Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak i z czym polaczyc kolumny glosnikowe ??


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Technika Sceniczna i Studyjna ->Jak i z czym polaczyc kolumny glosnikowe ?? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Sprzęt estradowy studyjny i DJ
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
Badi
Poziom 9
Miasto: Kraków
Dołączył: 29 Wrz 2004
Posty: 14
Pomógł: 1
Badi
Poziom 9
Post#1 28 Kwi 2007 11:06  Autor tematu   

Jak i z czym polaczyc kolumny glosnikowe ??


Witajcie.
Mam 2 kolumienki najprawdopodobnie do naglosnien kosciolow.
Doradzcie mi prosze jak skonstruowac uklad aby wykorzystywac ich pelna moc.

Jak i z czym polaczyc kolumny glosnikowe ??
Jak i z czym polaczyc kolumny glosnikowe ??

podaje symbole na kolumnach gdyby bylo malo czytelne:
1. Rated Power: 40W/100V Tapping: 40W-20W-10W
2. Rated Power: 30W/100V Tapping: 30W-15W-7,5W

Dziekuje za kazda pomoc.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
danielkk
Poziom 30
Miasto: szczucin
Dołączył: 24 Sty 2005
Posty: 1562
Pomógł: 132
Ocena postów: 4
danielkk
Poziom 30
Post#2 28 Kwi 2007 13:16    

Re: Jak i z czym polaczyc kolumny glosnikowe ??


będziesz potrzebował wzmacniacz, nie ma innej opcij. tylko nie wiem czy czasem w srodku nie znajduje sie transformator tak jak to jest w głosnikach radiowęzłowych.....

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
lord_blaha
Poziom 33
Miasto: Shenzen
Dołączył: 15 Lis 2005
Posty: 2297
Pomógł: 177
Ocena postów: 8
lord_blaha
Poziom 33
Post#3 28 Kwi 2007 13:26    

Re: Jak i z czym polaczyc kolumny glosnikowe ??


siedzi w nich na bank trafo głośnikowe 100v..... kup za grosze na allegro wzmaka radiowęzłowego po prostu albo wywal transformator....

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Badi
Poziom 9
Miasto: Kraków
Dołączył: 29 Wrz 2004
Posty: 14
Pomógł: 1
Badi
Poziom 9
Post#4 28 Kwi 2007 13:31  Autor tematu   

Re: Jak i z czym polaczyc kolumny glosnikowe ??


Zgadza sie, jest w nim transformator. Podeslecie mi nazwe jakiegokolwiek pasujacego wzmacniacza? zebym wiedzial dokladnie jak szukac, o jakich parametrach.
Dzieki za pomoc.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
danielkk
Poziom 30
Miasto: szczucin
Dołączył: 24 Sty 2005
Posty: 1562
Pomógł: 132
Ocena postów: 4
danielkk
Poziom 30
Post#5 28 Kwi 2007 14:18    

Re: Jak i z czym polaczyc kolumny glosnikowe ??


wg mnie najlepej wywalic trafo głosnikowe, i zrobic najprostszy wzmacniacz po co sobie komplikowac sprawe jakimis wzmaczniaczami radowęzłowymi.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Badi
Poziom 9
Miasto: Kraków
Dołączył: 29 Wrz 2004
Posty: 14
Pomógł: 1
Badi
Poziom 9
Post#6 28 Kwi 2007 23:43  Autor tematu   

Re: Jak i z czym polaczyc kolumny glosnikowe ??


Czytajac posty naszla mnie jeszcze jedna mysl.
Jak dowiedziec sie jaka impedancje ma wzmacniacz gdy nie jest to podane?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
barthezz
Poziom 36
Miasto: POZNAŃ
Dołączył: 17 Paź 2003
Posty: 3938
Pomógł: 201
Ocena postów: 12
barthezz
Poziom 36
Post#7 29 Kwi 2007 01:15    

Re: Jak i z czym polaczyc kolumny glosnikowe ??


Po napieciu zasilania, ilosci i typie tranzystorow wyjsciowych oraz wielkosci radiatora.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Technika Sceniczna i Studyjna -> Jak i z czym polaczyc kolumny glosnikowe ??
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Czym i jak wytlumic kolumny glosnikowe??? Prosze o porade!!! (5)
Jakie kolumny glosnikowe kupic ? (30)
jak i czym wykonczyc kolumny ? (11)
Jak dobrac kable glosnikowe?? (16)
Jak wykończyć (czym okleić) kolumny? (13)
Jak polaczyc glosniki ? (2)
jak polaczyc sluchawki (kabelki) :p (4)
Subwoofer, jak polaczyc kabelki jack\'a (2)
Wtyczka DIN i mini jack, jak polaczyc? (2)
Focal 33K + steg K 2.01 - jak polaczyc skutecznie ? (2)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.193 seconds

elektroda.pl temat RSS