
Back to top
Zygmunt_III_Waza
Level 2
Joined: 28 Jul 2006
Posts: 3
Zygmunt_III_Waza
Level 2
Post#16 07 Apr 2008 23:04    

Re: nawigacja medion blue media potrzebna mapa jak wgrac?


Dwa pytanka:
1) Zgoda, Mediona można zrobić. Jest tylko "mały" szkopuł jeśli się nie mylę (jeśli się mylę, proszę mnie poprawić): po rozładowaniu aku mam z powrotem zblokowany oryginalny system a raczej jego szczątki. Czy jest na to sposób, czy ja jestem za tępy ;-) ?
2) Może ktoś kto ma ten sam sprzęt (mdpna 250 / MD96800) zechciałby udostępnić mi to, co oryginalnie powinno być na karcie. Kupiłem sprzęt na allegro i nie miał na karcie tego co trzeba - sypie errorami. Dzięki z góry.

Helpful post? + 0
Back to top
marek216
Company Account
Level 43
Location: Racibórz
Joined: 09 Jul 2004
Posts: 16831
Helped: 944
marek216
Company Account
Level 43
Post#17 07 Apr 2008 23:09    

Re: nawigacja medion blue media potrzebna mapa jak wgrac?


Zawsze po HR wraca do ustawień fabrycznych.

Nie wiem jak odblokowujesz ale można napisać caba i w dwie minuty wszystko jest jak przed HR.

Helpful post? + 0
Back to top
xxxpiniuxxx
Level 21
Location: MARGATE UK
Joined: 26 Feb 2007
Posts: 583
Helped: 44
Post rating: 4
xxxpiniuxxx
Level 21
Post#18 08 Apr 2008 01:11    

Re: nawigacja medion blue media potrzebna mapa jak wgrac?


.... Można tez na stałe odblokować urządzenie ale lepiej robic to w taki sposób bo zawsze można powrócić do punktu wyjścia.
Więc polecał bym posłuchać rady kolegi Marek216
Pzdr

Helpful post? + 0
Back to top
Zygmunt_III_Waza
Level 2
Joined: 28 Jul 2006
Posts: 3
Zygmunt_III_Waza
Level 2
Post#19 08 Apr 2008 22:01    

Re: nawigacja medion blue media potrzebna mapa jak wgrac?


Dzięki za odpowiedzi, o tych cab-ach już słyszałem cokolwiek, wydaje się całkiem niezła opcja, tylko jak się to robi? Może ktoś, bardzo proszę, podpowie jak się to robi albo da namiar na opis (tworzenia takiego caba) w sieci.
Dzięki z góry!

Helpful post? + 0
Back to top
xxxpiniuxxx
Level 21
Location: MARGATE UK
Joined: 26 Feb 2007
Posts: 583
Helped: 44
Post rating: 4
xxxpiniuxxx
Level 21
Post#20 08 Apr 2008 22:16    

Re: nawigacja medion blue media potrzebna mapa jak wgrac?


He jak się robi CAB....Hmmm dobre pytanie. Potrzeba dwie szklanki mąki pszennej, dwa jajka........
CAB trzeba napisać - czyli musisz znać podstawy programowania, a po twoich napisanych postach można wywnioskować że za bardzo nie jesteś w temacie. Na gg możemy porozmawiać na temat twojej navi. PZDR

Helpful post? + 0
Back to top
marx232
Level 13
Location: pomorskie
Joined: 25 Apr 2003
Posts: 109
Helped: 3
Post rating: 4
marx232
Level 13
Post#21 09 Apr 2008 18:54    

Re: nawigacja medion blue media potrzebna mapa jak wgrac?


Jakby ktos potrzebował to mam przygotowanego cab-a pod tom toma.

Chyba ze za zgodą admina, mogę dodać zalącznik.

Helpful post? + 0
Back to top
marek216
Company Account
Level 43
Location: Racibórz
Joined: 09 Jul 2004
Posts: 16831
Helped: 944
marek216
Company Account
Level 43
Post#22 09 Apr 2008 18:56    

Re: nawigacja medion blue media potrzebna mapa jak wgrac?


Nie - cab zawiera nielegalną kopię oprogramowania.

Co prawda TomTom nie ma wsparcia dla WinCE ale rozpowszechniać nie wolno.

Helpful post? + 0
Back to top
Zygmunt_III_Waza
Level 2
Joined: 28 Jul 2006
Posts: 3
Zygmunt_III_Waza
Level 2
Post#23 09 Apr 2008 23:34    

Re: nawigacja medion blue media potrzebna mapa jak wgrac?


PODSTAWY programowania to akurat jakieś tam mam - w C (i tylko w C ;-) ) potrafię napisać to i owo, więc może spróbuję się poduczyć i o cab-ach. W jakim języku się to pisze?
A poza tym może ktoś skontaktuje się ze mną na priv w celu udzielenia pomocy potrzebującemu...
Dzięki wielkie z góry.

Helpful post? + 0
Back to top
pgoral
Level 25
Joined: 01 Jan 2003
Posts: 1004
Helped: 25
Post rating: 20
pgoral
Level 25
Post#24 17 May 2008 22:50    

Re: nawigacja medion blue media potrzebna mapa jak wgrac?


No właśnie - co powinien zrobić CAB dokładnie i jakich mechanizmów użyć?

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> nawigacja medion blue media potrzebna mapa jak wgrac?
Page 1 of 1

Similar topics to nawigacja medion blue media potrzebna mapa jak wgrac?

problem z nawigacja Blue media> pilna sprawa (3)
Samsung i900 OMNIA jaka nawigacja, jak wgrac? (12)
jak wgrac divx do medion 3210? (22)
Medion 205 padl rom jak wgrac (4)
Nawigacja Tom Tom w Nokii. Jak wygląda mapa Polski? Jest dobra? (6)
GPS MT5034 MEDIA-TECH - nie uruchamia się MAPA (4)
VW MFD nawigacja - mapa Litwy (1)
Nawigacja LARK 47.0 - Ograniczona Mapa (11)
Nawigacja GPS (mapa europy). (11)
Max om - Nawigacja MaxCom, mapa (1)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.152 seconds