Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04"!


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04"!
Author
Message
nizin
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 17 May 2006
Posts: 25
Location: kraków

Post#1 Post from the author of the topic 21 Apr 2007 15:13   

Re: Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04&qu


Nie wiem co się stało z moim dekoderem satelitarnym jest on sagema nie jest on w abonamencie polsatu ale odbieram na nim inne zagraniczne kanały.
wyskakuje mi bląd 04 i nie łapie żadnych programów. POMÓŻCIE!!!!

Dodano po 31 [minuty]:

nikt sie nie znajdzie kto mógłby mi pomóc

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Apr 2007 15:13   





Back to top
   
aha30
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 24 May 2005
Posts: 39

Post#2 21 Apr 2007 16:58   

Re: Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04&am


moze sie i ktos zna ale nie napisales na jakiej karcie odbierales kanaly niekodowane
i co to za model sagema
blad 04 to chyba cos z karta juz nie pamietam
mozliwe ze odbierales dotychczas na starej oryginalnej karcie i tuner zassal nowy soft nie obslugujacy stare karty

http://sat-elita.info/forum/viewforum.php?f=28&sid=c73d9a6dbd543d5c0624321cba96e629
jest to link do forum o tej tematyce i tam napewno znajdziesz pomocna dlon i rozwiazanie Twojego problemu

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Apr 2007 16:58   





Back to top
   
meloch
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 12 Aug 2005
Posts: 1336

Post#3 22 Apr 2007 12:03   

Re: Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04&am


Niestety za wiele na tym sprzęcie nie pooglądasz. Zestaw po prostu został zablokowany przez operatora.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Apr 2007 12:03   





Back to top
   
tsare
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 14 Dec 2007
Posts: 113

Post#4 12 Aug 2008 14:07   

Re: Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04&am


meloch wrote:
Niestety za wiele na tym sprzęcie nie pooglądasz. Zestaw po prostu został zablokowany przez operatora.


odwołując się do daty, kiedy napisałeś posta stwierdzam, że gó*** prawda

mam Sagema 4285 od 2001 roku
dziś jest WTO 12 SIE 2008...

# wczoraj wróciłem z wakacji i widzę "BŁĄD 04 Dekoder zablokowany"
# dodatkowo przy przeszukiwaniu transponderem wykrywało mi 'Eutelsat-RMB' zamiast 'Polsat',

przyczyną tego jest częstotliwość transp. ustawiona domyślnie na 12322 H, Polsat jakiś czas temu zmienił tą częstotliwość i teraz są dwie opcje:
12284 H albo 12188 V
po zmianie na 12284 poprawnie wyszukało stację 'Polsat' i wszystkie domyślne kanały

# druga sprawa to BŁĄD 04
Polsat zmienia rodzaj kodowania sygnału z dziurawego już Nagravision 2
na nowszy, bezpieczniejszy(do czasu), "trudny" do odszyfrowania przez piratów Nagravision 3... do tego wymagana jest zmiana karty w dekoderze, ale sama WYMIANA na nic się zdaje, trzeba jeszcze aktywować kartę pod numerem 801 080 508

*Przełączamy standardowo na kanał "Dla Abonentów"

*Dla pewności jeszcze zgłosiłem żądanie Wznowienia połączenia z satelitą:
http://www.cyfrowypolsat.pl/ > Obsługa klienta > Telewizja cyfrowa > Wznawianie połączeń z satelitą > Telewizja cyfrowa > [Pierwsze logowanie > Podanie danych: numer nowej karty, pesel abonenta, jakieś nowe hasło] > Logowanie >> Wznowienie połączenia z satelitą...

Po wykonaniu tych operacji w ciągu 1h pojawił się sygnał i znów można oglądać Cyfrowy Polsat...

Mam nadzieję, że ta informacja komuś się przyda. Niesamowita ilość osób dostaje białej gorączki a tak czy siak nie udaje im się uruchomić dekodera.

Poza tym dzięki stronie http://www.cyfrowypolsat.pl/ możemy np. na bieżąco sprawdzać do kiedy mamy opłacony abonament i w jakim terminie trzeba uiścić opłatę.

PAMIĘTAJCIE: Liczy się data zaksięgowania pieniędzy w Polsacie a NIE data wysłania ich.

pozdrawiam
D. K.
Very Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
meloch
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 12 Aug 2005
Posts: 1336

Post#5 16 Aug 2008 12:30   

Re: Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04&am


tsare
Wyrwałeś się jak "Filip z konopii" - czytaj dokładnie i ze zrozumieniem - dekoder nizin jest bez abonamentu, więc twoje rady są "do bani".

Helpful message? + -

Back to top
   
kamiljan1
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 04 Sep 2006
Posts: 653
Location: Poznań

Post#6 16 Aug 2008 22:42   

Re: Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04&am


Oglądając kanały nie kodowane CP musiał je włączyć i teraz powinieneś dostać nową kartę jak nie to musisz zadzwonić żeby przysłali bo na starej nie pójdzie. Kamil

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Aug 2008 22:42   





Back to top
   
Misiak-007
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 20 Jun 2006
Posts: 146
Location: Warszawa

Post#7 03 Mar 2010 00:57   

Re: Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04&am


meloch - a dzwoniles i sprawdzales ze sie wypowiadasz.
Jak bys sie nie odczytal chodzi o kanaly bezplatne a nie polsatu. Wiec przepros ladni i sie nie unos nastepnym razem.

Ja mam ten sam problem ale pojechalem z nim do BOA zeby nie dzwonic i sie prosic, a tez nie place abonamentu.
Moderated by telesat1:
Regulamin p. 10.4, 13, 15.
Ostrzeżenie.

Helpful message? + -

Back to top
   
telesat1
Moderator - SAT
Moderator - SAT


Joined: 29 Aug 2006
Posts: 3599

Post#8 03 Mar 2010 01:18   

Re: Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04&am


Wykopaliska zamykam.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04"!
Page 1 of 1
Similar topics
Tuner"Sagem""Cyfrowego Polsatu"-przetwor (4)
Dekoder Cyfrowego Polsatu "Mini" - Zapomniane hasł (4)
Dekoder Polsatu "samsung"DSB-S305G (3)
Dekoder Canal+ Sagem "Syster XP/P1" (6)
jak połączyć ze sobą dekoder polsatu MINI i LG "HT 303 (4)
Napis "Dekoder zablokowany skontaktuj sie z operatorem& (1)
Błąd "F61"w systemie Kina domowe "PANASONIC SA-HT545" (9)
dekoder Sagem od polsatu da sie cos z nim zrobic (1)
dekoder polsatu,sagem isd 4285,mruga czerwona dioda (3)
Sagem ISD4275! Dekoder jest zablokowany przez CAMLOCK. (2)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.065 seconds

elektroda.pl topic RSS feed