FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Mój touchpad na PS/2

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> DIY Structures -> Mój touchpad na PS/2
Author
Poziom 10
Poziom 10

Post#31 13 Jun 2007 10:08   

Re: Mój touchpad na PS/2

mi sie podoba nawet 7/10
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 13 Jun 2007 10:08   

Back to top

pgoral
Poziom 20
Poziom 20

Post#32 14 Jun 2007 12:26   

Hej panowie - może bez obraźliwych tekstów dla autora i innych pytających.

A co do samego projektu - no może specjalne osiągnięcie to nie jest ale działa, efekt ładny, ma swoje plusy (sprytne wykorzystanie modułu z notebooka, mało zajmowanego miejsca).

Co do przydatności to jak kto lubi. Ja osobiście za touchpadami nie przepadam ale np stosowany w thinkpadach Ultranav (touchpad i trackpoint jednoczesnie) dają bardzo fajną przewijarkę zawartości okien pod kciukiem. Oczywiście dla mnie - mi to przyspiesza pracę - komuś innemu nie musi pasować.
Back to top

Dawid _ amator
Poziom 11
Poziom 11

Post#33 16 Jun 2007 09:18   

Jak dla mnie bardzo fajny projekt, małym nakładem pracy mamy bardzo fajne urządzonko :) Wiadomo, że ma swoje zalety i wady ale jeśli ktoś woli pada to nikt mu tego nie zabroni. Ja takiego cuda nie mam do pc'ta na PS/2 ale w swoim laptopie na co dzień używam pada a gdy projektuję płytkę, gram w cs'a itp. przechodzę na mysze ... Więc użycie zależy od sytuacji ... Nie widzie powodów dla którego taki touchpad nie miałby być użyteczny :))))
Back to top

pgoral
Poziom 20
Poziom 20

Post#34 16 Jun 2007 12:46   

swoją drogą przy pracy w protelu to trackpointem i klawiaturą duuuużo szybciej mi się obsługuje niż myszą. Nie trzeba rąk od kalwiatury odrywać, wszystkie komendy z klawiszy pod ręką, a jednocześnie szybciej się rusza obiektami trackpointem niż klawiszami.
Back to top

bryli
Poziom 5
Poziom 5

Post#35 22 Jun 2007 20:45   

Witam. Podepne się z pytaniem?? Interesowały by mnie takie coś
http://pl.youtube.com/watch?v=nrlRI0GFUhM
Ile moga kosztować cześci i gdzie to dostać???
Back to top

tzok
Poziom 26
Poziom 26

Post#36 22 Jun 2007 21:09   

Moim zdaniem rozwiązanie trochę bez sensu... musi patrzyć jednocześnie na monitor i na touchscreen, żeby np. przesunąć suwak od głośności. Touchscreena lepiej używać tak jak go do tego zaprojektowano - czyli założonego na ekran.

Touchscreena można "pozyskać" z uszkodzonego Tablet PC.
Back to top

TMG
Poziom 10
Poziom 10

Post#37 07 Jul 2007 20:42   

Pomysł niezły zwłaszcza do zastosowania w samochodzie.
Co do wpychania blaszaka do samochodu jest to świetny pomysł z tym, że w formacie ITX. Daje to ogromne możliwości zwłaszcza jak ktoś chce wrzucić własne oprogramowanie np. do analizy parametrów silnika, trakcyjnych itp. Można połączyć do magistrali CAN, GPS, czujników przyśpieszenia i mamy pełny zestaw. Z tych informacji można sobie nawet wyznaczyć czas od 0-100 km/h, moment obrotowy, moc silnika i wiele innych tak, że warto. Nie bez znaczenia też jest łatwość programowania i dostępność wielu środowisk programistycznych.
Co do narzekania, że dyski padną to nie ma obawy wystarczy kupić w wersji mobile i wytrzymują do 250G. Jeśli komuś jeszcze mało to polecam wersję DOC. Wtedy jeśli wstrząsy uszkodzą DOC'a to z samochodu już nie będzie co zbierać.
Back to top

Jack48
Poziom 15
Poziom 15

Post#38 Post from the author of the topic 08 Jul 2007 12:37   

HEHE dzieki , w twoim poscie najbardziej podoba mi sie koncówka :D
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> DIY Structures -> Mój touchpad na PS/2
Statement for Wykop Statement for Facebook Statement for Delicious Statement for Digg Statement for Google Statement for Twitter Statement for Blip
Page 2 of 2 Go to page Previous  1, 2

Page generation time: 0.139 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed