Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



nie mogę otworzyć pliku .pdf


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Ogólny Techniczny ->nie mogę otworzyć pliku .pdf Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
stefkusz
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Kraków
Dołączył: 27 Sty 2006
Posty: 62
Ocena postów: 1
stefkusz
Poziom 11
Post#1 03 Maj 2007 14:33  Autor tematu   

nie mogę otworzyć pliku .pdf


Witam!
Ze strony http://www.elektroda.pl/rtvforum/sutra119912.html#119912
pobrałem plik: maual do telefonu panasonic KX-T4401BX.
Niestety ani adobe, ani foxit nie może tego pliku otworzyć.
Proszę o pomoc
marek

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mikon88
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: WLKP
Dołączył: 10 Wrz 2006
Posty: 311
Pomógł: 38
Ocena postów: 3
mikon88
Poziom 16
Post#2 03 Maj 2007 15:03    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


może warto odinstalowac adobe potem zassać adobe ze strony http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html i powinno pójsc

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Moderator
Miasto: Olesno Śląskie
Dołączył: 17 Sie 2004
Posty: 28150
Pomógł: 1713
Ocena postów: 131
_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Post#3 03 Maj 2007 15:13    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Pobrałem i klops, to samo :cry:
Załącznik raportowałem!

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
stefkusz
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Kraków
Dołączył: 27 Sty 2006
Posty: 62
Ocena postów: 1
stefkusz
Poziom 11
Post#4 04 Maj 2007 14:50  Autor tematu   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


mikon88 napisał:
może warto odinstalowac adobe potem zassać adobe ze strony http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html i powinno pójsc

.......
Wykonałem, nie pomogło

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
mcoola
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Siemiatycze/Bielsk. Podl.
Dołączył: 17 Kwi 2006
Posty: 442
Pomógł: 22
mcoola
Poziom 17
Post#5 04 Maj 2007 15:03    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


http://www.download.net.pl/226/Adobe-Reader/
i kliknij pobierz.
_PREDATOR_ co to znaczy że raportowałeś, jak nie umiesz obsługiwać komputera to nie raportuj tego czego nie umiesz obsłużyć

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Moderator
Miasto: Olesno Śląskie
Dołączył: 17 Sie 2004
Posty: 28150
Pomógł: 1713
Ocena postów: 131
_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Post#6 04 Maj 2007 15:07    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


mcoola napisał:
jak nie umiesz obsługiwać komputera to nie raportuj tego czego nie umiesz obsłużyć

A Tobie udało się?
Umieć to umiem, a takie uwagi to proszę na pw :evil:

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mcoola
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Siemiatycze/Bielsk. Podl.
Dołączył: 17 Kwi 2006
Posty: 442
Pomógł: 22
mcoola
Poziom 17
Post#7 04 Maj 2007 15:12    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Jak nie pomogło to kliknij prawym na pliku i wybierz otwórz a pomocą, potem wybierz progr. i znajdź sobie adobe readera

Dodano po 1 [minuty]:

U mnie działa, opisz jaki masz system może to pomoże, ew czy masz SP zainstalowane jak masz win XP

Dodano po 1 [minuty]:

A i jeszcze jedno czy w ogóle po zainstalowaniu restartujesz kompa? Jak tak to czy po kliknięciu odpala ci się program?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
SaraniS
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Olesno Śląskie
Dołączył: 24 Paź 2004
Posty: 750
Pomógł: 78
Ocena postów: 8
SaraniS
Poziom 19
Post#8 04 Maj 2007 15:55    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Witam
Też próbowałem. Linux Slackware 10.2, KDE 3.2.3
Programy KPDF i KGhostView zachowały się jak Adobe Reader u Kolegi, natomiast XPDF wyświetlił monit o podanie hasła. I może tu jest pies pogrzebany?

mcoola napisał:
U mnie działa, opisz jaki masz system może to pomoże, ew czy masz SP zainstalowane jak masz win XP

Skoro u Ciebie działa, to może pochwal się jaki masz system, w jakim programie otwierasz?

mcoola napisał:
Jak nie pomogło to kliknij prawym na pliku i wybierz otwórz a pomocą, potem wybierz progr. i znajdź sobie adobe readera
(...)
A i jeszcze jedno czy w ogóle po zainstalowaniu restartujesz kompa? Jak tak to czy po kliknięciu odpala ci się program?

Te porady poskutkowałyby, gdyby u Kolegi system nie miał powiązania z plikami PDF. Jednak takie powiązania są, i inne pdf-y bez problemu otwierane są z dwukliknięcia na pliku w oknie Eksploratora.
A system to Win98SE bez nieoficjalnego SP, za to z łatkami z Win Update.
Pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
stefkusz
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Kraków
Dołączył: 27 Sty 2006
Posty: 62
Ocena postów: 1
stefkusz
Poziom 11
Post#9 04 Maj 2007 21:34  Autor tematu   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Adobe przy próbie otwarcia, wyświetla komunikat, aby pobrać dodatkowe plug-iny, bo wersja podstawowa nie jest w stanie otworzyć pliku.
Sugerowano mi, że być może w pliku tym znajdują się jakieś litery (japońskie?), których podstawowa wersja nie może obsłużyć.
Pisałem do osby, która wstawiła ten plik, ale nie otrzymałem odpowiedzi.
Chciałbym, aby dyskusja zaowocowała skutecznym środkiem na ten problem.
Nie wiem czy pytanie o system dotyczyło mnie. Jeżeli tak to: winXP Home SP2
Pozdrawiam-marek

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
SaraniS
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Olesno Śląskie
Dołączył: 24 Paź 2004
Posty: 750
Pomógł: 78
Ocena postów: 8
SaraniS
Poziom 19
Post#10 05 Maj 2007 00:38    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


stefkusz :arrow: No to coś już wiemy :) O system pytałem ogólnie wszystkich, którym działa ;) Niestety w Win98 Reader o żadne pluginy nie prosi, podobnie, jak u mnie w Linuksie (ale ja nie używam Readera - za ciężki)...
Czy możesz podać (jeśli pamiętasz) nazwy tych pluginów?
Pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
stefkusz
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Kraków
Dołączył: 27 Sty 2006
Posty: 62
Ocena postów: 1
stefkusz
Poziom 11
Post#11 05 Maj 2007 13:35  Autor tematu   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Czy możesz podać (jeśli pamiętasz) nazwy tych pluginów?

Żaden adobe(6 czy 8 ) nie podał nazw tych pluginów, tylko pokazywał link na stronę, skąd je można było pobrać. Było ich spor, a każdy z nich płatny. Obecnie nie korzystam z adobe, tylko z foxit reader, a on wyświetla komunikat następujący:" this document is encrypted by some unsupported security handler".
pozdrawiam-marek

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
SaraniS
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Olesno Śląskie
Dołączył: 24 Paź 2004
Posty: 750
Pomógł: 78
Ocena postów: 8
SaraniS
Poziom 19
Post#12 05 Maj 2007 14:18    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


stefkusz :arrow: Dokładnie to samo (w sensie, nie w treści) wyświetla mi program XPDF - tyle, że chyba potrafi to odszyfrować, bo prosi mnie o podanie hasła :)
Więc jednak dokument jest chyba zaszyfrowany...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
pz0
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: Sandomierz
Dołączył: 23 Wrz 2006
Posty: 183
Pomógł: 12
pz0
Poziom 14
Post#13 05 Maj 2007 14:21    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Coś udało mi się wydłubać. Nie daje się otworzyć bo zakodowane.
- trzeba wrzucić psds.api do katalogu Acrobat/Plug_ins
- trzeba wrzucić Dh32hlp.dll do katalogu Windows/System. (win NT i win2k/XP do WINNT/SYSTEM32)

U mnie na Win XP i Adobe ver.6.0 i 7.05 niestety nie działa ale może komuś się uda. Mi wyświetla że nieprawidłowy format. Może na którejś starszej albo nowszej wersji Adobe pójdzie.

Wszystko pobrane z ruskiej strony na której są te instrukcje.

W załączniku:
psds.api
Dh32hlp.dll
readme (po rusku)

Załączniki:

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jozefg
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Olsztyn
Dołączył: 01 Sty 2003
Posty: 5475
Pomógł: 170
Ocena postów: 35
jozefg
Zasłużony dla elektroda
Post#14 05 Maj 2007 14:38    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Nie otwiera się - odsyła do strony Adobea tam pisze:
Cytat:
The Adobe Portable Document Format (PDF) file you are currently working with requires a plug-in to Adobe Acrobat that is not supplied by Adobe. Visit the Acrobat Resources page for information about third-party products. You may need to contact the author of this document to determine if additional software is needed to view this file
:cry:

English Translator przetłumaczył... :D
Cytat:
Format dokumentu przenośnego Adobe (PDF) odkłada ciebie aktualnie pracuje z wymaga podłączanego do Adobe Acrobat, który nie jest dostarczony przez Adobe. Odwiedź Resources Acrobat strona dotycząca informacji około przyjęcie trzecie produktów. Możesz potrzebować skontaktować się z autorem tego dokumentu, by określić, czy dodatkowe oprogramowanie jest potrzebowane, by oglądnąć ten plik


Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
pz0
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: Sandomierz
Dołączył: 23 Wrz 2006
Posty: 183
Pomógł: 12
pz0
Poziom 14
Post#15 05 Maj 2007 14:53    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Podam jeszcze link do tego ruskiego ftp:
ftp://ftp.runnet.ru/Hardware_Documentation/panasonic

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
stefkusz
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Kraków
Dołączył: 27 Sty 2006
Posty: 62
Ocena postów: 1
stefkusz
Poziom 11
Post#16 05 Maj 2007 18:07  Autor tematu   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


pz0 napisał:
Podam jeszcze link do tego ruskiego ftp:
ftp://ftp.runnet.ru/Hardware_Documentation/panasonic



link OK, ale problem ten sam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Usunięty

Usunięty
Post#17 05 Maj 2007 18:21    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Witam
Jak pan chce odczytywać pdf z ruskiej strony to przez przeglonadarkę
Opera ona ma możliwosci przekodowania żeby Acrobate otwierał się normalnie.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Łódź
Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32830
Pomógł: 1782
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#18 05 Maj 2007 18:30    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


W katalogu ftp://ftp.runnet.ru/Hardware_Documentation/panasonic
podana jest instrukcja instalowania pluginu oraz sam plugin. Ponieważ instrukcja jest po rosyjsku pozwalam sobie na zamieszczenie tłumaczenia:
Dla zainstalowania pluginu należy wykonac następujące czynności:
przekopiować
- plik psds.api do katalogu Acrobat/Plug-ins;
- plik Dh32hlp.dll do katalogu Windows/system (dla Windows NT do katalogu WINNT/system32; dla Windows XP do katalogu Windows/system32)


Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
stefkusz
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Kraków
Dołączył: 27 Sty 2006
Posty: 62
Ocena postów: 1
stefkusz
Poziom 11
Post#19 05 Maj 2007 20:23  Autor tematu   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


jankolo napisał:
Dla zainstalowania pluginu należy wykonac następujące czynności:
przekopiować
- plik psds.api do katalogu Acrobat/Plug-ins;
- plik Dh32hlp.dll do katalogu Windows/system (dla Windows NT do katalogu WINNT/system32; dla Windows XP do katalogu Windows/system32)

.......
Powyższe czynności wykonałem. Experymentowałem na wersjach adobe reader 6 i 8. W obu przypadkach, przy próbie otwarcia pliku pojawiał się identyczny komunikat:"wrong format of .pdf file".
Ja się już poddaję. Może to uratuje mój telefon od katastrofy - po prostu zaniosę go do serwisu, a tam na pewno go naprawią.
Jeszcze jedna refleksja: może należy posiadać pełną, płatną wrsję adobe - acrobat, a nie darmowe "readerki"?
Dzięki Wszystkim za zaangażowanie. Co prawda nie jestem do tego upoważniony, ale temat uważam za zamknięty, chyba że.....
Pozdrawiam Wszystkich Życzliwych-stefkusz

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Moderator
Miasto: Olesno Śląskie
Dołączył: 17 Sie 2004
Posty: 28150
Pomógł: 1713
Ocena postów: 131
_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Post#20 05 Maj 2007 20:33    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Dzięki stefkusz, ale trzeba to męczyć do rozwiązania...., ja się nie poddam tak szybko ;)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jozefg
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Olsztyn
Dołączył: 01 Sty 2003
Posty: 5475
Pomógł: 170
Ocena postów: 35
jozefg
Zasłużony dla elektroda
Post#21 05 Maj 2007 21:10    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Cytat:
Jeszcze jedna refleksja: może należy posiadać pełną, płatną wrsję adobe - acrobat, a nie darmowe "readerki"?
Pełna też nie otwiera... :cry::cry:

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Moderator
Miasto: Olesno Śląskie
Dołączył: 17 Sie 2004
Posty: 28150
Pomógł: 1713
Ocena postów: 131
_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Post#22 05 Maj 2007 21:24    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Pisałem do autora załącznika, podałem co i jak, łącznie z linkiem do tego tematu, poczekamy (może jeszcze dycha... ;) ).

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Łódź
Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32830
Pomógł: 1782
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#23 05 Maj 2007 21:27    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


stefkusz napisał:
Experymentowałem na wersjach adobe reader 6 i 8

Plugin jest datowany na 25 sierpnia 2004, zatem prawdopodobne jest, że działa poprawnie z wersjami Adobe Acrobat reader starszymi niż 6.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
tropicalBula
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: Pułtusk
Dołączył: 03 Gru 2002
Posty: 96
Pomógł: 14
tropicalBula
Poziom 12
Post#24 06 Maj 2007 00:35    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Problemy z wyświetleniem tego pliku spowodowane są zabezpieczeniem w.w. przez Panasonic Crypto System, korzystający z mechanizmu HASP. Czyli systemu zabezpieczeń opartego o specjalny klucz hardware-owy, obecnie najczęściej w postaci klucza usb.

Nie wiem jak stosowanie takiej właśnie polityki udostępniania materiałów serwisowych przez Panasonic, ma się do legalności umieszczenia tego pliku na Elektrodzie. Dlatego też, nie będę szerzej wspominał o fakcie złamania tego zabezpieczenia i dostępności uniwersalnych software-owych emulatorów kluczy HASP.
;)

Pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
mcoola
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Siemiatycze/Bielsk. Podl.
Dołączył: 17 Kwi 2006
Posty: 442
Pomógł: 22
mcoola
Poziom 17
Post#25 06 Maj 2007 13:55    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


http://www.adobe.com/products/acrobat/acrrasianfontpack.html

tu masz pakiet językowy

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
stefkusz
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Kraków
Dołączył: 27 Sty 2006
Posty: 62
Ocena postów: 1
stefkusz
Poziom 11
Post#26 06 Maj 2007 17:43  Autor tematu   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Problem rozwiązany !!!!!
Rozwiązanie podpowiedział mi JoteR z grupy dyskusyjnej pl.comp.os.ms-windows.winnt.
Zalecił On użycia do rozkodowania klucza sprzętowego, albo emulatora tegoż HASPa.
Oto strona z której należało "to" pobrać: http://www.wrs1.com/sheme/viewers.html
Następnie postępować wg prostej instrukcji zawartej w readme i gotowe.
Wystarczył adobe 6.0
Pozdrawiam Wszystkich-marek
:D:D:D:D:D

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Moderator
Miasto: Olesno Śląskie
Dołączył: 17 Sie 2004
Posty: 28150
Pomógł: 1713
Ocena postów: 131
_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Post#27 06 Maj 2007 19:19    

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Zgadza się, teraz działa, temat zamykam!

Link nieaktualny (wyżej)!

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Ogólny Techniczny -> nie mogę otworzyć pliku .pdf
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Dlaczego nie mogę otworzyć pliku rar z elektrody? (2)
Nie mogę otworzyć plików - niby są, ale ... (6)
Dlaczego na laptopie nie mogę otworzyć skrzynki mailowej Onet.pl? (12)
Konwersja pliku z .DDB do .PDF (2)
Prośba o przerobienie pliku *.ps na *.pdf (2)
Komputerowe tłumaczenie tekstu z pliku PDF (28)
Zmiana stron pliku PDF nogą ! (6)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.115 seconds

elektroda.pl temat RSS