Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak i z czym polaczyc kolumny glosnikowe ??


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Technika Sceniczna i Studyjna -> Jak i z czym polaczyc kolumny glosnikowe ??
Autor
Wiadomość
Badi
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 29 Wrz 2004
Posty: 14
Miasto: Kraków

Post#1 Post autora tematu 28 Kwi 2007 11:06   

Jak i z czym polaczyc kolumny glosnikowe ??


Witajcie.
Mam 2 kolumienki najprawdopodobnie do naglosnien kosciolow.
Doradzcie mi prosze jak skonstruowac uklad aby wykorzystywac ich pelna moc.

Jak i z czym polaczyc kolumny glosnikowe ??
Jak i z czym polaczyc kolumny glosnikowe ??

podaje symbole na kolumnach gdyby bylo malo czytelne:
1. Rated Power: 40W/100V Tapping: 40W-20W-10W
2. Rated Power: 30W/100V Tapping: 30W-15W-7,5W

Dziekuje za kazda pomoc.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Kwi 2007 11:06   





Powrót do góry
   
danielkk
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 24 Sty 2005
Posty: 1534
Miasto: szczucin

Post#2 28 Kwi 2007 13:16   

Re: Jak i z czym polaczyc kolumny glosnikowe ??


będziesz potrzebował wzmacniacz, nie ma innej opcij. tylko nie wiem czy czasem w srodku nie znajduje sie transformator tak jak to jest w głosnikach radiowęzłowych.....
Powrót do góry
   
lord_blaha
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 15 Lis 2005
Posty: 2298
Miasto: Shenzen

Post#3 28 Kwi 2007 13:26   

Re: Jak i z czym polaczyc kolumny glosnikowe ??


siedzi w nich na bank trafo głośnikowe 100v..... kup za grosze na allegro wzmaka radiowęzłowego po prostu albo wywal transformator....
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Kwi 2007 13:26   





Powrót do góry
   
Badi
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 29 Wrz 2004
Posty: 14
Miasto: Kraków

Post#4 Post autora tematu 28 Kwi 2007 13:31   

Re: Jak i z czym polaczyc kolumny glosnikowe ??


Zgadza sie, jest w nim transformator. Podeslecie mi nazwe jakiegokolwiek pasujacego wzmacniacza? zebym wiedzial dokladnie jak szukac, o jakich parametrach.
Dzieki za pomoc.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Kwi 2007 13:31   





Powrót do góry
   
danielkk
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 24 Sty 2005
Posty: 1534
Miasto: szczucin

Post#5 28 Kwi 2007 14:18   

Re: Jak i z czym polaczyc kolumny glosnikowe ??


wg mnie najlepej wywalic trafo głosnikowe, i zrobic najprostszy wzmacniacz po co sobie komplikowac sprawe jakimis wzmaczniaczami radowęzłowymi.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Kwi 2007 14:18   





Powrót do góry
   
Badi
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 29 Wrz 2004
Posty: 14
Miasto: Kraków

Post#6 Post autora tematu 28 Kwi 2007 23:43   

Re: Jak i z czym polaczyc kolumny glosnikowe ??


Czytajac posty naszla mnie jeszcze jedna mysl.
Jak dowiedziec sie jaka impedancje ma wzmacniacz gdy nie jest to podane?
Powrót do góry
   
barthezz
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 17 Paź 2003
Posty: 3935
Miasto: POZNAŃ

Post#7 29 Kwi 2007 01:15   

Re: Jak i z czym polaczyc kolumny glosnikowe ??


Po napieciu zasilania, ilosci i typie tranzystorow wyjsciowych oraz wielkosci radiatora.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Technika Sceniczna i Studyjna -> Jak i z czym polaczyc kolumny glosnikowe ??
Strona 1 z 1



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.063 seconds

elektroda.pl temat RSS