X

Quad 200CC Chińczyk - brak iskry na świecy dlaczego?

29 Apr 2007 17:05 MAmatiplettenberg
  • #1 29 Apr 2007 17:05
    matiplettenberg
    Level 15  
    Helpful post? (+1)
    Witam

    Mam Quada 200cc i to się stało tak iż jechał i nagle zgasł no i juz odpalić nie idzie.
    Okazało sie iż mam brak iskry na świecy .

    Moje podsumowanie :
    Świeca - OK
    Fajka i kabel z cewki do świecy - OK

    Po załączeniu startera na kabelku doprowadzającym zasilanie na cewkę pojawia sie napięcie do Max ok. 10V.


    Na tej cewce jest widać takie pękniecie lekkie.
    Stawiam raczej na cewkę co wy na to? Macie jeszcze jakieś pomysły co trza by sprawdzić?
    Oznaczenie cewki: SG 06.04

    Można kupić obojętnie jaką ?
    Powiedzmy taką od komara czy coś?

    pozdrawiam
    Moderated By TONI_2003:

    Zmieniłem temat postu i sam post.
    ... nie krzycz , nie używaj Caps Locka !
    Proszę nie używać wielokrotnie (??lub!!) itd ...
    Następnym razem będzie ostrzeżenie

  • Helpful post
    #2 29 Apr 2007 17:34
    goldwinger
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Helpful post? (0)
    zobacz czy cewka dostaje impuls z modułu, jeżeli nie to albo moduł albo czujnik na wale. Jeżeli jest impuls to cewka uszkodzona. Można założyć cewkę od czegoś innego aby była to cewka od zapłonu elektronicznego (od jakiegoś starszego suzuki powinna podejść)
  • #3 29 Apr 2007 19:19
    matiplettenberg
    Level 15  
    Topic author Helpful post? (0)
    czy ten impuls to np pojawia sie na tym kabelku ok 9V max 12V o to chodzi ??? faktem jest ze wlasnie pojawia sie na tym kabelku prad w momencie gdy wykonuje rozruch rozrusznikiem.czyli mysle ze to cewka wlasnie i tylko chce poznac wasza opinie !! pozdrawiam moje gg 573856 w wekend teraz chce posmigac ale nie bedzie czym jak go nie naprawie
    pozdrawiam
  • Helpful post
    #4 29 Apr 2007 19:27
    goldwinger
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Helpful post? (0)
    do cewki dochodzą 2 przewody w momencie gdy kręcisz rozrusznikiem na jednym jest napięcie z cewki w magnecie +12V(tak wnioskuje po opisie) a na drugim ma się pojawiać impuls masy który jest podawany z modułu.
  • #5 29 Apr 2007 19:52
    matiplettenberg
    Level 15  
    Topic author Helpful post? (0)
    Tak dokładnie jest, jeden kabelek idzie do masy cewki i iskrzy gdy go przytykam do cewk masy ktora jest polaczona z masa pojazdu.
    A drugi jest jakby taki plusowy na ktorym pojawia sie ok 10 - 12V w momencie rozruchu.

    potrzeuje poprostu potwierdzenia czy zamawiac cewke czy tez ona jest sprawna.

    jesli mozna to prosze o rozmowe z toba na gg moj numer 573856
  • #6 30 Apr 2007 23:17
    ponar
    Level 21  
    Helpful post? (0)
    Kiedyś naprawiałem takie coś padnięta była cewka założyłem jakąś tam z hondy chyba i działa idealnie.
  Search 4 million + Products
Browse Products