Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Entering sleep mode..


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Hardware ->Entering sleep mode.. Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
askat
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 16 Cze 2007
Posty: 6
Miasto: Gliwice

askat
Poziom 3
Post#1 16 Cze 2007 22:14  Autor tematu   

Re: Entering sleep mode..


Mam ten sam problem jak gram w gre np. silent hunter IV to po jakimś czasie wychodzi mi z niej i jest komunikat: Entering sleep mode i komp sie uruchamia ponownie a sprzęt mam nowy bo dzisiaj zakupiony jest to: Athlon x2 5200+, grafa radeon X800 GTO. Wie ktoś może co mam zrobic ? Bede wdzięczny za wszelką pomoc. JEśli nikt nie wie co zrobic to w ostateczności pójde reklamowac czy cos ale POMÓŻCIE BŁAGAM Smile !!

Dodano po 10 [minuty]:

aha i mam monitor philipsa 170S

Dodano po 21 [minuty]:

No i zauważyłem kolejny defekt, mianowicie kiedy gram w Call of duty czy nfs underground 2 to mam taki biały szron na monitorze u góry lub po bokach,nie jest go dużo jednak nie wiem o co może chodzic :/ Instalowalem sterowniki do karty jakie mialem w pudelku i jest tak samo. Pomozcie..

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
majgier
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 09 Sty 2003
Posty: 105
Miasto: polska

majgier
Poziom 12
Post#2 17 Cze 2007 08:20    

Re: Entering sleep mode..


A co się dzieje jak samego kompa masz pod windą uruchomionego, jak zapuścisz coś mocną obciążającego (3dmark,superPI), przyczyn może być wiele a opis jest nie jasny.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
askat
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 16 Cze 2007
Posty: 6
Miasto: Gliwice

askat
Poziom 3
Post#3 17 Cze 2007 14:14  Autor tematu   

Re: Entering sleep mode..


Jak działa normalnie to się nie wyłącza, nie mam programów typu 3dmark więc nie sprawdze co sie wtedy dzieje. Zrobie teraz reinstalacje windowsa i zobacze co bedzie dalej

Dodano po 1 [godziny] 13 [minuty]:

Będę dzisiaj reinstalował windowsa to sprawdze czy problem będzie się powtarzał, jak tak podłącze kompa do innego monitora i będe wiedział czy problem leży w grafice czy w moim philipsie 170S

Dodano po 2 [godziny] 23 [minuty]:

Teraz zauważyłem że poprostu zacina mi się komp i wtedy się automatycznie restartuje i pisze na ekranie "entering sleep mode". Nawet Counter strike 1.6 mi się zacina i tak się dzieje. Wie ktoś może o co chodzi?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
askat
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 16 Cze 2007
Posty: 6
Miasto: Gliwice

askat
Poziom 3
Post#4 17 Cze 2007 14:35  Autor tematu   

Entering sleep mode


Jak pisałem wcześniej wczoraj kupiłem nowe części do kompa, grając w gry komp mi się zawiesza i sam restartuje a na ekranie pisze Entering sleep mode. Spróbuje zformatowac dysk C: i na nowo zainstalowac windowsa, moze to cos da. Jak gram np. w counter strike 1.6 ktory ma strasznie slabe wymagania sprzetowe to tez mi sie wiesza i dzieje sie to samo. Mam nadzieje ze po reinstalacji windowsa to sie zmieni. Wie ktos jednak o co moze naprawde chodzic? Mam Athlon x2 5200+,radeona x800GTO. Musze rowniez powiedziec ze przed wymiana czesci nie mialem tego problemu (przynajmniej tak czesto bo tez sie zdarzalo) na dysku mam nadal te same informacje co mialem. Moze serio format C: i reinstalka windowsa xp cos da?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
jasek2
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 26 Mar 2006
Posty: 649
Miasto: Poznań

jasek2
Poziom 19
Post#5 17 Cze 2007 23:44    

Re: Entering sleep mode..


Jeśli dokupiłeś i podmieniłeś części to myślę, że reinstalka pomoże..

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
badboy84
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 04 Gru 2005
Posty: 1646
Miasto: Łódź

badboy84
Poziom 22
Post#6 17 Cze 2007 23:55    

Re: Entering sleep mode..


Jeżeli to wina zasilacza, może być za słaby bo nic o nim nie pisałeś to formatuj sobie aż ci dysk padnie a to i tak nic nie da. A komunikat "Entering sleep mode" pochodzi prawdopodobnie z monitora który wchodzi w tryb uśpienia bo nie dostaje przez moment z karty graf sygnału przy resecie a nie z komputera Very Happy.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32830
Miasto: Łódź

jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#7 18 Cze 2007 00:04    

Re: Entering sleep mode..


Restart komputera (i wynikający z niego komunikat "Entering Sleep Mode") może być spowodowany przegrzewającym się procesorem, co z kolei sposodowane być może wadliwym zainstalowaniem radiatora.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
askat
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 16 Cze 2007
Posty: 6
Miasto: Gliwice

askat
Poziom 3
Post#8 20 Cze 2007 14:49  Autor tematu   

Re: Entering sleep mode..


Spoko to była wina karty graficznej Wink Wymieniłem i wszystko śmiga. DZięki za odp. Wink

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> Entering sleep mode..
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Entering sleep mode - podejrzenie uszkodzonej karty graf. (5)
Blad przy uruchamianiu komputera - entering sleep mode (8)
Komputer resetuje się - No Video Input, Entering Sleep Mode (8)
"Entering sleep mode" podczas grania. (13)
sleep mode przy odpalaniu kompa (1)
Enterning Sleep Mode podczas włączanai się komputera. (6)
Problem z systemem. - System sie nie ładuje, swiecąca dioda sleep mode.MSI CX700 (4)
UPS Compaq 3000 jak wyłączyć "Sleep Mode"? (2)
Komunikat\'\'not optimum mode recommended \'\'Mode 1280x1024 60H (11)
Not optimum mode recommended mode 1680x1050 SAMSUNG SyncMast (6)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.069 seconds

elektroda.pl temat RSS