Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Entering sleep mode..


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> Entering sleep mode..
Autor
Wiadomość
askat
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 16 Cze 2007
Posty: 6
Miasto: Gliwice

Post#1 Post autora tematu 16 Cze 2007 22:14   

Re: Entering sleep mode..


Mam ten sam problem jak gram w gre np. silent hunter IV to po jakimś czasie wychodzi mi z niej i jest komunikat: Entering sleep mode i komp sie uruchamia ponownie a sprzęt mam nowy bo dzisiaj zakupiony jest to: Athlon x2 5200+, grafa radeon X800 GTO. Wie ktoś może co mam zrobic ? Bede wdzięczny za wszelką pomoc. JEśli nikt nie wie co zrobic to w ostateczności pójde reklamowac czy cos ale POMÓŻCIE BŁAGAM :) !!

Dodano po 10 [minuty]:

aha i mam monitor philipsa 170S

Dodano po 21 [minuty]:

No i zauważyłem kolejny defekt, mianowicie kiedy gram w Call of duty czy nfs underground 2 to mam taki biały szron na monitorze u góry lub po bokach,nie jest go dużo jednak nie wiem o co może chodzic :/ Instalowalem sterowniki do karty jakie mialem w pudelku i jest tak samo. Pomozcie..
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Cze 2007 22:14   





Powrót do góry
   
majgier
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 09 Sty 2003
Posty: 105
Miasto: polska

Post#2 17 Cze 2007 08:20   

Re: Entering sleep mode..


A co się dzieje jak samego kompa masz pod windą uruchomionego, jak zapuścisz coś mocną obciążającego (3dmark,superPI), przyczyn może być wiele a opis jest nie jasny.
Powrót do góry
   
askat
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 16 Cze 2007
Posty: 6
Miasto: Gliwice

Post#3 Post autora tematu 17 Cze 2007 14:14   

Re: Entering sleep mode..


Jak działa normalnie to się nie wyłącza, nie mam programów typu 3dmark więc nie sprawdze co sie wtedy dzieje. Zrobie teraz reinstalacje windowsa i zobacze co bedzie dalej

Dodano po 1 [godziny] 13 [minuty]:

Będę dzisiaj reinstalował windowsa to sprawdze czy problem będzie się powtarzał, jak tak podłącze kompa do innego monitora i będe wiedział czy problem leży w grafice czy w moim philipsie 170S

Dodano po 2 [godziny] 23 [minuty]:

Teraz zauważyłem że poprostu zacina mi się komp i wtedy się automatycznie restartuje i pisze na ekranie "entering sleep mode". Nawet Counter strike 1.6 mi się zacina i tak się dzieje. Wie ktoś może o co chodzi?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Cze 2007 14:14   





Powrót do góry
   
askat
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 16 Cze 2007
Posty: 6
Miasto: Gliwice

Post#4 Post autora tematu 17 Cze 2007 14:35   

Entering sleep mode


Jak pisałem wcześniej wczoraj kupiłem nowe części do kompa, grając w gry komp mi się zawiesza i sam restartuje a na ekranie pisze Entering sleep mode. Spróbuje zformatowac dysk C: i na nowo zainstalowac windowsa, moze to cos da. Jak gram np. w counter strike 1.6 ktory ma strasznie slabe wymagania sprzetowe to tez mi sie wiesza i dzieje sie to samo. Mam nadzieje ze po reinstalacji windowsa to sie zmieni. Wie ktos jednak o co moze naprawde chodzic? Mam Athlon x2 5200+,radeona x800GTO. Musze rowniez powiedziec ze przed wymiana czesci nie mialem tego problemu (przynajmniej tak czesto bo tez sie zdarzalo) na dysku mam nadal te same informacje co mialem. Moze serio format C: i reinstalka windowsa xp cos da?
Powrót do góry
   
jasek2
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 26 Mar 2006
Posty: 652
Miasto: Poznań

Post#5 17 Cze 2007 23:44   

Re: Entering sleep mode..


Jeśli dokupiłeś i podmieniłeś części to myślę, że reinstalka pomoże..
Powrót do góry
   
badboy84
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 04 Gru 2005
Posty: 1387
Miasto: Łódź

Post#6 17 Cze 2007 23:55   

Re: Entering sleep mode..


Jeżeli to wina zasilacza, może być za słaby bo nic o nim nie pisałeś to formatuj sobie aż ci dysk padnie a to i tak nic nie da. A komunikat "Entering sleep mode" pochodzi prawdopodobnie z monitora który wchodzi w tryb uśpienia bo nie dostaje przez moment z karty graf sygnału przy resecie a nie z komputera :D.
Powrót do góry
   
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32988
Miasto: Łódź

Post#7 18 Cze 2007 00:04   

Re: Entering sleep mode..


Restart komputera (i wynikający z niego komunikat "Entering Sleep Mode") może być spowodowany przegrzewającym się procesorem, co z kolei sposodowane być może wadliwym zainstalowaniem radiatora.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Cze 2007 00:04   





Powrót do góry
   
askat
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 16 Cze 2007
Posty: 6
Miasto: Gliwice

Post#8 Post autora tematu 20 Cze 2007 14:49   

Re: Entering sleep mode..


Spoko to była wina karty graficznej ;) Wymieniłem i wszystko śmiga. DZięki za odp. ;)
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> Entering sleep mode..
Strona 1 z 1



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.049 seconds

elektroda.pl temat RSS