Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



nie mogę otworzyć pliku .pdf


  Main Page -> Forum Index -> Generally ->nie mogę otworzyć pliku .pdf Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
stefkusz
Level 11
Location: Kraków
Joined: 27 Jan 2006
Posts: 63
Post rating: 1
stefkusz
Level 11
Post#1 03 May 2007 14:33  Topic author   

nie mogę otworzyć pliku .pdf


Witam!
Ze strony http://www.elektroda.pl/rtvforum/sutra119912.html#119912
pobrałem plik: maual do telefonu panasonic KX-T4401BX.
Niestety ani adobe, ani foxit nie może tego pliku otworzyć.
Proszę o pomoc
marek

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mikon88
Level 19
Location: WLKP
Joined: 10 Sep 2006
Posts: 311
Helped: 38
Post rating: 5
mikon88
Level 19
Post#2 03 May 2007 15:03    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


może warto odinstalowac adobe potem zassać adobe ze strony http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html i powinno pójsc

Helpful post? + 0
Back to top
_PREDATOR_
Company Account
Moderator
Location: Olesno
Joined: 17 Aug 2004
Posts: 29303
Helped: 1770
Post rating: 223
_PREDATOR_
Company Account
Moderator
Post#3 03 May 2007 15:13    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Pobrałem i klops, to samo :cry:
Załącznik raportowałem!

Helpful post? + 0
Back to top
stefkusz
Level 11
Location: Kraków
Joined: 27 Jan 2006
Posts: 63
Post rating: 1
stefkusz
Level 11
Post#4 04 May 2007 14:50  Topic author   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


mikon88 wrote:
może warto odinstalowac adobe potem zassać adobe ze strony http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html i powinno pójsc

.......
Wykonałem, nie pomogło

Helpful post? + 0
Back to top
mcoola
Level 19
Location: Siemiatycze/Bielsk. Podl.
Joined: 17 Apr 2006
Posts: 442
Helped: 22
mcoola
Level 19
Post#5 04 May 2007 15:03    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


http://www.download.net.pl/226/Adobe-Reader/
i kliknij pobierz.
_PREDATOR_ co to znaczy że raportowałeś, jak nie umiesz obsługiwać komputera to nie raportuj tego czego nie umiesz obsłużyć

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
_PREDATOR_
Company Account
Moderator
Location: Olesno
Joined: 17 Aug 2004
Posts: 29303
Helped: 1770
Post rating: 223
_PREDATOR_
Company Account
Moderator
Post#6 04 May 2007 15:07    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


mcoola wrote:
jak nie umiesz obsługiwać komputera to nie raportuj tego czego nie umiesz obsłużyć

A Tobie udało się?
Umieć to umiem, a takie uwagi to proszę na pw :evil:

Helpful post? + -1
Back to top
mcoola
Level 19
Location: Siemiatycze/Bielsk. Podl.
Joined: 17 Apr 2006
Posts: 442
Helped: 22
mcoola
Level 19
Post#7 04 May 2007 15:12    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Jak nie pomogło to kliknij prawym na pliku i wybierz otwórz a pomocą, potem wybierz progr. i znajdź sobie adobe readera

Dodano po 1 [minuty]:

U mnie działa, opisz jaki masz system może to pomoże, ew czy masz SP zainstalowane jak masz win XP

Dodano po 1 [minuty]:

A i jeszcze jedno czy w ogóle po zainstalowaniu restartujesz kompa? Jak tak to czy po kliknięciu odpala ci się program?

Helpful post? + 0
Back to top
SaraniS
Level 26
Location: Olesno Śląskie
Joined: 24 Oct 2004
Posts: 750
Helped: 78
Post rating: 11
SaraniS
Level 26
Post#8 04 May 2007 15:55    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Witam
Też próbowałem. Linux Slackware 10.2, KDE 3.2.3
Programy KPDF i KGhostView zachowały się jak Adobe Reader u Kolegi, natomiast XPDF wyświetlił monit o podanie hasła. I może tu jest pies pogrzebany?

mcoola wrote:
U mnie działa, opisz jaki masz system może to pomoże, ew czy masz SP zainstalowane jak masz win XP

Skoro u Ciebie działa, to może pochwal się jaki masz system, w jakim programie otwierasz?

mcoola wrote:
Jak nie pomogło to kliknij prawym na pliku i wybierz otwórz a pomocą, potem wybierz progr. i znajdź sobie adobe readera
(...)
A i jeszcze jedno czy w ogóle po zainstalowaniu restartujesz kompa? Jak tak to czy po kliknięciu odpala ci się program?

Te porady poskutkowałyby, gdyby u Kolegi system nie miał powiązania z plikami PDF. Jednak takie powiązania są, i inne pdf-y bez problemu otwierane są z dwukliknięcia na pliku w oknie Eksploratora.
A system to Win98SE bez nieoficjalnego SP, za to z łatkami z Win Update.
Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
stefkusz
Level 11
Location: Kraków
Joined: 27 Jan 2006
Posts: 63
Post rating: 1
stefkusz
Level 11
Post#9 04 May 2007 21:34  Topic author   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Adobe przy próbie otwarcia, wyświetla komunikat, aby pobrać dodatkowe plug-iny, bo wersja podstawowa nie jest w stanie otworzyć pliku.
Sugerowano mi, że być może w pliku tym znajdują się jakieś litery (japońskie?), których podstawowa wersja nie może obsłużyć.
Pisałem do osby, która wstawiła ten plik, ale nie otrzymałem odpowiedzi.
Chciałbym, aby dyskusja zaowocowała skutecznym środkiem na ten problem.
Nie wiem czy pytanie o system dotyczyło mnie. Jeżeli tak to: winXP Home SP2
Pozdrawiam-marek

Helpful post? + 0
Back to top
SaraniS
Level 26
Location: Olesno Śląskie
Joined: 24 Oct 2004
Posts: 750
Helped: 78
Post rating: 11
SaraniS
Level 26
Post#10 05 May 2007 00:38    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


stefkusz :arrow: No to coś już wiemy :) O system pytałem ogólnie wszystkich, którym działa ;) Niestety w Win98 Reader o żadne pluginy nie prosi, podobnie, jak u mnie w Linuksie (ale ja nie używam Readera - za ciężki)...
Czy możesz podać (jeśli pamiętasz) nazwy tych pluginów?
Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
stefkusz
Level 11
Location: Kraków
Joined: 27 Jan 2006
Posts: 63
Post rating: 1
stefkusz
Level 11
Post#11 05 May 2007 13:35  Topic author   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Czy możesz podać (jeśli pamiętasz) nazwy tych pluginów?

Żaden adobe(6 czy 8 ) nie podał nazw tych pluginów, tylko pokazywał link na stronę, skąd je można było pobrać. Było ich spor, a każdy z nich płatny. Obecnie nie korzystam z adobe, tylko z foxit reader, a on wyświetla komunikat następujący:" this document is encrypted by some unsupported security handler".
pozdrawiam-marek

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
SaraniS
Level 26
Location: Olesno Śląskie
Joined: 24 Oct 2004
Posts: 750
Helped: 78
Post rating: 11
SaraniS
Level 26
Post#12 05 May 2007 14:18    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


stefkusz :arrow: Dokładnie to samo (w sensie, nie w treści) wyświetla mi program XPDF - tyle, że chyba potrafi to odszyfrować, bo prosi mnie o podanie hasła :)
Więc jednak dokument jest chyba zaszyfrowany...

Helpful post? + 0
Back to top
pz0
Level 16
Location: Sandomierz
Joined: 23 Sep 2006
Posts: 183
Helped: 12
pz0
Level 16
Post#13 05 May 2007 14:21    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Coś udało mi się wydłubać. Nie daje się otworzyć bo zakodowane.
- trzeba wrzucić psds.api do katalogu Acrobat/Plug_ins
- trzeba wrzucić Dh32hlp.dll do katalogu Windows/System. (win NT i win2k/XP do WINNT/SYSTEM32)

U mnie na Win XP i Adobe ver.6.0 i 7.05 niestety nie działa ale może komuś się uda. Mi wyświetla że nieprawidłowy format. Może na którejś starszej albo nowszej wersji Adobe pójdzie.

Wszystko pobrane z ruskiej strony na której są te instrukcje.

W załączniku:
psds.api
Dh32hlp.dll
readme (po rusku)

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top
jozefg
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Olsztyn
Joined: 01 Jan 2003
Posts: 5478
Helped: 171
Post rating: 83
jozefg
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#14 05 May 2007 14:38    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Nie otwiera się - odsyła do strony Adobea tam pisze:
Quote:
The Adobe Portable Document Format (PDF) file you are currently working with requires a plug-in to Adobe Acrobat that is not supplied by Adobe. Visit the Acrobat Resources page for information about third-party products. You may need to contact the author of this document to determine if additional software is needed to view this file
:cry:

English Translator przetłumaczył... :D
Quote:
Format dokumentu przenośnego Adobe (PDF) odkłada ciebie aktualnie pracuje z wymaga podłączanego do Adobe Acrobat, który nie jest dostarczony przez Adobe. Odwiedź Resources Acrobat strona dotycząca informacji około przyjęcie trzecie produktów. Możesz potrzebować skontaktować się z autorem tego dokumentu, by określić, czy dodatkowe oprogramowanie jest potrzebowane, by oglądnąć ten plik


Helpful post? + 0
Back to top
pz0
Level 16
Location: Sandomierz
Joined: 23 Sep 2006
Posts: 183
Helped: 12
pz0
Level 16
Post#15 05 May 2007 14:53    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Podam jeszcze link do tego ruskiego ftp:
ftp://ftp.runnet.ru/Hardware Documentation/panasonic

Helpful post? + 0
Back to top
stefkusz
Level 11
Location: Kraków
Joined: 27 Jan 2006
Posts: 63
Post rating: 1
stefkusz
Level 11
Post#16 05 May 2007 18:07  Topic author   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


pz0 wrote:
Podam jeszcze link do tego ruskiego ftp:
ftp://ftp.runnet.ru/Hardware Documentation/panasonic



link OK, ale problem ten sam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Removed
Removed
Post#17 05 May 2007 18:21    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Witam
Jak pan chce odczytywać pdf z ruskiej strony to przez przeglonadarkę
Opera ona ma możliwosci przekodowania żeby Acrobate otwierał się normalnie.

Helpful post? + 0
Back to top
jankolo
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Łódź
Joined: 10 Jan 2005
Posts: 32771
Helped: 1787
jankolo
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#18 05 May 2007 18:30    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


W katalogu ftp://ftp.runnet.ru/Hardware Documentation/panasonic
podana jest instrukcja instalowania pluginu oraz sam plugin. Ponieważ instrukcja jest po rosyjsku pozwalam sobie na zamieszczenie tłumaczenia:
Dla zainstalowania pluginu należy wykonac następujące czynności:
przekopiować
- plik psds.api do katalogu Acrobat/Plug-ins;
- plik Dh32hlp.dll do katalogu Windows/system (dla Windows NT do katalogu WINNT/system32; dla Windows XP do katalogu Windows/system32)


Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
stefkusz
Level 11
Location: Kraków
Joined: 27 Jan 2006
Posts: 63
Post rating: 1
stefkusz
Level 11
Post#19 05 May 2007 20:23  Topic author   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


jankolo wrote:
Dla zainstalowania pluginu należy wykonac następujące czynności:
przekopiować
- plik psds.api do katalogu Acrobat/Plug-ins;
- plik Dh32hlp.dll do katalogu Windows/system (dla Windows NT do katalogu WINNT/system32; dla Windows XP do katalogu Windows/system32)

.......
Powyższe czynności wykonałem. Experymentowałem na wersjach adobe reader 6 i 8. W obu przypadkach, przy próbie otwarcia pliku pojawiał się identyczny komunikat:"wrong format of .pdf file".
Ja się już poddaję. Może to uratuje mój telefon od katastrofy - po prostu zaniosę go do serwisu, a tam na pewno go naprawią.
Jeszcze jedna refleksja: może należy posiadać pełną, płatną wrsję adobe - acrobat, a nie darmowe "readerki"?
Dzięki Wszystkim za zaangażowanie. Co prawda nie jestem do tego upoważniony, ale temat uważam za zamknięty, chyba że.....
Pozdrawiam Wszystkich Życzliwych-stefkusz

Helpful post? + 0
Back to top
_PREDATOR_
Company Account
Moderator
Location: Olesno
Joined: 17 Aug 2004
Posts: 29303
Helped: 1770
Post rating: 223
_PREDATOR_
Company Account
Moderator
Post#20 05 May 2007 20:33    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Dzięki stefkusz, ale trzeba to męczyć do rozwiązania...., ja się nie poddam tak szybko ;)

Helpful post? + 0
Back to top
jozefg
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Olsztyn
Joined: 01 Jan 2003
Posts: 5478
Helped: 171
Post rating: 83
jozefg
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#21 05 May 2007 21:10    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Quote:
Jeszcze jedna refleksja: może należy posiadać pełną, płatną wrsję adobe - acrobat, a nie darmowe "readerki"?
Pełna też nie otwiera... :cry::cry:

Helpful post? + 0
Back to top
_PREDATOR_
Company Account
Moderator
Location: Olesno
Joined: 17 Aug 2004
Posts: 29303
Helped: 1770
Post rating: 223
_PREDATOR_
Company Account
Moderator
Post#22 05 May 2007 21:24    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Pisałem do autora załącznika, podałem co i jak, łącznie z linkiem do tego tematu, poczekamy (może jeszcze dycha... ;) ).

Helpful post? + 0
Back to top
jankolo
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Łódź
Joined: 10 Jan 2005
Posts: 32771
Helped: 1787
jankolo
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#23 05 May 2007 21:27    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


stefkusz wrote:
Experymentowałem na wersjach adobe reader 6 i 8

Plugin jest datowany na 25 sierpnia 2004, zatem prawdopodobne jest, że działa poprawnie z wersjami Adobe Acrobat reader starszymi niż 6.

Helpful post? + 0
Back to top
tropicalBula
Level 15
Location: Pułtusk
Joined: 03 Dec 2002
Posts: 97
Helped: 14
tropicalBula
Level 15
Post#24 06 May 2007 00:35    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Problemy z wyświetleniem tego pliku spowodowane są zabezpieczeniem w.w. przez Panasonic Crypto System, korzystający z mechanizmu HASP. Czyli systemu zabezpieczeń opartego o specjalny klucz hardware-owy, obecnie najczęściej w postaci klucza usb.

Nie wiem jak stosowanie takiej właśnie polityki udostępniania materiałów serwisowych przez Panasonic, ma się do legalności umieszczenia tego pliku na Elektrodzie. Dlatego też, nie będę szerzej wspominał o fakcie złamania tego zabezpieczenia i dostępności uniwersalnych software-owych emulatorów kluczy HASP.
;)

Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
mcoola
Level 19
Location: Siemiatycze/Bielsk. Podl.
Joined: 17 Apr 2006
Posts: 442
Helped: 22
mcoola
Level 19
Post#25 06 May 2007 13:55    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


http://www.adobe.com/products/acrobat/acrrasianfontpack.html

tu masz pakiet językowy

Helpful post? + 0
Back to top
stefkusz
Level 11
Location: Kraków
Joined: 27 Jan 2006
Posts: 63
Post rating: 1
stefkusz
Level 11
Post#26 06 May 2007 17:43  Topic author   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Problem rozwiązany !!!!!
Rozwiązanie podpowiedział mi JoteR z grupy dyskusyjnej pl.comp.os.ms-windows.winnt.
Zalecił On użycia do rozkodowania klucza sprzętowego, albo emulatora tegoż HASPa.
Oto strona z której należało "to" pobrać: http://www.wrs1.com/sheme/viewers.html
Następnie postępować wg prostej instrukcji zawartej w readme i gotowe.
Wystarczył adobe 6.0
Pozdrawiam Wszystkich-marek
:D:D:D:D:D

Helpful post? + 0
Back to top
_PREDATOR_
Company Account
Moderator
Location: Olesno
Joined: 17 Aug 2004
Posts: 29303
Helped: 1770
Post rating: 223
_PREDATOR_
Company Account
Moderator
Post#27 06 May 2007 19:19    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Zgadza się, teraz działa, temat zamykam!

Link nieaktualny (wyżej)!

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Generally -> nie mogę otworzyć pliku .pdf
Page 1 of 1

Similar topics to nie mogę otworzyć pliku .pdf

Dlaczego nie mogę otworzyć pliku rar z elektrody? (2)
Nie mogę otworzyć plików - niby są, ale ... (6)
Dlaczego na laptopie nie mogę otworzyć skrzynki mailowej Onet.pl? (12)
Konwersja pliku z .DDB do .PDF (2)
Prośba o przerobienie pliku *.ps na *.pdf (2)
Komputerowe tłumaczenie tekstu z pliku PDF (28)
Zmiana stron pliku PDF nogą ! (6)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.127 seconds