Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04"!


  Main Page -> Forum Index -> SAT Service ->Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04"! Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
nizin
Level 8
Location: kraków
Joined: 17 May 2006
Posts: 25
nizin
Level 8
Post#1 21 Apr 2007 15:13  Topic author   

Re: Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04&qu


Nie wiem co się stało z moim dekoderem satelitarnym jest on sagema nie jest on w abonamencie polsatu ale odbieram na nim inne zagraniczne kanały.
wyskakuje mi bląd 04 i nie łapie żadnych programów. POMÓŻCIE!!!!

Dodano po 31 [minuty]:

nikt sie nie znajdzie kto mógłby mi pomóc

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
aha30
Level 12
Joined: 24 May 2005
Posts: 39
Helped: 6
aha30
Level 12
Post#2 21 Apr 2007 16:58    

Re: Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04&am


moze sie i ktos zna ale nie napisales na jakiej karcie odbierales kanaly niekodowane
i co to za model sagema
blad 04 to chyba cos z karta juz nie pamietam
mozliwe ze odbierales dotychczas na starej oryginalnej karcie i tuner zassal nowy soft nie obslugujacy stare karty

http://sat-elita.info/forum/viewforum.php?f=28&sid=c73d9a6dbd543d5c0624321cba96e629
jest to link do forum o tej tematyce i tam napewno znajdziesz pomocna dlon i rozwiazanie Twojego problemu

Helpful post? + -1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
meloch
Level 29
Joined: 12 Aug 2005
Posts: 1336
Helped: 56
Post rating: 6
meloch
Level 29
Post#3 22 Apr 2007 12:03    

Re: Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04&am


Niestety za wiele na tym sprzęcie nie pooglądasz. Zestaw po prostu został zablokowany przez operatora.

Helpful post? + 0
Back to top
tsare
Level 13
Joined: 14 Dec 2007
Posts: 113
tsare
Level 13
Post#4 12 Aug 2008 14:07    

Re: Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04&am


meloch wrote:
Niestety za wiele na tym sprzęcie nie pooglądasz. Zestaw po prostu został zablokowany przez operatora.


odwołując się do daty, kiedy napisałeś posta stwierdzam, że gó*** prawda

mam Sagema 4285 od 2001 roku
dziś jest WTO 12 SIE 2008...

# wczoraj wróciłem z wakacji i widzę "BŁĄD 04 Dekoder zablokowany"
# dodatkowo przy przeszukiwaniu transponderem wykrywało mi 'Eutelsat-RMB' zamiast 'Polsat',

przyczyną tego jest częstotliwość transp. ustawiona domyślnie na 12322 H, Polsat jakiś czas temu zmienił tą częstotliwość i teraz są dwie opcje:
12284 H albo 12188 V
po zmianie na 12284 poprawnie wyszukało stację 'Polsat' i wszystkie domyślne kanały

# druga sprawa to BŁĄD 04
Polsat zmienia rodzaj kodowania sygnału z dziurawego już Nagravision 2
na nowszy, bezpieczniejszy(do czasu), "trudny" do odszyfrowania przez piratów Nagravision 3... do tego wymagana jest zmiana karty w dekoderze, ale sama WYMIANA na nic się zdaje, trzeba jeszcze aktywować kartę pod numerem 801 080 508

*Przełączamy standardowo na kanał "Dla Abonentów"

*Dla pewności jeszcze zgłosiłem żądanie Wznowienia połączenia z satelitą:
http://www.cyfrowypolsat.pl/ > Obsługa klienta > Telewizja cyfrowa > Wznawianie połączeń z satelitą > Telewizja cyfrowa > [Pierwsze logowanie > Podanie danych: numer nowej karty, pesel abonenta, jakieś nowe hasło] > Logowanie >> Wznowienie połączenia z satelitą...

Po wykonaniu tych operacji w ciągu 1h pojawił się sygnał i znów można oglądać Cyfrowy Polsat...

Mam nadzieję, że ta informacja komuś się przyda. Niesamowita ilość osób dostaje białej gorączki a tak czy siak nie udaje im się uruchomić dekodera.

Poza tym dzięki stronie http://www.cyfrowypolsat.pl/ możemy np. na bieżąco sprawdzać do kiedy mamy opłacony abonament i w jakim terminie trzeba uiścić opłatę.

PAMIĘTAJCIE: Liczy się data zaksięgowania pieniędzy w Polsacie a NIE data wysłania ich.

pozdrawiam
D. K.
:D

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
meloch
Level 29
Joined: 12 Aug 2005
Posts: 1336
Helped: 56
Post rating: 6
meloch
Level 29
Post#5 16 Aug 2008 12:30    

Re: Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04&am


tsare
Wyrwałeś się jak "Filip z konopii" - czytaj dokładnie i ze zrozumieniem - dekoder nizin jest bez abonamentu, więc twoje rady są "do bani".

Helpful post? + 0
Back to top
kamiljan1
Level 23
Location: Poznań
Joined: 04 Sep 2006
Posts: 665
Helped: 38
kamiljan1
Level 23
Post#6 16 Aug 2008 22:42    

Re: Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04&am


Oglądając kanały nie kodowane CP musiał je włączyć i teraz powinieneś dostać nową kartę jak nie to musisz zadzwonić żeby przysłali bo na starej nie pójdzie. Kamil

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Misiak-007
Level 14
Location: Warszawa
Joined: 20 Jun 2006
Posts: 146
Post rating: 3
Misiak-007
Level 14
Post#7 03 Mar 2010 00:57    

Re: Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04&am


meloch - a dzwoniles i sprawdzales ze sie wypowiadasz.
Jak bys sie nie odczytal chodzi o kanaly bezplatne a nie polsatu. Wiec przepros ladni i sie nie unos nastepnym razem.

Ja mam ten sam problem ale pojechalem z nim do BOA zeby nie dzwonic i sie prosic, a tez nie place abonamentu.
Moderated by telesat1:
Regulamin p. 10.4, 13, 15.
Ostrzeżenie.


Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
telesat1
Moderator - SAT
Joined: 29 Aug 2006
Posts: 3357
Helped: 93
telesat1
Moderator - SAT
Post#8 03 Mar 2010 01:18    

Re: Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04&am


Wykopaliska zamykam.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04"!
Page 1 of 1

Similar topics to zablokowany dekoder polsatu firmy Sagem "błąd 04"!

Tuner"Sagem""Cyfrowego Polsatu"-przetwor (4)
Dekoder Cyfrowego Polsatu "Mini" - Zapomniane hasł (4)
Dekoder Polsatu "samsung"DSB-S305G (3)
Dekoder Canal+ Sagem "Syster XP/P1" (6)
jak połączyć ze sobą dekoder polsatu MINI i LG "HT 303 (4)
Napis "Dekoder zablokowany skontaktuj sie z operatorem& (1)
Błąd "F61"w systemie Kina domowe "PANASONIC SA-HT545" (9)
dekoder Sagem od polsatu da sie cos z nim zrobic (1)
dekoder polsatu,sagem isd 4285,mruga czerwona dioda (3)
Sagem ISD4275! Dekoder jest zablokowany przez CAMLOCK. (2)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.078 seconds