Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Mam nr telefofu ale nie potrafię znaleźć adresata...


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Telefony Stacjonarne Serwis ->Mam nr telefofu ale nie potrafię znaleźć adresata... Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
NobySun
Poziom 2
Poziom 2
Miasto: Gliwice
Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 4
Ocena postów: 1
NobySun
Poziom 2
Post#1 02 Maj 2007 19:16  Autor tematu   

Mam nr telefofu ale nie potrafię znaleźć adresata...


Mam nr telefonu z Krakowa (spod Krakowa), ale woj. małopolskie! ale nie potrafię znaleźć adresu czy nazwiska właściciela tego numeru. Mam książkę tel małopolską ale nie nie potrafię edytować bazy danych numerów, albo jest w ASCI albo kodowana... nie wiem. Może ktoś ma jakieś doświadczenie/sugestie... proszę o pomoc.

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
zybex
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników
Miasto: Pomorze
Dołączył: 24 Lut 2002
Posty: 8771
Pomógł: 928
Ocena postów: 202
zybex
Pomocny dla użytkowników
Post#2 03 Maj 2007 09:44    

Re: Mam nr telefofu ale nie potrafię znaleźć adresata...


Podaj mi go na PW a spróbuję ci pomóc. Jak już ustalimy kto jest adresatem, to sprawdzisz go podając nazwisko.

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
W.Wojtek
Specjalista od telefonów
Specjalista od telefonów
Miasto: Kłodzko
Dołączył: 10 Gru 2003
Posty: 2773
Pomógł: 217
Ocena postów: 7
W.Wojtek
Specjalista od telefonów
Post#3 04 Maj 2007 01:07    

Re: Mam nr telefofu ale nie potrafię znaleźć adresata...


Masz-www.prywatni.info/
Przeczytaj najpierw co o sobie naisali.
WW

Oceń post: + -2 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
marek216
Konto firmowe
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: Racibórz
Dołączył: 09 Lip 2004
Posty: 16272
Pomógł: 889
marek216
Konto firmowe
Poziom 26
Post#4 04 Maj 2007 04:37    

Re: Mam nr telefofu ale nie potrafię znaleźć adresata...


Nawet TP SA nie poda ci takich informacji na podstawie numeru - zakazuje tego ustawa o ochronie danych osobowych :!:

A podana strona chyba narusza ta ustawę

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
W.Wojtek
Specjalista od telefonów
Specjalista od telefonów
Miasto: Kłodzko
Dołączył: 10 Gru 2003
Posty: 2773
Pomógł: 217
Ocena postów: 7
W.Wojtek
Specjalista od telefonów
Post#5 04 Maj 2007 10:57    

Re: Mam nr telefofu ale nie potrafię znaleźć adresata...


No i co z tego że narusza. Ale działa.

Ustawa nie zezwala równiez na umiszczanie spisów lokatorów na tablicy w budynku.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
PICIA
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Kraków
Dołączył: 10 Sie 2005
Posty: 2082
Pomógł: 169
Ocena postów: 38
PICIA
Poziom 22
Post#6 04 Maj 2007 12:02    

Re: Mam nr telefofu ale nie potrafię znaleźć adresata...


marek216 napisał:
Nawet TP SA nie poda ci takich informacji na podstawie numeru - zakazuje tego ustawa o ochronie danych osobowych :!:

A podana strona chyba narusza ta ustawę

dokładnie narusza ustawę

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
zybex
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników
Miasto: Pomorze
Dołączył: 24 Lut 2002
Posty: 8771
Pomógł: 928
Ocena postów: 202
zybex
Pomocny dla użytkowników
Post#7 04 Maj 2007 14:38    

Re: Mam nr telefofu ale nie potrafię znaleźć adresata...


W.Wojtek napisał:
Masz-www.prywatni.info/

Rzeczywiście, podałem tam swój numer i pokazuje się moje nazwisko.:D

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
raftronik
Poziom 14
Poziom 14
Dołączył: 21 Mar 2002
Posty: 195
Pomógł: 4
raftronik
Poziom 14
Post#8 04 Maj 2007 17:02    

Re: Mam nr telefofu ale nie potrafię znaleźć adresata...


zeczywiscie dziala :) a czy jest mozliwosc sprawdzenia numeru
telefonu tzn jakiego typu jest linia telefoniczna, chodzi o to aby
sprawdzic czy jest mozliwosc podlaczenia neostrady czy nie, bo
bezsensowne rozmowy z konsultantem nic nowego nie daja, a ilez mozna
wysluchiwac tych samych bzdur.

moze jest tu osoba ktora naprawde zna sie na tym i mogla by to
sprawdzic, jesli tak to podam numer ktory trzeba sprawdzic.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
PICIA
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Kraków
Dołączył: 10 Sie 2005
Posty: 2082
Pomógł: 169
Ocena postów: 38
PICIA
Poziom 22
Post#9 04 Maj 2007 17:42    

Re: Mam nr telefofu ale nie potrafię znaleźć adresata...


raftronik napisał:
zeczywiscie dziala :) a czy jest mozliwosc sprawdzenia numeru
telefonu tzn jakiego typu jest linia telefoniczna, chodzi o to aby
sprawdzic czy jest mozliwosc podlaczenia neostrady czy nie, bo
bezsensowne rozmowy z konsultantem nic nowego nie daja, a ilez mozna
wysluchiwac tych samych bzdur.

moze jest tu osoba ktora naprawde zna sie na tym i mogla by to
sprawdzic, jesli tak to podam numer ktory trzeba sprawdzic.


podaj a sprawdze

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
W.Wojtek
Specjalista od telefonów
Specjalista od telefonów
Miasto: Kłodzko
Dołączył: 10 Gru 2003
Posty: 2773
Pomógł: 217
Ocena postów: 7
W.Wojtek
Specjalista od telefonów
Post#10 04 Maj 2007 22:02    

Re: Mam nr telefofu ale nie potrafię znaleźć adresata...


A sam to nie możesz???
Na stronie tepsy w dziale neostrada jest możliwość sprawdzenia-podajesz swój numer i wyświetla ci odpowiedż,

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
zybex
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników
Miasto: Pomorze
Dołączył: 24 Lut 2002
Posty: 8771
Pomógł: 928
Ocena postów: 202
zybex
Pomocny dla użytkowników
Post#11 05 Maj 2007 09:25    

Re: Mam nr telefofu ale nie potrafię znaleźć adresata...


W.Wojtek napisał:

Na stronie tepsy w dziale neostrada jest możliwość sprawdzenia-podajesz swój numer i wyświetla ci odpowiedż

To tylko teoria, bo w praktyce bywa inaczej.:|

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
raftronik
Poziom 14
Poziom 14
Dołączył: 21 Mar 2002
Posty: 195
Pomógł: 4
raftronik
Poziom 14
Post#12 05 Maj 2007 10:51    

Re: Mam nr telefofu ale nie potrafię znaleźć adresata...


za rada kolegi W.Wojtek sprawdzilem na tej stronie, i owszem pisze mi
ze centrala oferuje mozliwosc instalacji neostrady, ale pisze tak dla
kazdego numeru ktory jest w tej samej centrali, a niestety aktualnie
na numerze 041 3792327 nie ma mozliwosci technicznych podlaczenia,
wiec to ze sama centrala oferuje taka usluge to nie znaczy ze abonent
bedzie mogl z niej korzystac, na to wychodzi.

jesli kolega zybex moa takie mozliwosci to prosze sprawdzic numer 041
3792327 , najbardziej interesowalo by mnie jak doprowadzic do tego aby
jednak mozna bylo korzystac z neostrady na tym numerze, dodam ze
sasiad korzysta z neo a zakladal telefon duzo pozniej z tego co wiem.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
zybex
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników
Miasto: Pomorze
Dołączył: 24 Lut 2002
Posty: 8771
Pomógł: 928
Ocena postów: 202
zybex
Pomocny dla użytkowników
Post#13 05 Maj 2007 13:00    

Re: Mam nr telefofu ale nie potrafię znaleźć adresata...


Niestety ja nie mam mozliwości aby ci to sprawdzić, ale wiem jak jest w praktyce. Najlepiej porozmawiać z monterami, którzy są na twoim terenie. Od dołu łatwiej jest to ustalić. Monter często dużo może.:D

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
raftronik
Poziom 14
Poziom 14
Dołączył: 21 Mar 2002
Posty: 195
Pomógł: 4
raftronik
Poziom 14
Post#14 05 Maj 2007 18:36    

Re: Mam nr telefofu ale nie potrafię znaleźć adresata...


zgodze sie ze monter duzo moze, ale akurat tu u mnie to niema z kim
gadac, tak sie sklada ze drugi sasiad chyba pracuje wlasnie jako
monter, ale on nie ma zielonego pojecia o telekomunikacji, poprostu
dostal stanowisko po swoim ojcu,

w kazdym razie dziekuje kolegom za dobre checi.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Telefony Stacjonarne Serwis -> Mam nr telefofu ale nie potrafię znaleźć adresata...
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Alan 9001-już go mam ale nie potrafię go obsługiwać (1)
Łapie Astre ale nie moge znaleźć hotbirda cyfra+ Strong6860 (27)
unifon ale jaki nie mam pojęcia??? (3)
Mam taka kartę, ale nie wiem co to za karta. (1)
Canal+ - mam sygnał (pomiędzy 3 a 4), ale nie ma żadnego pr (3)
DSR-5001, Nie mam komunikacji z PC, ale działa (6)
Mam President Missouri ale nie jestem zadowlony co lepsze?? (2)
Megane - mam kod ale nie wiem które cyfry wpisać (3)
Ford 6000cd. Mam kod, ale nie działają żadne przyciski. (7)
Chcialbym podlaczyc odtwarzacz mp3 lub CD ale nie mam radia (7)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.096 seconds

elektroda.pl temat RSS