Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Czujnik ruchu


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Beginner Science -> Czujnik ruchu
Author
Message
Pierdzigrucha
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 22 May 2007
Posts: 2
Location: sie wziolem

Post#1 Post from the author of the topic 22 May 2007 20:46   

Czujnik ruchu


Zastanawiam się , jak zbudować minę czy coś innaczej nazywającego sięRazz ale żeby działało i spełniało moje kryteria:
-posiadanie czujniku ruchu lub czegoś co zabezpiecza przed wdarciem się intruza na teren (obóz harcerski [proporzec])
-tanie
-lekkie
Wszystko będzie podłączone do racy lub mieszanki błyskowej
Podsumowanie:
tani sposób na budowę "minę" z czujnikiem ruchu zasilana bateriami lub czymś lekkim
Proszę o schemat lub inny sposób na budowę "zabezpieczacza" flagi "P

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 22 May 2007 20:46   





Back to top
   
hefid
Moderator
Moderator


Joined: 17 Apr 2002
Posts: 18975
Location: Warszawa

Post#2 22 May 2007 21:13   

Re: Czujnik ruchu


Przeniosłem z: Schematu/instrukcji…

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 22 May 2007 21:13   





Back to top
   
komornik320
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 11 Jan 2007
Posts: 61
Location: Krosno

Post#3 22 May 2007 23:11   

Re: Czujnik ruchu


Jeżeli chodzi o ten czujnik ruchu to będzie działał tak jak w tym projekcie i w tym schemacie http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=739092&highlight= przynajmniej tak mi się wydaje. Masz tam jeszcze sterowanie ręczne jak trochę pokombinujesz to może akurat okaże się pomocny ten schemat. A zapomniałbym ten schemat jest blokowy. Zamiast drzwi będzie raca. Te 3 sekundy opóźnienia wyrzucisz i powinno grać. Tak by mniej więcej to wyglądało w teorii a praktyce to musisz spróbować. Może akurat coś się przyda a jak nie to ja nie pomogę.
Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 22 May 2007 23:11   





Back to top
   
Pierdzigrucha
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 22 May 2007
Posts: 2
Location: sie wziolem

Post#4 Post from the author of the topic 23 May 2007 08:24   

Re: Czujnik ruchu


no ale jak to zasilic?

Helpful message? + -

Back to top
   
komornik320
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 11 Jan 2007
Posts: 61
Location: Krosno

Post#5 23 May 2007 14:26   

Re: Czujnik ruchu


Pierdzigrucha wrote:
no ale jak to zasilic?


Niektóre czujniki ruchu mają w "sobie" zasilanie np. bateriami typu AA. Więc czujnik powinien tylko wysłać sygnał do tej racy czy co to ma być. Jeżeli będzie jakieś napięcie to nie ma problemu raczej.
Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Beginner Science -> Czujnik ruchu
Page 1 of 1
Similar topics
Czujnik ruchu - przerobienie na czujnik otwarcia drzwi. (3)
[Szukam] Czujnik ruchu, czujnik odległości (7)
czujnik ruchu (5)
Czujnik ruchu (5)
czujnik ruchu (10)
Czujnik zmierzchowy i ruchu. (2)
Czujnik wibracji i ruchu... (1)
Czujnik do wykrywania ruchu (8)
wentylator na czujnik ruchu (10)
Czujnik ruchu - oświetlenie. (2)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.066 seconds

elektroda.pl topic RSS feed