FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

cimplicity machine edition

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Automation Generally -> cimplicity machine edition
Author
Poziom 14
Poziom 14

Post#1 Post from the author of the topic 19 Jun 2007 16:32   

cimplicity machine edition

witam
czy ktos wie gdzie dostac autoryzacje do pelnej wersji i polska wersje tego programu??
ktos zna sie na tym oprogramowaniu??
bo musze zrobic prace dyplomowa w tym programie
Back to top

pawelekc
Poziom 6
Poziom 6

Post#2 22 Jun 2007 22:00   

Re: cimplicity machine edition

Hmm za pełną wersje bedzie trzeba zapłacic. Nie widzialem wersji edukacyjnych tego oprogramowania. Wszystkie wersjie z jakimi sie spotakałem miały ograniczenia czasowe, a po wykupieniu licencji dostawało sie kucz sprzetowy usb, bądz licencje w postaci kodu. chyba że coś się zmieniło. Jak cos to tu jest link http://www.astor.com.pl/ do firmy która zajmuje sie dystrybuja sterowników GEFANUC oraz oprogramowania cimplicity machine edition, zadzwon, pogadaj może cos da sie zrobic
pozdrawiam
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 22 Jun 2007 22:00   

Back to top

kleki
Poziom 21
Poziom 21

Post#3 22 Jun 2007 22:33   

Ja miałem do czynienia z full wersją tego softu i jak dobrze pamiętam nie potrzebowałem nawet seriala. Owszem, za każdym razem pytał czy chcę zarejestrować oprogramowanie, ale nic nie robiłem i działał bez kłopotu (zresztą chodzi do dzisiaj). Płytka była zakupiona w Astorze, oryginał.

pzdr
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 22 Jun 2007 22:33   

Back to top

daniel2121
Poziom 14
Poziom 14

Post#4 Post from the author of the topic 24 Jun 2007 09:58   

slyszalem ze jezeli nie ma sie klucza to nie mozna zapisac projektu tak??
a czy mozna wykupic klucz na usb np na 6 miesiecy a pozniej go zwrocic?? pewne programy tak chodza. wplaca sie kaucje ze klucz a po oddaniu kase zwracaja!
Back to top

Sapekk
Poziom 16
Poziom 16

Post#5 24 Jun 2007 11:13   

ja jestem świeżo co po obronie magistra. W pracy dyplomowej miałem doczynienia z tym programem bo robiłem stanowisko laboratoryjne ze sterownikiem PLC.

Cimplicity miałem w wersji 5.0 PL i nie miałem klucza czy seriala. Bez żadnych problemów da się zapisać projekt i później go otwierać i zmieniać. Płytkę z tym programem dostałem od ASTORA (pisałem maila do nich) bo tą co mi ze szkoły dali to była wersjia 3.0

Program jest w miarę łatwy w obsłudze i przyjemny dla oka. Polecam dla początkujących korzystać z pomocy programu. Dla mnie wszystko było tam w miarę prosto i łatwo opisane. A samo programowanie sterownika to już zależy od projektanta i od tego co ma zrobić. Ja miałem dość skomplikowany projekt i trochę czasu na programowanie sterownika poświęciłem.

Dodano po 5 [minuty]:

Proponuję się skontaktować z astorem. Bardzo konkretna firma. Na wszelkie pytania odpowiedzą.
Ja kontaktowałem się z nimi wielokrotnie drogą telefoniczną i mailową. Zawsze byli wobec mnie rzetelni. Wieć kolego "daniel2121" śmiało do nich pisz czy dzwoń i na pewno Ci jakoś pomogą.

A swoją drogą jeśli to oprogramowanie potrzebne jest Ci do pracy dyplomowej to klucz do niego i sam program powinieneś dostać od szkoły. Chyba że miałeś takie problemy z dogadaniem się w szkole jak ja i sam musisz sobie radzić.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 24 Jun 2007 11:13   

Back to top

daniel2121
Poziom 14
Poziom 14

Post#6 Post from the author of the topic 24 Jun 2007 11:17   

dziekuje sapekk za odp

tzn ja juz pisalem do firmy astor i potwierdzam ze obsluga na bardzo wysokim poziomie.
oczekuje na oprogramowanie od firmy.
to w takim razie po co ten klucz jest potrzebny skoro wszystko mozna robic bez niego??:D
Back to top

Sapekk
Poziom 16
Poziom 16

Post#7 24 Jun 2007 18:21   

a no po to że jak chcesz zarobkowo programować to musisz mieć legalną wersję z kluczem.

Na pewno program bez klucza ma jakieś ograniczenia ale u mnie to co mi było potrzebne chodziło bez problemu.
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Automation Generally -> cimplicity machine edition
Page 1 of 1
Similar topics
Cimplicity 6.1 i Omron CJ1M - kłopoty z komunikacją (4)
Cimplicity 8.0 - gdzie można pobrać? (3)
Proficy Machine Edition 5.5 a Wizcon - problem z kluczem LPT (4)
Jak otworzyć spakowany projekt w Machine Edition ? (6)
Proficy Machine Edition-komparator (2)
Autoryzacja do Cimplicity Machine Edition (4)
Fanuc Cimplicity - akwizycja danych tekstowych. (1)
Aplikacje do wizualizacji - prostsza Cimplicity czy Citect? (2)
Jak zamienić wartości analogowe na dyskretne w Cimplicity (5)

Page generation time: 0.088 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed