Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Czujnik ruchu


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Ogólny -> Czujnik ruchu
Autor
Wiadomość
Pierdzigrucha
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 22 Maj 2007
Posty: 2
Miasto: sie wziolem

Post#1 Post autora tematu 22 Maj 2007 20:46   

Czujnik ruchu


Zastanawiam się , jak zbudować minę czy coś innaczej nazywającego się:P ale żeby działało i spełniało moje kryteria:
-posiadanie czujniku ruchu lub czegoś co zabezpiecza przed wdarciem się intruza na teren (obóz harcerski [proporzec])
-tanie
-lekkie
Wszystko będzie podłączone do racy lub mieszanki błyskowej
Podsumowanie:
tani sposób na budowę "minę" z czujnikiem ruchu zasilana bateriami lub czymś lekkim
Proszę o schemat lub inny sposób na budowę "zabezpieczacza" flagi "P
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Maj 2007 20:46   





Powrót do góry
   
hefid
Moderator
Moderator


Dołączył: 17 Kwi 2002
Posty: 19423
Miasto: Warszawa

Post#2 22 Maj 2007 21:13   

Re: Czujnik ruchu


Przeniosłem z: Schematu/instrukcji…
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Maj 2007 21:13   





Powrót do góry
   
komornik320
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 61
Miasto: Krosno

Post#3 22 Maj 2007 23:11   

Re: Czujnik ruchu


Jeżeli chodzi o ten czujnik ruchu to będzie działał tak jak w tym projekcie i w tym schemacie http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=739092&highlight= przynajmniej tak mi się wydaje. Masz tam jeszcze sterowanie ręczne jak trochę pokombinujesz to może akurat okaże się pomocny ten schemat. A zapomniałbym ten schemat jest blokowy. Zamiast drzwi będzie raca. Te 3 sekundy opóźnienia wyrzucisz i powinno grać. Tak by mniej więcej to wyglądało w teorii a praktyce to musisz spróbować. Może akurat coś się przyda a jak nie to ja nie pomogę.
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Maj 2007 23:11   





Powrót do góry
   
Pierdzigrucha
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 22 Maj 2007
Posty: 2
Miasto: sie wziolem

Post#4 Post autora tematu 23 Maj 2007 08:24   

Re: Czujnik ruchu


no ale jak to zasilic?
Powrót do góry
   
komornik320
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 61
Miasto: Krosno

Post#5 23 Maj 2007 14:26   

Re: Czujnik ruchu


Pierdzigrucha napisał:
no ale jak to zasilic?


Niektóre czujniki ruchu mają w "sobie" zasilanie np. bateriami typu AA. Więc czujnik powinien tylko wysłać sygnał do tej racy czy co to ma być. Jeżeli będzie jakieś napięcie to nie ma problemu raczej.
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Ogólny -> Czujnik ruchu
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Czujnik ruchu - przerobienie na czujnik otwarcia drzwi. (3)
[Szukam] Czujnik ruchu, czujnik odległości (7)
czujnik ruchu (5)
Czujnik ruchu (5)
czujnik ruchu (10)
Czujnik zmierzchowy i ruchu. (2)
Czujnik wibracji i ruchu... (1)
Czujnik do wykrywania ruchu (8)
wentylator na czujnik ruchu (10)
Czujnik ruchu - oświetlenie. (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.08 seconds

elektroda.pl temat RSS