Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04"!


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04"!
Autor
Wiadomość
nizin
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 17 Maj 2006
Posty: 25
Miasto: kraków

Post#1 Post autora tematu 21 Kwi 2007 15:13   

Re: Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04&qu


Nie wiem co się stało z moim dekoderem satelitarnym jest on sagema nie jest on w abonamencie polsatu ale odbieram na nim inne zagraniczne kanały.
wyskakuje mi bląd 04 i nie łapie żadnych programów. POMÓŻCIE!!!!

Dodano po 31 [minuty]:

nikt sie nie znajdzie kto mógłby mi pomóc
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Kwi 2007 15:13   





Powrót do góry
   
aha30
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 24 Maj 2005
Posty: 39

Post#2 21 Kwi 2007 16:58   

Re: Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04&am


moze sie i ktos zna ale nie napisales na jakiej karcie odbierales kanaly niekodowane
i co to za model sagema
blad 04 to chyba cos z karta juz nie pamietam
mozliwe ze odbierales dotychczas na starej oryginalnej karcie i tuner zassal nowy soft nie obslugujacy stare karty

http://sat-elita.info/forum/viewforum.php?f=28&sid=c73d9a6dbd543d5c0624321cba96e629
jest to link do forum o tej tematyce i tam napewno znajdziesz pomocna dlon i rozwiazanie Twojego problemu
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Kwi 2007 16:58   





Powrót do góry
   
meloch
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 12 Sie 2005
Posty: 1336

Post#3 22 Kwi 2007 12:03   

Re: Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04&am


Niestety za wiele na tym sprzęcie nie pooglądasz. Zestaw po prostu został zablokowany przez operatora.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Kwi 2007 12:03   





Powrót do góry
   
tsare
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 14 Gru 2007
Posty: 113

Post#4 12 Sie 2008 14:07   

Re: Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04&am


meloch napisał:
Niestety za wiele na tym sprzęcie nie pooglądasz. Zestaw po prostu został zablokowany przez operatora.


odwołując się do daty, kiedy napisałeś posta stwierdzam, że gó*** prawda

mam Sagema 4285 od 2001 roku
dziś jest WTO 12 SIE 2008...

# wczoraj wróciłem z wakacji i widzę "BŁĄD 04 Dekoder zablokowany"
# dodatkowo przy przeszukiwaniu transponderem wykrywało mi 'Eutelsat-RMB' zamiast 'Polsat',

przyczyną tego jest częstotliwość transp. ustawiona domyślnie na 12322 H, Polsat jakiś czas temu zmienił tą częstotliwość i teraz są dwie opcje:
12284 H albo 12188 V
po zmianie na 12284 poprawnie wyszukało stację 'Polsat' i wszystkie domyślne kanały

# druga sprawa to BŁĄD 04
Polsat zmienia rodzaj kodowania sygnału z dziurawego już Nagravision 2
na nowszy, bezpieczniejszy(do czasu), "trudny" do odszyfrowania przez piratów Nagravision 3... do tego wymagana jest zmiana karty w dekoderze, ale sama WYMIANA na nic się zdaje, trzeba jeszcze aktywować kartę pod numerem 801 080 508

*Przełączamy standardowo na kanał "Dla Abonentów"

*Dla pewności jeszcze zgłosiłem żądanie Wznowienia połączenia z satelitą:
http://www.cyfrowypolsat.pl/ > Obsługa klienta > Telewizja cyfrowa > Wznawianie połączeń z satelitą > Telewizja cyfrowa > [Pierwsze logowanie > Podanie danych: numer nowej karty, pesel abonenta, jakieś nowe hasło] > Logowanie >> Wznowienie połączenia z satelitą...

Po wykonaniu tych operacji w ciągu 1h pojawił się sygnał i znów można oglądać Cyfrowy Polsat...

Mam nadzieję, że ta informacja komuś się przyda. Niesamowita ilość osób dostaje białej gorączki a tak czy siak nie udaje im się uruchomić dekodera.

Poza tym dzięki stronie http://www.cyfrowypolsat.pl/ możemy np. na bieżąco sprawdzać do kiedy mamy opłacony abonament i w jakim terminie trzeba uiścić opłatę.

PAMIĘTAJCIE: Liczy się data zaksięgowania pieniędzy w Polsacie a NIE data wysłania ich.

pozdrawiam
D. K.
:D
Powrót do góry
   
meloch
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 12 Sie 2005
Posty: 1336

Post#5 16 Sie 2008 12:30   

Re: Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04&am


tsare
Wyrwałeś się jak "Filip z konopii" - czytaj dokładnie i ze zrozumieniem - dekoder nizin jest bez abonamentu, więc twoje rady są "do bani".
Powrót do góry
   
kamiljan1
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 04 Wrz 2006
Posty: 653
Miasto: Poznań

Post#6 16 Sie 2008 22:42   

Re: Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04&am


Oglądając kanały nie kodowane CP musiał je włączyć i teraz powinieneś dostać nową kartę jak nie to musisz zadzwonić żeby przysłali bo na starej nie pójdzie. Kamil
Powrót do góry
   
Misiak-007
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 20 Cze 2006
Posty: 146
Miasto: Warszawa

Post#7 03 Mar 2010 01:57   

Re: Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04&am


meloch - a dzwoniles i sprawdzales ze sie wypowiadasz.
Jak bys sie nie odczytal chodzi o kanaly bezplatne a nie polsatu. Wiec przepros ladni i sie nie unos nastepnym razem.

Ja mam ten sam problem ale pojechalem z nim do BOA zeby nie dzwonic i sie prosic, a tez nie place abonamentu.
Moderowano przez telesat1:
Regulamin p. 10.4, 13, 15.
Ostrzeżenie.

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Mar 2010 01:57   





Powrót do góry
   
telesat1
Moderator - SAT
Moderator - SAT


Dołączył: 29 Sie 2006
Posty: 4185

Post#8 03 Mar 2010 02:18   

Re: Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04&am


Wykopaliska zamykam.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04"!
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Tuner"Sagem""Cyfrowego Polsatu"-przetwor (4)
Dekoder Cyfrowego Polsatu "Mini" - Zapomniane hasł (4)
Dekoder Polsatu "samsung"DSB-S305G (3)
Dekoder Canal+ Sagem "Syster XP/P1" (6)
jak połączyć ze sobą dekoder polsatu MINI i LG "HT 303 (4)
Napis "Dekoder zablokowany skontaktuj sie z operatorem& (1)
Błąd "F61"w systemie Kina domowe "PANASONIC SA-HT545" (9)
dekoder Sagem od polsatu da sie cos z nim zrobic (1)
dekoder polsatu,sagem isd 4285,mruga czerwona dioda (3)
Sagem ISD4275! Dekoder jest zablokowany przez CAMLOCK. (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.091 seconds

elektroda.pl temat RSS