Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



nie mogę otworzyć pliku .pdf


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Ogólny Techniczny ->nie mogę otworzyć pliku .pdf Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
stefkusz
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 27 Sty 2006
Posty: 62
Miasto: Kraków

stefkusz
Poziom 11
Post#1 Post autora tematu 03 Maj 2007 14:33   

nie mogę otworzyć pliku .pdf


Witam!
Ze strony http://www.elektroda.pl/rtvforum/sutra119912.html#119912
pobrałem plik: maual do telefonu panasonic KX-T4401BX.
Niestety ani adobe, ani foxit nie może tego pliku otworzyć.
Proszę o pomoc
marek

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 03 Maj 2007 14:33   



Powrót do góry
mikon88
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 10 Wrz 2006
Posty: 309
Miasto: WLKP

mikon88
Poziom 16
Post#2 03 Maj 2007 15:03   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


może warto odinstalowac adobe potem zassać adobe ze strony http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html i powinno pójsc

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Moderator


Dołączył: 17 Sie 2004
Posty: 27509
Miasto: Olesno Śląskie

_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Post#3 03 Maj 2007 15:13   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Pobrałem i klops, to samo Crying or Very sad
Załącznik raportowałem!

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
stefkusz
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 27 Sty 2006
Posty: 62
Miasto: Kraków

stefkusz
Poziom 11
Post#4 Post autora tematu 04 Maj 2007 14:50   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


mikon88 napisał:
może warto odinstalowac adobe potem zassać adobe ze strony http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html i powinno pójsc

.......
Wykonałem, nie pomogło

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 04 Maj 2007 14:50   



Powrót do góry
mcoola
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 17 Kwi 2006
Posty: 442
Miasto: Siemiatycze/Bielsk. Podl.

mcoola
Poziom 17
Post#5 04 Maj 2007 15:03   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


http://www.download.net.pl/226/Adobe-Reader/
i kliknij pobierz.
_PREDATOR_ co to znaczy że raportowałeś, jak nie umiesz obsługiwać komputera to nie raportuj tego czego nie umiesz obsłużyć

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Moderator


Dołączył: 17 Sie 2004
Posty: 27509
Miasto: Olesno Śląskie

_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Post#6 04 Maj 2007 15:07   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


mcoola napisał:
jak nie umiesz obsługiwać komputera to nie raportuj tego czego nie umiesz obsłużyć

A Tobie udało się?
Umieć to umiem, a takie uwagi to proszę na pw Evil or Very Mad

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mcoola
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 17 Kwi 2006
Posty: 442
Miasto: Siemiatycze/Bielsk. Podl.

mcoola
Poziom 17
Post#7 04 Maj 2007 15:12   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Jak nie pomogło to kliknij prawym na pliku i wybierz otwórz a pomocą, potem wybierz progr. i znajdź sobie adobe readera

Dodano po 1 [minuty]:

U mnie działa, opisz jaki masz system może to pomoże, ew czy masz SP zainstalowane jak masz win XP

Dodano po 1 [minuty]:

A i jeszcze jedno czy w ogóle po zainstalowaniu restartujesz kompa? Jak tak to czy po kliknięciu odpala ci się program?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
SaraniS
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 24 Paź 2004
Posty: 748
Miasto: Olesno Śląskie

SaraniS
Poziom 19
Post#8 04 Maj 2007 15:55   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Witam
Też próbowałem. Linux Slackware 10.2, KDE 3.2.3
Programy KPDF i KGhostView zachowały się jak Adobe Reader u Kolegi, natomiast XPDF wyświetlił monit o podanie hasła. I może tu jest pies pogrzebany?

mcoola napisał:
U mnie działa, opisz jaki masz system może to pomoże, ew czy masz SP zainstalowane jak masz win XP

Skoro u Ciebie działa, to może pochwal się jaki masz system, w jakim programie otwierasz?

mcoola napisał:
Jak nie pomogło to kliknij prawym na pliku i wybierz otwórz a pomocą, potem wybierz progr. i znajdź sobie adobe readera
(...)
A i jeszcze jedno czy w ogóle po zainstalowaniu restartujesz kompa? Jak tak to czy po kliknięciu odpala ci się program?

Te porady poskutkowałyby, gdyby u Kolegi system nie miał powiązania z plikami PDF. Jednak takie powiązania są, i inne pdf-y bez problemu otwierane są z dwukliknięcia na pliku w oknie Eksploratora.
A system to Win98SE bez nieoficjalnego SP, za to z łatkami z Win Update.
Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
stefkusz
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 27 Sty 2006
Posty: 62
Miasto: Kraków

stefkusz
Poziom 11
Post#9 Post autora tematu 04 Maj 2007 21:34   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Adobe przy próbie otwarcia, wyświetla komunikat, aby pobrać dodatkowe plug-iny, bo wersja podstawowa nie jest w stanie otworzyć pliku.
Sugerowano mi, że być może w pliku tym znajdują się jakieś litery (japońskie?), których podstawowa wersja nie może obsłużyć.
Pisałem do osby, która wstawiła ten plik, ale nie otrzymałem odpowiedzi.
Chciałbym, aby dyskusja zaowocowała skutecznym środkiem na ten problem.
Nie wiem czy pytanie o system dotyczyło mnie. Jeżeli tak to: winXP Home SP2
Pozdrawiam-marek

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
SaraniS
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 24 Paź 2004
Posty: 748
Miasto: Olesno Śląskie

SaraniS
Poziom 19
Post#10 05 Maj 2007 00:38   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


stefkusz Arrow No to coś już wiemy Smile O system pytałem ogólnie wszystkich, którym działa Wink Niestety w Win98 Reader o żadne pluginy nie prosi, podobnie, jak u mnie w Linuksie (ale ja nie używam Readera - za ciężki)...
Czy możesz podać (jeśli pamiętasz) nazwy tych pluginów?
Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
stefkusz
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 27 Sty 2006
Posty: 62
Miasto: Kraków

stefkusz
Poziom 11
Post#11 Post autora tematu 05 Maj 2007 13:35   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Czy możesz podać (jeśli pamiętasz) nazwy tych pluginów?

Żaden adobe(6 czy 8 ) nie podał nazw tych pluginów, tylko pokazywał link na stronę, skąd je można było pobrać. Było ich spor, a każdy z nich płatny. Obecnie nie korzystam z adobe, tylko z foxit reader, a on wyświetla komunikat następujący:" this document is encrypted by some unsupported security handler".
pozdrawiam-marek

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 05 Maj 2007 13:35   



Powrót do góry
SaraniS
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 24 Paź 2004
Posty: 748
Miasto: Olesno Śląskie

SaraniS
Poziom 19
Post#12 05 Maj 2007 14:18   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


stefkusz Arrow Dokładnie to samo (w sensie, nie w treści) wyświetla mi program XPDF - tyle, że chyba potrafi to odszyfrować, bo prosi mnie o podanie hasła Smile
Więc jednak dokument jest chyba zaszyfrowany...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
pz0
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 23 Wrz 2006
Posty: 183
Miasto: Sandomierz

pz0
Poziom 14
Post#13 05 Maj 2007 14:21   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Coś udało mi się wydłubać. Nie daje się otworzyć bo zakodowane.
- trzeba wrzucić psds.api do katalogu Acrobat/Plug_ins
- trzeba wrzucić Dh32hlp.dll do katalogu Windows/System. (win NT i win2k/XP do WINNT/SYSTEM32)

U mnie na Win XP i Adobe ver.6.0 i 7.05 niestety nie działa ale może komuś się uda. Mi wyświetla że nieprawidłowy format. Może na którejś starszej albo nowszej wersji Adobe pójdzie.

Wszystko pobrane z ruskiej strony na której są te instrukcje.

W załączniku:
psds.api
Dh32hlp.dll
readme (po rusku)

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jozefg
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 01 Sty 2003
Posty: 5471
Miasto: Olsztyn

jozefg
Zasłużony dla elektroda
Post#14 05 Maj 2007 14:38   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Nie otwiera się - odsyła do strony Adobea tam pisze:
Cytat:
The Adobe Portable Document Format (PDF) file you are currently working with requires a plug-in to Adobe Acrobat that is not supplied by Adobe. Visit the Acrobat Resources page for information about third-party products. You may need to contact the author of this document to determine if additional software is needed to view this file
Crying or Very sad

English Translator przetłumaczył... Very Happy
Cytat:
Format dokumentu przenośnego Adobe (PDF) odkłada ciebie aktualnie pracuje z wymaga podłączanego do Adobe Acrobat, który nie jest dostarczony przez Adobe. Odwiedź Resources Acrobat strona dotycząca informacji około przyjęcie trzecie produktów. Możesz potrzebować skontaktować się z autorem tego dokumentu, by określić, czy dodatkowe oprogramowanie jest potrzebowane, by oglądnąć ten plik


Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
pz0
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 23 Wrz 2006
Posty: 183
Miasto: Sandomierz

pz0
Poziom 14
Post#15 05 Maj 2007 14:53   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Podam jeszcze link do tego ruskiego ftp:
ftp://ftp.runnet.ru/Hardware_Documentation/panasonic

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
stefkusz
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 27 Sty 2006
Posty: 62
Miasto: Kraków

stefkusz
Poziom 11
Post#16 Post autora tematu 05 Maj 2007 18:07   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


pz0 napisał:
Podam jeszcze link do tego ruskiego ftp:
ftp://ftp.runnet.ru/Hardware_Documentation/panasonic



link OK, ale problem ten sam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#17 05 Maj 2007 18:21   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Witam
Jak pan chce odczytywać pdf z ruskiej strony to przez przeglonadarkę
Opera ona ma możliwosci przekodowania żeby Acrobate otwierał się normalnie.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32834
Miasto: Łódź

jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#18 05 Maj 2007 18:30   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


W katalogu ftp://ftp.runnet.ru/Hardware_Documentation/panasonic
podana jest instrukcja instalowania pluginu oraz sam plugin. Ponieważ instrukcja jest po rosyjsku pozwalam sobie na zamieszczenie tłumaczenia:
Dla zainstalowania pluginu należy wykonac następujące czynności:
przekopiować
- plik psds.api do katalogu Acrobat/Plug-ins;
- plik Dh32hlp.dll do katalogu Windows/system (dla Windows NT do katalogu WINNT/system32; dla Windows XP do katalogu Windows/system32)


Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
stefkusz
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 27 Sty 2006
Posty: 62
Miasto: Kraków

stefkusz
Poziom 11
Post#19 Post autora tematu 05 Maj 2007 20:23   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


jankolo napisał:
Dla zainstalowania pluginu należy wykonac następujące czynności:
przekopiować
- plik psds.api do katalogu Acrobat/Plug-ins;
- plik Dh32hlp.dll do katalogu Windows/system (dla Windows NT do katalogu WINNT/system32; dla Windows XP do katalogu Windows/system32)

.......
Powyższe czynności wykonałem. Experymentowałem na wersjach adobe reader 6 i 8. W obu przypadkach, przy próbie otwarcia pliku pojawiał się identyczny komunikat:"wrong format of .pdf file".
Ja się już poddaję. Może to uratuje mój telefon od katastrofy - po prostu zaniosę go do serwisu, a tam na pewno go naprawią.
Jeszcze jedna refleksja: może należy posiadać pełną, płatną wrsję adobe - acrobat, a nie darmowe "readerki"?
Dzięki Wszystkim za zaangażowanie. Co prawda nie jestem do tego upoważniony, ale temat uważam za zamknięty, chyba że.....
Pozdrawiam Wszystkich Życzliwych-stefkusz

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Moderator


Dołączył: 17 Sie 2004
Posty: 27509
Miasto: Olesno Śląskie

_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Post#20 05 Maj 2007 20:33   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Dzięki stefkusz, ale trzeba to męczyć do rozwiązania...., ja się nie poddam tak szybko Wink

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jozefg
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 01 Sty 2003
Posty: 5471
Miasto: Olsztyn

jozefg
Zasłużony dla elektroda
Post#21 05 Maj 2007 21:10   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Cytat:
Jeszcze jedna refleksja: może należy posiadać pełną, płatną wrsję adobe - acrobat, a nie darmowe "readerki"?
Pełna też nie otwiera... Crying or Very sadCrying or Very sad

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Moderator


Dołączył: 17 Sie 2004
Posty: 27509
Miasto: Olesno Śląskie

_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Post#22 05 Maj 2007 21:24   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Pisałem do autora załącznika, podałem co i jak, łącznie z linkiem do tego tematu, poczekamy (może jeszcze dycha... Wink ).

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32834
Miasto: Łódź

jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#23 05 Maj 2007 21:27   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


stefkusz napisał:
Experymentowałem na wersjach adobe reader 6 i 8

Plugin jest datowany na 25 sierpnia 2004, zatem prawdopodobne jest, że działa poprawnie z wersjami Adobe Acrobat reader starszymi niż 6.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 05 Maj 2007 21:27   



Powrót do góry
tropicalBula
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 03 Gru 2002
Posty: 96
Miasto: Pułtusk

tropicalBula
Poziom 12
Post#24 06 Maj 2007 00:35   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Problemy z wyświetleniem tego pliku spowodowane są zabezpieczeniem w.w. przez Panasonic Crypto System, korzystający z mechanizmu HASP. Czyli systemu zabezpieczeń opartego o specjalny klucz hardware-owy, obecnie najczęściej w postaci klucza usb.

Nie wiem jak stosowanie takiej właśnie polityki udostępniania materiałów serwisowych przez Panasonic, ma się do legalności umieszczenia tego pliku na Elektrodzie. Dlatego też, nie będę szerzej wspominał o fakcie złamania tego zabezpieczenia i dostępności uniwersalnych software-owych emulatorów kluczy HASP.
Wink

Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 06 Maj 2007 00:35   



Powrót do góry
mcoola
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 17 Kwi 2006
Posty: 442
Miasto: Siemiatycze/Bielsk. Podl.

mcoola
Poziom 17
Post#25 06 Maj 2007 13:55   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


http://www.adobe.com/products/acrobat/acrrasianfontpack.html

tu masz pakiet językowy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
stefkusz
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 27 Sty 2006
Posty: 62
Miasto: Kraków

stefkusz
Poziom 11
Post#26 Post autora tematu 06 Maj 2007 17:43   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Problem rozwiązany !!!!!
Rozwiązanie podpowiedział mi JoteR z grupy dyskusyjnej pl.comp.os.ms-windows.winnt.
Zalecił On użycia do rozkodowania klucza sprzętowego, albo emulatora tegoż HASPa.
Oto strona z której należało "to" pobrać: http://www.wrs1.com/sheme/viewers.html
Następnie postępować wg prostej instrukcji zawartej w readme i gotowe.
Wystarczył adobe 6.0
Pozdrawiam Wszystkich-marek
Very HappyVery HappyVery HappyVery HappyVery Happy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Moderator


Dołączył: 17 Sie 2004
Posty: 27509
Miasto: Olesno Śląskie

_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Post#27 06 Maj 2007 19:19   

Re: nie mogę otworzyć pliku .pdf


Zgadza się, teraz działa, temat zamykam!

Link nieaktualny (wyżej)!

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Ogólny Techniczny -> nie mogę otworzyć pliku .pdf
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Dlaczego nie mogę otworzyć pliku rar z elektrody? (2)
Nie mogę otworzyć plików - niby są, ale ... (6)
Dlaczego na laptopie nie mogę otworzyć skrzynki mailowej Onet.pl? (12)
Konwersja pliku z .DDB do .PDF (2)
Prośba o przerobienie pliku *.ps na *.pdf (2)
Komputerowe tłumaczenie tekstu z pliku PDF (28)
Zmiana stron pliku PDF nogą ! (6)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.07 seconds

elektroda.pl temat RSS