Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

skoda fabia - centralny zamek


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Zabezpieczenia Pojazdów -> skoda fabia - centralny zamek
Autor
Wiadomość
macioo
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 14 Sty 2007
Posty: 6

Post#1 Post autora tematu 09 Maj 2007 20:14   

skoda fabia - centralny zamek


witam, mam pytania odnośnie montażu centralnego zamka w fabii:

1. czy jest problem dopasowania siławnika pod tapicerką... czy lepiej kupić bardziej płaskie i dłuższe czy z okrągłym silniczkiem z boku...

2. czy koniecznym jest przeprowadzenia podłączenia do akumulatora??... czy można podłączyć się pod stacyjką albo do zapalniczki

3. jeśli ktoś ma dokładną instrukcję montażu (najlepiej obrazkową) to proszę o wrzucenie

z góry dziękuję
Powrót do góry
   
carrier
Specjalista - Alarmy Samochodowe
Specjalista - Alarmy Samochodowe


Dołączył: 15 Sty 2005
Posty: 2841
Miasto: Gdańsk

Post#2 09 Maj 2007 20:23   

Re: skoda fabia - centralny zamek


1. Każdy uniwersalny chiński central będzie pasował
2. Nie, możesz się wpiąć w skrzynce bezpiecznikowej pod schowkiem
3. Nie ma, po co, zdejmiesz tapicerkę i wszystko stanie się jasne
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Maj 2007 20:23   





Powrót do góry
   
macioo
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 14 Sty 2007
Posty: 6

Post#3 Post autora tematu 09 Maj 2007 21:33   

Re: skoda fabia - centralny zamek


dzieki za informacje...ale...
gdzie mam to podłączyć do bezpieczników??
Powrót do góry
   
danielra
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 25 Lis 2006
Posty: 72
Miasto: Sosnowiec

Post#4 09 Maj 2007 22:46pomocny post - solucja   

Re: skoda fabia - centralny zamek


Najlepiej jak wepniesz się do grubego czerwonego przewodu w skrzynce bezpiecznikowej (główne zasilanie) i zrobisz osobny bezpiecznik 20 A na zasilanie twojej centralki)
Powrót do góry
   
Fałek
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 07 Cze 2004
Posty: 236
Miasto: Bytom

Post#5 12 Maj 2007 13:33   

Re: skoda fabia - centralny zamek


Według mnie z uniwersalnym centralnym zamkiem trochę się narobisz w tym samochodzie.Lepiej kupić centralny który jest robiony dokładnie pod to auto.Robota wtedy jest banalna i estetycznie to wygląda.No i są opisy.Wszystko zależy od tego,ile chcesz pieniędzy na to przeznaczyć.Rafał.
Powrót do góry
   
norbert.s.
Moderator Zabezpieczeń
Moderator Zabezpieczeń


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6950
Miasto: Gliwice

Post#6 12 Maj 2007 16:27   

Re: skoda fabia - centralny zamek


Również jakoś nie jestem przekonany co do uniwersalnego w fabii, a szczególnie jeżeli chodzi o przednie drzwi. Na blachach wchodzi tip-top bez rzeźby.
Powrót do góry
   
łysy37
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 31 Sty 2005
Posty: 153
Miasto: Brzeg Dolny

Post#7 12 Maj 2007 16:55   

Re: skoda fabia - centralny zamek


Zobacz to.

skoda fabia - centralny zamek
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Maj 2007 16:55   





Powrót do góry
   
norbert.s.
Moderator Zabezpieczeń
Moderator Zabezpieczeń


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6950
Miasto: Gliwice

Post#8 12 Maj 2007 17:15   

Re: skoda fabia - centralny zamek


Kolego łysy37, ja nie napisałem, że się nie da, ale napisałem, że stosując dedykowany unikniemy rzeźby. A ten sposób widziałem parokrotnie i trzeba się naprawdę do niego przyłożyć, bo w przeciwnym wypadku klient-bumerang pewny jak w banku.
Powrót do góry
   
xwit
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 12 Sty 2006
Posty: 1971
Miasto: Białobrzegi

Post#9 12 Maj 2007 17:59   

Re: skoda fabia - centralny zamek


Popieram!!Fabia to taka zakała do zamka,że szok.Ostatnio zakładałem i mało brakowało bym narzędziami po ścianach rzucał.Ale się dało tylko musisz zrobić to naprawdę dokładnie.A mastera się reguluje na milimetry
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Maj 2007 17:59   





Powrót do góry
   
sys-kom
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 01 Mar 2006
Posty: 77
Miasto: Gorzów Wlkp.

Post#10 12 Maj 2007 19:21   

Re: skoda fabia - centralny zamek


xwit napisał:
Popieram!!Fabia to taka zakała do zamka,że szok.Ostatnio zakładałem i mało brakowało bym narzędziami po ścianach rzucał.Ale się dało tylko musisz zrobić to naprawdę dokładnie.A mastera się reguluje na milimetry

koledze polecam nerwosl

Zakładalem do fabi zamki centralne i zaden nie wracal z tym wyjatkiem ze ja mialem wzor oryginalnych blach do zamka centralnego odfabi basic .
dodatkowe wyposazenie do fabi basic to zwykle silowniki tylko ciegna maja troszke fajnie powyginane i kilka blaszek do montowania , ale ta zmotka z zdjecia powyzej jest ok , i napewno bedzie dzialalo , tylko dobrze usatwic.
Powrót do góry
   
norbert.s.
Moderator Zabezpieczeń
Moderator Zabezpieczeń


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6950
Miasto: Gliwice

Post#11 12 Maj 2007 20:48   

Re: skoda fabia - centralny zamek


sys-kom napisał:
... napewno bedzie dzialalo , tylko dobrze usatwic.
- gdyby kolega jeszcze wyjaśnił jak się prawidłowo "usatwia" ten zamek :) :?:
Powrót do góry
   
macioo
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 14 Sty 2007
Posty: 6

Post#12 Post autora tematu 12 Maj 2007 22:25   

Re: skoda fabia - centralny zamek


skoro piszecie, że wszystko jest na styk... to co powiecie na małe ale mocne siłowniki:
http://www.starmach.pl/sklep/index.php?more=277_SI-OWNIK-S-2302-SLAVE-SI-A-6-KG-SPRZ-G-O--&PHPSESSID=5a0c96a7d14a4283b7cef1cdc792811f[/img][/url]
Powrót do góry
   
Błażej
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 04 Paź 2003
Posty: 27165
Miasto: Oława

Post#13 12 Maj 2007 22:32   

Re: skoda fabia - centralny zamek


A po cholerę ci takie mocne siłowniki? Te 3 kg spokojne wystarczą.
Nie demonizujcie tej fabii tak strasznie. Jak ktoś che, to zrobi. A w tylnych drzwiach, siłowniki można na kilka sposobów zamontować.
Powrót do góry
   
macioo
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 14 Sty 2007
Posty: 6

Post#14 Post autora tematu 12 Maj 2007 22:53   

Re: skoda fabia - centralny zamek


tu nie chodzi nawet o moc...ale o rozmiar... sa bardziej płaskie i krótsze...wiec może łatwiej bedzie je zamontować...
co o tym myślicie??
Powrót do góry
   
Błażej
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 04 Paź 2003
Posty: 27165
Miasto: Oława

Post#15 12 Maj 2007 23:15   

Re: skoda fabia - centralny zamek


Jak wyżej napisano: zwykłe też tam wejdą bez problemów. Wnioski wyciągnij sam.
Powrót do góry
   
renqien
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 1654
Miasto: Warszawa

Post#16 12 Maj 2007 23:17   

Re: skoda fabia - centralny zamek


Zamontuj zwykłe siłowniki, robiłem już parę zamków w Fabii i chodzą do tej pory.

Do pierwszej też podchodziłem jak do jeża bo XWIT mnie straszył, że ciężko będzie ale po zdjęciu boczka okazało się, że bez problemu da radę. Tył faktycznie nie sprawia problemów.
Powrót do góry
   
djskate8
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 15 Gru 2003
Posty: 438

Post#17 13 Cze 2008 18:05   

Re: skoda fabia - centralny zamek


Ma ktoś może jakieś zdjęcia z montażu do tylnich drzwi?? bo to foto co zapodał łysy to obrazuje przednie drzwi zgadza się??
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Cze 2008 18:05   





Powrót do góry
   
carrier
Specjalista - Alarmy Samochodowe
Specjalista - Alarmy Samochodowe


Dołączył: 15 Sty 2005
Posty: 2841
Miasto: Gdańsk

Post#18 13 Cze 2008 18:21   

Re: skoda fabia - centralny zamek


fabia = centralny zamek

Załączniki:
Powrót do góry
   
Tomko89
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 29 Paź 2008
Posty: 22
Miasto: SLU

Post#19 27 Lis 2010 23:26   

Re: skoda fabia - centralny zamek


Dzieki takim ludziom jak carrier zycie staje sie prostsze :) Fajne zdjecia :D Dwa popoludnia i centralny opanowany. Kupilem uniwersalny zestaw razem z alarmem tj. 4 silowniki, centralka alarmu, syrena, 2 piloty i cale okablowanie. Cena 145 zł Montaz we fabiance - nic strasznego.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Zabezpieczenia Pojazdów -> skoda fabia - centralny zamek
Strona 1 z 1



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.134 seconds

elektroda.pl temat RSS